Poradna duly
Jana Čurdová
oblíbené hračky
tuby od krémů
mobil (ten mi asi týden blbnul, než vyschnul, jak byl oslintanej)
peněženka (ale pouští černou barvu, tak jen vyjímečně, když už fakt nejde utišit v kočárku)
nabíječka od telefonu
oblečení (je to kramářka)
barevné dřevěné kostky
dětské nádobíčko po mě
různé míče
dudlík někdy hračka, někdy dudlání)
plyšová žirafka ............
HRACKY :
podobne jak Tedysek ![]()
mobil, ovladace, snury vseho typu - hadice vysavace, sprchy, kabely…
dvd/video, Cd/kazetak/radio, MP3 prehravac, radiobudik
obcas vezme zavdek - puzzle penove, kartacky gumove na cisteni, knizky a letaky, casopisy- ty rad trha
jo u jidla si hraje s krabickou od tavenych syru, krabickou od caje apod., on rad ted dava do sebe kdyz neco pasuje…
jdu uklizet a pak na srazik. pa D
dalif - máme to ale hravé děti ![]()
Co srazík?
Jsem dneska likvidovala květiny, můj desetiletý filodendron, tmavě zelený, který ustál to moje cca 10× stěhování dnes skončil v popelnici. za ním následovali další dva jiného listu. Ale nějak jsem neměla nervy na to, že Tedýska načapám s listím v puse. Jednou už bylo namále, když nám tatínek zabředl do sledování TV namísto sledování, cože dělá Tadeášek za neplechu. Takhle budu klidnější.
Jinak dneska během mého řádění s květináčema a uklízení si vyhrál s vrškama od pet lahví asi 2 hodiny, teď spinká…tak jsem i začala znovu číst.
Marianka má taky ráda vršky od PETek, ale cpe je do pusy úplně celé, tak má strach, aby se mi nezadusila ![]()
cauky,
srazik prima, nez jsme vyrazili, uz jsem mela boty a bundu co to necitim, ano se pos… az za usima, no dosli jsme s 15min. zpozdenim, nastesti Niky spal. Teda ja vam povim, beha vazne a v klidu si drepne a sup nahoru…no samej sval je Nikous a taky 10kg, ale neni to na nem videt a podoba cim dal vic na mamku
jen nehodicka jedna holcicka kousla Nikyho do ruky,ale jak, obtisk vsech jejich zoubku !!! Vcera v babycafe kousl Vitka chlapecek vedle nosu,jeste ted to ma cerveny, dneska N. ach jo…
su ospala, napisu snad pozdejc vic a dam nejaky fotky do galerky, ale fotila jen mobilem, fotak zapomela,holt to pos… me vyvedlo z miry…
D
Ahojky, konečně malá usnula, uvařila jsem si špagety a sedla ke kompu. Už několik dní spinká jen jednou denně po obědě 2,5-3 hodiny, to mi vyhovuje. A pěkně doma v postýlce, nemusím lítat venku s kočárem.
V pátek jedeme do Chorvatska, doufám, že budeme mít hezké počasí! Vůbec nevím, co mám sbalit, abych něco nezapomněla a tak
Dneska jsem udělala Mariance na oběd mrkev+ bramboru+ maso+ červenou řepu a náramě jí to chutnalo, ta řepa je sladká, tak asi proto. Očekávám červené hovínko.
Ahoj holky,
když se tu probíraly ty další děti, co takhle dětské pokojíky. Už máte zařízeno? Nebo jak to plánujete? My ho budeme zařizovat asi až příští rok, zatím bude prázdný. Protože je celkem malý, dáme tam jen pár kousků nábytku. Občas šmejdím po netu, co kde mají a našla jsem tohle. Celkem se mi to líbilo a ten krám je kousek od nás. Tak uvidíme.
http://www.nabytekrepov.cz/…-komplet.php
Jsou to ty sestavy Tiny. Docela se mi líbí, že tam jsou ty obrázky a není to takový strohý.
Za chvíli razíme na prohlídku, tak večer napíšu míry. Jsem zvědavá, jak nám to dítě zase povyrostlo.
Jééé, PteroJ, taky jsme dnes byly na 10 m prohlídce.
Marianka váží 8,9 kg a měří 70 cm
pokojíček - máme 2+1, takže u nás se pokojíček nekoná. V obýváku jí chci udělat jen takový hrací koutek, zatím spí a bude spát v postýlce v ložnici a až povyroste, tak jí tam dáme postel. Plánujeme stavbu domečku, tak to snad zvládneme, než půjde do školy.
Ahojky,
Biba - gratulace k mírám a díky za odkazy na capáčky. Jsou úžasný ![]()
Pokojíček - manža loni vymaloval. Je to jakoby rozdělené na půl a spodní je modrá a horní žlutá. V místě, kde se obě barvy spokují je samolepící bordura s medvídkem Pú. Je to moc pěkný. Taky hledám nábytek a musím přiznat, že ten od PetryJ je moc pěkný. Zatím je to skladiště, ale už se blíží doba, kdy to začneme zútulňovat a zařizovat. teda aspoň doufám
![]()
i.
zdravím
pokojíček - tak o tom si u nás Tedýsek taky může možná nechat zdát
Podnájem 2+kk. V Brně máme sice pak 3+1, ale už teď mi je jasné, že manža bude potřebovat pracovnu. Ale třeba se časem podaří pak prodat panelák ( jsme za něj zatím stále dost zadlužený na 15 let ) a koupit něco většího, co já vím, záleží jak manžovi půjde živnost. Domeček u nás asi nehrozí, to už je moooc drahý a z města určo jít nechcem. Ale pokojíček bych zařizovala z fleku a strašně ráda ![]()
PetraJ - jsem teď viděla u známé udělaný pokojík taky z toho polského nábytku, kouzelné
Posílám ještě odkaz přímo na prodejce
http://www.brw.com.pl/cz_index.html
Mně se moc líbí capslock ale ten mají jen v posleké verzi tj. www.brw.com.pl, ale v Praze se už taky prodává.
dalif
biba - přeji krásnou dovolenou !!!
červená řepa - jsem taky dnes Tedýskovi vařila, udělala jsem mu ji s cizrnou a kuřecím masem, řepu jsem uvařila ve vodě strochou anýzu, šmakovalo. Tak jsem taky zvědava na to kakání, z ruk to pak moc nešlo, jak jsem ji loupala ![]()
Jdu dělat čoko dortík, zítra dojede kamarádka, tak ať je do čeho zubem klapnout, ne ?
[
Ahojik holky,
velká omluva, že jsem zase dlouho nebyla.
Dneska mě přišel balíček s dráčkem soptíkem od Lamaze. A pak máme nové kousátko od CHICCA ve tvaru mrkve a je to též super. Malá z toho je nadšená. Jinak samozřejmě mezi její hračky patří DVD a CD disky, dále počítač vypíná zapíná a to samé s DVD přehrávačem a Videem a z toho umí vyndat i kazetu.
Jinak máme 2plus1 takže malá má v naší ložnici svůj koutek na spaní a v obýváku si hraje pod oknem má svoje hračky atd..
Ale určo by to chtělo větší byteček začínám mít pocit, že je nějak moc plný od té doby co Elinka chodítkuje.
Jo a ještě něco v pondělí razíme na prohlídku na kyčle tak snad už budou v pořádku.
Tak to je asik tak vše pa pa Petra a Eli
ciao,
nas Vitek STARNE vazne !!!!
dnes na 10 mes. prohlidce byl o 1 cm mensi
, takze 75cm
a o 20g, ano spravne o celickych 20g tlustejsi - to prosim za 2 mesice takhle „ztloustl“ ,takze vaha je 9840g.
teda Tedysku Ty to ted rozjizdis- 10kg… holt maminka dobre vari co ?
Lamargarito tesime se az budete v Brne,radi se na coko dort vetreme ![]()
musim koncit, jeste se ozvu. D
To jo, Tedýsek má sice 10 kg, ale taky měří 80 cm! Je to chlapák dlouhej. Mája má 70 cm u MUDr., ale nějak se mi to nezdálo, doma jsem jí přeměřila krejčovským metrem a je to 74 cm.
mamulinko - máme to doma stejný jako vy, v ložnici má koutek s postýlkou a kolem postýlky dětskou borduru se zvířátkama a ještě další samolepky zvířátek. No a v obýváku pod oknem si hraje. Chvi jí tam koupit dětský koberec, pak nějakou krabici na hračky, možná by se šiknul i nějaký domeček. Kamarádka své dceři udělala náááádhrený domeček z krabice od velké televize, pěkně jí tam vyřízla okýnko a dveře, potapetovala ho, no nádhera za babku!
Bibo/ mam doma navod na domecek- jestli chces posli mi SZ s emailem…
jo jinak maj super domecek takovy stanovy v Tescu za 150kc, ale pozor v Tescu-byv.Carref. je za 500kc ![]()
kamoska ho ma pro kluka i kdyz je tam napsany pro holku a je super, decka si vyhrajou…
D
Tak hlásíme míry: 7695 g a 69 cm. Asi jsme tu nejmenší, co? Ale alespoň ze všeho hned nevyroste. Před pár dny Barča seděla asi jen 3 vteřiny a teď už sedí jak přikovaná. Takže jsem ráda. Dala si ale načas.
Koukám, že tu máte skoro všichni docela malý byty. Takže se radši nebudu chlubit našim barákem se 4+1 a 110 m.
Ale chápu, že koupit v Praze nebo v Brně větší byt je asi nad možnosti normálních lidí. Když jsem viděla ty ceny …
Manža měl kdysi štěstí, sehnal tady v roce 1997 barák za 800 tis. Ale je to vesnice se 130 lidi. Takže díra. ![]()