Poradna duly
Jana Čurdová
PetraJ - original popruhy v kočárku asi do tašky nenatáhneš, no mě Tedy s tašky vyrostl a to byl ještě duben
tak mě to nenapadlo, ale dají se koupit kšíry se skobama v jakémkoliv dětském zboží od 80-200Kč, které si myslím že budeš schopna přidělat pro jistotu tak, aby nemohla ven…já je teď kupovala do té dřevěné židle, protože ta taky neměla kšíry
S tím pitím je to časté, má mtu 2 kamarádky se stejnýma starostma a to jedné z těc hholčiček už budou 2 roky. Jediné co pije jsou džusy, jinak nic nechce. A Ráchelka ta jen kojit, že by se napila z flašky vody či čaje jsem ještě neviděla. Já bych asi být Tebou, kdy žkojíš dávala tekutiny zatím takto a občas zkusila nabídnout ten hrníček, on ose to snad časem upraví. A myslím, že si to dítko z toho prsu vezme co potřebuje. ne že bych měla osobní zkušenosti, ale okol osebe hodně lidí, co to říkají ![]()
Lamargarito - proč nemůžou kojící rebarboru? Já kynutej táč s rebarborou miluju a zrovna jsem ji viděla u nás v Kauflandu. Je prdící?
A kde jsi pracovala? Jsem zvědavá, že? ![]()
i510 - obsahuje kyselinu šťavelovou, nemá příliš vhodné účinky na střeva a sliznice žaludku, pro malé dítě by to mohlo být opravdu nebezpečné, takže nedoporučuji…neměli by an ijíst lidé k přecitlivělosti na průjmy a s rizikem žaludečních vředů, jinak je bohatá na vitamíny B a nějaké ty minerály na podporu krvetvorby a nervového systému. A ve středověku měla reveň dokonce zázračné schopnosti a dodnes se ve velkém užívá v arabských zemí. Toť moje databanka
![]()
PetroJ
toto jsem jiz psala :
PITI - nam na prikrmech rikali, ze davat pokud mozno jen vodu, kdyz ta nejede caj ze slupek jablka ci hrusky, pak kdyz ani to ne tak stavicky ale zredeny aspon 1:3 a cajicky- ale tam moc nedoporucovala bylinkovy-hermanek-nekdo alergik… ale kdyz pije vodu, nechat o vode… ono se to i lip pere ![]()
jo a piti z hrnecku AVENT nam taky neslo- meli jsme mekky pitko od 3.mes., flasky uz nechce, je velkej ! tak behem prikrmu pije z hrnku zeleneho Ikea- co tece samo,nemusi tahat !!! a venku pije z hrnku Babylove = NUBY - ten ma mekkoucky pitko, skoro jak flaska, a nemusi tolik tahat, takze z toho obcas nejakou 20, 30 a vice vypije. PITI ZDAR
Lamargarita - tuto krosnu ma Carsa KROSNA BABY EXPLORER (1890Kc)
na http://www.detskyraj.cz/…ts/zbozi.php?…
pak si hodne chvali Salewa KOala (ta je pres 3tis Kc) no a my mame deuter kid II. ale zatim jsme byli jednou a Vitek vymrzlej…
rano - klasicky v 5hod. budicek, vic na pisu pozdejc, ale ctu !!! jen toho mam ted vic, navic jsrem tu mela navstevu kamosku tehulku…
pa VAL drzse i cela Tva rodinka. Dalif
Ahojky maminy ,
Všem mooooc děkujem za podporu,byli jsme na tom v pondělí a včera dost špatně:-((((o švagrové ani nemluvě
Ráno se probral z bezvědomí,naštěstí žádné zranění hlavy!!
