Poradna duly
Jana Čurdová
Bibo, malej byl uplna kopie manzela, vazne kdybych dala do Vitkova alba M.fotku,nikdo by to nepoznal, zacinaj mu hnednout oci po M.ale rysy pry zacina mit po me, no uz je na case, vzdyt mu bude rok ![]()
Bude to prekvapko,stejne jako Vitek nenechame si rict, u V. vazne pocitala s holkou…no chtela bych holcicku do paru, ale kdyz uz umim pretahovat pindika…
![]()
dobrou D
To já jsem byla zvědavka, hrozně jsem se těšila, až bude 7.6.05 a dozvím se pohlaví
Moc jsem chtěla holčičku. Ale u druhého se chci nechat překvapit, uvidím, jestli to vydržím. Ale to je ještě daleko......
Ahoj všichni,
podoba dítěte - tak u nás je to velká záhada! Já jsem si myslela, že když jsem si vzala Bulhara (navíc takový ten opravdu tmavý typ), narodí se mi tmavooká, tmavovlasá holčička - no, a mám modrookýho blonďatýho kluka. Všichni příbuzní v něm hledají nějakou podobu, ale já musím zodpovědně říct, že není podobný nikomu ani ze vzdáleného příbuzanstva:o ![]()
pohlaví : jsem si nechala řít hned ve 20-týdnu, kdy to šlo, protože jsem opravdu hodně toužila po té holčičce. Ale pak jsem se do konce těhotenství smiřovala s tím, že budu mít kluka. Teď musím říct, že už si ani nic jiného neumím předsavit. A o druhém dítěti mluvím automaticky, jako o bráškovi. Ale někde v podvědomí bych tu holčičku pořád brala.....
Odstavení - Ido , asi neporadím.
Co se týče dne - prostě jsem ve dne přešla na „normální“ travu - ke svačině UM (nemůžeme jogurt), k obědu masozeleninový příkrm a ke svačině ovocná předníávka. Já, jsem kojila pouze 1× v noci (asi od 7-mého měsíce; jinak se nebudil), a když jsem začala k večeři dávat kaši, přestal se v noci budit úplně. Odstavil se v odstatě sám asi po 14 dnech. Prostě už prso nechtěl. Takže u nás bylo odstavování tak nějak plynulé a přirozené. Byla jsem za to opravdu vděčná, protože jsem věděla, že kvůli té operaci musím přestat kojit.
Zkus tedy kaši na noc - u nás to opravdu zafungovalo. U postele jsem měla flašku s čajem, co kdyby se v noci probudil, ale ani to nebylo potřeba.
Přeji krásnou dobrou noc,
carsa
Ahojky holky a kluci
Podoba - Patrik je kopie manžela
. Se vším všudy ![]()
Pohlaví mimča - jsem si taky nechala okamžitě říct. Byla jsem přesvědčená, že je to holka a dokonce jsem byla smutná, že to je kluk
, ale teďka bych neměnila a druhé musí být zase kluk
![]()
Sraz - beru na vědomí a dorazím ![]()
i.
Tak Pepík byl taky celej táta (prostě na souseda a tak to manžel svádět nemohl, i když tyhle vtípky miluje
), ale teď už to není tak do očí bijící. Moje babička mi furt vnucuje, že jde teď do podoby mě - tvar očí a tak. No, nevím, já se v něm moc nevidím. Ale na chatě jsme vyhrabali starou fotku mojí mámy, kde byla stará tak jako Pepík a docela bych řekla, že bych si je mohla splést
.
Dalif - teda to obdivuju, že jste si nenechali říct co to bude, já byla tak zvědavá … mě to bylo docela jedno, dokonce spíš kvůli manželovi jsem chtěla, ať je to kluk, protože podle něj to nemohlo být jinak a já bych asi dost těžko nesla pak jeho „zklamání“ (i když pohlaví určuje jasně otec!!!)
Kojení-odstavování - tak u nás to bylo snad celkem bez problémů - se zaváděním příkrmů jsem vždycky jedno kojení „odebrala“. Ale co mě štve je teď to noční - já nevím, jestli má fakt hlad (saje, to jo) nebo i trochu blbne. Před spaním kojím - mám mu dát něco jinýho, výživnějšího? Ale co - brambory s masem a zeleninou asi ne, co?! Kaši? Nebo zkusit dát jen pít čaj a čekat, co to udělá? Jenže já nechci, aby se budil
.
Večer bych kaši i dávala, ale malej ji nechce a dáví se z ní. Nevím jestli to hraje nebo mu to fakt nejede
Zkoušela jsem rýžovou, rýžovo-banánovou, jgurtovou s ovocem a nic. Myslíte, že mám zkusit zase jinou? Abych se přiznala, tak mě to už moc nebaví dojíždět ![]()
Ještě mě napadlo udělat malýmu pudink z umělýho mlíka. Co myslíte? Můžou to už? Už mu bude rok, tak snad jo, ne?
i.
Franezo - opravdu doporučuju dát na noc kaši. U nás to zafungovalo a i dalších kamarádek. Já ji dám o půl osmé. O půl deváté jdeme koupat, pak ještě 120 ml UM a spí celou noc. Už když jsme dali tu kašičku poprvé, tak se v noci neprobudil.
Jinak já ji dělám takhle (protože nemůžeme mlíko): rozmixuju banán, přidám trochu vody a do toho nějaká nemléčná kaše (ty úplně obyčejné - třeba kukuřičná). S tím banánem je to děsná mňamka. Ivánek baští jak utrženej z řetězu a tatínek jen smutně kouká, jestli mu něco nezbude
![]()
carsa
Carsa - jestli můžu, tak i já to dneska večer zkusím s tvým doporučeným receptem na večerní mňamku a pak písnu jakej to mělo úspěch. Doufám, že bude ![]()
i.
dalif - OBROVSKÁ GRATULACE !!!
Člověk tu cca půl roku neni a takové změny
!
Nám se trochu zvrtla životní situace…děsně jsem se pohádala s tchýní a to tak, že jsme se odstěhovali. Žijeme v garsonce
. Ale jsme sami! Nikdo mi nekecá do výchovy, „neradí“ a jestli mě stále pomlouvá, tak je mi to fuk. Je to děsná změna, je mi děsně líto dětí, že jsem je tímto připravila o „rozlet“ v baráku, o zahradu…ale jinak to nešlo.
Je to hrozně zákeřnej člověk, pomlouvačná, zlá, křivá, hore huj-vespod fuj! Zpátky se nevrátíme. Naštěstí manža stojí při mě, až mě to vehnalo slzy do očí, že tak automaticky šel s náma z místa, kde žil 25 let.
Ozvala se cca 2× - že musela doplatit plyn a že tam mám balík (manžovi samozřejmě). Ani Adélce (natož mě) k svátku. Děti jí už vůbec zřejmě nezajímaj, vše byla z její strany jen přetvářka. Zkončila u mě a to defi. Jestli mě tu špehuje, ať si to klidně přečte…
Vůbec nevím co bude dál, problém je z penězma - jak jinak
.
V garsonce nemáme net, proto ta odmlka…(Teď jsme na týden u našich - odjeli na dovču, tak jsme se jim nakýblovali do 3+1
.)
Ale žijem a máme se rádi a nakonec to i jde. Není to snad na doživotí (doufám), to by určo nešlo. Snad až půjdu do práce, zmůžem se na hypo. Pořád se utěšuju tím, že jsou na tom lidi i hůř, ne?
Takže Dalif, i ve 2+1 to půjde!!!
Ríša je děsnej mamánek, vůbec nic nemůžu udělat. Furt brečí nebo aspoň kňourá, v noci nespí, chodí se mnou i záchod, při vaření se mě drží za nohy - hrůza.
Od necelého 9.měsíce jí všechno s náma. Má 6 zubů, vylezly během jednoho měsíce. Nemixuju, už jen šťouchám tužší maso vidličkou. Nekojím už měsíc, odstavování proběhlo opět v poho, vždycky jsem nahradila jedno kojo jídlem. UM dostává BEBU a to večer a v noci (budí se stále 4×-6×). Jinak jí všechno. Má 9750g, 78,5cm v 10měsících.
Sám zatím nechodí, jenom kolem nábytku (ale už asi 3 měsíce, taky by se už mohl pustit, ne?). Je to děsnej rarach. Všude vyleze, včera to bylo opěradlo křesla. Všechno krámuje, furt ožužlává. Když jsme na písku, stačí, že vysazuju Adélku na houpačku a už mu lovím z pusy kamínky.
Adélka je pořád stejně hodná, jen se nechce nechat ostříhat, prý chce dlouhý. Tak dostala k svátku sponečky, gumičky, čelenku… Má teď takovou blbou dýlku vlasů - akorát do očí, nejradši má „palmičku“ - culík nahoře, aby jí to nepadalo do očí.
Někdy by se láskou snědly, jindy (myslím, že častěji) se perou, o něco tahaj, hádaj a ječej - URAGÁNI!
carsa - gratulace ke svatbě!!! Hodně štěstíčka a hlavně trpělivosti
!!!
podoba - každý tvrdí něco jinýho. Já se samozřejmě vidím v obou
.
Tak zatím…ať vás nezahltím informacema hned napoprvé od pauzy. Malej už stejně zas kňourá…letím!
Zdravím Syrdo , ráda o Tobě slyším, tušila jsem, když si se neozývala, že něco řešíte. A je mi to líto, že procházíte nyní takovou těžkou situací s bydlením a finacema, my s manžou jsme tady ty blbý stavy naštěstí stihli před Tadeáškem, tak věřím, že s dvěma dětičkama to musí být o to těžší. Strašně důležitý je, že je manža na Tvé straně, to je strašně moc důležitý. Jinak kdyby si měla čas a chut, ráda Vás uvidím. Mobil na mě máš, tak případně písni SMS a ráda se sejdu.
i510 - hahaha, určitě se najde, neboj - jako už teď vím, že to bude hooodně paličatý a umíněný kluk, má po kom
, taky mě docela mrzí, že není takové to maminčino umazlené děťátko, to má mít taky po kom … nechtěla jsem, aby to tu vypadalo jako, že mám dokonalé dítě
Ale Ti co ho znají ví, že on je prostě takový kliďas. Myslím, že ty problémy u něj začnou až s dospíváním, já i manžel jsem celkem dost velcí individualisté a pokuď zdědil pro to přepoklady, budou v této domácnosti už 3 lidi, co mají vždy pravdu ![]()
S odstavováním asi neporádím, jen moje kamarádky, co s tím také tak před tím rokem zápasili, tak od nich vím, že zabralo přes den nabízet jídlo pak ráno a odpoledne nějaké UM, vodu nebo štávičky a čaj, přes noc ještě jednou kojili a pak i namísto toho, až přes dítě už prso nechtělo, taky na:,–(ili čajík ( třeba ten na dobré spaní ). Ještě vím, že zkoušili udělat kaši z odstříkaného mlíka ( požili taky nemléčnou kaši - dělá Hami ,Nestle … ) a pak až dítko to baštilo, začali to míchat s UM.
Hezký den všem
Odstavování - jak jsem psala včera, já kojím večer, v noci když se Barča vzbudí a ráno. Přes den už dne. To jsme odbouraly nějak postupně. Prostě snědla svačinu (většinu přesnídávku) a mlíko už nedostala. S obědem byl celkem problém, polívky moc nechtěla, takže zezačátku jsem ji dokrmovala, ale pak jsem ji nechala o hladu
a svačinu jsem ji udělala dřív. Teď už baští i polívky a je klid. Na druhou sváču dávám jogurt (většinou sladkou Activii) nebo strouhaný jablko. Večer kaši. Teď jsem začala kupovat Sunarku, je levnější než Hami a Barča jí všechny. Jo a místo přesnídávek jsem začala kupovat v Penny Jablečný pyré. Je to 710 ml sklenice a stojí to 24,90 Kč. Takže levnější než přesnídávka a chuťově lepší.
Podoba - prý celej tatínek. Naštěstí. Kdyby byla po mně, tak to by holka asi nerozdejchala. Já mám mindráky ze svýho ksichtu dodneška. ![]()
Barča má zatím taky modrý oči a blond vlasy. Tak snad jí to vydrží.
Já byla celý těhu přesvědčená, že budeme mít kluka. A všichni okolo mi to taky říkali. Prý jsem na to vypadala. Narostlo mi jen břicho. Říct jsme si to nenechali, což některý lidi fakt nemohli pochopit.
Když nám po porodu řekli, že je to holka, bylo to překvápko. Ale ne ve špatným, bylo mi jedno, jestli to bude holka nebo kluk.
Ještě donedávna jsem si říkala, že bych druhý dítě chtěla kluka (holt tu pořád přežívá ta tradice, že ideální děti jsou holka a kluk), ale když jsem o tom přemýšlela, tak jsem došla k názoru, že holka by byla lepší. Já mám bráchu o 4 roky staršího a v dětství jsme si moc nerozuměli. Takhle by byly dvě holky a mohly si spolu hrát. Tady u nás na vesnici se rodí samí kluci, takže Barča by byla zatím samotná holka. Takže budu ráda za holku i za kluka. Jo a podruhý už si to říct nechám.
Syrdo - vítej zpátky. Že je manžel při tobě je super. Někdy to , bohužel, není pravidlo ![]()
i.
podoba - já nevím, když byl menší podobal se fotkám mým z dětství, manža má jen 2 fotky a taky mu byl něčím podobný, teď už zase mi říkají kamarádky, že je víc na mě. Ale kudrnatý vlásky jsem neměla jen když byli krátký, tak se mi trochu vlnili, ale jinak můj brácha má úplný prstýnky - jen nosí ježky neb se za to stydí. Modrý oči má akorát tchán. Ale výšku, pupík, apetit a propadlý hrudníček má 100% po tatínkovi
Paličák a umíněnec po mamince ![]()
pohlaví miminka - chtěla jsem kluka, cítila jsem že je to kluk a nechala jsem si to potvrdit ve 31týdnu, protože mi to řada lidí vyvracela, že to nemohu vědět
a já už to nemohla vydržet. manža chtěl asi taky raději kluka, ikdyž asi kdyby to byla holčička, měl by ji rád stejně.
PetroJ - já mám o 13 měsíců mladší ségru a vždycky jsme se nesnášely, asi spíš záleží na povaze obou dětí a podle toho si pak rozumí. Manžel má o 5 let staršího bráchu a rozumí si hodně, i přes ten velký věkový rozdíl
syrdo - to je mi líto, hlavně škoda zahrady pro děti, ale za takovou cenu bych s tchýní taky nebydlela. Je super, že manžel stojí při Tobě.
A jak je tchyně stará??
jídlo - ty vaše děti tak pěkně papají. Mari vypije najednou max 150 ml mlíka, ale většinou jen 120 ml. Snídá mlíko, pak jdeme ven, tak si žužlá rohlík nebo kornoutek od zmrzliny, ale jen kousek, pak sní oběd, top celkem pěkně. Odpoledne vysosá mlíko, na večeři nemléčnou kaši Sinlac a v noci 1× mlíko. Ovoce vůbec nechce, přesnídávky sní tak 3 lžičky. Když jí dám jogurt, tak se tváří, jako kdybych do ní cpala citron, takže taky nee. A v jídelní židličce vydrží chvilku, tak to do ní musím rychle nacpat a už jde zase lozit a chodit (kolem nábytku). V Chorvatsku měli na zahradě hrozny, takové drobné, ale hrozně šťavnaté a sladké, ty jedla, ale naše hrozny nechce. Jabko nastrouhané sebejemněji a sebesladší nechce- nebo jen trošinku, po banánu zvrací, citrusy a jahody kvůli ekzému nedávám.
Dneska se naučila slézat z velké postele, ale je to ještě trdlo, musím jí u toho hlídat.
Syrdo, mám taky mamánka, když v kuchyni vařím nebo myju nádobí, stojí mi u nohou a drží sejak klíště, furt za mnou leze, nevydrží být ani minutku sama. Uspávám jí ve velké posteli. Šíleně se mazlí, hrozně ráda se ráno se mnou válí v posteli a musím jí hladit. Ale je to fajn mít mazlíka
sourozenci - já mám o 4 roky mladší sestru, neviděli jsme se 4,5 roku a jako děti jsme se nikdy neměli rády, pak mám o 15 let mladšího bráchu a nevidíváme se též, tady spíše kvůli vzdálenosti a tím, že já když mu byli 2 roky odešla z domu do širého světa…tak se skoro neznáme. Ale u nás za to mohli rodiče. manža má bráchu mladšího o 12 let a řekla bych, že teď k sobe aspoň trochu nachází cestu, jak jeho brácha pomalu vychází z puberty. A má fajn přítelkyni, sice je ode mě 10 let, ale docela si rozumíme a za to jsem moc ráda.