Poradna duly
Jana Čurdová
Hezký slunečný den přejem všem!
Tak mám doma už i Adélku. Mám pocit, že opět nic nestíhám. Už se tahaj o hračky, perou se
o každou ptákovinu a ječej. A já bych tak ráda šla do sprchy…
. No to se mezi tim asi zabijou
a já shniju. Do toho peru, vařim, sbírám prádlo (asi ho nikdy nesložim), potřebovala bych povlíkat postele a vykluxovat, ale to asi nechám na zítra, ať se o tyto činnosti se mnou podělí i Richard, no ne
?
ovoce - od začátku syrový. Oběma. Nikdy jsem se s tim nedusila.
flaška x prso - obě děti to oboje zvládali/zvládá najednou. Neodstavily se. Taky jsem se toho nejdřív bála, ale v poho. Zkus to, Franezo. Kdyžtak mu flášu zase sebereš.
pas - všechny tepláčky a kaťata mi tchýně upravila na Ríšův pas. Některý byly úzký, jiný velký, každý číslování je taky jiný, to někdy až člověk žasne
.
Tchýně je od včerejška na tři týdny v lázních
.
Zítra u nás návštěva, tak musim něco nachystat
.
Adélku po návratu čekalo pár překvapení: Richard jí dodělal na zahradě pískoviště, koupila jsem jí tričko s krtečkem (to jak celníci zabavujou) a nové omyvatelné prostírání s kreslenejma zvířátkama na stůl.
Dneska jí moje ségra přiveze plastovou klouzačku.
No, měli my jsme takový vymoženosti jako maj oni dnes ?!?
.
Malej řve, jak když ho na nože berou, asi bude chručet…tak zatím-letím!
Ahojte holky!
Poctivě vás čtu pokud mám zaplé PC, ale to teď většinou nemám, protože jsem pořád někde venku
Většinou se vyvaluju u našich na zahradě ![]()
Za chvíli jdeme na grilované prasátko, pivečko atd. Drahá polovička má firemní akci, tak se jdeme kouknout, po 20:00 musíme domů a dát spát prcínka…
Zítra jedeme se známýma a jejich 3 m holčičkou do ZOO ve Zlíně a v neděli slavíme narozeninky, takže tu s váma zase moc nepobudu ![]()
Domča se začal plazit!!! Spíš plazolozit, ale je to super, strašně u toho zuří a funí, protože před tím vříská, ať mu ty věci podáme a když nikdo nic, tak se urazí a funí si pro to sám…No je to můj miláček ![]()
Ovoce: taky dávám syrový.....
Pas: my máme buřtíka, takže máme většinpu všechno narvaný
Svatba: snad někdy bude…hypotéku, byt a dítě máme…tak už jen to
Ale já bych chtěla malou svatbu ( mám rodiče,2 babičky a 2 ségry) ale Markova rodina je rozlezlá všude po okolí a je jich strašně moc.....a všichni by tam museli…
Tak se nám zatím do toho nechce ![]()
Zatím se mějte prcek v postýlce povídá, že už chce vstát a dostat oběěěěd!!!!
Pápá a krásný víkend ![]()
Tak já dneska ráno razila do kadeřnictví na červený melír nakonec i s malým v golfkách. Měla jsem menší obavy, jak bude Tadeášek zvládat cca ty 4 hodiny, než se kadeřnici podaří zkrotit a obarvit mi vlasy, ale byl straaaaašně hodný, líbila se mu i paní kadeřnice, takže úplně na pohodu. Teď jsme dorazili, se Tedy nabaštil, uvařila jsem mu už včera jen zeleninku kukuřici s hráškem a mrkví a usnul znaven všemi dojmy ![]()
jabko - mně Tadeášek vařený nepolkne, nechce to
tak jsem začala dávat teď syrový s banánem a zakápnu to pár kapkama citonem ( alergikům moc nedoporučuji), aby to nehnědlo a vydrží nám to na výlet ve skleničce od marmelády až třeba na odpoledne
zahrádka - to musí být v takovém to počasí paráda, to suše závidím a pro děti, když se může koupit nějaký bazéneček…no paráda, tak ať si užijí !!!
pas - u nás taky problém, protože v tom místě pasu má Tadeášek docela pupík, ale u nás i problém s délkou, takže teď nosíme tak vel.80-86 a zjistila jsem, že moc nemůžeme lacláče, protože se mu to strašně zařezává. Teď nejčastěji nosíme spíše jen bodíčka a takové různé široké bavlněné kraťásky
carsa - to bude tak nastejno, do terénu ten kočárek opravdu není, kšíry máme taky fajn, pasují a myslím že jsou takové vyměkčené a tak netlačí. Boudičku stahovat dolů…to asi nám nejde, dávám plínu nebo ho dám naležato a to pak na něj nesvítí, tašku na madlo nemám, dávám si věci do košíku u kočárku, na nákupy stejně chodím a budu chodit s velkým kočárem
Tak já si jdu udělat nějakou ňamku k obědu.
hezký den a víkend
ciao
u nas - vstavani klasika v 5h, ja v krku knedli,a ucpany dutiny hruza, hlava tresti. No Martin rano uspaval a prevlikal Vitka takze jsem si vic jak hodku mohla polezet. Byla jsem u dr.pac to je uz 3.den a nemuzu ani vykaslavat, strasne neprijemny. Mam Bioparox- antibiotikum do krku a nosu- pekne hnusny, toz jestli nebude ucinny… a segra mi snad prinese rousku, nechci aby to chytil malej, to by uz vazne bylo moc. a tim padem divadlo dnes pada- Slameny klobouk taaaak jsem se tesila, uz par dnu ;(
ted Vitek spinka,uz nam otrhal kytky v obyvaku, usinal s revem-to jen pridalo na mem boleni hlavy a aby toho nebylo malo tak to konecne prislo- kazdomesicni navsteva, vuuuuuuuuuuuuuuuuuubec jsem ji nepostradala.
mejte se vsichni krasne a nemoci ksa bezte pryc.
Dalif
ps brni me hlava jdu si lehnout , reagovat budu snad pozdejc.
ciao tak na navstevu k M.rodicum kvuli me nejedem, toz snad pristi tyden…
vcera uspavani hruza, nakonec Vitek uspal Martina a spol.spali v nasi posteli
, par nocnich kojeni a rano od 5h u nas v posteli blbl do 6h,pak uz jako vstavat. ted uz spinka na balkone ale to bylo kriku ![]()
ovoce -davam ze sklenicek, nejak neverim kupovanym a nasi jeste nemaj, takze to je asi duseny co ? jo na kousani jsem mu jednou dala jabko bez slupky a mrkev ostrouhanou…
piti -furt zadna slava, zkousela jsem i odvar z jablicka…ale on nejradsi kojo…no jestli bude „pijan“ po mne- ja se do piti musim nutit, toz potes.
vcera jsem opet zkousela flasku-vecer dat nutrilon,pac mel skoro suchou plinku a vodu nechtel a bez uspechu,jeste ze aspon v noci se trosku napil.
koupila jsem mu i novou flasku : http://www.lekarna.cz/…250ml-41417/
a uz zadnou kupovat nebudu mame sbirku stejne jako dudliku a je to na …
holt po lzickach budu redit prikrmy ci co…
Verous - to s tim funenim na hracku zname, Vitek vzdy na hracku zarval, neprisla tak ho nezajimala,jedine kvuli cemu se konecne otocil ze zad na brisko byl MOBIL. Kam ten svet speje ???
Franezo -my prikrmovali Nutrilonem v 1./2.mesici flaskou Avent a spis naopak Vitek se naucil lip sat, prisavat, on nepribiral,zato ted to furt dohani
. Prikrmovali jsme asi 14dni, pak jsem se rozkojila. Ted flasku odmita pry je velkej
a bryndaky strhava - pry je velkej ![]()
no uz se tesim na jeho pubertu- to budu asi pekne „trapna“ ![]()
miry - my meli 9,2kg v 6 mesicich, ted na kontrolu az v cervenci..ale odhaduju pres 10kg,vazne je to cvalda, s Patrikem jsou podobna vahova kategorie, pak Pepik s Risou…a pak nasi dlouhani ![]()
zahradka - taky bych se nechala premluvit …Vitek obyc.usne pred domem, a stepovat pred barakem nicmoc, no a prenest ho nahoru do 8.patra bez probuzeni to umi jen kouzelnik, ja max.prenest z postele do postylky …
koncim pekny vikend!!!
Dalif
Překrásný den všem
Předně Vám musím oznámit,že švagříka už přeložili na normální pokoj
,dostal korzet a už byl sám šouráním i na WC,plíce se regenerují,míšní otok odpadá,střeva začaly pracovat a vytáhli mu i všechny hadičky a dreny,takže je Vše na dobré cestě k uzdravení:-)))) Včera už viděl i malého Viktorka a hodně mu to dodalo sílu!!! DÍKY BOHU
Jinak my byli ve čtvrtek na očkování a kontrole(předem na 8.měsíc-budu u našich na baráku asi 2.měsíce),takže naše váha je 8.450gr.a míra 75cm Všeho se chytáme,stavíme,a děláme slabé krůčky-dle paní doktorky,jak přijdeme v srpnu na kontrolu- BUDEME ÚDAJNĚ CHODIT JIŽ SAMY Takže si asi dovedete představit co celý den dělám
......pobýhám,koukám,hlídám a utěšuju nabité karamboly a odřená kolínka
![]()
Carsa :blahopřeju ke svatbě!!Taky bych chtěla…někdy se v důchodě snad dočkám ![]()
Jo a jinak tady v Břně kousek za přehradou je takový SUPER penziónek s velkou terasou a ubytováním!!Není to drahý a výborně vaří,konají se tam hlavně svatební hostiny,vše ti nachystají i s tabulí!Spousta našich známých tam mělo hostinu i s přespáním a hrozně chválili-majitele zná manža osobně a je to kousek od krásnýho zámečku(na pozdější foceníčko) Tak kdyby jste se s nastávajícím manžou třeba rozhodli oddat v Brně.....
Písni,dá se zařídit ![]()
Malej chrupčí,má kvalitní rýmu
,Kíťa jela s našima na týden k babičce do Čech na barák a manža se vrací až k večeru z té jejich slavné „Babeta Tour“
takže uklízím a měla jsem trochu času mrknout k vám ![]()
Vše nejlepší Pepíčkovi od Franezi k 8.měsícům!!!!!
Zatím pa
Všechno nejlepší Pepíčkovi k 8 měs.!!!
http://www.gify.nou.cz/…bory/237.gif
val -švagr SUPER!!!! Jen tak dál!
U nás nic novýho. Včera návštěva, chlebíčky, grilčo, víno, víno, víno, dneska ouvej
.
Číhla jsem do galerky, móóóóc hezký fotky!
Jo, jo, zahrada je teď v těch vedrech fakt super (nechci prudit). Uragáni tam maj bazének, pískoviště, bude houpačka, klouzačka.....
Tak zatím.....letím!
Vše NEj nej nej Pepíčkovi k 8 měsícům
http://www.arabsgate.com/…owers/28.gif
Val to jsou dobré zprávy, jen tak dál !!!
U nás je to nějaký divný víkend, manža pracuje a pracuje, na obou PC, dokonce dneska ze soboty na neděli celou noc nonstop, nesmí se na něj mluvit, je vidět, že je už strašně z toho unavený, já mám zase nějaké stavy opuštěnosti..... na vše sama a tak, ještě že mám aspoň toho Tedýska, ale taky bych potřebovala chvilku vypnout0 ![]()
no mě to zase přejde…
Jéééééé, navrátivši výletníci.....tak to my rádi, jdeme VEN !!! ![]()
cau,
u nas klasika rano v 5h… mam v krku sajgon, polykat se bojim, vykaslavat nejde a nuti me to furt kaslat…prijde mi ze to po tech antibioticich- Bioparoxu je 5 minut lepsi a pak 100× horsi,fakt hruza…v rousce vedro,toz i bez ni, jen se bojim bojim aby to malej nedostal…
Vitek- ocicka uz lepsi, rano hruza, kapala a cistila cely den opht-septonexem a zda se to byt lepsi, jen plavani jsme zrusili.
v poledne jsme se vetreli k nasim- super jahodovy knedliky- na oslavu tatky- jeho narozek nedavno a dnu otcu,ale tata nedosel, pry chtel jahodovy knedliky ve ctvrtek, no malem jsem ho zabila …mamka to vazne nema jednoduchy…
ted cekam az Martin dodela zaluzky a malej sup do postylky…ach jo ten krk me s…, boli jak cert..
VAL- super svagr ---- mame moooooooooooooooooooc velkou radost !!!
nejmenuje se to u prehrady RAKOVEC - tam bude mit svatbu ma segra dvojce v cervenci ![]()
musim koncit zaluzky uz jsou. pa Dalif
Dobré ráno!!
Tak teda my nějk nestíháme, většinou se vyrážíme ochladit ven do stínu, holky si v parku na dece pohrají, pak dáme nějakého nanuka.
Taky jsme podnikly nějaké návštěvy/ na zahradu, do přírody/ a užíváme konečně pěkného/ v uvozovkách /
počasí. To vedro je neskutečné a ubíjející, večer, když už holky leží tak jsem schopná napsat e-mail Honzovi a více už se mi nechce. Jen to tady přelouskám a nemůžu se přemluvit k reagování ![]()
lamargarita perník už peču jak když bičem mrská, všichni si pochutnávají ![]()
dalif tak my už vstáváme někdy i v 6,15 hod, heeč
Ale dnes opět 5,15 hod
a už se vstávalo. Barunka měla asi cestovní horečku neb šli se školkou do divadla a ona se těšila jako malé děcko ![]()
val šikula švagr : hip, hip, hurááá ![]()
Johanka je na tom stejně, staví se u všeho, nejraději mně o nohy
a začíná obcházet postýlku. Nejhorší je, když se začne sápat na Barunku a ta jí chce prchnout, to jsou potom opravdu super karamboly ![]()
carso tak nevím jestli mám ke svatbě gratulovat nebo kondolovat
Ne vážně, po svatbě se naprosto nic nezmění, jen si nemůžeš bez velkých průtahů a problémů sbalit kufr a zmizet
Ale je to vlastně stejně těžké jako když už máte děťátko! ![]()
No prostě si užij přípravy/ mě to tak moc nebralo, svatbu jsme měli malou, navíc Honza už po druhé/ a ať se Vám to moooooc vydaří. Budeš hodně pěkná nevěsta. ![]()
Zatím se mějte pěkně a přejite ty pařáky. Ahoj Xenie a holky
ciao.
teda su zahlenena hruza,a boli pohyb pusou- jidlo,mluveni, polykani…
ale UZ JE TO LEPSI…
Mame zaluzky, vcera jsme kvuli tomu i umyli okna…a do kdy myslite ze vydrzel Vitek spat ?
ano ,klasika v 5 hodin rano !!!!!
no snad usinat bude lip, jinak…
musim se jit zkulturnit, dala jsem si dvacet s Vitkem, ale ted je prebalenej 5 minut a co jineho-neco to zavani, navic bordel v byte (=stastne dite, ne?) no aspon bezovka je prelita do lahvi, jen ta hora nadobi…
mejte se vsichni krasne. Dalif a Vitek 7,5m
Ahoj všichni!
Děkujeme za přání Pepíkovi!
Val - príma, príma, jen tak dál! Když je někdo silnej a vytrvalej, tak zvládne i zdánlivě nemožný!!!
U nás nic moc novýho - zatím jen pohupování, žádný lezení, ale přemisťuje se i tak - hotovej Copperfield
! Zkoušela jsem tu lahvičku - tak Pepík ten dudlík okusuje a ožužlává
. A já myslela, jak mu to půjde samozřejmě samo. Tak teda vůbec. Teda asi 3× se mu povedlo, že sál, ale jinak to furt ožužlává. Strach byl zbytečný, takhle se mi opravdu neodstaví
.
Syrda - děkujeme za včerejší hezké dopoledne a přes poledne
jsem si až doma uvědomila, že jsem měla vzít foťák, ale tak snad na to kafíčko pak, ju ?
Tadýsek se mi jinak s vervou doma začal vrhat na moji květinu v květináči co mám na zemi, takže ať žije TRÁVA !!! ![]()
jogurt - začala jsem teď namísto něj dávat tu novou Activiu tvarohovou bílou a je to zatím dobrý, chutná a nějaké rekace nebyli, žádný průjem, jogurt je pro něj projímadlo, takže nedávám zatím vůbec
plínky - jaké dáváte ? my jsme byli stále spokojeni s Sleep and play vel. 2 a 3 v našem případě spokojenost a najednou ta vel. 4 Tedymu nějak nesedí - přijdou mi krátké a snadno je pročurá. Klasika Pampers jsou silnější, nepročurá, ale krátké jsou taky.
Koupila jsem teď na zkoušku Bella - dlouhý by byli dost ale jsou strašně takové široké, na naše hubenější nožky úplně hrůza a hodně mi přijdou i igelitový.....Babylove maxi by byli fajn, jenže DM v nedohlednu a jezdit spešl pro plínky do Strašnic nebo Chodova se mi nechce. A taky jsou teda dost naducaný do těch veder.
Přidejte prosím nějakou svou zkušenost s dalšíma značkama v té vel. cca 7-15kg ať už pozitiv či negativ.
Hlavně dlouhání, Ivánku, copak Ti maminka kupuje na prdýlku ????????
![]()
koupání - chodíte, jezdíte se někam koupat ??? bazény, koupaliště, přehrady, rybníky, se ms nima ! Poraďte nějaké typy, ať už jste odkuďkoliv, s čím a kde máte dobrou a nebo naopak ne zrovna ideální zkušenost. KDE SE DÁ v naší republice v klidu někde lehnout k vodě, aniž by Vám dalších 100 lidí nešlapalo po hlavě a nemusel ise prodírat džunglí odpadků a nelibích vůní
( začíná se u mě těžce projevovat krize zvaná 2 roky bez moře, já před tím jezdila co chvilka, nebylo mi ani za těžko absolvovat cestu busem do Španělska a zpět
)