Včera dopoledne Libora odpojili z ventilátoru..... DÍKY BOHU DÝCHÁ SÁM A ODPOLEDNE UŽ NÁM ZAHÝBAL I OBĚMA NOHAMA!!!!! ![]()
Částečně se nám ulevilo,akorát večer dostal vysoké horečky a bylo mu zle…doktor říkal,že teprve všechna vážná vnitřní zranění přichází k sobě,ale z nejhoršího je venku!!Jen ty vedra jsou na prd-bojí se infekce a hnisání ran:(((Ale Libor má náturu bojvníka,nevzdává se,takže už říkal ať mu donesem ňáký tričko,že nemá co na sebe,až bude trénovat o berlích
a taky si stěžoval na všechny ty hadičky a kyslík masku,že mu překáží při plácání sester po zadku
Ale namáhá ho hodně mluvení…přece jen ty plíce jsou propíchlé z obou stran ![]()
Švagrová se „drží“-hlavně kvůli malému měsíčnímu Viktorkovy,musí kojit,přece jen je malinkej a druhého synka si vzala babička na chalupu,neustále se vyptával kde je táta a kdy přijde domů,což jí na psychice nepřidalo:-((
Manža dorazil včera odpo,dnes jdem za švagříkem-je stále na Jip,takže jen rodina.
Ještě sice nemáme vyhráno,ale VÍME,že to zvládne a bude zase časem chodit což je nejpodstatnější!!!!
On měl nejvíc strach o motorku(nebyla jeho.takže jak jí zaplatí-Harley 850)ale naštěstí je pojištěná a majitel po něm škodu nechce-je rád,že to Libča přežil!Takže stále existují slušní charakterní lidé ![]()
Holčinky,vaše vzkazy nám velmi pomohly,ještě jednou děkujem a omlouvám se že nebudu reagovat na nic ohledně našich rarášků
-ňák na to nemám buňky.
Pěkný parný den Vám i píďalkám ![]()
Ještě jsem chtěla poděkovat Dalif za tu modlitbu a SZ!!
Také napsat,že švagr jel po hlavní čtyřicítkou a z parkoviště přímo do něj nacouval borecplnou parou s Tranzitem-vůbec s nepodíval,zda něco jede a Libča říkal,že to bylo jak ve zlým snu
už nemohl nikam uhnout ani zabrzdit.Jen teď hledáme paní,která se o něj celou dobu než dorazile sanitka starala,podložila mu hlavu a udržovala ho při vědomí!!
Chceme jí strašně moc poděkovat
Val tak to jsou strašně dobré zprávy. Tak ať je jenom líp a líp. To pak švára, už může za váma přijet do Rožnova i lyžovat. Já vím asi to nebude tak žhavé, hlavně že to bude v pořádku. Moc jsem držela palečky a myslela na vás.
Jupíííí, sláva švagrovi!!! Je to borec. Jsem moc ráda, že je to dobrý!!!!!
i.
VAL - to jsou super zpravy !!!! jen tak dal. fakt na vas myslime. Su verici, a sila modlitby je zazracna.
ted mam chvilku, malej si hraje na koberci a furt keca takatataka, je roztomilej, jen 5h rano je na me opravdu brzo. Ale vcerejsi usinani- ho musim pochvalit, nakojila jsem ho vecer na balone,mirne houpani, usnul a spal az 22h, pak kojo…pak nejake nocni kojo,no a ta 5 hodina…se taaaaaaaaaaaaaak tesime na zaluzie.
Dnes jsme byli v KLokanku, pristi tyden se jede na prehradu - Piratska cesta… Val nechces taky ? www.klokanek.zde.cz program
no ale uz pekne …musim ho jit prebalit. pa Dalif
val - super, že se švagr uzdravuje, komunikuje a hlavně, že hýbe nohama!!! Jen tak dál!!! Držíme moc palce!
PetraJ - Ríšu (v 5m) naučil pít velkej Richard HROU (poradila dětská MUDr.) - flašku mu dal do pusy a když se malej zahryz, tak mu jí jako vzal, trochu mu do tý pusy ukáplo, tak nakonec zjistil, že z toho něco poteče… a děsně se u toho chechtali. Mám nejoblíbenější od Bočka dudlik s křížovým otvorem (neteče).
Včera jsem mu dala Avent hrnek. TAk už taky zjistil, že je to na pití, ale je to na něj dost rychlý, tak se trochu topí
. Stejně mu ho ségra zabaví, až se vrátí z chaty…páč je její (pítko jsem mu teda vyměnila za „pro mladší“).
Lamarg. - příští týden kdykoliv krom út, to už mám návštěvu. A jsem spíš pro dopo
. Do Rossmanna se tedy zkusim dnes vypravit na Moskevskou, pak kdyžtak písnu.
i510 - V pražskym Kauflandu měli h…
a ne švestky
.
Ale jinak díky za tipy!!!
To je bída…asi si holt moc vymejšim!
Ještě jsem něco chtěla......hmmmm.......tak asi příště
.
dalif - žaluzky nepomůžou (max. o půl hoďky - ale aspoň něco, ne?)
! My je máme a dnes taky v 5h!
lamargarita - my jsme zatim bez žuchnutí! Ale nabije si dost jak vylejzá z bazénku, leze a podklouzne mu to, shodí ho ségra, staví se a nevydrží…atd. Takže vlastně jako kdyby žuchnul, že
?
Letim---žere plíny
.
Val to jsou dobré zprávy, je to BOJOVNÍK, že to tak zvládá !!! Tak se držte !!!
Razíme s Tedýskem do Strašnic za kamarádkou, jsem vytáhla šatky, no mám v nich ranu, ale aspoň je to vzdušný
Na cestu jsem Tedymu do sklinky od marmelády nastrohala jabko a rozmačkala mu do toho 2 banány, snad to trochu v tom vedru vydrží a jeho to zasytí. No přinejhorším mu někde přikoupím rohlík.
Syrda, co v pondělí ??? čas si řekni, já podle toho vymyslím jídelníček ![]()
lamarg. - tak v pondělí. Třeba v 10? Na hřišti v Přípo. (Já stejně furt nechápu kde to je
, očíhnu terén předem
).
Val - dobré zprávy, paráda! Držíme pěsti dál!!! http://www.sirmi.ic.cz/smajl/26.gif
A dalšímu osmiměsíčňátku - Elišce od Mamulinky - přejeme vše nejlepší! http://www.sirmi.ic.cz/smajl/73.gif
Pití - taky jsem zkoušela dávat vodu, teď v těhle vedrech mi to MM příjde neosvěžující. Tak z hrníčku s pítkem k sání to nejde - Pepíček to okusuje a žužlá. Ale z normálního hrnku se napije - no ono mu ani nic jinýho nezbyde, když mu to do tý pusy naliju
. Ale polyká to a otvírá zobáček, že chce ještě. Jen musím dávat pozor, abych ho „neutopila“. Z toho nekapacího hrnku by to bylo lepší, že by se napil sám jak chce. No, budeme trénovat.
Dobrý večer
Val tak to jsem ráda, že má švagr náladu na poplácávání sestřiček
Ne, vážně - moc držím pěsti, ať vše pokračuje co nejlépe a všichni se s tím brzy vypořádáte ![]()
Poradna tak Johanka váží 8730 g, měří 71 cm. Schválně jsem se dívala jak na tom byla vestejnou dobu Barunka a byla jen o 10 g lehčí
Ony snad fakt budou jako dvojčata akorát o tři roky od sebe
Se máme na co těšit. ![]()
Taky hlásíme úraz Johanka přepadla přes kyblík od Legy, měla v pusině dudlík, ten se jí asi nějak zarazil za horní ret nebo co a bylo po legraci. No krve jak při zabijačce, ještě se odřela bradu o koberec, takže jsme šli k doktorce jako nějací asociálové ![]()
Pití schválně jsem se ptala doktorky, co ona na to. Tak říkala, že při tropických vedrech nabízet tekutiny/ nejlépe kojo vodu/, ale jinak že stačí nakojit. Tak se těším, jak budu v terénu vytahovat kozu na každém rohu. ¨Johanka teda občas pocucne vodu, ale moc tomu nedá, občas dávám z lahvičky, nebo z nekapajícího hrnku z DM
Mějte se pěkně a doboru noc přej Xenie a holky