Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky holčinky ,
předem se zpožděním Vše NEJLEPŠÍ Sárince od Vinony k 8.měsícům
![]()
Srazík :srazík byl fajn,daly jsme si dobrý obídek,poseděly na zahrádce,dítka se prospala
Já dorazila pozdějc,jelikož Niki ráno vstával vyjmečně už v šest a tím pádem na něj v 9:00 padla únava a chrupčil až do 10:30 ![]()
Pití :pijeme obyč vodu s malé láhve Nuk a ještě máme ten hrníček Babylove,jak Dalif,ale ten mu moc nejede,takže asi až později
Čaje nedávám žádné,na kožním a alergologii mi byly zakázány
![]()
Lezení :Nikouš už je opravdu tryskomyš,rychlostí blesku se přemístí přes celý byt lezením po čtyřech a všude kramaří,takže mám neustále oči na šťopkách
Zatím nikam nespadl,jen u našich na sebe stáhl dva květináče ![]()
Jinak máme již tři zoubky-špičák a dvě spodní jedničky:-)))(včera zacinkaly po srazíku při odpo svačince)
Holčinky,jsem na dně-vlastně celá rodina
včera pos razíku,cca. v 15:00 hodin srazil ňákej DEBIL u našeho baráku na křižovatce švagra na motorce (jel si jen pro ňěký součástky do mototechny(motorka byla zákazníka na opravu)......čert vem mašinu!!!!!!!!!!! Švagr leží po operaci v Úrazové nemocnici,je to vážné-musely odoperovat pryč celou slezinu,měl silné krvácení do dutiny břišní,zlomená tři žebra,která mu propíchla plíce,takže dýchá za pomoci přístroje a co je nejhorší.....má zlomené dva obratle v páteři a otok,který mu tlačí na míchu,takže se neví zda bude opět chodit:-(((((((( Je mu 28let,doma má 5letýho kluka a teď měsíčního
3vagrová tu včera byla,je na dně,kojí,takže nervy pracují,navíc je v šestinedělí,takže tady byla celou dobu,nechtěla zůstat sama než bude mít manža po operaci(byl na sále 8hodin)
Holky PROOOOOOČ?????
Naspala jsem asi dvě hoďky za noc,můj manža by se dnes měl vracet kvůli tomu do Brna,ráno mu bráchu budou zkoušet odpojit od přístroje a zkusí jaký jsou poškození
![]()
My s manžou řešíme jek „TO“ oznámit mámě(léčí se po psychické stránce-nedávno strávila ve špitále 5.měsíců)a tohle by jí zabilo
![]()
Holky omlouvám se,ale musela jsem to vyventilovat,je nám hrozně-TA BEZMOC A ČEKÁNÍ:((((Švagrové pomůžem jak budem moct,ale všichni PEVNĚ VĚŘÍME,že bude silnej,bojovnej a opět se časem postaví na nohy!!!
Zatím se s vámi rozloučím,jdu budit malou do školky.
Val tak to je fakt hrozné, je mi to moc líto. Snad to všechno dobře dopadne. Já bych takové řidiče asi zabila. Tak se všichni držte, hlavně švagrová a držím pěsti, ať je vše v pořádku.
VAL - drzte se, poslala jsem zpravu mamce, je v hnuti Modlitby matek, tak se budou modlit, snad tu podporu pocitite- hlavne tva svagrova. moc drzim pesticky,at je to bez vetsich nasledku… fakt by me zajimalo jak bude potrestanej,ten co do nej vlitl, ja bych asi zabijela, ale nema se odplacet zle zlym,ach jo.
Jestli je svagrova silna jak Ty, tak urco zvladnete. jinak fakt na vas myslime. pa D
Val - to je něco příšernýho … Hrozně moc držím pěsti, ať to dopadne co nejlépe!!! A švagrová ať je strašně moc silná!!!
Některý řidiči jsou fakt strašnej ksindl - postřílet, zabavit řidičáky - jenže to už je pozdě …
To je hrůza. Ani nevim, co na to napsat. Moc držím palce, ať to dopadne co nejlíp. Ať se švagr brzo uzdraví. Švagrové pomozte, bude to potřebovat, hlavně psychicky.
Val, to je moc smutné…budeme vám držet palečky ať to dobře dopadne…V dnešní době jsou lékaři odborníci a dokážou zázraky…Hlavně pomáhejte švagrové, bude to teď chudinka potřebovat.
Myslíme na vás.
Ahojky
Val moooooc držíme pěsti, ať je vše OK a švagr všechno zvládne. ![]()
Xenie a holky
Val,
i my na vás strašně moc myslíme a držíme pěsti, aby vše dopadlo dobře a vy byli všichni v pohodě!!!
Mám známou sestřičku v úrazovce, kdyby něco, tak písni.
i.
Tak jsem konečně tu a tady takové smutné zprávy, VAL je mi to moc moc moc líto, musíte být všichni strašně moc teď stateční a skálopevně se aspoň snažit v to dobré, věřit, doufat a bojovat. Švagr nejvíce. Musí se s tím porvat. Na to teď jiný recpt bohužel není.
Můj bývalý kolega z práce měl také takový nějaký úraz a bojoval, bojoval a nevzdával, je třeba velká opora a dodávat si všichni sílu, hlavně teď pomáhat švagrové, aby se nesesypala, děti ji potřebují.....no je to hrůza, takové neštěstí. Ten můj bývalý kolega se na nohy postavil, dřina…ale postavil !!!
Říká se, že když někdo poblíž Tebe trpí, plač s ním. Nelze zlehčovat jeho trápení. Jestliže je někdo šťastný, směj se s ním. Láska se dívá, vidí, poslouchá a slyší. Milovat znamená cítit spolu se všemi živými bytostmi. Kdo miluje, objeví v sobě nekonečné prameny útěchy a účasti na trápení druhých. Jsme jako andělé s jedním křídlem - můžeme letět, jen když se držíme v objetí. ![]()
Chtěla jsem toho tolik po svém abstinenci napsat.....ale vzletná slova odletěli, chytré myšlenky odpluly, mnohé postřehy zbledly nepodstatností a přijde mi teď všechno jako hrst hrachu, hodí ho na zem a on se rozkutálí.
Tak věnujme dnešní den dobré myšlence, starostí člověku, který bojuje, na švagra od VAL, aby se uzdravil.....
Val , mám pocit, že ať napíšu cokoliv, vyzní to banálně. Všichni držíme palce, ať to dobře dopadne.
carsa
Val - taky se přidávám k holkám, snad se švára brzo uzdraví.
Je fakt strašný, kdo všechno vleze za volant. Zrovna včera jsem šla ven a jeden kluk tady na vesnici měl na kapotě auta nalepenej takovej obrys člověka (jak to dělaj policajti třeba při autonehodě) a kolem hlavu nastříkal červenou barvu. No hnus. Doufám, že ho policajti zato pěkně skásnou.
Jinak jsem chtěla napsat, co mi včera udělala Barča. Mě málej omejvali. Spala venku v kočáru, nepřikrytá, jenom měla síťku proti hmyzu. Měla jsem ji hned pod oknem, takže jsem na ni často koukala. Pak začla brečet, podívala jsem se ven a vidím, jak leží v kočáru napříč, nohy a hlavu venku. Ještě že sebou víc nemrskala nebo by snad vypadla, i když snad by ta síťka nepovolila. Já málem dostala infarkt! Teď tam taky spí, mám otevřený okno a furt koukám ven. Už se ale budu pořád bát, nechat ji spát v kočáru.
Taky začala od včerejška občas „souložit“
, tak asi brzo poleze dopředu a ne jen pořád dozadu nebo do stran.
Zdravíme v dopoledni rozžhaveného dne ![]()
PetraJ - a dáváš kšíry? Já připoutávám Tedyho všude, v židlích ( máme teď dvě jednu doma plastovou a druhou jsme museli koupit k babičce do Brna dřevěnou), kočárcích. Začali to být pěkní raráškové, co? Jinak mi chybí dát dítko jen tak ven na zahradu, byť bych si tam lehla za ním
Malej mi teď spí aspoň u otevřeného okna v postýlce.
Tak Tedýsek se mi začal střelhbitě přesouvat po zemi zapomocí válení sudů a couvání. Sila. Tímto způsobem se dostane kamkoliv si umane. Ještě že jsem koupila tu ohrádku jinak bych si ani v klidu nezašla na to wc. Prostě jsme přijeli z brna domů a uměl to, nechápu. Manža tu má zatím všude tu svoji kabeláž od počítačů a tak s tím bude muset hodně rychle něco vymyslet a jsem opravdu zvědavá CO. Včera na fyzio nás dokonce pochválili, rehabka ho dala násilím na všechny 4, kolínka a zvednuté ruce a ta moje malá potvora držela docela dlouho. Takže zase až za měsíc znovu se předvést, dál cvičit.
Srazík Brno - pro nás s Tedýskem to bylo moc moc moc fajn, fotky dám do galerky hned jak se mi dobijí baterky. Děkujeme za hezké přespoledne.
Lamargarita - Barča zatím spí v tý vložný tašce v kočáru. Tam se taky dají ty kšíry přidělat? Nějak s nima nemám zkušenost, takže vůbec nevím, jak se nasazujou a tak. Jinak se taky přesunujeme válením sudů a couváním.
Taky občas s Barčou ležím venku, ale jenom chvíli, mám zrovna svý období senný rýmy, takže furt smrkát a kejchám.
Opět jsem na něco zapomněla! Jak mám tu svojí potvoru mrňavou
naučit pít? Už jsem zkoušela dvě flašky, hrnek, lžičku a nic nechce. Nerada bych, aby byla v těhle vedrech dehydrovaná. Dávala jsem jí teda vodu, nechci ji naučit na nějaké sladké šťávy nebo čaje. Z flašky pila jenom jednou, když ji bylo 5 týdnů a byla se mnou v nemocnici a od tý doby byla jenom kojená, takže flašku vlastně vůbec nezná a neumí z ní pít. Radši bych ale byla, kdyby už pila z hrnku. Ale ten, co jsem ji koupila, je hroznej. Z něho to nevycucnu ani já.
Já jsem hrozná skleróza, tenhle příspěvek jsem dvakrát upravovala. Ach jo, to začínám teda brzo. ![]()
takže slíbené reakce:
Syrda - tento týden už tak nějak nestíhám, ale příští týden bych se s Tebou na některý den domluvila ráda na to hřiště, klidně dopoledne, odpoledne, řekni si…ale nechtěj po nás s Tedýskem vstávání v brzkých hodinách, víš jak na tom jsme ![]()
Švestky od Sunárku - jsem viděla minulý týden na Budějárně u Rossmana, dole v tom podchodu když vyjedeš z metra do obchodní galerie…když bych šla tím směrem, jako že asi půjdu
tak Ti klidně vezmu, napiš kolik a do jaké ceny za kus je mohu vzít…
carsa - to je super, že sis to v Brně užila, nuda neměla místo, jak jsem tak četla
Jinak nás asi také čeká krosnička, budu muset zalistovat v naší diskuzi, kterou kde jsi pořizovala. My nakonec jedeme prvních 10 dní v srpnu, kdy žuž tak už. Do Nového Smokovce. Trasy máte hezky naplánované, také jsem jako dítě podobné absolvovala, musela jsem. Nelituji, já ráda tůruji, až snad na ty výšky.
Ale s manžou a malým to teď asi nehrozí, my tam budeme hlavně vdechovat ten čerstvý vzduch a poposedávat někde po balvanech a lavičkách a restauracích a tak. HLAVNĚ BEZ PRACOVNÍHO NOTEBOoku !!!!
![]()
Užij si koberec…to musí být krááááása, příjemný na boso, že jo ??? ![]()
Acer - do Brna ? no to bude do mé bývalé práce, upřímnou soustrast
ale třeba to vyjímečně zpraví
![]()
Dalif - ju tak jsem koukala na buchtu, musíš koupit takovou tu tužší šlehačku na šlehání v kelímku a natřít to nahoru…jinak já včera dělala kynutý táč s rebarborou a už není…a teda ten byl !!!! Kojícím teda nedoporučeno, ale můžete si ho udělat s meruňkama
Spadnutí - tak to jsme to myslím prošli všechny, je tu někde maminka bez žuchnutí ????
i510 - mně Tedy jí pořád stejně vydatně, je fakt že už dá měnší množství kaše, když dělám celozrnou z obilnin jako pšenice namísto té hladové rýže, ale jinak stále nejí ale žere
tekutiny - u nás stejně jako s jídlem, když mu tu flašku neseberu, vylije do sebe 250ml jako nic i 2-3× denně, je mu úplně fuk, co v tom je, hlavně když teče, ale dávám v převaze víc ředěné granulované bylinkové čaje - Hami, HIP, nemáme žádné alergie a pak čistou vodu, pijeme převážně z flašky a máme i velký hrníček chicco, on je až od 1 roku, ale on si s tím vyhraje a občas i vypije, dávám mu dovnitř tky jen kojo vodu
množství tekutin - našla jsem, že denní potřeba celkových tekutin pro dítě se uvádí kolem 150ml/kg jeho tělesné hmotnosti v prvním půl roce života. V druhé polovině roku se tato celkovápotřeba tekutin snižuje asi na 120 ml/kg tělesné hmotnosti.