Poradna duly
Jana Čurdová
carso - já plně chápu Tvé obavy. Jak jsem byla na té psychině, tak malou měla 2 týdny tchyně s manželem v Bohumíně a já byla 300 km daleko v HB. Jela jsem za nimi n avíkend vlakem. Nejdřív jsem byla úplně mimo, ale pak jsem si to náramě užila, vůbec jsem nemyslela na to, co s ní kdo dělá. Až jsem se sama sobě divila. Akorát se mi blbě spalo, jak jsem zvyklá s ní být v posteli a najednou sama..... Švagrová mi pak říkala, že byla u tchyně hned ten první den, prý měla doma binec jako nikdy v životě… chudák, ale pak si zvykla a zvládla to super. Manža se o ní staral po práci.
mariance brzské uzdravení a všechny ostatní rýmy a kašle pryč!
boty - z vlastní zkušenosti (a zároveň slova naší dětské) bych doporučila nosit i doma pokud je podlaha „tvrdá“ (parkety, plovoucí). Naboso nebo v ponožkách bych klíďo nechala, ale jen na koberci, venku pak kdekoliv (tráva, písek, kamínky,…).
V baráku jsme měli všude plovoucí a po dvou letech chození na boso (v ponožkách) mě děsně začly bolet záda a chodidla(!). Co by to teprve udělalo s takovýhlema capartama, nevím.
Byť mi to také bylo „proti srsti“, začla jsem nosit i na doma pantofle (korkáče) a ejhle-problém byl vyřešen, bolesti fuč! Jde jen o zvyk.
Adélce dodnes kupujeme pouze kotníčkový boty (i na doma), jiný ještě ani neměla. Má ixovky, chodí po vnitřních stranách chodidel, špičkama k sobě. Prý má do tří let čas, pokud se to nesrovná, dostane dlahy. TAk cvičíme. Ovšem nestíhám denně
.
carso - klid! Oni to zvládnou!!! Potřebuješ být v pohodě, žádné nervy, tak si nepřipouštěj žádná negativa! Napoprvý je to těžký, takhle prcka někomu (komukoliv) nechat, ale když po návratu uvidíš, že je v pohodě, příště (věřím, že za jiných podmínek, z jiného důvodu) už to bude lehčí , až třeba budeš ráda, že si ho později dobrovolně vemou třeba na víkend atp.
.
V SOBOTU NA TEBE BUDU MYSLET A DRŽET PALCE!!!
Naši Adélku poprvé měli v 8 měsících POUZE PŘES NOC a já poslala cca 8 sms, jestli je vše v poho
. Byli zoufalejší než já
. (A to od 8 TÝDNŮ! spala celou noc - dodnes).
vlasy mi děsně padaj, ráno od nich obírám polštář i pyžamo, při mytí v chuchvalcích, .....přes rok nejsem stříhaná. Ale chystám se k tomu už cca půl roku
, snad dřív nebudu plešatá…
Chtěla jsem mermomocí dlouhý. TAk už mi to jde sice do culíku, avšak řídne
. Přinejhoršim to shodim na ježka.
stříhání dětí do roka - prý dle pověry se jim ustřihávaj léta… Ríša zatím stříhat nepotřebuje, Adélku jsme brali poprvé strojkem ve 13.měs.
Se omlouvám za ty romány, ale musím si to do toho pátka užít, pak už zase nebudu na netu bůhví jak dlouho…
![]()
Já vlasy snad dobrý, ale mám hrozný problémy s nehty. Mám je jakoby strašně měkký - když je mám jen trochu delší, ohýbají se mi. Nevím, jestli je to tím, že jsem těch 8 měsíců nesměla žádné mléčné výrobky??? Netušíte někdo, co by mi mohlo chybět?
carsa
cau,
toz v noci asi 7× a ano spadl postele, holt M. chybel,je v UK.Takze zase nevyspala. Sice mel plinu naducanou jak…a po prebaleni se pokakal,ale spat celou noc zatim utopie.
CARSO- na nehty je dobrej kremik- existuje Silicea balsam, to se ji po lzicich a je to i na travici soustavu, jako nadymani…
nebo jen zvykaci tablety Silicium
nebo od naturvity Biosil plus- tam je dobrej pomer-latky co to ma a cena.tam krome kremiku je i kys. panthothen a zinek myslim.
musim jit, Vitek mi tu nadava.
ciao D
Dobré ránko, přeju
tak Mari už je líp, včera po obědě konečně hezky spinkala a v noci taky.
Nedávno byla na „miminka“ diskuse o polštářku. Marianka usíná v posteli u mě a furt leze na polštář, tak jsem jí dala jen ted dětskej placatej, je to nic, a to jí nestačí, když jí k nám pak v noci přendám, tak stejně furt leze na můj nebo Pavlův. Tak jsem jí včera do postýlky dala můj polštář a ležela na něm celá, takže ne jenom hlavička, a spala úplně super a když se vzbudila, tak stačilo jen dát dudlíka a hned spala dál, jindy se hned postavila a musela jsem jí vyndat. Asi potřebuje měkkoučko.
jojo, Vitek se taky obycejne ulozi na perinu…akorat nejsme nauceni na dudlik,takze pomaha jen prso ;(
ale dalsi ditko bude dudlikove urcite !!!
furt se upinam k 1.roku,ze se to pak treba zmeni a bude spat celou noc…
ciao ospalec D a aktivka Vitek
Hezký den přejem všem!
Tak my na dnešek vzhůru jen 3×
a do 7.20h
.
S usínáním jsme na tom podobně, taky se sápe na polštář nebo na peřinu, rád usíná do kopečka a v měkoučku.
Včera večer jsme si malýho s Richardem „posílali“, udělal vždycky tak po třech krůčkách, tak třeba už to přijde
.
Teď oba čučej na Kouzelnou školku. Já jdu balit na písek, tak zatím.....
Ido - a nepomohla ani ta kaše?
Mně se teda Ivan taky v noci budí, ale většinou stačí dát dudlík a je klid.
carsa
nojo Carso,ale Tobe vezme dudlik, u nas chtej kluci prso a to se do postylky natahnout neda, teda skoro jo…
D
Předevčírem jsem taky zkusila na večer kaši + po 1/2 hodině nakojit a spát - stejně se uličník vzbudil 4×
.
Včera jsme se byli ukázat v práci (tak to tam všechno prolezl, prohrabal, předvedl i tlačení - a ten smrad
- jsem se bála, aby nás pak nevyhodili z tramvaje, tak jsem mu to vyndala, i když náhradní plínu jsem neměla a po cestě stačil vytlačit ještě jedno
). Večer dostal jogurt, dětskou sušenku, nakojit - vzbudil se 3×. Tak že bych zkusila ten měkoučký polštář?! ![]()
Boty - teda jsem pěkně zmatená a nahlodaná - mám je koupit nebo ne … Zatím převážně leze nebo sedí, občas se k něčemu vydrápe a postává, popojde, pak zase dolů.
Kaši zkusím udělat dneska, protože minule jsem prošvihla jeho chvíli
a včera jsem byla utahaná z výletu do Brna. Jsem zvědavá. Už začal normálně dlabat banán, tak jsem ráda, že mu zachutnal KONEČNĚ ![]()
i.
Načisto Vám ten srazík závidím a těší mě, že byste mě jinak přibalili kdybych byla v Brně. Tož dobře že jste si to tak užil ia dětičky se vyřádili ! ![]()
carsa - držím palce, ať máš už vše zdárně za sebou, jak bylo zmíněno, souhlasím - raději nevědět - neboj oni to zvládnou byť to třeba nebude dokonalé, ale určo zvládnou a Ty si musíš po zákroku odpočinout aby si zase rychle mohla běhat za Ivánkem. Buď ráda, že Ti ho má aspoň kdo pohlídat, se mnou se něco stát, tak fakt nevím, manža by asi musel dát výpověď
a pak si hledat novou práci.
Lamargarito - takže příště v Kids baru
. Bylo to tam vážně super. Ještě kdyby bylo víc zodpovědnějších maminek a pořádně si hlídaly svoje děti ![]()
Koupila jsem malýmu flašku se slámkou a hrnek na učení od roku a doufám, že se z toho naučí. Zatím mu to teda moc nejde.
Koupila jsem si včera v Tescu bublifuk a malej je z něho úplně nadšenej. Pořád nechápe, že ty bubliny nejdou chytit ![]()
Carso - neboj, dopadne to dobře ![]()
Hezký den všem
i.
P.S. Začaly mě bolet zuby. Já snad budu muset fakt k tomu zubaři nebo co?
![]()
i510 - ju, ráda bych se tam někdy koukla, ale kdy to je ve hvězdách, tchýně bude mít volby, takže nemá čas na nic, škoda mluvit. Ach zuby, mi raděj inepřipomínej
Ale zatím mě nebolej, ale to taky časem přijde a budu muset
Tedýsek bude papat ( dnes cuketu+mrkev+rýže ) a pak jdeme se známou a její holčičkou Beronikou na jídlo do pizzerky spojeno s vycházkou a skouknem nějaký obchod.
IvaP - tak co vlasy ??? Mi včera říkal manža, že Vám to s Ráchelkou moc sluší ![]()