Říjen 2005

Napsat příspěvek
Velikost písma:
carsa
27.6.06 14:34

Ahoj,
dneska mi přišel z opravny počítač, tak jsem hned hodila do galerky pár fotek. Jinak všem, co je jim vedro - naší ložnici bylo včera večer 30,7stupňů. Musela jsem se s Ivanem přestěhovat do vedlejšího pokoje, kde je asi o 1 míň… :cry:
Včrejší den jsme trávili v nákupním centru (krásných 22oC) a pak v bazénku na balkoně - až jsem byla překvapená, jak to pěkně jde a vydrželi jsme tam skoro hodinu. Pak už jsem měla strach, aby se mi Ivan nenachladil.
Dneska půjdu poprvé večer do kaše. Pomalu už bych chtěla skončit s kojením. Jednak vidím i na Ivánkovi, že už ho to neba a strašně mě při tom kouše a štípe. Navíc mám úplně krvavou jednu bradavku. Tak ho večer napucuju kaší a k posteli mu vezmu čaj, kdyby měl v noci žízeň.
Jak už tady někdo psal- já jsem taky rezignovala a dávám granulované slazené čaje. Nic jiného do něj nedostanu a pořád lepší, než aby měl málo tekutin. Včera vypil 4× 250 ml. To je docela hodně. Nejvíc mu chutná jablečno-meduňkový od HIPPu.

• Citovat
  • Upravit
1274
27.6.06 16:11

Ahojte!

To vedro je strašné! Malý v noci od 10 brečel, nepomohlo nic! Nakonec jsem si přisunula postýlku úplně k posteli a aspoň h hladila a povídala si s ním, hrozně chtěl spát, ale nemohl. Raší mu 2 spodní zoubky, teprv jsou vidět 2 čárky, tak možná to bylo it ím , no jsem jak zoombie

Dnes jsem se dívala na Sama doma a zjistila, že malý musí být dle tabulek naprosto dehydratovaný, ale on pít skoro nechce! Polední masozeleninu mu dělávám řidší, co chvíli ho naháním s pitím, ale ono pořád nic moc, tak nevím co s ním

Dalif: brzičko se uzdravte a neboj venku to taky není nic moc v tom vedru

GRATULUJI VÍTKOVI A NIKIMU K 8. MĚSÍCŮM!

Malý je teď odpoledne u babičky, přišla jí kamarádka s o měsíc starším vnoučkem, tak se chlubí navzájem. Teď mi volal Marek - šel tam něco pomoct taťkovi, že ten malej je pěkný lumpík, prý už normálně lítá a furt dloube do mojeho miláčka, tak doufám, že se Domča nedá…

PetraJ: chudák manža…já už mám naštěstí po zkouškách a užívám si „prázdniny“

Zatím pápájdu něco uklohnit (uvařit) :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
27.6.06 16:23

i510 - o jakým chladným počasí tu mluvíš? U nás už pěkně dlouho nesprchlo. :lol:

Hlásíme míry z 8.měsíční prohlídky: 7340 g a 67 cm. Holt prcek, no. Ale doktor říkal, že je to akorát. Zuby prý rostou normálně, takže máme už 4.

Já jsem včera koupila Barče Kubíka :oops: (vím, že by to neměla moc pít), ale naředila jsem ho a občas si sosne. Od Hippu jsme měli pití mrkev -jablko a to nechtěla vůbec.
Před chvíli jsem jí dala ven bazének, docela si tam rochnila, než jí ujely ruce a lokla si vody. :lol: Už jsem z ní na nervy, válí se po celým obýváku a já ji pořád stěhuju nazpátek na puzzle. Už se těším na víkend, budeme mít dodělanej děcák. Zatím tam nebudeme kupovat žádný nábytek, takže tam bude dost místa a může se tam válet jak chce. :lol:

Taky přejeme oslavencům všechno nej a hlavně ať je mámy nezlobí. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
27.6.06 16:36

Gratulace Nikimu k 8.měsíčninám !!!

http://animace.org/…/G370135.gif

VerouS - ať zoubky rychle narostou a ať už Dominička netrápí

Dalif - tak to je dobře, že léky už zabrali, tak ať se ještě brzy zbavíš kašle

My byli dnes na osmiměsíční kontrole a očkování. Máme 9330g a 78cm . Jinak dr se akorát optala, co už umíme, řekla jsem že krom válení sudů celkem nic, že nelezeme. A chodíme na tu neurologii ( v srpnu máme další kontrolu ) a fyzio 1 x měsíčně a že nám řekli, že to to bude až časem. Tak to neměla potřebu řešit. Taky dobře :roll: 8) Zkrátka nechci už nikde lítat po doktorech, až bude chtít, tak polezem :) pak se optala, jk jíme.....což problémy nemáme, tak dostal včelku a ani neplakal a usnul a bylo. Teď je krapet rozvrzaný, asi ta injekce a to strašný vedro, co tu v bytě máme. Ze mně teče strašně. Jsem vcelku zvědava jak tady to léto tady v Praze v tom 2+kk přežijeme, ach jo, chtělo by to někam vypadnout, ale není kam. Už aby byl srpen a dovča.

IvaP - ještě jednou děkujeme !!!

Hezký den všem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
27.6.06 17:05

Lamargarito , my děkujeme vám :)
Nechcete jít s námi ve čtvrtek na sraz maminek do Edenu, jestli se uskuteční?
My ted jdeme do Delvity.
Malá mi zase spadla, stála u křesla a najednou buch. Musím ji pořád hlídat.
Pěkné odpo a ať je vám líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
27.6.06 17:10

IvaP - zatím žádné plány na čtvrtek nejsou, takže pokuď nebude vadit, že jsme říjnoví namísto listopadovek :roll: :lol: rádi Vás doprovodíme

Ráchelka je hotovej horolezec, je moc šikovná. počkejte až budete mít o ten pokoj víc. Foukáme bebí.

Dala jsem Tedýskovi 1/2 čípku Panadolu, tak usnul, asi ho to očkování zmohlo. No a já si naordinovala zmzlinu, taky bodla :D

Koupila jsem mu dnes kostky Sassy, kostičky s překvapením, sranda, malej mi to rozházel po celým obyváku a zpřeházel tak, že už nevím kam co patří :lol: Dokonce v jedné kostce je napasovaný dudlík :roll: To jsem zas koupila věc :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
27.6.06 17:16
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
27.6.06 20:26

Lamargarito , dám Ti vědět, jste moc hodní, že nás doprovodíte, jestli ten srazík bude. Jestli půjdete zítra ven, tak dejte vědět, rádi vás uvidíme. Péťa bude na Moravě.

Dobrou noc všem maminkám a miminkům.

IvaP a Ráchelka

http://animace.org/…/G100036.gif

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
27.6.06 23:05

Nikimu vše nej nej k 8 měs.

Tak konečně trochu sprchlo a rázem se ochladilo, alespoň tady u nás nejmíň o 10 st. C, je tu 18 :) a hned je líp :wink: !

My chodíme za ruce, stoupá si u všeho a úměrně tomu i padá. Umí paci, paci, pápá a vyplazovat jazyk 8O . Asi bude kluk šikovnej na ptákoviny :lol: .
Já jsem samá modřina, jak štípe, Adélku věčně tahá za vlasy, bere jí hračky, ona jemu taky, asi začíná jim ta pravá „sourozenecká láska“ :roll: :wink: .

Dnes ochutnal s námi k obědu rizoto :oops: , předvčírem zapečený brambory s filetem :oops: (ale obojí jenom trošičku). A dobrý (ťuky, ťuk). Zub furt žádnej :roll: . Nejradši žužlá okurku hadovku nebo jablíčko na plátky. Občas ho sice musím otočit hlavou dolu a poklepat na zádíčka, ale jinak to zvládá statečně :wink: .
Uspávání - hrůza. A trvá to už asi měsíc, takže to nemůžu svádět na ta vedra. Prso už moc nechce, furt se převrací, na čtyři, sedá si, leze a u toho kňourá nebo řve i hoďku, dvě. Čajík taky nepomáhá. Bych ho musela leda nějak přilepit. Strašný. Rarach. :roll:

Jdu číhnou na ty fotečky. A pak hají. Tak dobrou!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
28.6.06 13:58

Ahojky,všem děkujem za přání Nikouškovi ,

mrkla jsem na fotečky......krásné,taky večer něco přihodím :wink:
Jinak zdravím Lamargaritu -příští týden už fičím s manžou do Rožnova,takže se asi ozvu až o víkendu,ale plánujem s holkama Valaškama srazík,takže pořídím fotodokumentaci :lol: :wink:

Niki už je na tom lépe,konečně mu ustupuje ten hnusnej kašel :twisted: ,Kíťa je dnes se školkou v kině,pak ještě dochodí ty dva dny a odjíždí na 2.měsíce s našima na Sázavu-už se nemůže dočkat :lol:

Švagra včera propustili domů,takže je jim určitě všem lépe a hlavně můžou být spolu a bude se mu tělo rychleji hojit :! :P

Mějte se pěkně a hezký zbytek dne :! :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
28.6.06 14:13

Ahoj všichni,
tak se konečně udělalo trochu líp. Jsme domana 250C a to už jde. Ale zase celý den poprchává, takže tvrdneme doma.
Vypadá to tady jak po výbuchu! Opravdu lezoucí zvědavé dítě v bytě… :lol: :lol: :lol: Ale co,hlavně,že je šťastné!
Pokus s odstavením se nějak nepovedl. Přes den už kojení taky vůbec nechce- to samé jak Ríša. Někdy se prostě zbalí a uteče, ale v noci se probudil a sál jak o život. A to o půl osmé snědl misku kaše s banánem, zapil to 100ml čaje a za hoďku ještě 100 ml UM. Snad je to tím vedrem, jinak nevím, jak tohle řešit.
Jinak moc chutnají třešně, meloun, meruňky (dávám syrové) . Včera jsem zkusila povařit broskev, ale asi byla moc kyselá

Zatím se mějte,
carsa

• Citovat
  • Upravit
8523
28.6.06 22:24

Ahoj holky,
nedívaly jste se na Na vlastní oči? To byla hrůza. 2.měsíční mimčo šlo na nějakou banální operaci a ta vyhřívaná dečka, na které leží ho doslova upálila k smrti. Jsem z toho úplně hotová, že se to může vůbec stát. Takový krásný mimčo. Od tý doby, co mám Barču, mě takovýhle věci strašně vadí. Jak vidím třeba někde v televizi nemocní mimino, tak hned řvu. I když je to třeba jen ve filmu. To bude těma hormonama.
Když to skončilo, šla jsem pohladit tu svojí kočičku, která už spinkala. Nedovedu si představit, že by se jí něco stalo. To musí být pro mámu ta nejhorší věc na světě, přežít svoje dítě.
Tak jsem se z toho musela vykecat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5891
29.6.06 08:22

PETROJ - nastesti jsem to nevidela :evil: musela to byt hruza
ja se radej na ty veci jako cerne ovce a spol nedivam…kazi mi to moje naivni optimisticke videni sveta 8O

LAMARGARITO- Tedysek je sikulka zvladl ockovani v takovem vedru, smekam klobouk. a je to elegantni dlouhan ;)

CARSA- Vitek se zatim jen plazi a snazi si sednout,obcas zavali nejaky ten sud,ale uz ted se bojim az bude jak Ivanek…staci ze odejdu pro caj a uz m v ruce kus kytky,ke ktere snad musel priletet,pac to byl fakt jen mzik. :roll:

VAL- uzij si to v Roznove, hned bysme jeli taky…meli jsme to i s kamoskou naplanovany,ale ted ona i my jsme nemocni ;(

PITI je kapitola sama o sobe u nas…
Odstavnovani- to nestiham ani nahodou. Zkousela jsem vodu- obcas pije,no musim ho prolivat sam od sebe nepije, a pijem za:,–(ne z tekoucich hrnku nebo jeste hrnek NUBY. Zkousela jsem i odvar z jablecnych slupek, zadny rozdil v porovnani s vodou, pak redeni stavicky Hami jablko/mrkev, to stejne. U nas v MC KLokanek hodne holky pouzivaj stavicky Frutek - jsou bez cukru,lepku…a celkem levne. Mam hrusku- naredila a taky se Vitek nerozchlastal,toz zustanem u vody. Mozna jeste zkusim caje…

holky jak jste prestali kojit ???
Vcera vecer mi prisel Vitek hladovej,tak mu dala 90 ml nutrilonu a chtel jeste - toz dostal jeste jeden nasup..no dohromady vypil asi 140ml! a flaskou! u nas uspech,ale noc byla divna, snad 10× kojo, delsi uspavani okolo 5h a v 6h jako vstavat a cvicit.
No ale davam kasi rano a od vcerejska taky lahvi- nastrihla jsem savicku do krize a super !! ono krmit tekutejsi kasi, kdyz on macha rukama,to chce trpelivost a nekoukat se kolem-pac vsude kolem se da poznat co Vitek papal :)

jo mame 3 zuby a ten 4.se klube a klube…

no nic. dneska to vypada na mensi hic, stejnak jsme nemocni…ale spolecnost nam chybi hodne, no vcera jsme si aspon pokecali s doktorkou ;) on Vitek ma opravdu zadni rymu- kvuli tomu osklivy kasel v noci, jak to tam stece, a navic streptokoka-toho se pokusime zabit pamyconem,snad uspesne,uvidime za tyden. snad do segriny svatby o.k.

pa Dalif

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
29.6.06 08:41

PetraJ - já jsem na to viděla upoutávku a stačilo mi to… . Zá:,–(ně se na takový věci nekoukám.
Odstavování. Já musím během červnce přestat kojit (pak jdu na tu operaci). Teď kojím 3× denně - dopoledne, odpoledne a v noci. Odpolední jsemzačala nahrazovat ovocnou přesnídávkou a v noci jsem dneska nekojila. Vždycky,když se probudil,dala jsem dudlík a vydržel…je ale pravda,že jsem mu večer dala velkou porci kaše a zapil to ještě čajem a UM. Mám teď prsa jak melouny, ale ono se to přizpůsobí. Takže pokud to půjde budu ode dneška kojit už jenom jednou a během měsíce to skončím úplně. …a pak sbohem prsa…pokorně se vrátím ke svým -1 :lol: :lol: :lol:

Doufám, že dneska bude trochu hezky,protože se chystáme být celý den venku. Tak doufám, že nikde nezmokneme.
Mějte se krásně,
 carsa

• Citovat
  • Upravit
472
29.6.06 10:45

Val - tak ať se Vám líbí, už budete bydlet ???

Dalif - teda Vítek už je taky samej zub, Tedýsek si teď oblíbil vrzat s nima o sebe…no to je strašný zvuk, nemluvě o tom, že mám strach aby si ty svý třísečky ještě nevylomil, pryč už s bacilama, kde jste to posbírali ???

carsa - uvidíš, třeba zůstanou melouny :wink: :D no já před těhu měla A…a teď kupuji i C a to jsem teda nekojila, ale prsa zůstala nějaká jiná a někdy mám pocit, že ani nejsou moje a bez podprsenky ani ranu

My jdeme dneska na sraz listopadových, no snad nezmokneme. Tam už zase budou všichni chodit, to bude sranda, budeme tam asi nejstarší a nejlenošnější :lol:

hezký den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital