Poradna duly
Jana Čurdová
lamargarito dopadlo to výborně / jsem jen trochu v šoku …
/
Chuťově je opravdu výborný, akorát jsem spěchala a lemplácky
vymazala plech, takže jsem s vyklepáváním perníku kapku zápasila
Ale v kombinaci s marmeládkou jahodovou, kterou vyráběl minulý rok Honza je to mňamka. Pro zítřejší návštěvu jsem vybrala vzhlednější kousky a já si teď večer pomlaskám
DĚKUJI
![]()
Syrda přes týden to spaní polední neřeším, protože už ve školce nechávám Barunku do odpoledne. Ale o víkendech se spaní snažím načasovat tak, aby obě šly zalehnout po obědě. Johanku uspávám
ve velké posteli, pak se otočím k Barunce, ta usne v mžiku a já někdy taky ![]()
carsa určitě u neurologa vše dobře dopadne. Ty tabulky jsou asi na to, aby děsily lidi ![]()
Ahojky. Xenie a holky
Čau holky,
už jsem se nemohla dívat, jak se chudák Baruška nemůže v tom spacím pytli, co máme, vůbec otočit. Vím, že by chtěla spát na boku, ale tenhle pytel je tak silnej (ale dobrej na zimu), že se v něm prostě neotočí. Tak jsem na Myšáčkovi objednala nějakej letní. Měli ho zlevněnej ze 709 Kč na 359 Kč a je to ten větší, má 90 cm. Tak jsem zvědavá, až přijde. Pak dám vědět, až ho ozkoušíme. Teda já ne, já bych se tam nejspíš nevešla. ![]()
ciao,
toz dneska se Vitek otocil ze zadicek, a nekolikrat, toz snad uz bude valeni sudu,doted se obratil jen z briska na zadicka,ale ze zadicek nee. pravda nebylo to jen tak, bylo to s hroznym krikem- Martin mu dal hracku na stranu aby se musel prevalit, a on nejdriv na hracku kricel at dojde a ona furt nic, toz zarval uplne celej rudej,a paaaaaaaaaaaaaak se prekulil a sebral hracku a neco si zamumlal,jak ted te mam…jo hracka = Martinuv mobil
Lamargarito - to vse ale bylo s krikem !!!
jo chystam se delat kure po indicku, ten bily pepr-jak to vypada,mam cernej…
Vy vsichni chodite na 8mesicni prohlidky ??? my jsme pozvani po segrine svatbe az nam bude 10 mesicu.
Verous dost dobry miry, gratulujem Domcovi- se ale pronese vid ?
kdysi za davnych casu kdyz jsem poprosila nekoho o pomoc s kocarkem do MHD,tak vsici se divili ze je tak lehounkej kocarek, ted uz se nikdo nedivi,ba naopak jsou prekvapeni tihou, no kocarek je stejny,cim to bude ???
Carsa - Ivanek je teda dlouhan, me se vzdycky libili dlouzi kluci a nakonec jsem si vzala M.
Tedysek od Lamarg.je stejne ci delsi ?
Xeniej - lemplacky taky varim ,pecu, ale pouzivam pecici papir a na babovku mam silikonovou formu-super vecicka, jen umyvani nemusim,ale to nemusela ani u te kovove formy.
no nic.dobrou D
Pěkný večer maminky a miminka ,
Lamargarito , moc děkujeme s Ráchelkou za krásnou vycházku a pěkné přání k sedmiměsíčninám.
Dobrou noc a pěkné sny
IvaP - také děkujeme za příjemné odpoledne, bylo to opravdu fajn !!!!
