Poradna duly
Jana Čurdová
Lamargarita - a nejkrasnejsi ![]()
at vam vyjde srazik
…
nevim bacily- myslim ze to muze i byt z plavani, jsou obcas rodice co vezmou deti,i kdyz nejsou zdravi…
koupila jsem malymu k svatku auto na provazku, on ted musi mit vse s provazkem, hadici, snurou…davam bacha at se neuskrti,ale on je ted vazne na hadice a tak…
pa D
Ahoj holky,
zdravím vás všechny z Havl Brodu, jsem na netu jen na chvilku, takže nemám čas číst celou diskusi.
Co u nás nového? Já chodím na tu psychiatrii, moc se mi tu líbí, Marianku hlídá mamka, takže si od ní dopoledne odpočinu a pak se na ní stráááášně moc těším
Ekzém se jí ted hodně zlepšil, nejvíce v obličejičku, kde to měla vždycky nejhorší, vypadá, jako kdyby tam nikdy nic neměla. Asi je to tím sluníčkem a pěkným počasím, taky se rozjedla, takže má pestřejší stravu a není pořád jen na tom H.A. mlíku. Už asi 3 týdny se plazí a mezitím kleká na kolínka, takže už konečně neřve, když je na zemi, ale zkoumá a zkoumá. Umí se postavit v postýlce a staví se kdekoli jinde to jde. Ale sama si ještě nesedá. Zítra bude mít 8 měsíců…fíííha, to to letí, spostě z vašich miminek už táhne na 9 měsíc, co!
Tak se mějte, jak budu mít zase chvilku čas, tak se ozvu
pa
Ahoj holky.
Tak se nám konečně se nám trochu ochladilo, tak je to trošku lepší na přežití.
Nemoci - ať jsou všechny okamžitě pryč, kšááá!!!
Prsa - dneska jsem dělala pořádek ve spoďárech a podprdách a asi si pak budu muset nějaký koupit, páč nevím, co se z toho vyklube ![]()
Pití - koupila jsem dneska třešňový čaj od Megafytu, tak jsem zvědavá, co na to pantáta řekne.
Včera jsem mu hodila bazén na balkon a byl nadšenej, ale to počasí se trošku ochladilo, takže na pár dní bude bez koupání.
Konečně zveřejnili ceny na nový kupaliště, který chtějí otevřít do měsíce a teda jsem se málem svalila. Platí se i za mimina a celodenní vstupný se od půldenního liší 10,–.
A samozřejmě nezapomněli napsat, že cenu zahrnují všechny tobogány a vodní atrakce i vstup do krytých lázní, ale k čemu nám to je? Že bych šla s malým na tobogán, to ani náhodou. Ach, jo, tak to asi zůstane u bazénku na balkoně.
Ještě jsem chtěla něco, ale nevím co, protože tady malej furt votravuje, takže frčím.
Krásný den bez bacilů všem!
i.
i510 - mooc pekna fotecka v metriku !! zmena je zivot vid ?
jak se jezdi s golfkama ?? prosim taky poreferuj, my jezdime stale v stare dobre Inglesine..ale rada bych…
skvele se ochladilo,ale presto rev pred usnutim…bojim bojim,ze me prestanou zdravit sousedi a prijede socialka,ale ja za to vazne nemuzu, najezenej,odrihnutej,prebalenej,vyhranej, ospalej…tak co nam chybi aby se usinalo s usmevem a bez kriku ?
pa D
Ahoj maminy, promiňte že jsem lezu, ale ráda bych kdyby jste mi řekli vaše názory
.
Stále nejsem rozhodnutá co koupit jestli vaničku nebo kyblík? Máme doma jen sprcháč a tak nevím co by bylo vhodnější? Jaké máte zkušenosti? Zkusila jste některá obojí a dostalo něco od vás přednost? a ještě pokud vanička tak tvarovaná nebo do ní koupit jen lehátko?
Díky moc za jakékoliv reakce - tedy pokud mě nesprdnete a nevyženete
![]()
Ahoj.
Ditiska - my kupovali vaničku a byli jsme spokojení. Kyblík jsem četla, že je malý a není na moc dlouhou dobu. manžel mi při koupání pomáhal, takže jsme nějakou dobu podložku nepotřebovali, ale pak jsme přece jenom koupili takouvou tu molitanovou ve tvaru medvěda. Má vytvatované na hlavu, takže tam mimčo zapadne. Vaničku jsme stejně i tak dlouho nepoužívali (cca 6 měsíců) a pak začali koupat v normální velké vaně, protože malej je od narození velkej (při narození 4,2 kg). Jsem pro vaničku!
Dalif - ke golfáču. Můžu říct, že jsem toho přečetla celkem dost o golfáčích a vybírala a vybírala. Jasným favoritem bylo Jané carera, ale ta cena
, bohužel rozhodla, takže karta padla na Peg Perego Pliko. Když nám přišel, tak jsme nadšeně jezdili po bytě a pochvalovali si jak pěkně jezdí a jak se s ním snadno manipuluje narozdíl od Deltimu, který máme, ale sozřejmě každý má svoje mouchy. Když jsem vyrazila do terénu, tak jsme zhruba první dva dny kopali do koleček, ale teďka se to už nestane
. Rukojeť by mohla být ještě kousek víc nastavitelná, ale co naděláme, že? Ale dá se to zvládnout i tak. Ježdění je v pohodě, je pravda, že v hlubokým písku nebo blátě nemám šanci s otočnýma kolečkama (musí se zaaretovat), ale na to ten kočár není, že? Manžovi se třeba jezdí líp vždycky se zaaretovanýma a mě zase ne. Někdy se mi kolečka bloknout (vždycky, když potřebuju rychle přejír silnici) - nejdou otočit tam ani tam a musím rukou pomoct a otočit.
Boudička je super, že se dá naklonit až k nohám a dá se i oddělat. Polohování zad je taky v pohodě. My teda využíváme jen dvě polohy - skoroleh a úplný sed
. Polohování noh je taky super. Jsem ráda, že jsem nešla do Inglesiny Espresso bez nožiček. Zatím využíváme jen vodorovnou polohu
. Cvičně jsme zkoušeli oddělat i madlo (jde to opravdu lehce), ale vrátili jsme ho tam, protože malej ho vožírá a drží se, takže i tady jsem ráda, že jsme nešli do CHicca 05 (tuším), který je taky pěkný, ale bez madla. Viděla jsem tento kočár ve skutečnosti a moc se mi nelíbil. Na obrázcích vypadá líp. Koupili jsme k němu neorigoš pláštěnku.
Celkově jsem spokojená a stále nadšená. Malýmu se taky snad líbí. Vzali jsme kombinaci Rubino (šedočervená) a naši milý švagrovci se opičí, takže budou úplně ten stejný. I barvu. Ještě, že bydlí v Břeclavi
. Na zimu s ním samozřejmě nepočítám, protože to ve sněhu asi nepojede, ale jinak jsem spokojená a šla bych do něho znovu, kdybych teda měla peníze, tak jdu do Jané carera
. Toť vše. Snad to stačí
![]()
Je vidět, Dalif, že se nudíte,protože tak často měnit obrázky jsem tě ještě neviděla, ale všechny jsou super
![]()
Krásný den všem
i.
Dobré dopoledne!!
Tak minulý týden byl ve znamení shonu. Měnila jsem auto a všechno vyřizování zbylo na mě, protože Honza se nám vrací až 10.7. Nenávidím veškeré vyřizování ![]()
A to jsme chtěly včera s holkama vyrazit na návštěvu k našim, tak jsem napekla buchtu, narvaly jsme se do auta a to ani neškytlo
No, myslela jsem, že mě na místě trefí šlak ![]()
ditiska nám vyhovovala vanička. Starší dcerka se v ní ráchala velice ráda a docela dlouho. Asi do 1,5 roku, pak jsme z důvodu onemocnění moč. cest začli sprchovat. Teď už se holky koupou spolu ve velké vaně a řádí jako divé.
dalif usínání - já uspávám. Upletla jsem si na sebe bič, ale mám tak urputné děti, že řvou jako pardálové jakmile se vzdálím z pokoje. Barunka už samozřejmě ne, ale byla stejná jako Johanka. Ta se po mém odchodu postaví, pověsí se na postýlku a řve řve řve řve . V rámci klidu v domě to dělám tak, že uložím Johanku do postýlky, protrřím ruce skrz šprušle a Johanka v klídečku během chvilky usne. Pak se odplížím jako pes. ![]()
jídelníček lékařka nám říkal asi toto: ráno mléko, dopoledne ovoce, na oběd zelenina, odpoledne mléko a večer kaše + zakojit
Ptala jsem se na jogurty, tak mi říkala, že je nedoporučuje přes léto, že jsou z nich často průjmová onemocnění způsobená salmonelami ![]()
odstavování doufám, že s dosažením Johančiny plnoletosti se dočkám i ukončení kojení. Zatím není možné ji prso ani v noci upřít
protože mi po srdcervoucím řevu trvajícím pouhou minutu vzbudí Barunku a ta pak nemůže zabrat a začíná začarovaný kruh mého nevyspání.
Johanka se po své 20-ti minutové chrupce probudila, tak jdeme na sváču a pak pro kytičku pro paní učitelky do školky.
Měj se moc dobře a všichni buďte hlavně zdraví.
Xenie a holky
DITISKO - my mame vanu sice malou Ravak Avokado,ale mame, takze prvni tydny jsem ho jen sprchovala pod kohoutkem,jak nas ucili v porodnici,pak uz lezel na lehatku, ted sebou mrska a pretaci se, toz jsme koupili protiskluz.podlozku v Ikee a lezi ci sedi nebo vrti se na ni. ale my koupem jen tak 1× tydne-kvuli tomu,ze mel kdysi ekzem, ale ted jak byli horka,osprchli jsme skoro kazdy den, obcas si ho vzal manzel a sup spolu do sprchy-mame ju nad vanou se zavesem…
kyblik jsem mela pujceny a nebyla jsem si jista,jestli ho spravne drzim…no proste malej to vycitil a brecel v nem. to ve vane brecel prvnich par koupani,ted tam kope a smeje se…
i510- dekuji za popis. Premyslim o necem se spojenou rukojeti- PP A3 nebo ABC design nebo Pierre Cardin nebo Hauck Shopper…
Pierre C-nevyhoda kosik pod kdyz je plnej dopada na brzdu a brzdi,jinak dobrej za dobrou cenu
Hauck- super kos, ale nejde do uplneho lehu,coz by nevadilo,malej spava na naklonenym,ale je kratkej…asi 79cm ;(
ABC a Peg P se teprve pujdu omrknout
Vitek spal noc s nama, pac po kazdem polozeni do postylky rev a hmatani kolem sebe,kde su…
ciao D
maminy mockráte děkuji, taky jsem se přikláněla více k vaně, ale novinkám se nevyhýbám a tak jsem se musela poptat
.
Takže díky moc za pomoc a půjdu do vaničky. A koupím do ni jen lehátko nebo toho méďu (už jsem na něj taky koukala a moc se mi to líbilo).
Mějte se a šťastné dětičky ![]()
ditiska - máme taky molitanovýho medvěda - super věc a koupali jsme teda od začátku ve velké vaně, umývání pod kohoutkem mi nehrozilo, protože jsem s tou jizvou na břiše své 4200g miminko jaksi neudržela
a máme menší pronajatý byt, tak jsem nechtěla kupovat další krámy
Ale chápu, že když je sprcháč, tak se ta vanička asi koupit musí … jsem zvědava jak budeme my koupat ve sprcháči na dovolené
![]()
xeniej - to naštve, ná mse v poslední době dost často stává, že dojdeme k autu a vždy tam něco dalšího chybí, čekám kdy nám vyříznou přední sklo a odmontují pneu
no Praha …
jogurt - tak konečně zvládáme jíst aspoň jeden jogurt po kterým se mi Tedýsek neto až za uší…začala jsem dávat Dobrou mámu - malinovou
zkoušela jsem bílý a bez výsledku, no prostě po bílým jogurtu má průjem, dávám když vstaneme k snídani ( před tím má v 6-7h 250ml Nutrilonu), ještě mu dávám activiu tvaroháček - tu bílou, ta mu nevadí,
papání jinak teď dávám i ovoce odpoledne, když jsme mimo domov ( skoro pořád ), mám pocit, že to mléko na ty cesty není, ikdyž si dám zvlášť prášek a vodu, kyše to, také mu teď hodně chutná okurka salátovka, ukrojím mu kus a on si to hezky vocucává
Také když cestujeme kupuji od HIPP Rizoto s králíkem a brokolicí, je to od 8.měs. ( už s celkem s kouskama ) a je toho 220g, to mu chutná taky hooodně
a pak vařívám bezvaječné těstoviny+ spařím rajčata ( masitější ) oloupu, nakrájím, povařím s kuřecím masem, vše rozmixuji, vydrží i dva dni v ledničce v plastovým boxíku s víčkem
Hezký den
Dalif - my jsme brali Pliko kvůli rukoji rozdělené, aby se nám vešlo do auta a ušetřilo se co nejvíc místa. Pak napiš, cos vybrala
.
i.
Ahojec!
Ditiska: my jsme měli vaničku s molitanovým méďou a asi od 2 měsíců se malý koupal s taťkou ve vaně (nekoupala jsem denně - co 2-3 dny
)
Teď koupu normálně ve vaně na takovém tom látkovém lehátku s kovovýma nožkama - taková ta klasika
Pitítka: v čem dáváte dětičkám pití? Já mám aventové pitítko ale nějaké divné a pití mi začalo protékat a náhradní savičky u nás nemají…Nemáte tip na nějaké levné pitítko, které mi v tašce nevyteče? Bez ventilu.
Papání: my pijeme Nutrilon kolem 6-7 a pak jdeme hajat…kolem 10 jíme jogurt ovocný nebo bílý s banánem…po poledni oběd…odpoledne nějaké čerstvé ovoce, přesnídávka…večer kaše
Lamargarita: dík za tip na těstoviny…vůbec nemám žádnou inspiraci..vařím pořád to samé, chudák malej! ![]()
Zelenina ve skleničkách: kopila jsem teď párkrát, když jsme někam jeli a nejlepší jsou dle mě Sunárky od 8. měsíců (nějaké těstviny s masem a zeleninou) byly tam celkem velké kousky, ale vůbec mi to nesmrdělo na rozdíl od ostatních a natrfila jsem na ně v Droxi ![]()
Golfáč: moooc bych chtěla PPP , ale momentálně jsme pořád v minusu a to máme platit ještě daň z 1 pokojáku co jsme prodali…asi brzo půjdeme na pastvu… ![]()
Usínání : Dalif neboj Domís vždycky usíná a mrčí (teda spíš brečí- ale není to klasickej řev, to ale sousedi jaksi neví) ale do 5 minut je jak špalek
ZAtím pěkný večer, ještě nakouknu ![]()
Ahoj holky,
taky jsme měli molitanovýho medvěda. Hrozně mi ale vadilo, že jak se nasákl vodou, tak byl strašně těžkej a dlouho schnul. ![]()
Dneska jsme byli kupovat nový koberce. Barče do pokojíku jsme měli vyhlídlej takovej hnědej, ale teď tam měli novej, nádherně modrej. Taky měl dětský motivy a je prostě úžasnej! Tak zítra musím nějak nenápadně donutit manžu, aby tam rychle dodělal pár věcí, abysme ho mohli položit. To bude nádhera.
Moje momentálně nejoblíbenější věc: dětská ohrádka!!! To fakt nemá chybu.
Už mě nebavilo, každý dvě minuty tahat Barču od krbu, kde by se bouchla hlavou o dlažbu, od kožešiny, ze který rvala chlupy, od obývákový stěny, kde chtěla otvírat šuplík,… Vůbec nic jsem doma neudělala.
Teď ji šoupnu do ohrádky a mám klid. ![]()
Pití: koupila jsem nekapací hrnek Tommee Tippee a je fakt dobrej. Má pítko z takový tvrdý gumy a stačí ho zmáčknout zubama nebo dásněma a teče. Ty pítka prodávaj i náhradní. Stál 205 Kč. ![]()
ahojky,
tak se rozhoduju mezi ABCeckem- super nakupni kos,ale potah hadra…a Pierre Card.-super celkove,ale nakupni kos saha na brzdu…
Hauck- kratkej,uzkej a polohovani pomoci snurky nemusim…
PPerego me nezaujalo,sice asi ma lepsi odpruzeni…ale mame drahou krosnicku,toz ji musime taky vyuzivat. Vitkovi se nejvic libilo v ABCecku- no spis nejvic mu chutnalo madlo ![]()
Holky jakyho molitanovyho medveda jste meli na koupani ??? nemate fotecku ? My pod kohoutkem a pak na lehatku -hadra na lehatku s kov.nozickama,ale ted sebou tak mele ,toz jen na protiskluzove podlozce.
DITISKO- jsou ale lidi co nedaj na kyblik dopustit,ale nas malej neni kyblikovej ani satkovej… chtelo by to vyzkouset,kdyby Ti nekdom pujcil a pak si pripadne koupit…ale vanicka ma taky sve pro.
PITI - my mame taky Avent pitko - znovu jsem ho vytahla, teda ne ja,ale Vitek ho vytahl, on ted kramari vsude, toz mu to zkusila dat a ejhle uz z nej pije -teda vim smesnych 30ml,ale u nas uspech. pak mame hrnicek NUBY -Babylove z DM za 100kc neni spatny. nebo VEROUS co zkusit dat pit z PET lahve mensi s tim zastrkavacim pitkem napr. Bajo, JUPIK atd..
stoji jen asi 10kc ![]()
my mame taky koberec : http://rodina.cz/…290013_1.jpg
PAPANI- mela jsem nejaky Hami s kouskama na podporu hrydzani, kousani - od 5 mes. a Vitek mi to vyzvracel
byli v tom i rajcata… takze i kdyz mame skoro 4 zuby uz na ty kouskovy prikrmy jdu opatrnejc.
Lamargarita super napad s tem testovinama, bych mohla udelat, ale neni kecup nejaky bio bez cukru a soli a jinych latek ?
no nic musim se jit venovat nasemu spionovi. Dalif
Tedýsek včera začal říkat „máma“ tak jsem z toho naměkko …
![]()
Zdravím v rychlosti, taťka nám zase pracuje z domu, ale odpoledne prej půjde s malým ven. Včera jsme byli také venku, jeli jsme nakoupit do Carrefouru co nám z něj udělali Tesco ve Vršovicích a udělali si tam kočárkem slušné kolečko po i po Strašnicích a Vinohradech pak nakoupili a domů dojeli až v 20h.
plínko TESCO - fialové - konečně kde máme tím pádem kupovat
opravdu se zdají být z těch plínek nejlepší, přijdou mi pro Tedýska tvarově lepší než Pampers klasik, nejsou tak odbité jako Sleep and play, hodně podobné Babylove od DM
dalif - s těma těstovinama také jsou pak kousky, nejdou rozmixovat úplně na kaši, aspoň ne mým mixérem, tak opatrně. Co se týče bio produktů tak jim nevěřím a ani je nekupuji, tak to Ti asi neporadím. Kečup ale asi kvůli koření by nebyl stejně to pravé no já nevím Joooo golfky, to si to rozhodování tady prochází asi každý, jak tak koukám, jsem strašně ráda, že už je mám doma a už nad tím nemusím přemýšlet. Kobereček má Vítek kráááásný !!!! U nás už je smotaný pod postelí, malej chce být všude jinde než na něm, tak se kutálí po celým obýváku.
koupání - uvažuji teď že koupím takové to plastové sedátko do vany, koukala jsem že stojí cca 200-250Kč…abych měla jistotu, že to malýmu nepodjede a nebicne se do hlavy…máte to někdo ?
pití - my stále z flašky, Nutrilon i čaj, hrníček máme Chicco, ale je až od jednoho roku a malej to akorát kouše a vrže o to svýma již 6 zubama, z flašky pije ukázněji
![]()