Říjen 2005

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
8523
17.9.06 22:04

Ahoj holky,
tak vám musím napsat, jaký jsme měli včera s Barčou starosti. Odpoledne jsem jí šáhla na čelo a zdálo se mi nějaký horký. Změřila jsem jí teplotu a měla 38,1 (měřeno v zadečku). Nic moc zvýšená, ale dala jsem jí sirup Nurofen. Nemocně teda nevypadala, hrála si normálně, nebyla ani ospalá. Teplota jí klesla na 37,9. Večer šla spát, ve 22 hodin se probudila a celá hořela. Zase jsem jí dala Nurofen a pak ji změřila. Když jsem ji svlíkla, byla chudák úplně zpocená a teplotu měla 39,7. Začali jsme být s manžou celkem vyjukaný, teplota jí takhle vyběhla za dvě hodiny. Hledali jsme číslo na dětskou pohotovost, abysme se zeptali, co máme dělat, to jsme ale nenašli, tak jsme sbalili Barču a jeli 20 km do Lípy na pohotovost. No jo, jenže cestou Nurofen zabral, takže když dr. Barču prohlížela, ta se tlemila, povídala a moc nemocně nevypadala. Takže jsme jeli zase nazpátek. :oops: Doma měla teplotu už jen 38,1. Takže jsme plašili zbytečně. Ale říkám si, radši třikrát zbytečně, než jednou pozdě. Holt jsem nečekala, že ten sirup zabere tak rychle.
Ráno se Barča vzbudila v 7 hod, najedla se a spala další tři hodiny. Dneska měla občas teplotu zvýšenou, ale je to v pohodě. Teď už klidně spí, ale radši na ní občas kouknu. No řeknu vám, že nám včera fakt nahnala strach. Přeci jenom byla už noc, člověk si půjde lehnout a nevíte, jestli se jí to nezhorší, když budete spát. A nemocnice 20 km.

Jo, dala jsem do galerky dvě nový fotky, tak jukněte, jak jsme zase vyrostly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
18.9.06 07:57

Bibo - snad ne :wink:

PetroJ - teda, to jste měli „akční“ víkend :( - hlavně že to není nic hroznýho (i když jste se asi tak cítili, co?!)

U nás nic moc novýho, jen vztekloun začal místo řvaní vřískat-pištět a to ze všech svých sil (a že jich teda má!) - když se mu něco nelíbí nebo něco není dost rychle …
Dneska jdeme na neurologii (nějak jsem měla posunutý datum v PC, takže jsem byla přesvědčená, že jdeme až příští týden, ještě že existuje stolní papírový kalendář - když jsem ho otočila, juklo to na mě :lol: ) - tak se chystám zeptat se na ty boty (i když, co doktor, to názor, ach jo :? ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
18.9.06 08:30

Ahojky,
my jms ebyli o víkendu na chalupě v Jeseníkách, vyšlo nám i počasí, takže super. Dlouho jsme tam nebyli, takže jsem celou sobotu a neděli sekala trávu- byla hrozně hustá, tak to šlo pomalu. Pak jsem za:,–(ila ke stěně přísavník pětiprstý, doufám, že se ujme. Je tam dost nevlídné podnebí, tak snad nezmrzne!

PetroJ - to jste měli fakt doma veselo. Já jsem MUDr. a stejně šílím, když má malá teplotu, bojím se hrozně moc, aby neměla febrilní křeče, to mohou mít malé děti při vysokých teplotách.
Na horečku dávám Paralen a dokonce už měla jednou tak vysoké teplotzy a nelezlo jí to moc dolů, tak jsem přistoupila na zábaly. Namočila jsem osušku do vlažné vody a zabalila jí do toho celou, samozřejmě ječela jak sirena, ale zabralo to. Mája už byla nemocná doteď asi 4×! Je to taková chytlavka, furt má studené ruce a nohy.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
18.9.06 11:41

PetroJ - no já se nedivím, já bych byla taky vychujaná a měla strach. Jistota je jistota asi bych taky valila na pohotovost. Tedýsek zatím teplotu od narození neměl, takže jasně že by mě to taky asi zaskočilo.

Franeza - jéé, já jsem tak ráda, že už na tu neurologii nemusíme, tak dobře pořiďte a napiš, co Vám dr doporučila s botičkama

My jsme o víkendu byli celá rodinka v Jesenici v nábytku a pak v Kice neb v Jesenici to stálo za nic. V Kice jsme aspoň zakoupili slušný křesílko k PC a kovový regál do špajzky, ještě takovou hadrovku skříň, protože nemáme kam dávat věci. Nu obývačku jsme opět nevybrali :oops: Ale vzala jsem si katalog a hold si to musím naměřit a navrhnout sama, objednám přes Internet, už na to nemám sílu jezdit po nábytcích, kde není nic, co by se nám hodilo a moc to nestálo, když kdoví jak dlouho to budeme využívat, než se zase budeme někam stěhovat. Ale rádá bych takovou tu, která se dá i přestavět třeba jinak, tj. nějaký var.systém. Potřebuji to toho narvat spoustu věcí počínaje oblečením končeje hračkama. Stolek a jídelní stůl už máme lamino buk.

Hezký den všem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
18.9.06 12:39

Tak príma - dr. neuroložka byla s Pepíkem po všech stránkách spokojená a chce ho vidět „až“ v lednu, coby chodícího :lol: (jen aby to do tý doby stačil, když tak se přeobjednáme na dýl :lol: ); k rehabce už teda nemusíme - jupí (stejně jsme švindlovali, protože mě přepral :roll: ).

A na botičky jsem se ptala obou - dr. i rehabky = obě jsou za jedno v tom, že botičky nejsou potřeba, dokud dítě převážně nechodí (oběma jsem zdůrazňovala plovoucí podlahu a dlažbu), takže dokud převážně leze a občas se o něco postaví a popojde, tak bos (v ponožkách) - capáčky prý víceméně proto, aby neklouzali nožičky. No a ty boty jsou pak především proto, aby se ukotvil kotník, který se při delším stání a chození začíná vrklat ze strany na stranu (bez boty). Takže tak. Já jsem s tím spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
18.9.06 13:03

Franeza - no vidíte jak jste s Pepíčkem šikovní, já jsem taky ráda že tam už na tu rehabku nemusíme neb mi to Tedýsek stejně celý probrečel a nespolupracoval, no jinak se prej kdyby byli nějaké pochyby či problémy máme taky přijít co by chodící ukázat, ale věřím, že tomu nebude třeba

My teď máme capáčky ( dole mají gumový caplíky, aby když se náááhodou postaví nepodjížděl ), ponožky si jinak hned sundá - to je na nic, ale ponožky v capáčkách zatím sundat neumí. Jinak jak píšeš s botama čekám, až začne víc stát jak lézt, což bude někdy asi v zimě.Jinak jsem si všimla, že tu v lékarně mají moooc pěkný zdravotní kožený sandálky s plnou patou za cca 450,–Kč ve velikosti, která asi bude v tu zimu odpovídat. Jinak ta prodejna s děstkými značkovými boty se jmenuje Essi . mají tam akce, tak třeba budou mít v zimě sandálky za lepší ceny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
18.9.06 14:40

botky - botičky Essi jsou super, slyšela jsem na ně chválu, chci je Mari taky koupit. Bohužel nevím, kde je tady v okolí prodejna, kde by je měly v nabídce. Ale našla jsem je na netu www.detskeboty.cz. Mají tam více značek, ale i Esssi. A pokud bych vybrala špatnou velikost, tak je lze vyměnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
18.9.06 14:57

Dětské boty: vše Praha

DPK Francouzská 36
FARE Čs. Armády 21 (PO-PÁ 9-18, SO 9-12:30)
ESSI Na Pankráci 55, Sokolovská (u Balabenky)
Elefanten Deichman
Santé pasáž Alfa (PO-PÁ 10-19, SO 10-17, NE 12-17)

http://www.dpk.cz/cz/index.php?…
http://www.fare.cz/cz/index.php?…
http://www.essishoes.com/prodejny.htm
http://www.sante-zdravotni-obuv.cz/index.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
18.9.06 14:59

Ahojky,

to jsme ráda, že jste všichni už v pohodě a nemusíte chodit na cvičení :wink:
PetraJ - ještě, že je vše OK. S těma dětma si člověk pěkně trénuje nervy, co?
Boty - Patrik tlačí kočár v papučích. Pořád se mi nechce do drahých bot, ale asi je přece jenom dostane k narozkám. Dneska jsem nad tím přemýšlela a většinou je na nohách. Po kolenách leze jenom, aby se dostal kam potřebuje.

Hezký den všem

i.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
18.9.06 15:00

Kde se dají sehnat ty slevový kupony na boty? Normálně na pojišťovně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
18.9.06 15:28

Dělám palačinky, manža si objednal teplou večeři a tak je zapeču s tvarohem, rumem a rybízovým sirupem. Pak jdeme se provětrat s Ivou a rošťandou Ráchelkou.

Jinak se mi udělal opět hnus exem vzadu na krku - jsem zase snědla něco, co jsem si měla odpustit. Ale natírám to mastičkou tak už se to sklidnilo a nebolí to. Teď to přejde do staádia svědění :(

I510 - u nás budou možná botičky pod stromeček, narozky ,to je určo na nás ještě brzo, o příspěvku pojištovny nevím…ale mám ještě v živé paměti jak sjem se cítila, když jsem si tam šla pro blbou 500Kč na UM, opravdu velmi "příjemná " paní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
18.9.06 15:39

lamargarito - ten Tvůj ekzém mě děsí, furt doufám, že to Mariance zmizí.....ale když Ty ho máš dodnes! Ach jo!
Palačinky bych si taky dala, nechceš mi jednu poslat? :D Mnam

Dnes jsem ulovila v sekáči pro Marianku svetřík, mikinu a zimní bundu, všechno Next, celkem 220 Kc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
18.9.06 15:45

Ahoj holky,
tak Barča už je v pohodě, teď jsem nachcípaná já. 8O Teď přišel manža z rehabilitací a před střediskem potkal naší dětskou dr. Ta se ho hned ptala, co malá. No koukal jak blázen, odkaď ví, že byla nemocná. Tak prý zrovna ten víkend sloužila v nemocnici a pak koukala, jestli tam nebyl někdo od ní. Jako když jsem tenkrát ležela na dětským s tím zánětem prsu, tak to taky hned věděla. Tady se fakt nic neutají. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
18.9.06 18:11

Petro - to je dobře, že už je Barunka zdravá. Já taky od Máji vždycky chytnu rýmu, jak jí odsávám nos, taky ty bacily všechny pěkně vdechnu.

franezo - odkazy na boty jsou super, díky

Dneska manžel slouží, tak jsme s Mariankou sama. Přepadl mě nějaký smutek, ach jo! Musela jsem si koupit čokoládovou tyčinku na nervíky, docela to pomohlo.

Do oblíbených hraček přidávám kolíčky na prádlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
19.9.06 11:05

Tak nevím kde to Tedýsek pochytil, ale od včerejšího odpoledne se naučil pištět a je to děs hrůza. Piští když se rozčiluje, piští když si hraje a piští i když se směje.

biba - exém je ještě v pohodě, člověk se s tím naučí žít a zase to není nic tak hroznýho. A já věřím že Mariánka bude v pořádku, neboj :-)
Moje sestřenice měla lupénku na 3/4 těla a svoje dětství prožívala po nemocnicích namočená v dehtu, tak to považuji za už dost blbou věc. Zmizelo jít až po porodu, jak když mávne kouzelným proutkem. Teď už jsem ji cca 10 let neviděla, tak nevím. Ale když si vzpomenu, jak ji doslova opadávaly kusy kůže z obličeje a do krve, tak to jooo bolelo a svědělo. Brrrrrrrr.

Tedýsek si teď nejvic vyhraje s nafukovacím balonem od KIKA a autíčkem co ddostal od táty, pak ještě chytl volant od Tesca, dělá to různý zvuky a hraje 2-3 písničky a štěká jako pes, takže teď máme zase období víc hraček jak nehraček

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí