Říjen 2005

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
carsa
7.9.06 22:24

Ahoj,
sice mám pocit, že si tady povídám sama se sebou, ale taky dobrý.

Účet jsem sice nezrušila (v GE to trvá 40 dní…ach ty emerický banky :lol: :lol: ), ale peníze jsem převedla. Takže mi můj drahý může v klidu fouknout i se všemi našimi penězi :lol: :lol:

Ale hlavně jsem si koupila novou knížku: vyšel totiž nový John Irving, což je můj milovaný autor. BTW - od narození Ivánka jsem nic nepřečetla.

Ale příští sobotu jdu na operaci (je to ten můj nešťastný myom v děloze). Sama jsem si našla největšího českého odborníka na tyhle věci - operace mě sice bude stát nejméně 30 tis., ale mám snad šanci, že bych se po půl roce mohla začít Ivánkovi snažit o bratříčka. Operace bude příští sobotu - tak mi držte palce. Snažila jsem se to obrátit v pozitivum - proto ta kniha. Jenom doufám, že manža to s Ivánkem dva dny přežije..teda hlavně ten Ivánek…a další tři bude hlídat tchyně…třeba ho naučí na ten nočník :lol: :lol: :lol: .
Jenom doufám, že až se z té nemocnice vrátím, budu schopná se o Ivánka postarat.

Jinak trochu z vesela. Protože bylo dneska i večer tak krásně, šla jsem s Ivanem na místní pískoviště. Byly tam maminky s dětma tak kolem tří let a řešily paní učitelky ve školce. Jak dětem nadávají, že zlobí. Řeknu Vám - naše starosti s čůráním a dudlíkama prcků jsou naprosto nic.
Jedna paní tam říkala, že její synek už chodí do školy a děti tam posazují do lavic podle klíče: jeden inteligentní a jeden houpý vedle sebe.
Tak jsem se zaptala, kdo že určuje, kdo je ten inteligentní a kdo hloupý????? :oops: :oops: :oops: Tak prý paní učitelka. Ani se nechci domyslet u těch průměrných, jak rozklíčuje, kdo je ten lepší průměrný a horší průměrný?!?. Fakt bych v takové třídě nechtěla být. Jak bych poznala, jestli jsem v té lavici za tu chytrou, nebo za tu hloupou????? :roll: :roll: :roll:
To nás čekají věci, co????
Ještě jedna věc mě zajímá - denní spaní. Ivan spí s bídou tak 1 ho přes den a v noci od 21 do 6. Obávám se teda, že se s tím nedá nic dělat, ale maminka by někdy uvítala trochu víc volna. Jak jsou na tom vaši prcci?
Přeji krásnou dobrou noc,
 carsa

• Citovat
  • Upravit
253
8.9.06 08:32

Ale to ne, určitě si nepovídáš sama se sebou Carso, jen ti naši raraši nám nedají čas reagovat (teda tak to aspoň vidím já). :twisted:
Určitě budu držet pěsti - příští sobotu!

Boty jsem rozhodnutá dávat až bude víc chodit než lézt, takže nějak zima-jaro.

Na nočník NEJDŘÍV v 18ti měsících - mezi 18 a 30 měsícem (slušný rozpětí, co?!) si dítě začne uvědomovat svěrače a to, že chce něco udělat dokáže dát najevo příliš pozdě na to, aby se stačilo svléknout a dát na nočník - tudíž ze začátku asi fakt preventivně vysazovat v době, kdy by to teoreticky mohlo jít. Taky už jsem si doma vyslechla „kdy na nočníček a jestli už nějaký máme“ - zatím jsem prostě řekla, že nejdřív až v tom roce a půl, ale jestli budou další narážky, tak nevím. Jasně, my jsme byli vysazovaný dřív - to je argument, že bych se … :?

