Poradna duly
Jana Čurdová
Dobré dopoledne
Tak Johanka má po odběru, zvládla to dobře. Výsledky budou zítra, takže musíme na středisko/ budeme brát i moč
/
carso Kupodivu „znám“ další tři Xenie, sice ne osobně, ale podle jména.
Jedna je z dvojčat, druhá chodila o ročník výše na zdravce a třetí je prodavačka v Havířově u Hrušky ![]()
Dalif tak příště chystám jenom topinky ![]()
Paťulkovi přejeme vše nej k 8 měsícům. ![]()
Val snad se brzy vše vyřeší ke spokojenosti vás všech ![]()
Zatím ahoj. Xenie a holky
Hezký den!
Koukám, že tady už je to v plném proudu! My dnes nejdřív v 5.30, pak u prsu ještě zabral, takže až v 6.30
!
carsa - BINGO !!!
xeniej - ať vám odběry dobře dopadnou a ať to Johanku moc nebolí! Hmmm…ty řízečky že platily pro všechny ?!? Že bych nakopla Octávku a jeli jsme na výlet ??!!
verouS - áááách, závidím těch 21!
Aimee - uf, díky, jsem ráda, že nejsem sama, komu se nelíbí jeho jméno. A ještě jednou sorry, bála jsem se, že se naštveš
.
bydlení - narodila jsem se v Praze, vyrůstala jsem v Praze, žiju furt v Praze (až na nějaké malé přestávky kdysi dávno za mladých let na Kladně u býval.). Dětství jsem prožila v paneláku (Žižkov), vdala jsem se do baráčku (Strašnice). K našim to mám 12min. busem nebo 13min. na kole přes kopec (bez dětí). Cca 3-4km.
pěnový puzzle - jsme kdysi koupili Adélce v Hornbachu. Myslim, že ho tam maj pořád, ale je (bylo) trochu dražší, cca 320,–/10ks. Vybrali jsme čísla a zvířátka. Ríša ho zdědí. Už jsem mu to zkoušela složit, ale v tu ránu bylo rozložený, všude bordel, házeli to po sobě, uragáni, tak jsem ho zase sbalila. Na hraní má „bazének“, v něm vysypaných 100 um. míčků, plyšáky, atd. Sice z něj vyleze, ale aspoň mám kam „uklidit“ hračky v jídelně.
rohlík - jsem se chtěla zeptat: jak ho prckům dáváte? Dáte jim jen tak půlku do ruky? Já se děsně bojim, že se s nim udusí. Ňoumám mu občas ten střed a dávám mu ho do pusy. Mám ho přitom na klíně a ty kousky určo nejsou větší než 1cm.
Jo, a už mu nemixuju, jenom šťouchám mačkátkem. Zvládá to báječně, tůhle vykadil dvě zrnka kukuřice v celku.
Zub žádnej.
Johance a Patrikovi přejeme vše nejlepší k 8 měsícům!
Johance a Páťovi vše nejlepší k osmi měsícům! http://animace.org/…/G370181.gif
Pohyb - no, Pepíček se tak nějak kroutí, něco jako plazí, ale nejvzdálenější pohyb udělá válením sudů (no, to jsou teda sudy
, má hodně klikatou dráhu); ze svýho koberečku už se dostane na podlahu (takže ho furt přendavám, ať nenastydne), dneska mi začal ťukat na dvířka skříňky = nejvyšší čas zabezpečit proti otevření (snad to nevysklí
); jo a taky už se opřel o velký těžký květináč s fíkusem (trošku to nadzvednul, ruku pořád opřenou o okraj - prozradil se
), tak pomalu (spíš rychle) abych přemýšlela, kam ho uklidit (fíkus). A nebezpečně se mu líbí Kerina - tuhle na něj zavrčela (no, zase se prozradil-chlupy v pěstičce, trochu jí skalpoval - to by se mi líbilo, nemusela bych s ní k psímu holiči
, ale jí by se to nelíbilo určitě a Pepíček by to nejspíš odnesl
).
Zítra jedeme na výlet za kolegyní z práce, má o tři týdny staršího chlapečka, tak jsem zvědavá na ty rozdíly (co všechno bude umět a my ne) - ale nic si z toho dělat nebudu ![]()
Hočiny já se strašně omlouvám, já to asi blbě napsala, ale my jedeme až na ten další víkend, tento to už bychom opravdu enstíhali, ten už byl
Tak se omlouváme a prosíme zda byste jste měli trochu času v pondělí 12.6. …my dopoledne vyřídíme s manžou úřady a přes poledne klidně do odpoledních hodin jsem Vaše, pak okolo 17h valíme zase na Prahu, neuvědomila jsem si, že musíme v úterý na fyzioterapii, tak úterý padá.
Tak už je ze mně slaměná vdova. Manža odjel do školy, ale naštěstí se vrací už ve čtvrtek. Den mi začal krásně, a to tím, že mi (opět) nechytlo auto. Máme nějak blbě seštelovanej plyn a furt to blbne. Takže jsem malou přendala z autosedačky do kočáru a vyrazily jsme do města pěšky.
Musím se někomu říct, aby mi to auto zprovoznil. Zítra přijede na pár dní moje máma, tak ať pořád nesedíme doma. Na tý vesnici bez auta je to fakt hrůza.
Taky už musím na Barču dávat pozor, přesunuje se taky válením sudů. Zrovna teď jsem na ni chvíli nekoukala a když začala řvát, tak jsem zjistila, že leží hlavou u obývací stěny. Vypadá to, že se nebouchla, ale radši jsem si ji dala do ložnice na postel.
Puzzle pořád nemám, akorát jsem zjistila, že si ho koupila moje švagrová, která čeká mimi až v srpnu.
Ale já se nevzdávám a budu shánět. ![]()
PetraJ - taky jsem chvilku nekoukala. A šup, Ríša už ochutnal lízátko! Adélka se s ním podělila. Prej že mu chutná, protože je slaďoučký. Tak jsem je nechala. Jenom ale než se mu trefí do tý pusy, mu tak trochu omatlá celej xichtík
. Tak bude slaďoučkej taky
.
Už mi taky leze do kuchyně, otevírá spodní šuplik s pokličkama a krámuje. Předvčírem vlez do koše a žužlal šlupky z okurky.
V pokojíčku to vypadá jak po výbuchu. Začínám rezignovat.....a bude hůř!
Já teda nevim, ale radši ať Barča leží s hlavičkou u obývací stěny, než aby ti žuchla z postele......to abys měla furt oči na šťopkách
!
Ať vám to bez taťky rychle uteče, autíčko ať někdo zprovozní. Puzzle určo seženeš!
xeniej - kde máš metříky
Chtěla jsem se zeptat, i když by to patřilo do jiný diskuze, dávala jsi Barunku ve 2,5 letech ještě spát? Dělala taky takový scény, že nechce???
xen - Omlouvám se, už se mi metříky ukázaly
. Nebo jsem už vážně mimoň. Jdu to zvířectvo zkusit za šíleného řevu uspat…
Ahojte, tak se hlásím po bujarém víkendu!
V pátek večer k nám nečekaně přišli známí (pár), bylo to asi v 9 večer a malej už spinkal…no a odcházeli ve 3, já jsem s Domčou musela v 6 vstávat, tak jistě chápete, že jsem nemohla nic kloudného napsat
![]()
No a včera přišla poprvé do nového bytu tchýně, tak jsme uklízeli jak magoři aby bylo všechno ťip ťop ![]()
Bydlení : tak já i můj drahý pocházíme z rodinných domků…donedávna jsme spolu bydleli v 1+1 a v dubnu jsme se přestěhovali do malého 3+1…ale je nám tu moc dobře…časem bychom si chtěli postavit nějaký malinký domeček…ale teď jsme rádi že táhneme (já ne
) půjčky na byt a na jeho opravu, takže domeček je v nedohlednu ![]()
Jméno : jak už někdo požaloval i s mým „stářím“, že Val
tak jsem Veronika a moje přezdívka se nějak sama vyvinula u emimina, všechny Veroniky byly už obsazené a se svým tenkrát těhumozkem nic lepšího nevymyslela ![]()
Dnes jsme byli v poradně a máme 9250g
a 73 cm. No jo, hold má míry po rodičích ![]()
Johance e Páťkovi všechno nejlepšíííííí!!!!!!
Pohyb: u nás nic moc, začínáme teprv pružit na kolínkách, válíme sudy, točíme se dokola a taky umíme hezky padat z postele ![]()
No a zuby taky pořád nikde…
Syrdo a Carso : nemáte co závidět…já jsem pro všechny své vrstevníky divná, protože mám dítě ![]()
já mám 8 letou ségru ( naši si na mě taky pospíšili), tak si naši museli na to babičkovství zvykat, tada hlavně taťka ten vypadá jak dvacetiletej kluk ![]()
Rohlík : dávám většinou půlku někdy i celý a většinou v kočárku ( te'd ovšem furt prší tak jsem skoro pořád doma.....Doma nedávám, protože to bych asi neuklidila.....Venku hezky otřepu dítko, vytřepu kočárek a jdeme krásně čistí domů ![]()
Tak jsem vám to tu pěkně zahltila ![]()
Mějte se krásně a my se zase ozveme ![]()
Syrdo Barunka chodí spát po obědě ještě teď
Ale my vstáváme brzy. Ona když nehde spát, tak je večer přetažená a neskutečně protivnáááááááá
To víš, taky měla obdodí kdy se snažila bojovat, ale už je to v pohodě, sama se skočí vyčurat, umýt packy a do hajan. Když ale nemůže třeba dlouho usnout, tak mi stačí, že v klidu leží třeba hodinku. No v klidu, to se nedá nazvat klid, protože co ona tam provádí ![]()
Kamarádka co má stejně starou holčičku/ jako je Barunka/ ji nedává po obědě spát od necelých dvou let. Pak ale mívají většinou večer bojovou náladu a holčina je fakt přetažená.
Děkujeme za přání k osmi měsícům ![]()
Zatím ahoj Xenie
P.S. Jdu péct perník od lamargarity
Ahoj,
ráno jsem byla u našeho firemního IT a PC funguje!!!! Jinak nevím, co bych si se svou závislostí počala… ![]()
Johance a Paťulkovi všechno nej, nej
http://www.gify.nou.cz/…ubory/18.gif
Taky jsme dneska byli na 8-mi měsíční prohlídce. Tak hlásím míry:
74cm a 7900g.(holt to asi bude hubená žížala)…A to toho secpe pomalu víc než já. Ale hlavička je nějak menší, než by měl být. Sice od posledka vyrostla, ale jsme tabulkách pod míru. Já jsem se snažila vysvětlit, že mám taky malou (při branném cvičení na mě nikdy nebyla plynová maska - ještě že ti zlý imperialisti nikdy tu bombu neschodili), ale neurolog nás nemine. Jdeme tam příští pondělí, tak držte palce, ať je všechno v pořádku.
Rohlík - já dávám do pusinky po kousíčkách. Celý rohlík do ruky nemám odvahu.
Carso, Ivánek bude určitě v pořádku. Jak už víš, aný má celou dobu 1-1,5cm pod tabulkou, ale u nás to bohužel není geneticky, máme normální velikost hlav
Jinak na německých stránkách s tabulkami jsme našli, že do 2cm nad a pod tabulkou to může být geneticky a tedy v pohodě, tak když máš menší hlavu i ty, vůbec to neřeš! (mě se to povídá viď, já se nervuji pořád
)
Dalif, Carso,– práce… děti mám sice dvě, ale Vojtovi bude 10let (je ve třetí třídě), to už je absolutně samostatnej človíček. Spíše mi pomáhá, než aby potřeboval pomoc ode mě. O práci bych zcela jistě přišla, kdybych šla na rodičovskou dovolenou. Tak jsme si řekli, že to zkusíme zvládnout a když to nepůjde, tak holt zůstanu doma. Manžel se moc snaží, navíc mám v práci kolegu, který mi vychází maximálně vstříc, případně za mě udělá nějakou tu šichtu… takže asi tak. Jsem u jednoho podniku už 12let, mám pěkné místo, relativně (alespoň na náš kraj) slušné peníze, školu v oboru… nevím co bych si potom našla ![]()
Tak naše osmiměsíční prohlídka dopadla asi takto : přijeli jsme do Varů a na dveřích lístek, že se pro nemoc neordinuje
Tak jsme zase jeli domu.
Johance a Paťulkovi také přejeme vše nejlepší!!!
Syrdo, nevím proč bych se měla urazit, každému se líbí jiné jméno ![]()
Já mám tetu Aničku, mám jí hróóózně moc ráda, ta se mnou skoro nemluvila, když jsem jí řekla, že se malá bude jmenovat Anna. Také to jméno nesnáší
My jsme nechali výběr jmen na Vojtovi, aby se také cítil důležitý
Vybral Annu a Filipa.
Na druhou stranu, Anna je jméno jaksi mezinárodní
, teta bydlí v SRN a říkala, že hůř je na tom její známá Jiřina
, to neumí nikdo vyslovit. ![]()
Xenie, držím pěsti na zítřejší výsledky. snad to bude OK.
Pa Aimee
Tak uragáni jsou vzhůru. Spali krásně od 14.20-16-20. Malej se sice po prvních 30min. budí, tak mu dávám cucnout a už se od něj nesmím hnout, ale nějak zvlášť velké potíže mi to nedělá, že si s nimi dáchnu
!
xeniej - to jsi mě potěšila. Já jsem zatím totiž „přesvědčená“, že min. do tří let prostě bude chodit poo spát. Páč, jak píšeš, když odpo nejde, večer je protivná až napřesdržku. A v noci se pak většinou víc budí, jak je za celej den přetažená.
Jenže ty scény a slzy, že si má jít lehnout…
, pak vstane a je jak sluníčko, můra jedna!
carsa, verouS - gratulujeme k mírám! Domča je kus
, Ivánek bude určitě v pořádku !!!!!!! budem držet palečky!
My jdem na 8měs kontrolu 15.6. - přesně v 7,5měsících
. Myslim, že bude mít taky kolem 10kg, drobek.
Zítra má ségra narozky (25) a nic pro ní nemám! Obávám se, že s tim syndromem vykojenýho mozku do zítra ani nic nevymyslim
![]()
carsa - já si myslím, že Ivánek je naprosto v pořádku, byť má hlavičku možná menší, za to umí hezky dělat „nenene“ a rozumí tomu aaaaž mooooc dobře
A vůbec je to šikovný kluk po mamince !!!! tak držíme palečky ať dobře dopadnete a abyste tam už nemuseli.
rohlík - táké ho Tedýskovi jen ďubu, protože jinak to by bylo všude ![]()
xeniej - jakpak dopadl perníček ???? ![]()
VerouS - gratulace k mírám, jsou kráááásnééé
pohyb - lezení na čtyřech naprostá nula, zvedání na rukách nula, zvedání na kolínka nula, snaha sednout si nějaká je, jinak je furt na bříšku, přetáčí se i ze spaní a rotuje dokola, takže nás opět příští týden na fyzio nepochválí
svičíme ale nevidím změnu, carsa - trakař začal hoooodně nenávidět a máme to s pláčem
Syrda - táááák lízátko !!! to musela být bašta ! A slupky z koše…chudáček, co mu dáváš k obědu ???
U nás je zatím stále v oblibě hryzat koberec nebo si rád vytáhne u punčošek palec a cucá si ho ![]()