xeniej - joo, pečící papír je pečící papír
ale já taky normálně peču na plechu, vymastím kouskem papíru od másla a vysypu polohrubou a na celkem vždy na pohodu, na bábovku mám skleněnou a zbytek ve sklepě v Brně
Ale heč dneska jsem si koupila tuuu…jejda jak se tomu říká…mašlovačku ??? asi
případně mě někdo opravte
dalif - bílý pepř je hlavně méně agresivní, jemnější a používá se na bílé maso, lepčejší aroma než černý, chuť i vůně není tak kořenitá jako u zeleného
ju a první evropan co ho kdy vděl a zakusil byl Marko Polo…sem zase byla chytrá jak rádio
no já ho dávám hlavně proto, že mi po něm nepálí žáha
délka - nooo, my máme nějakých 77 cm, šla jsem ho změřit do postýlky
a pak se má s takovou délkou umět zvednout na všechny čtyři ![]()
prohlídka 8 měsíců - také jsme pozvaní na 27.6. máme to s očkováním
očkování uvažujete někdo o očkovaní protí klíšťové encf. ???
ockovani proti klist.encef.- leda pro Martina ci pro me,ale malyho asi ne, budu ho natirat s troskou TTO a prohlizet…
no jo my mame tu hexavakcinu,takze tedkom nejdem a jdem na kontrolu az v cervenci…
teda Tedysek je dlouhan !!!
kde bily pepr koupit- normalne v obchode ???
no nic jdu se ulozit,ani se nenadeju a je tady rano ![]()
pa D
Taky bych šla ležet. Anýbrž to tu vypadá, že si podle všeho bude náš zlatej Ríša prohazovat den x noc. OBA URAGÁNI tu ještě strašej, plni elánu, lezou po zemi a řáděj. Přijeli jsme cca ve 20.30 z nákupu, malej si trochu dáchnul v autě a když ve 21.45 jakž-takž zabral na noc, upadly Richardovi nůžky na kuře na talíř …
. No a tak řáděj. Počítám, že by si mohl jít lehnout cca v 01.00h
. Adélka je od malička nočňátko a odpůrce spánku. I normálně chodí kolem 21.30 a teď přece NEMŮŽE jít spát, když je vzhůru MLADŠÍ A MENŠÍ brácha! Jsem nadšená
!
Co jsme koupili ségře k narozkám poreferuju raději až zítra nebo pozítří, páč sem občas načuhuje - divizna a prozradila bych se
. Prostě mě na e-Miminu špehuje, potvora
! Prý by se jinak nedověděla, jak nám malej roste! Kecá samozřejmě
!
Všem vám přeji krásnou, klidnou a pokud možno dloooouhou noc!
su jeste tu,ale uz vykoupana a jedno kojo mame za sebou.
Syrdo a segra je maminka, tehulka ci snazilka ??
jo taky su z rodinneho baraku- ted sok v panelaku. i kdyz nejdriv se segrama na pokoji,pak s brachou,ktery chrapal, nepomahalo mlaskat , kopat (byl v posteli nade mnou)…musela jsem to vzit jako utrpeni za duse v ocistci, to pomohlo, netrpela jsem nadarmo
a pak stehovani a s Martinem do naseho bytecku, byl tu strasnej klid, musela jsem si poustet radio…ale ted Vitek a uz jsem si zvykla.
dobrou noc. Dalif
ciao ospalci !!!
vstavat a cvicit. Taky se zacinaj vase ditka vztekat ??? Vitek silene. navic je zima rano tu bylo 6stupnu, fakt 6stupnu v cervnu …a netopi,netopi, holt ustredni topni je ustredni.
neco na zasmani :
"…17% všech automobilových nehod je způsobeno opilými řidiči.
To svědči o tom, že 83% všech automobilových nehod je zapříčiněno střízlivými řidiči.
TO JE STRAŠNÉ!!! Proč ta střízlivá hovada nezmiznou ze silnic?"
pekny den D
Harerama!
Jsem tu, konečně jsem to všech přelouskala a mám chvilkou (kdoví jak dlouhou) na odepsání. Četla jsem průběžně, ale o víkendu prostě nemám šansi se k počítači dostat. V sobotu se vdávaly dvě moje kamarádky, na který jsme se byli i kouknout a pak se večer psalo přes Skype a celou neděli samozřejmě taky. Teda, co se probrali z alkoholového komatu
.
Všechno nehjlepší IVÁNKOVI, JOHANCE a DOMINIKOVI k 8. měsícům!!!!
Děkujeme za přáníčka ![]()
My jdeme na preventivku dneska, teda jestli se mi bude chtít
.
Váhy a míry - jste se pěkně rozjeli!!!!
Očkování proti pijákům - asi ještě ne. Možná později.
Noc - koblih se ve dvanáct probudil jako, že nebude spát a usnul až ve dvě. Já ho ubezduším asi brzo!!! Ale přesunuli jsme se do obýváku a koukli na Simpsonovi, takže taky dobrý ![]()
Film - my koukli v neděli na Narnii a je vážně mooooc pěkná. Taková pohádka pro dospělý, ale vážně se mi to líbilo a doporučuju jako odreagovačku. Triky jsou suprový!
A teďka jsem zapomněla, co všechno jsem chtěla napsat
.
Nebojte, všichni lézt budete
až se vám to líbit nebude ![]()
Ať jste všichni zdraví, s menšíma hlavičkama si starosti nedělejte, auta ať jezdí a chlapi poslouchají a máte se krásně, jo, dala jsme malýmu rohlík i kůrku chleba a chleba mu jel víc. Ale ten bordel potom
. Doma jsem žádnou skleničku nenašla a dala mu tu, která je až od devátého měsíce (byly tam rjačata) a stráášně mu to chutnalo, tak snad dobrý a nikdo mě nezabije. Jdu kouknout na web Lamargarity a vyhlídnu si nějakou dobrou buchetku.
Krásný den
i.
jo vse nejnejnej DOMINIKOVI k jeho 8.mesicum!!!
obrazek si Domco predstav, nebudu to zkouset sem neco vlozit, pac nechcu byt nas… od rana.
pekne to oslav a nenech se uchlacholit Rychlyma Spuntama, jsi prece chlap tak si poruc
!!!
ciao D
Posílám typ na procvičení trpělivosti
Normálně si trénuju trpělivost jinak, ale změna je život ![]()
A super, že jste všechny napráskaly svoje jména
A VerouS je 21? ![]()
http://www.minihry.cz/index.phtml?…
http://www.minihry.cz/index.phtml?…
Hodně štěstí
i.
Tak dneska od rána pohodička, v 6 Nutrilon 250ml a pak spánek až do 9:30, taková rána mám opravdu upřímě ráda.
Zítra smola, v 7h ráno přijdou bouchat instalatéři, popraskol odpad ve zdi, tak to bude sila. Majitélé jsou z toho na prášky, se ani nedivím, ale popraskalo to nad náma ve stropě, takže my jsem v tom nevině. Jen to odneseme tím bouráním. To že by si pak majitelé bytu mohli ten bordel uklidit, to jsem asi najivní, že ???
![]()
Jááá chciii domůůůůů do našeho ušmudlaného panelákuuuuuuu !!!!!!!!!
Našla jsem tuto výzvu Ikei, pokuď někoho znáte:
Důležité!
TASSA a SNIGLAR
IKEA stahuje z prodeje a vyměňuje dna dětských postýlek TASSA a SNIGLAR o rozměrech 55 cm x 112 cm zakoupené v srpnu 2005 nebo později.
IKEA žádá zákazníky, kteří si v srpnu 2005 nebo později zakoupili dětské postýlky TASSA nebo SNIGLAR o rozměrech 55 cm x 112 cm s identifikačním číslem rámu „ID NO 15333" a označením výrobce: „Made in Poland", aby dno této postýlky vrátili zpět do obchodního domu, ve kterém jej zakoupili, kde jim bude vyměněno za nové. Žádných jiných postýlek se tato výměna netýká.
Ahoj mamulinky a říjňátka ,
Zpětně vše Nej Patričkovi a Johance a k dnešnímu dni i Domíčkovi!!!!
Máme za sebou hrůzostrašnou noc
buzení po půlhoďkách se strašným,srdcervoucím pláčem,chozením popokoji,nošením a následně v 5:00 zakončením uspáváním hopsáním na balóně
Mám dost a v 7:00 opět vstávando a šupendo s malou do školky(samo s půlhodinovým přemlouváním
)
Za toto „období“ bez manži…si trofám říci,že bych měla dosati nejmíň metál
![]()
A navíc jsem se teď dočetla,že doktoři se v poslední době prý shodují,že průjmy,zvracení,neklid,horečky,nechutenství NEJSOU zapříčiněné růstem zoubků
nanejvíš oteklé dásně.......tak jsem z tohoto zjištění ůplně v šoku
![]()
Co to teda toho našeho cipíska trápí víc jak měsíc
![]()
Carsa :tak to jsou na tom Niki s Ivánkem nápodobně
Máme 75cm a 7.760gr.!!
Jinak díky za podporu,snažím se si to přes den moc nepřipouštět(spíš se mám co otáčet),ale večer,když už padám vyčerpáním na hu.. to na mě padne
jako halda písku!A přito s dcerkou jsem byla 8.měsíců ůplně bez chlapa a zvládala jsem to bez nářků(ikdyž je pravdou,že jsem bydlela u mamky a ta mi byla VELKOU oporou!!!)
Brno :škoda,že toho budeš mít zítra na objíždění tolik
mohly jsem z Dalif poznat osobně další pražandu a Niki by měl „konečně“ sobě rovného kámoše
(nic proti Vítkovi ani Páťovi)jen jsou na něj trochu moc „velcí“
![]()
Xeniej :já topinky přímo zbožňuju!,akorát je mám kvůli játrům zakázané,takže se odbývám těmi falešnými suchými
s topinkovače
![]()
Rohlík :dávám půlku do ručky…za pomocí slin zežmoulá celou a také chutná trochu ztvrdlá patečka od chleba
Dokonce měl úspěch i ten sýrový rohlík-bochánek.
Zuby :se nám derou snad 4 naráz
(horní dva a dolní dva)
PetraJ :Tak jsme dvě vdovy
akorát s tím rozdílem,že tobě přijela amuli,kdežto mě jak na „sviňu“ všechny tři babičky odcstovaly až do pátku ![]()
Syrda :nocxden-u nás přehozený režim od narození a nejde s tím hnout ![]()
Spaní 2,5 a více :Kristýně bude skoro 5let a ve školce spávaá každý den po obědě dvě hodiny,doma o víkendech se snažím dodržovat-po jídle,nejpozději ve 13:00 zalehne a spí 2-3 hoďky
…Musí
páč pak je v pět taky na přesdržku ![]()
Verous
mlovám se za to provalení
(snad to neva)
Domči je teda pěknej chlapák
![]()
Až budu opět v Rožnově,určitě se ozvu a sejdem se i s Mumis
![]()
Já jsem na své mamce taky strašně závislá,byla se mnou od dvou let sama a měla jsem jen jí a babi s dědou!Táta se ozval s austrálie až nedávno,zhruba po 22letech
a chtěl mi kecat do života.Takže hlavně z tohodle důvodu nechci opouštět rodné Brno-mám tu vše co mám ráda a co je pro mě důležité!!
Jinak na 8.měsíční rpohlídku taky nejsme pozvaní,až v 10.měsících
,teď máme 15.6.jen přeočkování trojvakcíny!
A měření i vážení provádím doma sama…půjčuji si jednou měsíšně dětskou digi váhu od kámošky,abych měla přehled
![]()
Jo a ještě jedno zajímavé zjištění lékařů,dle výzkumu: TOLIK ZATRACOVANÝ A kRITIZOVANÝ DUDLÍKSE VRACÍ NA VÝSLUNÍ!!VYPLÝVÁ TOTIŽ ZE STUDIÍ,ŽE ZABRAŇUJE VZNIKU „SIDS“)náhlé ůmrtí kojence)-přerušovaný spánek díky sání dudlíku,zrušení hloubkové fáze spánku,kdy nejčastěji vzniká SIDS,vhodná poloha hlavičky a zajištění dostatečné průchodnosti dýchacích cest dudlíkem!Takže lékaři radí,dudlík dávat již v porodnici a hlavně rizikovým dětem!!
Přišlo mi to hodně zajímavý ![]()
Uf to jsem se rozepsala,ale nebojte,už končíííííím
![]()
PA