Poradna duly
Jana Čurdová
ahoj holky
tak u nás už konečně vysvitlo sluníčko,tak za chvílku půjdeme ven.Určitě tam bude ale zima,protože ráno ještě sněžilo a jak tak koukám,tak netaje a netaje.
i510 -tak to vám gratuluji k tomu pasení,u nás je to taky kámen úrazu.Ještě že čtu,že nejsme sami.Hned jsem klidnější.Myslím,že ty tabulky jsou pro rodiče docela stresující a hlavně je kravina srovnávat všechna mimča podle těch zdatnějších.Takže já už to neřeším.
My na kontroly taky docházíme každý měsíc.I když si myslím,že je to docela i zbytečné,jelikož to tam funguje jako na běžícím páse.Doktorka se jen ptá co umíme a nic si neověřuje a zatím mi ani neřekla,co bychom umět měli.Asi jí stačí co jí nahlásím.
dalif -já nemusím ani do Anglie,jsem schopná zajet do protisměru i u nás.Jednou se mi to povedlo,naštěstí to bylo pozdě večer,takže nikde ani živáček,akorát taťka byl tak vytočený,že mu trvalo dlouho,než to rozdýchal.Ale přičítám to jemu,pořád mě sekýruje,jak mám jezdit a pak dělám chybu za chybou.On je trošku cholerik ![]()
U nás je taky zrovna nejaktuálnější hračka ovládač,na ten se Sára nemůže vynadívat.Sranda bude,až ale zjistí na jakém principu funguje.
ditisko -měla jsem štěstí,nikdo tam nebyl,asi proto,že bylo pravé poledne.Dnes poštu absolvuji také(kdo nemá v hlavě,musí mít v nohách),tak doufám,že to bude mít stejně rychlý průběh jako včera.
fontanela -asi jsem divná,ale moc jí nezkoumám,mám z ní nepříjemný pocit.Jen tak okem.Podle doktorky ji máme v pořádku.
Holky mě ty vlasy pořád deptají,padají a padají,že už si někdy říkám,že snad přestanou,až všechny vypadnou.A nové jsou zatím v nedohlednu.Rostou už některé z vás nové?O víkendu mě náš taťka ještě dorazil větou „no na to,že jsi byla u holiče,ti ty vlasy padají pořád stejně!“,jsem mu musela vysvětlit,že u holiče vlasy nenastřelují
To už je mazec,když si můj chlap všimne,kolik mi těch vlasů vypadne.
Vinona
Hezké poledne, tak jsme se právě vrátili ze cvičeníčka a začalo straaaašně chumelit
![]()
Jaro kde jsi
![]()
Ještě jsem se chtěla zeptat vás,vy které už nekojíte na intimnější dotaz
,jestli máte už pravidelnou menstruaci.U mě už jedna proběhla,tak mám za to,že už bude snad pravidelná.No ale čas plyne a kde nic, tu nic,tak doufám,že je ta nepravidelnost ze začátku normální.No hlavně,abych se nepřepočítala,že? ![]()
Ahoj, tak standardně - ivánek procházkuje na blkóně a mě se nechce pracovat, tak zevluju tady.
Oslino - kam chodíte cvičit? A to chodíš s oběma dětmi?
Vlasy - mně padají taky. A manžel si toho taky všiml. Vysvětlovala jsem mu (poučena od vás), že mi v těhu nepadaly, tak teď to musí dohoit. Na to mi s kamenou tváří odpověděl, ať tedy jsem zase těhotná a bude to OK.
Menzes - já kojím a menzes mám (má to tak někdo štěstí). Už dvakrát. naprosto přesně po 28 dnech (ale já jem vždycky měla pravidelně), ale zato to pokaždé trvalo 10 dní a strašně silné.
Ahoj,
Carsa - na cvičeníčko chodíme do DDM. Je to cvičení a zpívání
. Děti střídám a Jindra už se občas ( ale opravdu jen občas ) snaží sám. Potom chodíme do MC Človíčkov v Edenu - to je taková herna - to je tedy zatím jen pro Jindru. Plavání ( tam jsem chodila s Jindrou od 6 měsíců ) jsme museli přerušit - není hlídání
. Plavat chodíme jen o víkendu s Jindrou už do normal bazenu - hlídá babí nebo děda
.
carso -tak tomu manželovi jsem se musela smát
,ti chlapi jsou se vším hned hotovi
No abych se toho druhého mimina nedočkala co nevidět já ![]()
Ale už jdu fakt ven,zdržela mě Žilková s Kordulkou v SAMA DOMA,tak jsem musela hned čumákovat na telku,ať mi nic o těch miminách neunikne.
Zdarec holky.
Tak jsme byli dvě hoďky venku a pěkně vám všem děkuju, protože o chumelení, sluníčko a teplo uteklo
.
Vinona - i když kojím, tak už cyklus mám
a to jsem si myslela, že aspoň rok budu mít pokoj
. Vlasy mi padaj strááášně moc. A já hloupá si je ještě teďka obarvila na tmavo, takže včera bylo dno vany zasypáno tmavýma vlasama a všude jsou moje vlasy. Vlasy na posteli, na polštáři, na zemi, na malým, na jeho hlavě, no prostě úplně všude
. A co tam ta Žilková vykládala? A jak vypadá Kordula. To je jméno, že?
Oslino - víš, kde je to jaro? V pérdeli, pane hrábě! ![]()
i510
vlasy - taky mi padají, ale neřeším to, plešatá určitě nebudu a oni časem zase zhoustnou, těhotenství i kojení je velká zátěž pro organismus.
Příspěvek upraven 17.12.11 v 14:42
No to teda, Kordula je divný jméno, chudák dítě. Zní to jako jméno pro selku. Třeba bude jednou právnička, nebo ministrině se jménem Kordula.
Já se takhle jmenovat, tak se nechám okamžitě přejmenovat.
Koukala jsem teď na malýho a opírá se už o dlaně a ne o pěstičky.
Holky, vykašlete se na tabulky. Hlavně, že jsou zdravý, ne? To, jestli se po:,–(í v půl roce, v osmi měsících nebo v deseti je jedno. I když chápu, že se asi všichni těšíme na všechny možný pokroky těch našich ratolestí. No, nic ,musím běžet. Malej trošku víc zasalvoval, tak musím jít přebalit
![]()
i510
i510 přesně jak říkáš, naprostý souhlas
vinona u mě hned 28 dní po porodu, splynulo to v jedno očistky a menstruace, a pak 2 měsíce nic, čekala jsem a čekala, protože jsem potřebovala začít brát hor.prášky ( jinak se mi dělají strašný exémy a taky nechci už druhý dítě a bála jsem se ), takže jsem jejich užívání zahajíla začátkem února a měla jsem i přes to jejich užívání menstruaci až do včerejška- celý měsíc - brrrrrrr ( to mě varovala i moje doktorka že poporodu se to někdy ustálí až taky po 1/2 roce ) a dnešní noc, to snad ani nemusím popisovat po tom celibátu
![]()
biba taky souhlas, my se nevejdem do žádných tabulek od začátku ![]()
oslino jééé do Edenu taky často chodím
Človíčkově jsme byli se známou nedávno, ona tam nakojila a já nakrmila z flašky Nutrilonem a dali jsme si k tomu zákusek a kafe ![]()
hnědý flíčky-stroupky ve vlasech prej se jedná o nějaké mazové stroupky, máte to taky někdo ??? Dočetla jsem se že se s tm nemá nic dělat ?
pediatr ze začátku každý týden, kvůli té umělé a šelestu na srdíčku a teď 1 x za měsíc, že pořád čekáme na to očkování
hnědé stroupky na hlavičce - Marianka to má už více než 2 měsíce, jmenuje se to seboroická dermatitida, kojenci to mívají často. Začalo jí to na ouškách, tam se to samo ztratilo a pak jí to přelezlo na hlavičku. Mažu jí to olejem (koupila jsem si slunečnicový v lékárně) a sloupávám bud nehtem a nebo vyčešu kartáčkem. Ona to má fakt hodně moc, po celé hlavičce, už fakt nevím, co s tím. Ale myslím si, že se to postupně zmírňuje. Taky na to máme mastičku od MUDr. Poslední dobou to má i na obličeji před ouškama, no a jak si jezdí ručičkama po obličeji, tak si to celý podráždí a na jedné straně už to má hrozný, furt jí to tam mokvá, vypadá, jakoby byla opařená. Dneska jsem jí to zalepila, aby si to nemohla škrabat.
Ahoj, kde jste? Já tady krmím krupicovou kaší Jindru - tedy spíš sebe
.
Bibo - šupinky na hlavičce - je tady nová diskuse, snad tam najdeš inspiraci - tady je odkaz https://www.emimino.cz/modules.php?…
Lamargarita - doufám, že se tam brzy potkáme ![]()
Holky už máte doma drahé polovičky? my jako obvykle ne ![]()
Jejda
já si nechtěla stěžovat, ale mám depku
No ale jak je známo, to si mamky nemůžou dovolit a musí být v pohodě ![]()
Jdu nakrmit druhé dítko ![]()
oslino v pohode,muj manzel je v nemcine, tudiz tez neni doma, ale me to vyhovuje dnes je Ordinace
a malej spi, ale uvidime, je cim dal hladovejsi po 2 hodkach kojeni, to bylo na zac.myslela ze z too vyrostl ale houby.
uz je ordinace.pa Dalif