Poradna duly
Jana Čurdová
lamargarito - máš krásný metřík, budu muset ten svůj taky předělat, je zastaralý a na té fotce jsou Mari 2 měsíce
Už se těším, až budeme dávat do galerky fotky z oslavy 1. narozenin. Ale my budeme skoro poslední
![]()
Já jsem byla naposledy na kontrole s Mari v 6 měsících, jak jsem byla u našich, tak manžel vždycky přivezl nějakou očkovací látku a já jsem jí to zašla jen dát píchnout. Takže vůbec nemám představu, kolik asi měří, ale prcek asi nebude, taky nemá po kom, je docela dlouhá. Na naší dospělácké váze měla 8,7 kg, tak za ty tři měsíce přibrala asi 1200 g. Myslím se, že je na holčičku tak akorát, není tlustá, ale rozhodně taky není hubená.
Ted je naše paní doktorka na dovolené, příští pátek jedeme zase dovolenkovat my, takže jí asi nepřeměříme.
maso - chtěla jsem se zeptat, kolikrát týdně dáváte dětem maso? já prakticky každý den dělám nějaký maso-zeleninový příkrm, samotnou zeleninu Marianka moc jíst nechce. Vařím z kuřecího nebo krůtího masa a 1-2 x týdně jí dám hotovou s telecím, vepřovým a nebo šunkou, aby měla změnu, kupuju jen Sunárek.
Ahojky všichni,
všechny vás moc zdravím. Dneska jsme se vrátili ze Šumavy a asi se tam přestěhuje. Byla jsem tam potřetí a až teďka mě úplně dostala. Náááádhera.
Mamulinko - držím pěsti ať je maminka v pořádku.
Bibo - vítej zpět ![]()
Maso - krmím skleničkama, kde je maso, takže to dostává 7× týdně. Je ale pravda, že mi to někdy vůbec nechce. Někdy sní lžičku a někdy půlku skleničky, což je maximum, co do něj dostanu. Já ho snad budu kojit do deseti let nebo co
Abych řekla pravdu, tak bych s tím kojením už chtěla přestat, ale pořád se mi to nedaří a nedaří, tak čekám na nějaký ten zlom
a von stále nikde
![]()
Boty - přečetla jsem toho mraky a boty dám, až bude chodit víc než lozit. Na dovolené začal stát bez držení, ale je to opravdu jenom chvilka.
Vztekání - fakt si to užívám. Je to strašný! Dokáže se vztekat fakt hodně a většinou stačí blbost a už je to tady. Pak je strašněj mazánek. Plazí se po mně, je to vyloženě závislák, ale co s tím mám dělat, když nemám nikoho na hlídání? Manža mi to furt předhazuje, že je rozmazlenej a že s tím mám něco dělat. A to by mě fakt zajímalo co?
A v noci taky katastrofa. Pořád srsá mlíko. Myslím si, že by t mohlo být i tím, že přes den nemá pořádný jídlo (který zcela dobrovolně nechce sám) a že má teda v noci hlad. Ale říkala jsem si, že si zkusím dát postýlku k naší posteli a zkusím ho trošku izolovat ode mně. Třeba to dělá to, že pořád cítí mlíko.
Zubů máme 7 a právě se prořezává další dole. Na desetiměsíční prohlídce jsme nebyli, protože nám ji doktorka udělala před měsícem, když byly ty vedra. Takže nahlásím míry a budeme mít rok. To utíká, že? Za pár dn budeme dělat dost k 1. narozeninám
.
Jinak si strašně oblíbil jezdit s takovou housenkou, která má kolečka po bytě a to ho teda fakt moc baví, tak jsem si říkala, že mu koupím nějakej malej bagr nebo něco takovýho s kolečkama, ať má raost , chlapec
.
Tak mě napadlo, že když se teďka ochladilo, tak mu asi budu muset nějaký neťapací botky do kočáru, ať munečouhají ven ty fusky. Fakt nevím ![]()
Mějte se krásně a pište
i.
i510 - Marianka je taky vzteklounek, ještě jak neuměla lézt a nemohla dosáhnout na hračku, tak začala ječet a vztekat se… a ted když náhodou není po jejím, tak se taky pěkně předvádí.
Ale jinak si zatím nemůžu stěžovat, je to docela hodná holčička. Mám o 11 měsíců staršího synovce, loni touto dobou jsem ho vozila v kočárku a byl taky takový hodňoučký, zato teď je to pěknej rarach, tak alespoň vidím, co mě čeká. Včera jsme u nich byly s Mari na návštěvě a on po ní házel kostky, tak dostal na zadek, ale jak se vybulil, tak je po ní házel znovu, je to lumpík. Asi na ní žárlí.
Jinak Marianka mi taky nechtěla jíst moje jídla, tak jsem furt kupovala skleničky, aby vůbec něco snědla, ale pak se to nějak zlomilo a rozjedla se. Taky jsem jí jednu dobu uvařila třeba bramboru a mrkev, to jsem jen tak rozmačkala a zamíchala jsem do toho půlku skleničky, takže jsem měla jednu na dvakrát.
Hodně jí chutnal králík se zeleninou od Sunárku, je to ale malá sklenička.
Lamaragarita - no, my sice ohrádku (teda spíš tu cestovní postýlku) máme, ale u nás se nějak minula účinkem. Barča tam řve, ještě ji tam ani nepoložím. Takže my ji asi moc nevyužijeme.
Sezení - některý děti to prý přeskočí a hned chodí. My jsme asi ten případ. Ne, že by Barča už chodila, ale stoupá si. Sedí jenom chvilku, když ji po:,–(ím a to jen někdy. Uvidím, co nám řekne dr. Holt ve stoje asi líp vidí než v sedě.
Botičky - já teď boty kupovat nechci, nebudu dávat 6 stovek za boty, který bude nosit dva měsíce a ani je neochodí. Koupíme asi až zimní, to už by pomalu mohla chodit. A s těma nechodícíma - Barča je vyzuje do 5 minut od obutí.
Hlavně v autosedačce se jí dobře zouvají.
Jo, musím se pochlubit, už jsem potřetí teta (teda od bráchy poprvé). V úterý se jim narodila holčička (50 cm a 3,6 kg). Takže skoro jako Barča. A jmenuje se Verča. Chudák moje máma, ta v tom bude mít guláš, až je bude hlídat. ![]()
Tak to si holky spolu vyhrajou, až trochu povyrostou. To je ale ted rozdíl, když je to mimi takové malilinkaté, že? Já už si to ani nepamatuju, že byla Mari tak mrňavá, že nedržela hlavičku…ale ted je to lepší, teda alespoň já to tak vidím.
Holky, chystáte se některá znovu otěhotnět v nejbližší době?
To je teda rozdíl. Přiznám se, že jsem si ji radši ani nepochovala.
Počkám, až bude doma v zavinovačce. U cizího se člověk víc bojí než u vlastního. Taky jsem říkala, že si nepamatuju, když byla Barča takhle malá. A je to jen 10 měsíců.
A k tomu otěhotnění. Já bych to chtěla stihnout než půjdu do práce. Aby byl rozdíl tak 2,5 až 3 roky. To se mi zdá ideální. My byli s bráchou od sebe 4 roky (on je starší) a bylo to znát. Moc jsme si nerozuměli.
No ale je tu jedna maličkost. K otěhotnění je potřeba sex, co? Přiznám se, že se radši vyspím.
A jelikož jsem to ještě nedostala (třikrát hurá), tak na to nemám ani chuť a vůbec mi to nechybí. ![]()
Já mám kamarádku, která bude mít v lednu miminko, tak se taky moc těším. Už má chlapečka 5/05, takže budou od sebe 1 a 3/4 roku. Asi to bude mít na začátku těžký, ale po tom roce si už děti spolu vyhrajou.
Já musím nejdřív udělat atestaci, takže druhé mimi se odkládá na neurčito, asi když bude mít Mája 5 roků.
ciao holky,
toz nejdriv opisu smsky od Val :
Nemam pristup na net, jen obcas kouknu u kamosky na navsteve,net budu mit az v R. Jsem s detmi stale v Brne,manza jezdi domu na vikendy, bydleni je rozjety uz 3 mesice, ale vazne prepis,takze stehovani bych videla az nekdy koncem rijna, zac.listopadu- SNAD KONECNE. … Mam vas vsechny moc pozdravovat.
NIKI- presne v 9.mes. zacal SAM CHODIT, takze mam fofry a jiz vazim 54kg, za chvili budu pruhledna ![]()
Co je s Lamargaritkou ? Psala jsem ji tak zac. srpna 5 sms,ale vubec se ji nedorucily ;(
Svagr- ma jeste korzet a chodi na rehabky, ale uz MESIC ridi auto a chodi na ryby
Ten korzet chce sundat,ale nastesti svagrova je nan nej PRISNA!
jo a jestli nekdo chcete, je pro nejaky ten srazik ![]()
Krásné ráno všem,
otěhotnět
bych taky brala tak, aby mezi dětma byl max. 3 roky rozdíl. Uvidíme jak to všechno dopadne. Celkem dlouho jsem to teďka nedostala, tak doufám, že je to v pohodě
![]()
Je to opravdu dlouho, co ty naše dětičky jenom ležely, spaly, brečely a neuměly nic. Pak držely hlavičky, první úsměv, první obrácení. Pamatujete jak jsme na všechno pořád čekaly a pak, když to ty dětičky udělaly, jsme se málem štěstím počuraly
? Strašně moc se těším, až se pustí opory a udělá první krok
. To bude zase o něčem jiným, že? Malýmu se strašně líbí vodit za ruky (samozřejmě vím, že se to nemá). dělám do jenom málo a pak se strašně vzteká, že chce jako furt vodit. To je potom randál ![]()
Přeji krásný den všem
i.
P.S. Marianka je už fakt velká podle fotky v metříku. Ty děti se mění před očima
. Za chvíli přijdou, že chtějí kapesné a dobít kredit do
mobila ![]()
A ted od nas- byli jsme na dovolene s MC KLOKANEK na tyden ve www.ohrada.cz, bylo to fajn. Bylo nas tam asi 20, podobne staryma detma tam bylo asi 5 maminek, no teda spis byli kolem roku, behali,ale co Vitek si k nim dolezl, nejdriv se zamiloval do Barci,ale pak videl kudrlinky Kristynky a uz zahybal Barce, no snad z toho vyroste.
Skoro kazdej vecer jsme do pulnoci kreslili tasky, tricka, savovali, zdobili svicinky, kreslili na hrnky, delali koralky, dratko
vali, sili medvidky ci cepicky pro nase skritky -kluci na karneval, co meli holcicky museli sit sukynky pro vily
celej tyden jsme sbirali fazolky- za obrazek, splneni nejakeho ukolu, souteze…a v patek byl Jarmarek a tam jsme utratili vsechny nase fazolky - mame magnetky, hopskulku, prstove manasky z Ikey, zubni kartacek, omalovanky…
MAMULINKO- Elinka je teda sikovna
by si mohla podat s Nikousem od VAL ruce, ten beha hadimrska ![]()
BIBO- jsi sikulka zvladas praxi a vubec
LAMARGARITO- Tedysek je teda chlapak
!!!!! My jdem na kontrolu 31.8.,toz dam vedet,ale 10kg to taky bude.
boty - koupila jsem sandalky- c.20, umi si je sundat, ale obcas si je necha na nozce, parkety prece jenom klouzou i v protiskluz.ponozkach, nejlepe naboso,ale to je zima. Koupila jsem nadherne modre sandalky, a jelikoz to byly vzorky- co jsou ve vyloze toz za polovicku za 250Kc ![]()
takovehle : http://www.detskeboty.cz/…b_nahled.jpg ale kombinace modre tmave se svetlou .
jinak Vitek- sedi, stoupa si , v kocarku nejradeji na stojaka
a to mi jeste nedosly ksiry, leze rychlosti vetru, rad kramari, vsechno vyhaze, v tom je hodne duslednej, v policce, na stole nesmi zustat ani smitko !!! ![]()
no co povidat, nestiham uklizet.
Zubu mame 6 stale ale slinta a den pred odjezdem na dovcu, mel 40st horecky, ale jen tu noc,dalsi uz jen zvys. teplotou, zahnali jsme to Nurofenem, asi nachlazeni ci zuby, slinta jak bernardyn. jo a uz mi vypadl z kocarku
ve Vankovce, jen davala nakup do kose a on se vyvlekl ze ksiru kocarkovych a sup byl na zemi, rev,ale uklidnil se a pak ok.
musim, ma vyprane 3 pracky,2 cekaj a jaaaaaaaaaaaa bych spala…
budicek uz neni v 5:15h,ale zadarilo se parkrat az v 5:55h ![]()
MASO- mame sklenicky Hami a Sunarek, nejradej ma teleci, kralici maso, kureci a kruti taky sni,ale moc nema rad s rajcaty
Hipp mu moc nejede ?! Obcas i uvarim- zahustuju ryzovou kasi ze Zdrave vyzivy, skvela vec. Jednou lza 14 dni asik dostane spenat, trochu MM, ryzovou kasi,a zloutek, a jede mu to. Bude z nej Pepek namornik ![]()
davam maso asi 6× tydne a jednou zloutek, ale nekdy to vyjde na 5× maso a 1-2× zloutek.
KOJIME, kojime, ale furt jen z jednoho, a kouse ulicnik…pomalicku bych taky chtela kojit jen na noc a v noci,ale nejak to nejde utnout, a pije stale jen aby se nereklo,ale ja taky nejsu pijan.
musim koncit pa D
boty - do kočárku dávám Mariance botičky z HaM, stály asi 170 Kc, má je od půl roku, ale až ted jí jsou dobře. Dám fotky do galerky, tam jsou hezky vidět.
Doma chodí v ponožkách, ale máme všude klouzací plovoučky, tak jí asi budu muset koupit ponožky s těma protiskluzovýma ťupkama.
Až začne chodit, tak mám spadeno na botičky fy Essi, jsou atestované, mají je na www.detskeboty.cz. Když si je člověk objedná a není správně velikost, tak to vymění, teda alespoň to tam takhle píšou. A mají i hezké designy.
Všechny zdravíme!
Tak zase na skok v Praze, pak ještě týden na chajdě a pak už budeme hezky doma. I když - docela se toho bojím, protože je to tady Pepíčkovi nějak malý, na chatě má rozlet daleko větší. Ach jo. Tady minule stačil pejskovi rozbít misku na žrádlo - posledních 5 minut než jsme vyrazili z bytu jsem tu misku dala na zem (předtím jsem mu jí zavčasu uzmula) a už jí měl v ruce a pic pic o dlažbu a bylo po ní. Miska na vodu zatím drží, ale slouží jako „příruční bazének“. To je dílo ![]()
Je to pěknej kramář - otvírá si skříňky a občas z nich něco vytahá (na chatě dobrý, tam jsou u země samý neškodný věci, ale tady je to horší, budeme to muset zabezpečit - už si o to říkám asi čtvrt roku, ale pořád je dost času
- co si člověk neudělá sám …), skřípne si prsty, kam dosáhne do knihovny tak vytahuje knížky. A když mu někdo dvířka skříně přidrží, tak se začíná pěkně vztekat a zuřit, protože to předtím šlo ![]()
U přebalování je tak trošku na zabití - nemůže chvíli ležet na zádech, řve jak tur, vzteká se, kroutí a všechno možný. Ještě že jsem měla na chatě pomocný ruce, ale co si s tím raráškem počnu sama v Praze, to nevím - ještě na mě sousedi pošlou sociálku
.
Ale jinak je to zlato
! Taky si stoupá všude jak to jde, v mžiku se přesune z místa na místo. Do všeho buší - čím větší rambajs, tím líp! Uměl paci paci-dělal to pořád asi týden, pak jsme jeli na dovču, tak jsme moc netrénovali a už to nějak nejde nebo ho to nebaví. Teď předvádí, jakou má sílu - jako když chce něco přervat - vykulí oči, zatne „zuby“ a sevře pěsti.
Žvatlá tatatata, bababa, eněněněně, když brečí (po skřípnutí rukou a podobě) tak mu jde mamamam a nenenene. Ale že by to bylo táta bába máma to určitě zatím ne.
Jo, a zubů 6 - dva dole, čtyři nahoře.
Tak jsem to zase vychrlila - v rychlíku, co mě okamžitě napadlo - jedním okem koukám na raráška, co mi tu montuje u počítače …
Už se těším, až budu zase ve spojení normálně, asi ne každý den - to si nedovedu s rarachem představit, i když … závislost se opět projeví v celé své síle
.