Říjen 2005

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8523
23.6.06 22:16

Dalif - já ti moc neporadím, jogurt ještě nedáváme a čaj taky ne. Barča nechce pít nic.

Já mám teď ale problém. Jdeme s manžou za dva týdny kámošce na svatbu. Takže:
1. nemám co na sebe :lol:
2. nevím, jaký jim koupíme svatební dar :cry:
3. mám hrůzu z toho, když nebudu Barču dýl kojit, že mi tam "vytečou " prsa :oops: :cry: - to bude trapas!!! :oops: :oops: :oops:

Jak to řešíte vy, když dýl nekojíte? My byli ve čtvrtek u známých, malou jsem nekojila asi 4 hodiny a jak jsem si ji vzala na ruku a asi mi tlačila na prsa, tak jsem byla hned mokrá. Fakt trapas.

Jinak dneska jsem se konečně dostala do civilizace, byla jsem celý den s malou u mámy. Tak jsme se prošli po městě a utráceli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
25.6.06 07:33

Ahoj všichni, hlásím se po delší době.

Za prvé - pořád mám ještě notebook v opravě ..... a je ve hvězdách, kdy mi ho spraví…

Za druhé - byla jsem týden ještě s dalšíma třema maminama na dovče. Pronajali jsme si jednu chalupu se 4-mi ložnicemi. Děti od 6-ti měsíců do 13-ti a samý kluci. Bylo to bezvadný. Objevili jsme tam krásný koupaliště (bohužel tady v Praze nic takového není.....pražačky nevíte o něčem???)
Jinak společnost starších dětí je pro Ivana děsně motivující - nejen, že už leze jako tryskomyš, ale už si stoupá a udělal první krůčky. Z toho zase tak velikou radost nemám - pořád mi všichni doktoři kladou na srdce, že má teď dva měsíce lézt…ale nevím, jak to mám udělat - že bych mu podrážela nohy, když si stoupne???? :lol:
Načerpala jsem taky spoustu zkušeností.

Navíc, tam všichni čtyři cucali jedny hračky… a tak podobně, takže už nenám vůbec strach o nějakou imunitu.

Navíc jsem si udělala výlet a jela s mojí babičkou na návštěvu k bratránkovi, který má holčičku o dva dny starší než Ivan - to je teprve číslo - už normálně chodí i bez držení a když se zapomene, tak i běhá.

Pití - rezignovala jsem a dávám granulovaný čaj od Hippu od 4-měsíců. Je tam sice cukr, ale pořád lepší, než kdyby byl v těchhle vedrech dehydrovaný. Možná zkuste ten od 1-ního měsíce - není tam sacharóza, ale glukóza, což je jednoduchý cukr. Ale podle mě hlavně, že pije.

Svatba - Petro - mě už sice mléko mec neteče, ale pořád používám takový ty vložky do podprsenky. Mám tedy ty prací od Aventu a jsem s nima moc spokojená (částečně taky proto, že jak už kojím míň, pomalu už zase namám žádný prsa, a tohle mi alespoň nějaké dělá :oops: ).

Jinak problém s oblečením - tohle mi včera řekla máma…že prý nemá co na sebe a jestli by tím pádem nemusela na obřed. Docela jsem z toho špatná…jestli mi naši nepřijdou na vlastní svatbu…moc veselo mi asi nebude.

JInak jsem sehnali nějaký penzion v Bedřichově - je to taková horská chata na sjezdovce…dneska to tam jedeme okouknout.

Jogurt - běžně se doporučuje od 8., 9.- měsíce. My, alergici, si ještě počkáme, ale jinak bych se asi nebála to zkusit.

Všechno nejlepší všem oslavencům!!!!!

carsa

• Citovat
  • Upravit
2725
25.6.06 07:56

Dobré ráno

Ivánkovi přejeme vše nej k svátku. :lol:

Xenie a holky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
25.6.06 10:37

Zdravím po delší absenci všechny přítomné i vycházkující

Dodatečně Tadeáškovi popřáníčko k 8.měsícům a taktéž Vítkovi k dnešnímu 8.výročí!!!!

Ivánkovi k svátku pohlazeníčko!!

Lamargarita :plynky-dávám jen fialové Tesco(hlavně na noc,vydrží,jsou velké a pohodlné)a přes den Huggies-superflex,s méďou Pů oboje ve velikosti od 7do16kg
Koupání-jezdíme buď do toho Vyškova(aquapark),nebo koupaliště Zbýšov a pak tady v Brně je super Riviéra :wink:
Dalif :Vítek to může mít i z těch veder :? Niki má už týden hnusnou zelenou rýmu a ve čtvrtek se mu k tomu přidal kašel,kterej vystupňoval až v zánět průdušek :( (kašle a dáví se hlavně v noci,pláče.....musí ho to i bolet :cry: )a doktorka mě varovala,že v těchhle vedrech nemám s malým vůbec ven,že je to strašně zrádný-teplo…zpotí se,pak stín…ofoukne a angína nebo kašel je na to tata :? :evil:
Takže nechodím ani na koupák,sedím doma,Kíťa je u našich-doma nevydrží zalezlá,a jen v pátek tu bylo po bouřce a pod mrakem,takže jsem s Nikouškem vyrazila ven-s holkama těhulema na oběd opět do Sharighamu a bylo mooooc fajn :lol:
Jo ještě k těm jogurtům:dávám dle doporučení doktorky už od 7.měsíce(i přesto,že máme alergii)a žádné reakce nejsou :wink: ,takže jsem zkusila už i Activii tvarohovou s vanilkovou příchutí.....šmakovala a zbodl celou :! :! :wink:
Carsa :vítej a dovča s maminama musela být fakt SUPER :! :)
Hned bych taky někam vyrazila,jen kdyby nebyl Niki tak marod :roll: :wink:

Švagr :chodí s korzetem pomalu,ale hlavně že chodí :lol: ,je sice bolavej,plámanej a má ještě pořád vodu na plicích,ale tenhle týden už ho chtějí propustit do domácí péče......Úrazovka má plno,každý den sem i 5× přistává vrtulník,takže je nouze o lůžka :? :( Ale snad to doma s manželkou zvládnou!!!!!
Tenhle týden asi budu celej trávit s manžou v Rožnově(hledáme ňáký to vhodný bydlení :roll: )takže se s vámi rozloučím,v případě,že bych se sem nedostala :roll: :cry:
Mějte se všechny moc krásně a užívejte letních dnů plnými doušky,papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
25.6.06 13:00

Ahojky všem :D

Vítkovi k osmi měsícům gratulujeme !!!

Ivánkovi vše NEJ k svátku !!

Dalif - no vidíte, se lepšíte s tím spaním. U nás se to stabilizovalo zatím na 6h ráno, nahrne 250ml Nutrilonu2, ale povětšinou mi pak ještě vydrží v postýlce do cca 9h, v poslední době je teda výřečný, tak spát nemohu, alespoň mohu ležet :wink:

jogurty - u nekojených od 7měs. u kojených cca od 8.měs, alergici raděj iještě později.....ale nám jogurt nesedí, tak dávám tu tvarohovou activiu, ta je zatím v pohodě a i510 cukr je v ní taky :)

oblíbený čajík - asi nejvíc mi vypije od Sunárku toho Fenyklového drinku, my ho pijeme už od 3.týdne na doporučení dr ( je na něm od 1.týdne ) kvůli kolice a je pravda, že ho pijeme furt, studený i teplý, hektolitry :lol:

PetraJ - tak s tím kojením neporadím,
co na sebe…hmm, taky můj věčný problém :D
asi nejspíš něco co v případě toho protečení rychle uschne, já trpěla v těhu, od 5.měsíce mi strašně vylila voda z prsou, byla jsem pořád skrz i přes všechny možné vložky ( ironie, že z kojení nakonec nic nebylo ) a tak jsem chodila v tmavých barvách a bavlna, on oto není tak vidět, když náhodou… určitě ne bílá halenka…
svatební dar - co třeba nějaký hezký přehoz na postele a polštářky ve stejném provedení…no záleží kolik chcete investovat
já byla naposledy na svatbě na své vlastní, teď to bude 5 let :roll: :lol:

carsa - tak to sis hezky užívala ,to věřím, to muselo být fajn, s tím chozním, okolo nás chodí všichni ( už i ty o 2 měsíce mladší 8O ) a já nevím, já byc htomu enchala volný průběh, když s istoupne, tak si hold stoupne.....jinak my stále ještě nevíme, že máme kolena, pořád jen válíme sudy :? Ale zůstávám v klidu, zkrátka lézt budem až se nám bude chtít 8)

Val - to s tím švagrem, to je dobře ! Jinak přejeme ať se Vám podaří najít hezké bydleníčko, abyste zase byli brzy pohromadě :)

mrkev - jak často ji dáváte?

Hostivař - byli jsme včera s manžou na výšlapu po Praze - musela jsem hned využít jeho volného dne, že jo. Takže jsme sjeli metrem C na Háje a odtud přes Petrovice okolo celé Hostivařské přehrady, pak přes to vřesoviště zarostlé kopřivama okolo Botiče k Intersparu v Hostivaři, tam jsme dali pizzu a šlapali ještě po Práčské přes Záběhlice až na Zahradní město na zastávku V korytech našeho busíku na Kavčí hory......takže cca 12km, manža zrušený ( spálil se, bolí ho záda i kolena a ještě dnes naříká že ho pálí oči ) ale pro nás s Tedýskem taková normální odreagovačka :D :lol: Prostě pohoda, procházka pěkná.
Jinak voda v nádrži Hostivař fakt zeleno-hnědá špína plná silic a páchnoucí k tomu, takže tam to na koupání asi pro nás moc není, no pro mě určitě ne, protože to bych se svýma ekzémama šla na 100% do masa. A lidí ze všech stran nádrže tuny, i tam dke nebyla moc schůdná voda, prostě hlava na hlavě, ale to je tím, že na toto nejsem zvyklá. myslím že na bazénech v Praze to musí být ještě větší maso. Tak se začínám připravovat že letos asi koupačka ani nebude. Uvidíme na Slovensku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
25.6.06 15:42

Tadeáškovi dodatečně vše nej k 8 měsícům, Vítkovi aktuálně vše nej a Ivánkovi všecko nejlepčí k dnešnímu svátku !!!

carsa - vítej z5! Super, že sis to užila!

PetraJ - vložky do podprsenky sebou a měnit a měnit. To máš ještě tolik mlíka 8O ?
Otevřela jsem album s fotkama ze svatby a písnu pár darů, co jsme dostali:
Kuchyňská váha, friťák, nerez nádobí, džbánky, peníze, hodiny stojací, hodiny visící, wellness víkend, obraz - zasklené platné bankovky, skleničky použitelné, skleničky do vitríny, holicí/stříhací strojek, povlečení, froté prostěradla, brusku, prostírání, ubrusy, hrníčky, autíčko-model, kasičku-prasátko a jiné ptákoviny jako růže z pouti v jednom ze džbánků, odrazky na kola atd. atd… třeba tě něco inspiruje.

pití - Leros mu už zase nejede, tak mu v těhle vedrech dělám granulovanej buď od Hami nebo od Čajánku. Ale nejradši (a pije po litrech) má od Hippu ty šťávičky. Ředim mu je půl na půl s kojo vodou, načaté uchovávám v lednici, takže to má i osvěžující. Od včerejšího odpoledne už vymlask jednu půllitrovku, takže litr.

jogurty - byť je kojenej, dostal ho v 7 měs. :oops: . Danone neudržel, zeblil se od ramen až po kotníky. Na doporučení Val jsem mu začala kupovat bílou Activii a úúúúplně v poho. (Díky, Val). Sladkou, bílou, tvarohovou, jakoukoliv udrží.

Hostivař - prý špína. Kamarádky kluk (14měs) tam chytil zánět pindíka. Měl ho jak bambuli, kroutil se při čůrání, naštěstí v moči nic neměl, tak jen heřmánkový obklady, mastičky.

Lhota - je to mezi Lysou a Starou Boleslaví. Měli jsme tam jet dneska na koupaliště, ale volali známí, že hlava na hlavě - hrůza. Ani nevím, jestli bych měla po včerejšku vylejzat na sluníčko…grilčo, vínko…návštěva tu spala, jsem ňáká hotová z těch příprav, aby bylo všeho dost.
Tak zatím…jdu se natáhnou, malej spí, Ája s Richardem jsou fuč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
25.6.06 19:37

Lamargarita - taky jsem byla naposledy (a poprvé) na svojí vlastní svatbě. Taky to bude brzo 5 let. V sprnu. Já nebyla ani na svatbě svýho vlastního bráchy, protože se Barča rozhodla, že se narodí dřív. :roll: Takže mezitím, co se ostatní bavili a cpali se jak o život na svatbě, já ležela v porodnici a jedla jsem ty jejich blafy. :cry:

Syrda - kámoška se teď někdy staví, tak se zeptám, co chce. A bude vymalováno.
Mlíka mám ještě dost, většinou kojím ráno, pak odpoledne (Barča nechce zeleninu, takže ji pak musím dokojit), večer a někdy v noci, když se vzbudí. Jak ale nekojím třeba 6 hodin, tak mi to teče. :cry: Už se vidím, jak někde v restauraci klečím nad WC mísou a odstříkávám mlíko. To bude hrůza. :roll: Doufám, že si zadělám na nějaký zánět. Už jsem jednou byla pod kudlou, takže bych to nerada opakovala.

Jinak víkend byl supr, včera jsme grilovali a dneska konečně vlezli do bazénu. Trvalo mi to jenom 10 minut, než jsem tam vlezla. :lol: . Pak to ale bylo v pohodě. To vedro je ale hnus, radši ani moc nechodíme ven s kočárem.

Zuby - je to pár týdnů, co jsem si u Barči všimla, že jí rostou nahoře zuby. Ne ty přední, ale špičáky? Akorát se mi zdá, že rostou nějak divně. Vypadá to, jako by rostly vpředu na dásních. Jsou vidět celý, ale jen ta přední strana. Teď jsem to napsala asi trochu zmateně, ale fakt to neumím popsat. No v úterý půjdeme na 8měsíční prohlídku, tak se zeptám dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5891
25.6.06 21:41

dekujem moc za prani !!!

Prejem Ivankovi vse nejnejnej k svatku !!!

Svatba- strasne tezka vaza, svetelna koule co meni barvu, dreveny ptak…no vybrala jsem jen pikosky…

Vitek byl dnes celej den rozmrzely, nahore mame 3.zuba a hned vedle rasi, tenhle konecne vylezl,ale ten si dal na sebe cekat.

vstavani v 6h a nenechal se premluvit, holt mel dnes mesicniny a chtel si jich uzit 8O

koupili jsme zidlicku Antilop v Ikee,uz nebudu muset u nej klecet ci sedet na zemi…

FRANEZO- 50ml vubec neni trapnych,naopak prudis, my jsme radi za kazdou 20ml vypitou !!! vazne hraje si s pitkama, s flaskou si taky hraje, hrnkem se poliva…asi budu krmit ve vane- skoda ze mame malou Ravak Avokado :?

PETRAJ - kojim podobne a odvazlivec zacala jsem chodit bez podprdy a tudiz i vlozek a ejhle-v sobotu jsme byli u M.rodicu,mela jsem silnejsi tricko,ale flicek tam byl, stude, jsem se malem propadla :oops: celje tyden doma v poho a …
takze bych radila podprsenku- ja mam dost peknou cernou z astratex.cz, hodi se i pod spol. saty a vlozka do ni nejlepe Chicco- ta mi nikdy neprotekla…jestli je nemas staci rict par jich Ti poslu :idea:

no nic zitra konecne na:,–(im spravna antibiotika- mam blbeho hemofila a i streptokok tam strasi,ale za kasel a spol muze hemofil, doufam ze to malej nechytil,ale kasle jak ja, dr.rikala zadni ryma…no nic zajdeme k segre a udelam pro jistotu vyter i Vitkovi,ale asi jen z nosu, neumim si predstavit z krku,nebo mu rict at mi neco vykasle…

mejte se pekne a nemoci at jdou pryc. D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1274
25.6.06 22:25

Ahojte, hlásím se po dlouhéé době, ale jsem pořád někde…

Chdíme se s malým cachtat po rodičích (naši mají vodu 29 stupňů)…

Máme už skoro 2 zuby ( konečně, myslela jsem, že bude chudák bezzubý) a bere to celkem statačně…je kluk šikovnej…

Taky už se pěkně plazí, na kolínkách zatím jen péruje nebo když se neplazí tak si klekne na 4 a rozhlíží se po vhodném objektu…nejlepší je velká umělá kytka kterou na sebe (teda zatím se ještě přímo netrefil) vavrátí a pak chce papat keramzit…

Val: když se budeš v Rožnově náááhodou nudit, tak napiš SZ a můžem se sejít, pokud bude trošku slušně venku, ráda konečně uvidím někoho se stejně starým dítkem v reálu

Pití: malý mi přes den Nutrilon nechce, tak ho pije ráno mezi 6-7 jak se vzbudí ale víc jak 210ml mi nevypije, přes den pije čaj z pitítka bez pístu, musí mu to samo téct do pusy a občas něco spolkne - ale víc jak 150 ml přes den nedá, večer má kaši kterou dělám ze 300ml vody, ale asi mu to stačí když nechce…vyzkoušela jsem všechny možné šťávičky, čajíčky a efekt žádný

Jogurty : na radu mé doktorky jsme začli po 6. měsících a v pohodě, většinou jí bílé ( Valašské, Olma) a když je u našich tak mu mamka dává Dobrou mámu…já mu kupuju jen bílé a dám mu do toho trochu ovoce ( banán vede)

Čajík: nejlepší je chuťově třešňový od firmy Megafyt tan nám chutná nejlíp_ doporučuju!

Zatím se mějte krásně, já se zase ozvu jak budu mít chvilku, až bude venku škaredě, tak tu budu vysedávat pořád

:oops:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
26.6.06 10:40

Dalif, tak říkáš, že vložky od Chicca? Tak to je zkusím koupit. Koukala jsem na ně v Lípě v lékárně, byly sice dražší, ale jistota je jistota. Radši si jich narvu do kabelky pořádnej balík. :lol: U nás v lékárně mají jedině Fixiesky, jsou ale naprd, pořád tečou. Nehledě na to, že nevím, jakou stranou se správně vkládají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
26.6.06 12:20

Dodatečně přejeme vše nejlepší Vítkovi k osmiměsíčninám! http://www.sirmi.ic.cz/smajl/73.gif A Ivánkovi k svátku! http://www.sirmi.ic.cz/smajl/140.gif

Nevím, jestli se to zdálo jen mě, ale včera bylo fakt hnusně. I Pepíček byl odpoledne takovej nevrlej, na rady jsem ho svlíkla jen do plíny, tak mu asi opravdu bylo líp - byli jsme v baráku, venku moc ne.
Taky je fakt, že šel z ruky do ruky, na zemi si moc nepobyl (jsem se bála, aby ho někdo nezašlápl nebo děti neskočily na hlavu 8O :wink: ) - měli jsme totiž křtiny a u manželových rodičů pak mecheche (teda jak kdo, za nás to vypil taťka, já jsem aspoň vodu pít zapomínala, večer mě pěkně bolela šiška), hodně lidí, povídalo se pátý přes devátý a tak. Ale dopoledne bylo dobrý - Pepíček byl ukázněnej :D . Akorát já ho navlíkla (v představě, jaká bude v kostelíčku zima), tak uvnitř bylo akorát, to to teplejší odění ještě bez větší úhony snesl, ale pak venku a přejezd byl asi drsnej - jsem ho rozepla a měl krupičky potu na těle :oops: . Pak už šel do bodýčka.

Tak zítra přesun na chatu, tam bude i v tomhle příšerným vedru mnohem líp, snad taky dorazí bazének pro Pepíčka 8) a já zprovozním ten počítač zatrápenej :evil: !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5891
26.6.06 13:24

Jo Petro, s tema fixies jsem tez mela vecne problem ktera strana je spravna…ale jestli chces, vazne Ti jich muzu par poslat…chodim ted naostro ;)
jsou teda drazsi, v tescu maj 60 za 199kc,ale trebas v Intersparu uz za 230 kc, ale jak rikam, klidne napis SZ a ja Ti je poslu,at vyzkousis…
nejsoou teda prodysny tak jak fixies,utvori se tam gel,ale jak rikam s tema jsem zatim nemela problem s pretecenim,jen jsou trosku vetsi a tenci, chce to maskovaci podprsenku…

teda vsici si uzivate - chata atd… no my hned po segrine svatbe 15. taky pofrcime do Jizerek snad budem zdravi…a musime vyzkouset poradne krosnicku,kdyz uz ji mame. ale premyslime i o kolech, ze bysme si tam pujcili ten vozik pro maleho…

no nic, vcera i dnes je malej protivka - marne hledam v lekarnicce kapky proti tomu :roll: ale v sobotu u Martin.rodicu byl jak slunicko.

pa D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
26.6.06 16:14

Dalif díky, já to risknu a koupím si je. Horší než Fixiesky nebudou. Už tady byla nějaká diskuze a tam si holky ty Chicca docela chválily. Tak po svatbě dám vědět. Naštěstí mám takovou halenu, přes kterou to snad nebude moc vidět. Mám jednu podprdu takovou sportovní, co se nezapíná, ale jen přetahuje přes hlavu. Ta je celkem silná, takže to snad bude dobrý.

Dneska jsem si vyzvedla zvětšený fotky Barči, co jsem si chtěla nechat zarámovat a pověsit. Je to takový divný rozměr, tak doufám, že seženu rámečky.

Musím jít, za chvíli přijede manža ze zkoušky. Vyhodili ho, tak zase bude navztekanej. Ach jo. :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
27.6.06 13:00

Ahojky všichni!

Všechno nejlepší Ivánkovi k svátku, Vítkovi k 8.mi měsícům a Nikimu k dnešním 8.miměsícům!!!§

Trošku popršelo, tak hned využívám situace a píši :D

Pití - švagrová nám dala na ochutnání Jablečno-meduňkový od HIPP a celkem mu to jede. Kde jsou moje pevné zá:,–(y, že slazené nebudu dávat ? :( 8O :wink:
Vlojdy do podprdy - Chicco se mi teda neosvědčilo. Jsem spokojená s Fixies. Teďka jsem koupila nějaké levné v Rossmanovi a taky na pohodu. Doma chodím bez podrpdy a ven si beru podprdu (takovou tu, do které se dají vložit vložky na zvednutí prs :D ). Ony jsou takový silnější a vložky nepotřebuju, ale když jsem dlouho venku a malej třeba nesrsá z prsa, ale má sváču nebo tak něco, tak cítím jak se nalívají a to z nich pěkně stříká 8O , ale ještě mi podprda neprotekla, ťuky ťuk.
Svatební dar - fakt nevím. :( Teďka máme taky koupit známým a vůbec nevíme co :cry:

Malej se včera začal držet ruk a chce chodit. Mě mrskne. Bez problému si i čupne ze sedu nebo z držení. Malá od švagrové má už sedm zubů! Aspoň to mají za sebou, říkali, že si zkusili, takže nás všechny to ještě čeká. Skoro vůbec jim ale nejedla a za měsíc přibrala deko. Tak se snad dojí. Jinak by museli zase do špitálu.
Doufám, že jste všcihní zdraví a užíváte si trošku chladnějšího počasí. Copak asi dělá Biba, že? Chudinka, maká :(

Mějte se krásně všichni

i.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5891
27.6.06 13:15

ciao,
toz uz dva dny Vitek rozmrzely hruza, uspavani…skoda mluvit

takze ja mam hemofily- beru antibiotika druhy den a super, uz neboli, jen ten hnusnej kasel
a Vitek ma streptokoky,zitra jdem k dr.,jen pockame na kt.antibiotika jesti jsou citlivi…ma taky hnusnej kasel…
ale dnes nastesti jeho nalada lepsi..

no jsme to rodinka :roll:

ted tu sprchlo super, ty hice nicmoc.

pomoooc chcem mezi lidi, doma uz mame ponorku oba !!!

pa D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital