Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojik holky,
koukám, že je diskuse o miminkách teda dalších. Já včera tohle probírala s manžou a řekl, že další mimi, až Elišek půjde do školy takže pět let časík.
Jinak neví některá z Vás jak to funguje když chcete ve 3 letech dát dítě do školky a chcete do práce?? Co všechno se musí zařídit??
Jo a ještě k zubům. Máme dásně samou bouličku a zuby nikde. Jen pěkná nevrlost vzteklost atd..
Díky a zase se ozvu, až budu na netu. Mám ho teď omezenej.
Bibo - nevim jak u vas,ale my mame polovinu ponozek s tupkama protiskluzovyma a puncochy vsechny protiskluz. a mame parkety a nekdy to teda poradne uklouzne…ale trosku se riziko zmensi,ale fakt to furt klouze.
pa D
dalif - řeším to ted pořád, jestli kvůli té podlaze nemám pořídit malé nějaké capáčky na doma. Děti ale mají chodit spíš bosky, takže jediné botičky, které mě zaujaly, jsou Robeez, jsou celokoženné a mají i koženou podrážku, ale stojí 915 Kc
http://www.robeez.com/Department.aspx?…
https://www.emimino.cz/modules.php?…
ale přiznám se, že jsem se do nich naprosto zamilovala
hmm, ale vazne dost drahe, tesim se na zimu, poradne zatopime a malej bude bosky,ted nicmoc, ja to resila prave tema protiskluz. ponozkama,ale to obcas hodi zada a tema sandalkama, davam mu je kdyz chce stat a perovat…
ciao D
Zdrávíme Vás všechny
dalif - ajaj…já Val napíši, to se trefila do doby, kdy jsme dovolenkovali v zahraničí - teda na Slovensku a já nemám zaktivovaný
a pak jsem si ani nebrala ten svůj strarý krám zvaný mobil do Jeseníků, sem si říkala, kdo by mi volal či psal
a přeci ![]()
jídlo - taky u nás převažuje maso- sem tam uvařím bez masa třeba jen rajčata s kukuřicí a těstovinama, když jsme v Praze tak teda vařím, v Brně skleničky - jí mi nejraději HIPP, třeba mořskou tresku je toho 220g a pusinu otvírá rychleji než stačím nabírat nebo to králičí rizito s brokolicí mu taky chutná. Pak ještě kupuji Sunárky - telecí, hovězí, krůtí, kuřecí. Hami mi s masem nejedl od mala, pouze ovoce. Ale to jsem teď hodně přešla na Hamé a taky Sunárky, víc ho zasytí. Pak papá jogurty - Dobrou mámu - ovocné, sem tam měl ovocnýho Floriána a nebo activii tvarohovou taky ovocnou. Po bílých má průjem, takže jsme je zavrhli. Pak k večeři kaše - střídáme, teď třeba baští jogurtovou-jahodovou od Sunárku.
Dáváte už něco z dalčích potravin? Třeba nějaká žervé ? Sýr? A maminky co dáváte UM, přecházíte z 10.měsícem na další pokračovací mlíko?
pohyb - tak už se v postýlce začal stavět pravidelně - tak u nás lezení nastalo až v 9.měsíci a v 10. měsíci pomale stojíme, trochu to vzal teď na mě hopem. Boty zatím kupovat nechci, protože hrozně pořád roste…a bojím se že by je obul 14 dní. Počítám, že mu na zimu na doma koupím kotníkové bačkurky a na ven teda nějaké boty. Uvidíme co mi ještě řeknou na neurologii. Bude si nás přebírat jiná doktorka neb ta naše je nějaká nemocná - dlouhodobě. A ta bývalá razila názor chodit naboso a v ponožkách jak nejdéle to jde. Zase na druhou stranu jsem četla názor nějakého ortopeda, který zase razil názor boty co nejdřív, ať je kotník zpevněný a správně se vyvijí. Ale každopádně u nás je ještě čas. prej by měl teď tak 2 měsíce lézt…no ha ha HAHAHA… ![]()
sourozenec - razím teorii, že už další nebude, ale praxe může ještě přinést kdoví co. Teď moje kamarádka též tvrdě se držící názoru jedno dítě stačí, čeká druhé. Má holčičku, v listopadu ji bude 2roky a na přelomu zima -jaře přijde sourozenec. Najednu stranu si myslím, že se těší zase na to malinkaté stvořeníčko, na druhou má strach jak to bude zvládat. Taky je na to dost sama . Manžel v prcái od nevidí mdo nevidím, svoji rodinu nemá a tchánovci žijí trochu v jiném světě, než by ji nějak pomohli. Tak jsem docela zvědava, jak se porve.
Tedýsek si dneska hraje v ohrádce už hodinku a půl, před tím vzorově spinkal a je táááák hodný…půjdeme snad dnes odpoledne do knihovny, u žse těším, že se zasobím nějakým čtivem, jsem doma už vše probrala a není co po večerech, kdy Tedy už spí a manža pracuje.
lamargarito - já chválím Marianku, jak je hodná, ale kam se hrabe na Tedýska!!! Sama si hraje tam 10 minut a to se teda dost divím! Ale Tedy je hodňoučký od narození, to se není čemu divit. Ty si klidně pořiď další ![]()
UM - dávám stále HA Sunar 2
biba - já právě uvažuji, že mu už koupím Nutrilon 3…no ne že by strádal, to se říci nedá
ale že to obsahuje zase víc té prebiotiky a těch vitamínů ( toho ovoce moc nemá, tady v Praze toho člověk moc nekoupí, zeleninu kupuji převážně mraženou ), zatím nebyl ani nachlazený - byť teda v těch Tatrách dostal slušně zabrat, počasí jiné každých 10 minut, docela jsme zmokli asi 2 x ve skoro 2tis. m nad moř. - žádný teplo a koupali jsme se v bazéně ve 12C
ale jsem moc ráda, že zatím neví, co je to rýma a kašel a ni nic jiného
Ju to mám štěstí, že je takový kliďas - popravdě já ani nevím, jak bych snášela více temperamentní dítě, někdy když vídím okolo, tak si říkám, že dotyčnou mamču obdivuji, že bych na to asi neměla, že už si na to nějak připadám najednou stará a možná ani nejsem ten typ, co by se pro to absolutně obětoval, ale to jsou jen některé z důvodů proč nebude asi to další, jsou tam u mě ty zdravotní rizika, pak taky že jsme s manžou víceméně samy - chybí babičky a tak…proč to riskovat, když jsme teď spokojená rodinka, byť malá?
![]()
Ahojky,
pořád mi vrtají v hlavě ty capáčky. Aby měl aspoň něco v kočáře, když bude chladněji a nečučely mu pořád jenom fusky, ale zase na druhé straně mu nechci na nohy nic dávat, když ještě nechodí, ale ty capajdy by měly být v pohodě, ne?
Sraz - klíďo, musím stejně do Brna do centra povyřizovat nějaký věci, takže bych jela vlakem, ale uvítala bych asi spíš sraz na pískovišti nebo tak, pokud by nevadilo a počasí dovolilo a nebo co ten Kids bar nebo jak se to jmenuje. To by mohlo být taky v pohodě, ne? Cyhstám se do ZOO (už od jara), tak do zimy to snad zvládnu
.
Dneska mi udělalo radost to moje děcko, protože snědl celej oběd
, tak jsem moc ráda. Asi to bylo dobrý ![]()
Co budete kupovat dětičkám k narozkám? A s jakýma hračkama si teďka nejraději hrají? Našeho baví taková housenka na kolečkách a pak všechno, co má kolečka, potom takový kalíšky, který se dávají do sebe. Co vy?
i.
lamargarito - HA Sunar je jenom 1 a 2, další už nejsou ![]()
Já bych chtěla 2 a možná i 3 dětičky. Přijde mi, že mě to tak vnitřně naplňuje, že mám potomka, jsem teď sama se sebou spokojenější
![]()
i510 - já myslím, že botičky do kočárku mu neuškodí. Asi bych nekupovala kotníčkové, protože se blbě obouvají. Je to jen na ozdobu a trochu taky zahřejou.
i510 - mám taky půjčené po synovcovi botičky od Mothercare, stály asi 400 Kc, jsou perfektní, ale z loňské kolekce, posílám Ti odkaz na tu letošní
http://www.mothercare.com/bin/venda?…
Taky nejsou chodící, jenom do kočárku
SRAZ - uz zitra v 10.30h v Kidsbaru www.kidsbar.wz.cz
s Val jsem mluvila dnes, sla by i dnes, ale ja mela zehleni a jine veci…
ve ctvrtek jdem na 10 mes. prohlidku.
dnes mame 2 lete vyroci svatby, toz snad mamka pohlida a my nekam vyrazime…kdyz ne neva, v kavarne na palacinkach a alzirske kave jsme byli vcera na Vranove - tam kde jsme se brali ![]()
malej rozebira dvd/video. jdu ho krotit. Dalif
Lamargarita, Biba - nepruďte!!! Barča si sama hraje nanejvýš tak 2 min. A to koukám, jak blázen.
Dalif - my měli s manžou výročí svatby v pátek. 5 let ![]()
Hračky - jak už jsem psala výš, Barča si nevydrží hrát s ničím, takže žádné nejoblíbenější hračky nejsou. No, možná taková gumová knížka, co má asi 4 strany a jsou tam zvířátka na statku. To jsou ty 2 minuty. ![]()
Tož to si užijte sraz , snad taky někdy dorazím ještě do zimy do Brna, abychom se i510 taky někdy potkali. Do ZOO bych tam šla určitě moc ráda !!! ![]()
Sice jsem zjistila, že Tedýska zajímají tak maximálně auta, na zvířátka zatím nějak moc nereaguje. Nedávno mu jeden pán strkal pejska-štěňátko málem až do kočárku a Tedy zapáleně je koukal na kolečka u kočárku. Vyloženě jsme ho tím obtěžovali.
Jediný pejsek, který ho zaujal je tady psík pana souseda, pejsek je po obrně a tak má vzadu udělaný takový kolečka, aby mohl běhat po parku. Tak tohoto pejska Tedýsek vzal na vědomí.
Kolečka jsou kolečka ![]()
dalif - jé my máme ve středu 4 roky od svatby a 11.zaří 6 let spolu…ufff teda, no manža hlasil, že teď nebude mít čas, tak prej to pak oslavíme někdy koncem září, no to jsem zvědava
biba - tak to Ti moc přeji, aby Ti to vyšlo jak si přeješ, pokuď to tak cítíš. Také jsem si kdysi přála mít velkou rodinu, ale to jsem si tak snila okolo těch 25 letech, pak mě to s každým rokem nějak opouštělo. Ale za Tedyho jsem moc ráda a pokusím se mu po dobu, co mě bude potřebovat obětovat jak to jen půjde.
Zaregistrovala jsem se dnes v Praze v knihovně, po 10 letech do knihovny, to mám ale nápady ![]()
IvaP - už to máš přečtený ???????????????
![]()
Jo ještě jsem zapomenula nejoblíbenější hračky:
hifi věž ( chuděra ta dostává kapky )
DVD rekordér
PC
nabiječka do telefonu
nabiječka na PDA
kolečka od kočárku
moje vlasy
plyšáci ( s těma spává, má jich asi 8 )
míček ( IvaP no ten od Tebe
)
pak má takovo uskládací knížku z tvrdého papíru s tou si právě vyhraje v té ohrádce docela dlouho a dřevěný štěrchátko s rolničkama původně jako hrazdička do kočárku - to rád kouše
no a pak když se dá něčím do něčeho bouchat
Koupila jsem mu takové barevné látkové kostky s překvapením - nezájem
Dostal plastové kostky ve vnitř s různými sporty - nezájem
Takové malé Autíčko Chicco od babičky-tchýně - nezájem
Holky, je mi líto, ale dneska to nestihnu
. Užijte si to aspoň vy dvě a napište.
i.