Dudlík - máme jen na spaní, tak to zatím moc neřeším. Ale docela se mi líbila Aprilmouse - ta postupně odstřihávala gumovou část dudlíku (i když se to nemá, jasně), až Jiříčkovi zbylo jen držátko :lol: A když se ptal, co to jako je, tak dělala, že nic zvláštního nevidí. 8O :wink:

Účet máme chvíli po svatbě společný. Ale jelikož internetový bankovnictví ovládám víc já, tak bych prachy sbalila snad dřív. :wink: Kdyby tam ale nějaký (co by za to stálo) byly. :(

Kousání - mě Pepík strašně kouše - vrhá se na mě s otevřenou pusou a kouše mě do obličeje, do kolen, do rukou, prstů … Vypadá to jako projev lásky (teda příjde mi to tak, ne jako zákeřnost nebo zlost), ale fakt to bolí - stisk má slušnej! 8O Říkám mu že ne, že to bolí - ale marný … Občas ho taky na oplátku „kousnu“ do tváře, jenže tomu nedám takovou sílu :D , takže z toho má legraci. Jo a tahá mě za vlasy, to je hrůza - on se mě za ně normálně přidržuje a balancuje, děs. Ale jinak je hodnej :D ! Teda až na občasný vztekání a rozčilování, ale není to tak často a tak hrozný.

Teď si tady hraje s kabelem - asi dostane k narozeninám nějaký kabely, šňůry a hadici od vysavače :lol: . Jaký máte nápady na dárky k těm prvním narozeninám???
No a teď už dospává - prostě jsem to tady smolila asi půl hodiny :roll: .

Spaní - přes den dvakrát - kolem osmý devátý (dospává svůj budíček kolem půl sedmý) a pak po obědě (kolem jedný). Obojí tak po půlhodině, hodině maximálně - ale dohromady to víc jak hodinu dá málokdy.

A na tu školku/školu nějak zatím nemyslím. Do školky bych ho chtěla dát spíš na otrkání se, před nástupem do školy. Ale to je daleko, tak nevím, třeba všechno bude jinak (=když se nepřidá sourozenec, tak si ho asi těžko budu doma „vydržovat“ do šesti :wink: ). Ale to, co psala Carsa, je dost úděsný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
8.9.06 08:34

Ahoj všichni!

Carsa - ooobrovské gratulace ke svatbě! Ať vám to klape a jste všichni šťastní a spokojení. Držím pěsti, aby ti operace proběhla v pohodě.
Botičky - koupila jsem mu papučky. Tuším, že velikost 13, ale myslím, že by snesl i trošku větší. Sice ho netlačí, ale na věky to mít nebude. Na Mimibazaru jsem mu objednala i tenisky ven, protože si připadám jako socka, když držím dítě za ruku a vono si to šlape v ponožkách :D . Chodí za ruce. Z toho nadšená nejsem, ale je aspoň chvíli spokojenej :wink:
Dudlík - neřeším. Nemáme, ale říkala jsem si, že kdyby se zadařilo a bylo druhý, tak to na dudlík naučím, protože ten náš prsovej závislák mě už občas vážně leze krkem. Začala jsem mu dávat umělý mlíko, jakože ho chci odstavit a konečně si vyrazit někam ven bez něho. No, tak jednoduchý to vážně není a je to na delší dobu :evil:
Spaní - to radši moc komentovat nebudu, protože bych se rozčílila. Malej sice v osm večer usne, ale budí se každou chvíli, takže je to strašný. Když byl menší, tak vydržel spát i dvě hodiny v kuse, ale teďka ani náhodou. ?Myslím, že je to zvyk na to prso, ale opravdu nemám po roce nespání energii s tím teďka něco dělat. Dala jsem si ultimátum, že pokud se to kolem roku nezlomí (na což čekám a spoléhám), tak s tím něco udělám. Ale co, že? Nejsem zastánce metody vyřvání jako můj manžel, tak se bojím, že když ho budu utěšovat nošením, tak si zase zvykne na to. :? :(
Jídlo - závislák na prsu. Prý mám výživný mlíko, tak mu to stačí, ale já na to kašlu :D . Sní vždycky od všeho trošku. Trochu jogurtu, trochu oběda, trochu přesnídávky (manžu už to ani nebaví dojídat ) a kaši vůbec. Ještěže jí ovoce, tak to do něho cpu :wink: Účet - pro svůj pocit nezávislosti máme každý svůj :D

Tak jsem se rozepsala a omlouvám se.

Pěkný den všem

i.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
8.9.06 08:40

Nočník - i já zastávám stejný názor jako Franeza.
Kousání - to by mě vzali všichni čerti, když mě hryzne a že to dělá opravdu rád a často. Nejhorší je, že mu do aleluja říkám ne a von se mi směje do obličeje :evil: .
Narozky - mám pár nápadů, ale asi to budu muset rozdělit a nechat něco na vánoce :D . Takže - stavebnice (něco jako Lego, ale jmenuje se to Žako), dřevěný auto nebo vláček s nákladem (v Brně je prodejna s dřevěnejma hračkama), houpačka (ale nevím , jestli ukecám tátu, aby to nějak přichytl na futra), něco, co by mohl před sebou tlačit a neupadl a ani se to nepřevážilo (to musím ještě promyslet a pohledat na netu). Strašně ho baví tlačit jídelní židličku po bytě, ale ta je trošku větší :D . Tak to by bylo asi všechno :D

Přihoďte i vy nějaký nápady

i.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
8.9.06 11:06

Botičky - to my doma chodíme zá:,–(ně bosky. Máme hodně teplý byt a dřevěnou odlahu. Já chodím taky bosa a myslím, že je to nejzdravější. Včera, jak bylo teplo, tak jem ho vypustila bosky i do trávy.

Dárek k prvním narozeninám - taky ještě nevím. Pokud bych mu skutečně chtěla udělat radost, tak bych musela pořídit splachovací záchod, role toaletního papíru, řetěz od kola, pár metrů kabelů, hadici od sprchy a drátěnku. Protože jsem ale krkavčí matka, tak asi dostane Tatru. :lol:
Ale chci určitě udělat nějaký dort. Jen nevím, jek to s naší potravinovou alergií udělám, aby tam nebylo nic závadnýho a zároveň to alespoň trochu dort připomínalo :lol:

spaní - tady Ido, u vás je to fakt síla. To já si nemůžu stěžovat. Mě jen zaráží, že Ivan spí podstatě jen o hodinu a půl víc než já ( a já jsem v jednom kuse ospalá) a jemu to stačí 8O 8O

Ještě Vám musím napsat, proč jsem neměla tři měsíce internet. Ani bych nepomyslela, že je něco takového možné. V lednu jsem si koupila notebook ACER. Někdy v půlce června se mi rozbil. Nejdřív jsem ho dala na opravu k našemu pracovnímu správci sítě (pracovala jsem pro svého zamětnavatele). Ten mi řekl, že je to něco s pamětí, a že to mám poslat do ACERU na záruční opravu. Tak jsem tam zavolala. Přeskočím to, že opravna je v Brně a když tam jeden den zavoláte, přijede si DHL pro to ihned druhý den (jinak to zadat do systému neumí :oops: ). A navíc Vám nikdo ndá vědět v kolik hodin, takže sedíte celý den doma na zadku a čekáte.....
Tak jsem notebook zabalila a odevzdala pánovi z DHL. Druhý den mi přišel mail od ACERU (přesto, že jsem jim říkala, že posílat mail někomu, kdo má u nich na opravě PC je trochu od věci a ať mi raději pošlou sms), ale dobrý. Druhý den přifrčel opět onen sympatický pán z DHL a notebook mi slavnostně předal.
Jaké bylo moje rozčarování, když jsem ho rozbalila a zjistila, že opraven není. Tak jsem opět volala do ACERU a opět druhý den přifrčel pán z DHL. Pak se 14 dní nic nedělo, tak jsem do ACERU volala opět. Tam mi nějaký člověk na zákaznické lince sdělil, že má v PC poznámku, že se na tom pracuje a nic jiného mi říct nedokáže. Přepojit na technika také nelze. Tak jsem tam za týden volala opět a dostala jsem tutéž odpověď. Jemně jsem je upozornila, že se jim blíží konec 30-ti denní lhůty pro záruční opravu. 29. den mi opět přišel mail!!!, že je můj PC opraven a posílají mi ho. Tak jsem zase seděla celý den doma a vyhlížela DHL. Pán přijel, předal notebook a odfrčel.
Když jsem ho doma rozbalila, zjistila jsem, že to je úplně jiný, nový, prázdný počítač. Tak jsem opět volala do ACERU, co to jako má znamenat. Tam mi nějaké trdlo na zákaznické lince suše sdělilo, že se jim můj notebook někde ztratil a tak mi prostě poslali jiný!!!!!! ještě mi tvrdil, že mi nemůže dát telefon na žádného nadřízeného. Řvala jsem na něj tak čtvrt hodiny.
Nakonec jem k telefonu dostala nějakou slečnu, která se mi teda konečně alespoň omluvila. Nicméně výsledek pořád stejný - prostě ho nemají a tak si můžu vybrat buď vrácení peněz a nebo jiný přístroj.
Snažila jsem se jim vysvětlit, že hodnota PC není ani tak ta bedna, jako spíš všechny ty věci, co tam člověk má. Navíc, já tam měla různá propojení se zaměstnavatelem, pracovní věci…o tom, že jsem přišla o Ivánkovi fotky za tři měsíce ani nemluvím. :cry: :cry: :cry:
Píšu vám to proto, že kdybyste náhodou chtěli kupovat notebook, tak ACER ani náhodou.
A to si ještě hodně rozmyslím, jestli na ně nepošlu ČOI.
Tak jsem se vypovídala a jdu dělat něco smysluplnýho. howg
 carsa

• Citovat
  • Upravit
5891
8.9.06 11:06

cau,

toz konecne jsem se dostala neco napsat, my furt marodime,Vitek na diete,premlouvam ho na snezeni Smecty, kdyz do nej dostanu trosku, mam pocit vyhrane bitvy :lol: ale Hylak mi spolkne sikulka a ORS mu chutna,ale je to drazsi…

DUDLIK- dalsi dite rozhodne bude na dudliku, ted mame cca 10 ruznych dudliku … na hrani…a noci no Ivo I510 mluvila jsi mi z duse… chtela jsem ho odstavit ted, ze trebas se rychlejc spravi prujem bez mlika,ale dr. mi rekla ze to nejnejnevhodnejsi chvile 8O az se mu to spravi,pry nejlepe dat mym rodicum s flaskou a razne prestat ze dne na den uplne…on totiz toho moc nevypije - tak 100ml caje za cely den…
Nasa vyhoda - nemame co odnaucovat ;)

BOTICKY- zatim mame sandalky - vel.20, ale doma prevazne „chodi“v protiskluz.ponozkach, i kdyz mu to podkluzuje,ale on spis leze nebo jen stoji…

KOUSANI- do nohy, ruky, pripadne stipani mu pusobi nepredstavitelne rozkose :roll:

NOCNIK- taky az pozdejc

SPANI- se asi rozcilim, Carso Tobe spi celou noc ? a jsi nevyspala ? nas malej jde kolem 8h spat do pulnoci ok.,ale pak snad po hodine kojo az do rana, nejpozdeji nejpozdeji v 6h budicek !!! ja pak mam sirky v ocich cely den. Pak spi kolem 7-9h asi 40minut, se stihnu zkulturnit,abych nepolekala postacku a pak nekdy si da dvacet - ano celych dvacet minut pred obedem kolem 11h a kdyz ne tak po obede,nekdy to ale vynecha. Vecer kolem 4-5h si zdrimne asi tak na 40 minut,ale nekdy dyl, ale ne moc casto.

UCET - mame spolecnej uz skoro rok, no ja su i rada, jinak bych zkoupila MMB, takhle vzdy presvedcuju M. ze bez toho Vitek neprezije.

NAROZENINY - chceme to zatloukadlo z Ikey, jak je kladivo a kolicky

http://www.ikea.com/…06541_S4.jpg nebo toto :

http://www.ikea.com/…78189_S4.jpg /> pak si hodne vyhraje s vkladackou-jak se maj davat ruzne tvary do kostky,
a hlavne chceme odstrkovadlo, me se libilo auto plast,ale M. se vic libi drevene auto, pod kt. se da dat podlozka a je to houpacka…toz uvidime.

pak asi nejakou kombinezu
a auticka,auta vseho druhu
a hlavne KLAVESNICI- tu on potrebuje, furt mi chodi na PC…

musim cau D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
8.9.06 11:12

Dalif , nechtělaj sem nikoho naštvat. Já vím, že mám velikou výhodu, že Ivánek spí celou noc. Jen mi přijde, že celkově toho naspí velice málo a divím se, že mu to stčí.
Jinak to zatloukadlo je taky super. Tu provlékačku jsem zkoušeli, ale na to je ještě malý.
 carsa

• Citovat
  • Upravit
472
8.9.06 12:43

Holkyy to mi nedělejte takový romány…nestíhám :lol: jste se teda rozohnili, půlka prázdnin si tady píšu pomalu sama se sebou a buch a je to na román :lol: Mám chvilku, Tedýsek si dává svých 60minut v poledne, náš jedinný spánek během dne ( čímž odpovídám na dotaz ohledně spaní ). Jinak v noci od 20h - 7h. Fakt málo přes den.

carso - držím palce, aby jsi to všechno měla rychle za sebou a nebolelo to a aby se Ti splnilo přání ohledně dalšího miminka, pak až budeš ok, dej vědět kdyby ses chtěla sejít, ráda Vás uvidím s Tedýskem

acer - no mě to nepřekvapuje, klasika. Ivi pošleš mi SZ nebo SMS od které fy???? Typuji, že ta kde jsem dělala. Ale ono v těchto firmách to funguje všude zhruba stejně, malý český člověk nidky za nic nemůže a nejlépe to hodit na toho vedle. Nadřízení nejsou nikdy přítomni a pokuď potřebujete něco jiného než nakoupit za pár stovek tisíc, což hodí pěknou marži, tak raději ani nechoďte, protože to nebude nikoho zajímat. Nechci se k takové práci už vrátit ani kdyby mi platila 10 x tolik, co jsem vydělávala. Já jsem tam totiž před svým odchodem od srdce pár lidem řekla, co si o nich myslím a myslím, že mi už neprodaj ani blbý médium :lol: No vlastně tam nějaký věci nakupuji, ale anonymně přes známý :D

botičky - pokuď budeš chtít do obchůdku můžem pak někdy zajít, ukáži Ti kde to tady je

dudlík - neřeším, řekla bych, že ho používáme už jen na uklidnění a k uspání, pak ho vyplivne, jinak ho ani moc nechce

nočník - jak již bylo napsáno, řešila to teď moje známa, která má teď už holčičku 18měs. a opravdu do toho roku a půl prej to nemá smysl vůbec řešit, že to dítě neovládá a nechápe. Ona do ní taky tchýně ryla už od 9 měs.
Psala myslím Franeza že to tak je s těma svěračema. A i teď, když už se to učí, tak je to prej docela strašný. Doporučuje se pak sebrat přes den plínku. Na malou už to holčička pochopila, ono to přece jen studí, když se počurá, ale na velkou…no bobek leckde i ve skříni nebo na koberci v obyváku a hrozná sranda pro malou. Ale občas se už podaří i do nočníku :lol: Chce to pak asi dost trpělivosti a dostatek čistících prostředků :wink:

narozeniny - dort - plánuji udělat nějaký dort, aby to bylo na fotkách se svíčkou, ale papat ho budeme jen my rodičové, takže hezky čokolodávý :D Určo dám nějaké recepty na mé stránky, tak případně pak mrkněte pro inspiraci. Myslím, že malej z toho ještě ten rozum mít nebude a on si víc pochutná na HIPPu s rybou nebo teď na domácí vařenou ňamku brokolici s rýží.

narozky - dárek - u nás to bude klasika, v den D sjedem někam do nějakýho supermarketu s velkým hračkářstvím a tam mu neco koupíme, co nám padne do oka, že by ho mohlo zaujmout - něco s čím si bude moci hrát doma přes zimu a nebude to zabírat půlku našeho 2+kk :wink: a nějakýho plyšáka, on je na ně zatížený, odrážedlo - nějakou motorku plánuji až na jaře na ven až to bude aktuální

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
8.9.06 12:51

Teď jsem koukala, že nám narozky vychází na neděli…tak to nejspíše dojede manžova rodina, ach jo…takže to budu mít o běhání okolo nich :? Snad mu aspoň něco k narozkám pořídí co bude co k čemu. A nebo se konečně odhodlám a řeknu jim, co by mu tak měli koupit a bude :wink: Nu co, méně oblíbená už u nich být nemohu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
8.9.06 13:54

Jé je, no dobrý nápady na dárečky. To zatloukadlo se mi líbí - teda myslím tím, že Pepíkovi by se mohlo líbit. Akorát mám obavy z toho kladívka, že by nám tady něco vysklil :roll: .

Kostky taky plánuju a možná nějaký tahací něco na provázku (ale nemyslím si, že by to za sebou tahal, zatím).

Odstrkovadlo jsme dostali od známých (teda Pepík), ale já to uklidila do komory, přišlo mi to brzo - až bude chodit a pořádně. Nebo ne?! Nevím, ale teď mi to připadá nebezpečný nebo bych ho musela držet.

A Dalif - Vítek dává ty tvary do kostičky sám?! Já jsem takovou kostičku taky Pepíkovi pořídila na MMB (dle doporučení z Rodiny.cz :) , že jako by to mělo přispívat k rozvoji), ale když to došlo, tak mi to najednou připadalo hrozně brzy, že tam ty tvary bude strkat až za dlouho. Zatím to slouží jako rachtací kostička=tvary uvnitř. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5891
8.9.06 14:19

Nee, ja mu to prilozim k tomu a on to ruckou zastrci,dostrci a pak si zatleskame a mame radost. Teda zatim tleskam jenom ja, obdobi pacipaci jsme nejak preskocili a ted uz se nechce ucit…ale ukecanej je az hruza, ale same "kotekotekote, takajtakaj, cici, kyti, tatatata,dedadada, ditini " ale mama furt nehrozi. Ale strasne rad spusti na vetsi deti nebo dospele, zacne jim neco vysvetlovat a kroutit pritom ruckama, sranda, jednomu klukovi kdyz neco velmi duleziteho povidal, toz se ten kluk podival na me, jako ze mu to mam prelozit 8O , no ale konecne se usmal a o to celou dobu Vitkovi slo… :idea:

D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
8.9.06 21:35

Tu zastrkovací kostku máme taky, ale zatím jsem jenom u toho oddělat úplně jednu stěnu a pak sbíráme a dáváme dovnitř. Ale to už mu docela jde. Dát to tam těmi otvory je tak pro tříletý dítě.

Mluvení - tak u nás se ustálilo mam - znamená to buď, že chce pochovat a nebo, že má hlad. Když je v klidu tak štěbetá o sto šest. Ale zatím je to jen zdvojená nebo ztrojená jedna stejné slabika.

Teda dneska mě docela zaskočilo počasí. To, co Ivánek nosil na jaře už mu samozřejmě není a nové objednávky z MMB přijdou až v pondělí:) Tak jsem mu musela dát takovou skoro zimní vestičku, kterou jsem si přivezla z Bulharska, ale nakonec to ani nebylo přehnaný. Byla jsem na Pankráci a tam profukovalo fakt jak v listopadu.

Jo a ktěm dárkům - ještě mě napadlo nějaký zvířecí leporelo. Ivan děsně miluje zvířátka. Jak někde vidí holuba nebo psa, okamžitě vystupuje z kočárku a peláší k nim. Asi opět zvážím to ZOO - teď už by z toho i něco mohl mít.

Jdu se konečně najíst. Jsem úplně hotová. O víkendu tady budeme mít tři návštěvy. Tak jsem celé dopoledne gruntovala a do teď ještě žehlila kupu prádla z dovolené.
Přeji krásný večer, carsa
 carsa

• Citovat
  • Upravit
carsa
8.9.06 21:45

Ještě k tomu nočníku: dávám sem jeden článek, který myslím jasně vystihuje co a jak…jen ho ještě budu muset vytiskout a pověsit tchýni na nos :lol: :lol: :lol:

Jsem z oboru péče o kojence a batole. Jsem sice nadupaná teorií z přednášek, ale taky už desátý rok pracuji s malými dětmi, takže lecos z těch přednášek opravdu potvrzené z praxe. Mrzí mě, že téma vývoje psychomotoriky a dovedností dítěte od narození do tří let je strašně ovlivněno tím, „co říkala sousedka“. Zdravé dítě, k jehož nácviku hygieny, přistupují rodiče s citem a rozumem, dokáže kolem 18. měsíce věku oznámit, že právě čůralo. Kolem 21. měsíce ohlásí, že právě čůrá a teprve potom může opravdu uvědoměle ovládat svěrače. Dřív není nervová soustava dítěte vůbec schopná zaznamenat potřebu.
Jistě,že jsou děti, které jsou „suché“ v jednom roce. Ale to jsou děti, které jsou odevzdané k tomu, že jsou na nočník posazovány. Přemíra výchovy (nebo spíše předčasná výchova) způsobí, že dítě si vypěstuje reflex. Tento reflex na vyprázdnění je vyvoláván dosednutím zadečku na chladný okraj nočníku. Tyto děti se dokáží vyprázdnit opravdu ve věku kolem jednoho roku, ale pouze do nočníku. Nedokáží to ani do záchodu, ani na „kanálek“. Nedokáží svěrače ovládat kontrolovaně. Tento reflex je poměrně silný a spolehlivý, ale ve věku mezi třetím a pátým rokem vymizí a vědomé ovládání svěračů schází. Nastává pomočování a hledání důvodů.
Každé dítě je jiné v tom, zda mu vyhovují ty nebo jiné plenky, zda mu vadí být úplně mokré nebo je „estét“. Ale u dítěte, které nikdo nestresuje,nemá žádný zdravotní problém a jeho maminka se nenechá rozhodit nátlakem okolí, se hygiena dostaví sama, po dobrém, téměř ze dne na den mezi 21. a 27. měsícem.

• Citovat
  • Upravit
8523
8.9.06 22:00

Mluvení - tata, nene, nově kaka a mama - to jí ale podezírám, že to má být ham :lol:

Narozky - před pár dny tu proběhla diskuze o dárkách k 1. narozkám a myslím, že vyhrála Tatra. Jelikož my asi v zimě na písek chodit nebudeme :lol: , odkládá se Tatra na jaro. Docela se mi líbí ty nafukovací skákací zvířátka, ale bojím se, jestli na to ještě nebude malá. O víkendu jsme dostali odstrkovadlo, tak jsme jezdili chvíli po bytě a pak byl žuchanec na zem, tak jsme odstrkovalo uklidili na dýl.
28.9. - 3.10. (tuším) je v Praze v Letňanech veletrh hraček. Takže se tam chystáme a snad něco koupíme.

Barča si dneska udělala pěknýho moncla na oku (ale fakt jsem ji nebila :lol: ). Sice si ze stoje už hezky sedá a dává si velkýho bacha, aby si nic neuděla, ale vždycky když stojí u konferenčáku a má za sebou gauč, tak sebou sekne. Ani moc neřvala, o to víc jsem se pak divila, když jsme šly ven a já si všimla, že má červený oko. Doufám, že to nikdo neuvidí a nezavolá na mě sociálku. :lol: 8O

Usínání - jak vám děti usínaj? U nás to bývá hrůza. Zrovna dneska jsem ji málem přetrhla. Večer u koja většinou usne a pak si ji musím dát na sebe, počkat až usne a dát ji do postýlky. To se povede jen občas, většinou se v postýlce probudí, řve a začne si stoupat. Tak si ji musím vzít znova, počkat znova až usne a přenýst ji. Když se mi dneska takhle dvakrát vzbudila, naštvala jsem se a nechala ji v tý postýlce stát. Stála tam a řvala asi čtvrt hodiny, pak jsem si ji musela vzít znovu k sobě a napodruhý v postýlce usnula. Nejlepší je, když se mi takhle vzbudí v pět ráno. To si s ní lehnu v obýváku na ten úzkej gauč, položím si ji na sebe a třeba do 7. spíme. Je to ale děs. Barča je asi jediný dítě, který nechce spát u rodičů v posteli. Já ji to ale popravdě nikdy neučila, bála jsem se, že by jí manža něco ve spaní udělal. Když se v posteli otáčí, je to hrůza.
Jinak přes den spí dvakrát, většinou od 10. - 12. a pak od 15. - 17. hod. Bývá to jak kdy, posledních pár dní odpoledne moc dlouho nespala. Jo a spí v kočáru, takže nevím, jak ji naučím usínat přes den v postýlce, až bude třeba zima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
8.9.06 22:15

Petro, asi naštvu dalšího člověka, ale u nás probíhá usínání takhle: o půl osmé kaše, o půl deváte jdeme koupat, po koupání nášup mlíka. Pak ho odnesu do postýlky, asi pět minut ho hladím po hlavičce a usne. A nevím o něm do 6-ti ráno :oops: :oops: :oops:
Ale musela jsem ho to naučit. Už asi ve třech týdnech jsem najela na tenhle přesný režim. Vždycky jsem ho položila do postýlky a byla u něj, hladila ho, ale nikdy už jsem ho z ní nevzala zpátky. Za začátku to trvalo třeba i dvě hodiny, ale postupně se to nějak naučil.
Ale každé dítě je jiné. Mě zas vůbec nespí přes den.
 carsa

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí