Říjen 2005

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
472
11.7.06 12:07

Jééé jsem ráda, že se tu aspoň občas někdo zjeví…( Dalif to m inedělej !!! ) my jak jsme pořád v Praze a všichni po dovolených, chatách a podobně, tak my tu brouzdáme město s IvouP a Ráchelkou, ty dusna začínám se srdíčkem nějak hůře zvládat, tak chodíme až na pozdější odpoledne. . . ale jde to.
Bylo hůře, a to v loni s tím pupkem, bolest při každém kroku a ty tlaky…brrrrr, fuj to byla hrůza…představa, že některé maminy už jsou znovu těhotné, mě naskočil studený pot na zádech. Asi jsem divná, ale vůbec nemám pocity že bych po něčem takovém ještě někdy toužila… :roll: No jsem divná :) co už.

i510 - děti se mění úplně strašně, když se kouknu n fotku z porodnice a teď, si říkám, že to snad ani není možný :D Ale jsem tak nějak ráda, že roste a už víc a víc vnímá reaguje, to úplně malý miminko, ležící, spící nebyla moc moje parketa. Teď už se zblbnout a tak :D

kopce - s tím kopečkem mi chvilku povídej, já jsem asi jima posedlá neb jina kse to nedá odůvodnit. Kdekoliv jsem bydlela, vždy se tam muselo lézt do kopce, ať už moje domovina na Vysočině - tam to teda je přímo Svratecká HORNATINA, takže ne kopce, ale skoro hory, v Kuřimi…hmm tam to byl ostraašně daleko od nádraží, bydlela jse male u bazénu, to bylo super. V Brně pak jsem bydlela dlouho na Barvičové, jak jinak než do kopce odevšad, pak na Kameňáku ( no není to na kopci ? ) a teď na Jezerce, chceteli Kavčí hory… IvaP :lol: by Vám poreferovala jak tu s těma kopcama bojujem

• ale jinak z toho tůrování, byť by člověk řekl, že už dle ušlích km musím být průhledná ani KG dolů :(

dalif - tož si užijte veselici a Jizerky !!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
11.7.06 12:32

Malej se na chvilku zabavil nenafouklým bazénem, tak v rychlosti.
Měli jsme dneska na očkování, ale prdím na to, protože jsem dopoledne málem padla a to jsem jezdila ve stínu :( . Malej je jakejsi ukňouranej a tak to asi bude i lepší. Hodím mu bazén na balkon a bude to určitě lepší, než se kodrcat do kopce v horku, pak v horké čekárně a pak zase spocená utíkat domů. Chtěla jsem mu už koupit boty, protože chce furt chodit, ale asi to taky necháme na jindy.
Dalif - pořádně si to užij na horách.

To už tady opravdu nikdo nezůstane :(

i.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
11.7.06 13:59

PetraJ - koukala jsem na fotky a vy jste teda taky pěkní cvalíci!!! :lol: :D

i.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
11.7.06 14:29

i510 - no vidíš a já si myslela, jak není Barča proti těm vašim dětem malá. :lol: Na 8.měsíční prohlídce měla 7340 g a 67 cm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5891
11.7.06 16:06

cau,

toz miry : 9820g a 76cm - mame asi 8,5mesice.
jsme snad zdravi, po svatbe a dovolene udelame kontrolni vyter, jestli mrska streptokok odcestoval…

snad svatba i dovca ok. mame krosnicku tak co ne ?

cau D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
11.7.06 23:38

dalif - tak už také máme krosničku, nakonec Freeline Jolly za 1129,–Kč :) to jde ne ? Snad poslouží. Zítra jedeme otestovat na Hřensko, taťka si tam pracovně něco vyřídí a pak hurá do přírody. Malého jsme do ní zatím jen strčili po večeři před spaním a byl z toho taaak unešen :D že hned ucumlal všechny šňurky :lol:

IvaP - ještě jednou děkuji za pomoc a dnešní milou společnost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
12.7.06 00:19

Lamargarito, taky moc děkujeme a přejeme krásnou dobrou noc. Iva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
13.7.06 14:28

Ahoj holky,

jak se máte? Pokud teda nejste někde na dovolené :D
Lamargarito - jak ti je? Je ti už líp? Doufám, že jo :wink:

Dneska jsme byli na posledním Infanrixu a samozřejmě to všechno prořval, tak jsem se zeptala na všechno, co jsem potřebovala vědět ještě před píchancem :D . Ptala jsem se na to vodění za ruky, protože jsem tady narazila na diskuzi, že to není dobrý a doktorka mi to potvrdila. Tak aspoň ušetříme za boty :D . Udělala nám i 10 měsíční prohlídku, ať nám nemusíme chodit v tom strašným vedru. Jsem tam přišla zplavená, hrůza, takže jsem taky moc ráda. Váží 10,8 kg a měří 76 cm, ale ta míra se mi moc nezdá :( , tak nevím.
Jinak nám pichla kombinaci a žloutenku ne. Máme na ni přijít v listopadu, tak teďka nevím, jestli si ji schovala do lednice a pak nám ji pichne nebo nám pichne jinou? Nevíte někdo? Zaplatila jsem vlastně plnou cenu v lékárně a dostala jenom jednu injekci. To přeočkování žloutenkou teda už platit nebudu? Napadlo mě to až doma, takže vůbec nevím :( 8O

Musím končit, malej se tady po mně sápe

Ahooooooj

i.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
14.7.06 22:05

To je v posledních dnech počasí…teda já teplo ráda.....ale nějak to teď nezvládám srdíčkoxtlakxbolesti hlavy.....asi mi nedělá dobře ta vyšší zátěž, jsem koukala že je pořád bio3 :( Už ať pořádně zaprší ( teda tak aby to zas nikoho nevytopilo ).

Jsem dnešní den tak nějak proležela, Tadeášek byl naštěstí strašně ohleduplný a pospával se mnou, máme oba stejný šelest na srdíčku ( zúžená plícnice - rodiná dispozice) tak se to možná projevuje obdobně.

Autosedačku - tak zítra jedeme koupit ( už fakt musíme - už jsem prodala naše vajíčko, vezeme ho za týden do Brna ), sranda je, že pořád nejsem rozhodnutá jakou, asi ukáži manžovi v obchodě jaké připadají v úvahu, ať nějakou koupí…vybrala jsem kočárky a vše okolo, tak ať taky jednou vybere on, že jo :wink: Známí teď v úterý hodně škaredě bourali na D1, prej 2 kotrmelce přes střechu, auto slisovaný, totálně, ale čert vem auto, měli strašné štěstí, že to odnesli jen s modřinama a nic vážného. No male jzázrak. V autě měli dva své malé syny 4 roky a 1 rok a opravdu je zachránili, že měli dobré autosedačky. myslím, že to manžovo rozhodnutí značně ovlivní, protože to byli jeho známí.

Tak já jdu koukat na telku, tady už všichni zase spí a já v tom teplu už třetí noc nemohla zabrat. Snad dnes bude lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
16.7.06 07:05

Ahoj všichni,
ozývám se do delší době a předem se omlouvám, že to bude takové kostrbaté, jak mě bude napadat páté přes deváté.

Nemám pořád ještě počítač, takže jsem nemohla nepsat dřív.

Tak popořádku. Byli jsme týden v Tatrách. Bylo to skvělý - Ivan se dostal až na Kriváň, což je 2500mnm. Pak začal trochu kašlat, tak jsme byli na tůře jen třikrát a zbytek jsme proleželi u termálních pramenů - bezvadný. To mi strašně chybí, že tady v Praze vlastně není, kam se jít vykoupat. Ivánkovi se ve vodě moc líbí.
Máme na balkóně nafukovací bazének a rachtáme se alespoň tam.
Pojištění - nevím, jestli je to ještě aktuální, ale my jsme se připojistili normálně u VZP - včetně horské služby a vrtulníku to vychází na 14,– Kž dítě a 12,– Kč dospělý/den.
Počasí - je mi líto všech, kteří s tím mají problémy. Já jsem naštěstí teplomilná, tak mi to až tak nevadí. Ale je pravda, že našich 31 večer v ložnici je fakt na padnutí :cry: :cry: Dokonce jsem si poprvé v životě koupila šaty s krátkou sukní (ve svých 31 a s postavou po porodu!!!) Ale kašlu na to, pohodlí je přednější a v krátké sukni se to jakš takš dá přežít.

Autosedačka - taky ji už budu muset koupit. Pořád čekám, až budu mít ten počítač, abych se mohla podívat po nějakých internetových obchodech. Asi půjdu do RAMATTI - je dělaná v Polsku a tudíž levnější a v testech vyšla stejně dobře jako Maxi-cosi.

Míry - my v devíti měsících 78 cm a 8600 g. Už trochu přibral, tak nás diktorka pochválila. Už skoro nekojím. V podstatě se Ivánek odstavil sám. Takže dávám jen jednou denně a to spíš jen tak symbolicky. Počítám, že tak do týdne bude konec… a já se konečně najím… :lol:

JInak leze jak triskomyš, stoupá si , chodí okolo nábytku a vyleze i našich 16 schodů, co máme v bytě (nejprve jsme udělali zábranu nahoře, aby se neskutálel a včera i dole, protože, kdo s ním má pořád na ty schody lízt)
Nejhorší ale je, že jak už umí trochu chodit, nechce ani zaoha být v kočárku. Ještě to jde, když se jede. Ale jakmile zastavím - hrůza. Třeba v obchodě ho normálně musím na chvíli vyndat a chodit s ním okolo regálů, jinak by to tam řevem snad zbořil.
O tom, že máme rozbité všechny kazety, porvané kytky, věčně rozmotaný toaletní papír ani nebudu mluvit. Jo, jo - kde jsou ty časy, kdy jsme je našli tam, kde jsme je položili.
Jinak - mám už koupené šaty na svatbu. Jsou takové fialkové do modra - z ateliéru Donát. Nejdřív jsem šla do půjčovan, ale zjistila jsem, že půjčení šatů stojí 4 tis. Tak jsem si řekla, že když trochu připlatím, můžu mít raději šaty, které mi vydrží i na plesy (jestli se já bláhová ještě někdy na nějaký dostanu :cry: ) Dokonce mi udělají ze stejné látky i kravatu, tak budema ladit. Taky jsme si byli vybrat prstýnky…no, jak se mi do toho vůbec nechtělo, tak se pomalu začínám tešit.
Jé, mrně mi přivřelo ručičku do šuplíku, tak musím končit.
Mějte se krásně a užívejte léta.
carsa
PS. dneska jsme vstávali v 5,15. A to chodí spát v 21 a přes den skoro nespí. Nevím, co to mám za dítě :lol: :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
5891
16.7.06 07:48

Hojas,

tak nejprezranejsi su ja - holt po svatbe !!! super se vyvedla, segra byla nadherna, pocasi, nalada, jidlo,piti super !!! jen s dortem me nastvali hostina zacla- oni tam dali ten dort bez horniho patra, jen tam trcely 4 sloupy !!! mamka si pry rikala, ze je to nejaka avantgarda, neco spol. s Athenama- ty sloupy, a pritom to bylo tak nepoeticke, zapomeli dat vrsek,
http://rodina.cz/…rtin-xxx.jpg /> ale pak to spravili a obsluha ochotna super. Meli moc peknou svatbu, hostina se jim opravdu vyvedla lip jak nam, holt chybama se clovek uci, Martin rikal ze nasu bronzovou svatbu budem mit taky krasnou ;) bylo tam asi 100 dosp. a pres 25 decek !!! no ona tam totiz byla i sestrenka s 8 detmi a dalsi sestrenky a bratranci maj min. 1, ale nejc. 4 deti ! z Valmezu, Lipniku, Jablonce, Rudy, Brna …

CARSO - Ivanek ma stejny „rezim“ jak Vitek, 5:15 odbije a Vitek se probudi ;) krasny miry !
at svatba vyjde- kdy bude ?

AUTOSEDACKA- taky musime premyslet…

LAMARGARITO- uzijte si krosnickku !

a uz nevim komu co, toz peknou nedeli ! snad se dostanu k netu v Jizerkach .

ciao Dalif

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
16.7.06 15:34

Zdravíme !!!

carsa - tož to jste si ty Tatry určitě hezky užili :) Poslala jsem Ti SZ. Myslím, že u Tebe nošení šatů je naprosto v pořádku, vypadáš dobře !!! A Ty svatební, jsou určitě moc pěkné a sluší Ti, doufám, že pak dáš fotku. Já nosím šaty, ikdyž teda.....ale co už :D A Ivánek má krsáné míry. No prostě elegán. Tedýsek má teď tak 9,5-10kg, takže my tloustneme :D

dalif - to je dortisko,je super, že se svatba vydařila. U nás je teď první vstávání na falšu mléka nějak posunuto na 7:30 a spát chodí okolo 20h, později nechce ani slyšet. Začne se vztekat a chce do postýlky, zaleze pod deku ( bez ní nedá ani ranu i přes ty vedra v naší ložnici též ).

koupání - jsem zjistila, že je to tu v Praze opravdu špatné. Jsme zatím za toto léto koupáním nepoznamenaní k mému smutku pochopitelně.

pojištění jsem nakonec sjednala s Generali, za 650Kč Exklusív, pro nás všechny tři včetně pojištění zodpovědnosti, hlavně to šlo online a nemusela nikam kvůli tomu chodit, snad to bude ok

autosedačka - s manžou jsme nakonec vzali tuto ( STM Starlight SP s pětibodovým pásem od 9-36kg), už jsme zkusili na nákup, Tedýsek si v ní p ocestě hezky zchrupnul

http://emimino.cz/…eda%E8ka.jpg

počasí - už je dobře, jak mi říkali i v těhu, jsem prej barometrická, ale jinak teplo mám taky ráda

Tedýsek teda stále žádný pokrok v lezení, kolínka nemáme, nedáme a nebudeme si odírat. Začal teď dělat paci paci a tak tak všelijak, naučil se pít z hrníčku MAM a tyk dávat pusu. A když ho chci položit staví se mi na nohy, tak fakt nevím, nechávám to být, sem tam cvičíme jak ona to lezení, ale on asi bude dřív chodit.

Tak asi půjdeme za chvilku ven se projít a vytrávit náš pozdní oběd. Jsem dělala plněné řízky a Tedýsek měl porek, mrkvičku, petržel, kukuřici, brambůrek a kuřecí masejko rozmixovaný s bílým jogurtem, troškou máslíka a petrželkou.

Krásnou neděli přejem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
16.7.06 22:25

Ahoj všichni,

tak se konečně hlásíme - Internet na chatě nezprovozněn a to jsem se s tím trápila na 3 :! počítačích. No nic, teď jsme v Praze na dva dny - s Pepíčkem jdeme na prohlídku a dvě pigárka do prdítka - tak jsem to všechno přelouskala a taky se chystám napsat nové poznatky a zážitky :wink: .

Po příjezdu na chatu se Pepíček OKAMŽITĚ začal plazit (před tím to bylo takový přemisťování se pomocí převalování a pootáčení). Během 3-4 dní byl na kolenou 8O - takže jedna místnost je samozřejmě hned malá - já si odskočím a šup, Pepíček už je někde jinde a okusuje psí hračku/gumovou zarážku do dveří/tříská do prosklených dvířek skříně/sápe se po psovi (zatím bez kousance, jen vrčení 8) - zatím se Kerina-pes chová opravdu ohleduplně, otázkou je, kdy jí dojde trpělivost :roll: ).
Venku mu deka byla taky malá, okamžitě byl na trávě. Tenhle týden se pořád snaží postavit - když u něj ležím na dece venku, tak tráva už je nezajímavá, ale leze okolo mě a pořád se staví :idea: - přemýšlím nad ohrádkou :! :! :! Po místnosti do včerejška jen lezl, dneska jsem ho několikrát načapala, jak se o něco šikovnýho staví. Já se asi picnu - to abych měla oči na šťopkách 8O pořád a neustále.
No a že v kočárku výhradně sedí nebo spí (a to ho musím do lehu několikrát mírným násilím natlačit a udržet :oops: ) už ani snad nemusím psát. Po:,–(í se už i na zemi. Tohle bylo NEJRYCHLEJŠÍCH 14 dní ve vývoji Pepíka - neuvěřitelný a já to ani nestíhám hezky v klidu vstřebávat.

Jídlo - brzo ráno kojo, pak svačinka ovoce, oběd zelenina-maso/žloutek (už mi to připadá dost jednotvárný, těstoviny zatím neměl, asi bych už měla …), asi třetí den dávám odpoledne jogurt (nejdřív samotný, pak s dětskou sušenkou - ale nesní to celý), na večer kojo a v noci 1-2 kojo.
Zkoušela jsem Pepíkovi dát chlebovou kůrku, kvůli horním špičákům a i pro změnu - no, to byl nápad (nebo to dělám blbě) - povedlo se mu kousek užvejknout, nespolknout, pak užvejknul druhej a už se dusil - jeden jsem mu vyhrábla z pusy, druhej vyplivnul - uffff :? . Pak jsem zkusila ty dětský sušenky (zapomněla jsem vzít k tátovi na chatu kukuřičný křupky - ZLATÝ rozpustný kukuřičný křupky :! ) - jsou samosebou tvrdý, takže ulomil si kousek, dusil se. No, okamžitě jsem na ně zanevřela, ale pak jsem si znova pročítala co s nima, tak se dají i namáčet nebo do přesnídávky a tak - takže poslouží do jogurtu. Ale není nad křupky :! K pití dávám jen vodu z lahvičky (na hrnek jsem nějak zapomněla, začneme to trénovat), vypije a vylije toho jak kdy 50-250 ml.

Spaní - s dudlíkem, většinou musím uchovávat v náručí (tak to bylo někdy kolem 4. měsíce, pak stačilo jen položit do postýlky a za chvíli zabral, pak se to kolem 6. - 7. měsíce zase vrátilo :? ). A když v průběhu spaní zjistí, že vypadl dudlík - tak posledních pár týdnů začne tak plakat, jako by se mu něco šílenýho dělo, tak vždycky strašně pospíchám a okamžitě je zase klid, ťunťa jeden.
S horním špičákem jsme si pár dní užili - v noci se probudil a brečel, vodička na dásně zabírala. I přes den byl trochu nevrlejší. Jeden už je teda prožízlej, tak čekám na další a pak na další zuby v pořadí :( .

Dětský bazének zatím nedorazil - vypadá to, že selhala pošta. No nic, ve velkým se ráchal u táty na chatě - tam to bylo teplý jako kafe, tak se řehtal a bylo to fajn. U nás na chatě se manžel pustil do akce likvidace bazénu z větší části ve stínu a v lese (pořád sajrajt) a do budování nového na sluníčku a víc z dosahu listí a jehličí :wink: - dneska se tam Pepík taky vyráchal, mělo to 23-24 stupňů - a líbilo se :D . Mě už tolik ne, ale je to mělčí, takže do pasu jsem to vydržela.

Tak jsem to tady na vás všechno vychrlila, nějak se toho za tu dobu nastřádalo :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
17.7.06 18:44

Franeza vítej zpět, Papíček je teda šikula !!!!, že se tak rychle posunul v tom fyzickém vývoji. Za 4 dny takových pokroků !!!
U nás stále nic … :? Ve středu jdeme na fyzio, tak se optám rehabky jak to vidí, ona je celkem fajn ženská, taková normální, nic nepřehání a má vnouče ve velikosti Tedyho, byť o kapánek starší :D

svačiny - u nás asi vede stále kaše+ovoc.přesnídávka na střídačku s Dobrou mámou nebo Activi tvarohovou + k tomu vnitřek rohlíku ( myslím to měkké bez kůrky, kůrku a špičky papám já v tu dobu jak že k snídani :) ) s máslem - samotný jogurt ho nezasytí che pak zhruba za hodinu další jídlo, odpoledne zase střídám Nutrilon s nadrolenýma sušenkama Hero a nebo nastrouhám jablíčko+ nějakou sušenku, nebo dám chleba s máslem ( bez kůrky, tu zase jím já ), nebo ovocnou přesnídávku od Hamé - jsou s ovesnýma vločkama nebo s krupicí a tak. Dneska jsem zkusila zakysaný nápoj do hrníčku, z Valšska ( koupila jsem mu i Bio ) ale cucl asi 3 x a udělal kyselý obličej a prrrrrrr a tak to asi nehrozí, to jsem byla najivní :lol: :oops:

kousky - sušenky, pěčivo u nás vcelku dobrý, taky občas polkne větší kousek ,ale už ví, že musí zakašlat a ještě to zkusit trochu pokousat. Ale co absolutně nechápe je třeba kousek jabka. Přitom ikdyž mu dám třeba kus vařené brambory, tak v pohodě pokouše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
17.7.06 20:10

Ahoj holky,
tak mi pořád nesedíme, ale vidím to tak na pár dnů. Asi si to Barča schovává na sobotu, to budu mít narozky, tak mi asi jako dárek chce dát to, že si sedne. :lol: To by bylo super. Takový ty řeči, že už by měla sedět, který tak různě lidi pronášej už mě fakt nebavěj.

Jídlo - ráno kojo, dopoledne ovoce nebo přesnídávka, odpoledne zelenina večer kaše a kojení. Sranda je, že já večer nakojím třeba ve 20 hod, dám malou do postýlky, ona tam hodinu blbne, pak začne kňourat, tak ji musím nakojit znova. Položím ji do postýlky a chrní. Tak to chodí většinou. V noci se budí jednou, málokdy dvakrát.

Pití - před pár týdny jsme zkoušeli dvě lahvičky a dva nekapací hrnky, ale nechtěla pít z ničeho. Včera jsme jednu flašku schválně zkusili a Barča pila. 8O Něco sice vybryndá, ale vypije toho celkem dost. Dávám jí jen vodu, tak jsem ráda, že se to konečně naučila.

Jo, jinak se taky pořád dusíme. 8O Kouskem jablka, chlebový kůrky nebo sušenkou. Já jí to jídlo budu mixovat nespíš alespoň do 4 let. Pro jistotu. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí