Poradna duly
Jana Čurdová
U nas v Brne na Uradu prace na Mojmiraku, nekde je to ale spojeny- takze to maj na stejnym miste jak porodne..na OSZS nebo tak nejak proste socialka.
jo nemate zkusenosti nektera z vas, chtela bych si mezi materskou a rodicakem vybrat dovolenou zbytek par dni, jake papiry atd mam vyplnit,no zeptam se v praci. tam se nejak musi zadat o preruseni rodicovske z duvodu vybrani dovolene.
Jinak to nam zacnou krusne casy vidte holky - 36ookc to utratim ani se neohlidnu ![]()
ciao Dalif
Ahoj holky, nemám teď moc času - tygr řádí.
Tak jen: Dalif: dovolenou si vyber zároveň rodičákem. Budeš mít dvoje peníze a ten přechod nebude alespoň tak drastický.
Na zbytek budu reagovat později, jdeme odpoledne k doktorce a dostaneme druhou injekci. Doufám, že to proběhne tejně v poho, jako posledně.
A zpruha ostatním nespavcům - my jsme dneska vstávali o půl páté! Tak asi usnu za chůze při tlačení kočárku!
Přeji krásný den, carsa
Ahoj holčičky. Corso moc si mě pobavila a už začínám mít obavy, jestli jsem do toho nešla moc neuváženě, ikdyž věk na to mám (27)
![]()
Cvičák byl včera supr a díky sobotnímu spaní, mě to ani moc neunavilo
. Já plánuji, že budu ten typ co se po porodu ani tak moc nezmění
. Prostě teď sebou všude tahám psa a tak k tomu už jen přibyde dítě
, to musím zvládnout. Zatím se mějte moc fajn. Jo u nás už vylezlo sluníčko a je nádherně a my už máme procházku za sebou
. No a já za dvě hodky zase mažu do práce
. Užívejte si krásný den a ahoj
Biba **- taky mi teď končí peníze z práce, takže ze mně bude chudák
. Mám už na stole vyplněné papíry. Vyzvedněš si je tam někde u vás (UP, OSSZ apod.) my tady máme Okresní úřad, takže si to vyřuzuju tam. Pošleš ty papíry do práce a oni ti tam napíší částku na den. Nechápu k čemu, protože stejně dostaneš tu almužnu, kterou mají ostatní a pak s tím zajdeš na ten úřad. Sebou rodný list mimča (nejsem si jistá jestli origoš nebo kopie). Jednu kopii už na úřadě mají, protože jsi určitě žádala o porodné. Zbytečně moc papírů. Tak přeji, ať uspěješ. Já tam taky musím tento týden. Jo, jde to i přes internet, ale to musíš mít elektronický podpis
. Můžeš mrknout na internetu na ty formuláře a je tam napsané všechno, co potřebuješ.
i510**
koukám, že jsem to napsala všechno tučně v tom fofru, tak pardóóóń.
Ahoj holčiny, ![]()
přeji vám všem krásné slunečné ráno ( trochu pozdní
). A dodatečně přeji vše nej nej oslavencům měsíčnin.
Carsa - článek je fakt skvělej - moc jsem se nasmála ![]()
Dalif - ta houpajda je úžasná - škoda, že máme rákosové stropy
Jinak noční spánek ( tedy spíš nespánek ) už neřeším - jsem vděčná za 3-4 hoďky spánku ![]()
Lamargita + i510 - oblečení naštěstí neřešíme. My jsme mrňouskové - nám je stále 56 a 62. Ještě, že jsme tak malé, alespoň se v pohodě vejdeme do kočárku - Máme Jane powertwin a pro ležící mímo v tašce vzadu moc místa není. ![]()
Ajajaj už zase řev. Tedy já si „nepopovídám“.
![]()
Jo jinak fotogalerie super - krásná dítka
, tak jsme se take připojili ![]()
rodičovká maminky z Brna, já se to snažila vyřídit elektronicky, když jsem v Praze, ale oni to tam zatím na tom Mojmírově moc neumí, takže to vyřizuji a i moje známá tady v Praze s trvalým v Brně poštou, jsou ochotní, stačí se domluvit telefonicky, pro všechny jedno upozornění, máte na to jen 3 měsíce od skončení mateřské, to je teď nové, tak nezapomeňte, že musíte stihnout vyřídit příjem od zaměstnavatele, ať zbytečně nepřijdete o penízky
Jinak elektronický podpis mám, je to 190,–Kč na rok a vyřizuje se na vybraných poštách, tady v Praze na hlavní, Jindřišská, tento podpis musí obsahovat identifikátor MPSV, je to rychlovka, třeba k tomu 2 doklady
My stáváme teprve teď, spali jsme celou noc ale zase mi Tadeášek nebude spát celý den, pln energie a vyspání za noc, prostě už to má jak dospělák.
Venku svítí sluníčko, asi tak se půjdem odpoledne proběhnout My máme teď převážně tatínka doma, protože pracuje přes internet z domu a řeknu Vám na byt 2+kk je to někdy sila, chtělo by to aby měl svou pracovnu. A také to pro mě znamená každý den vařit, když je doma a s Tedym musíme být potichu, abychom ho nerušili. někdy jsem radši že odjede na nějaké jednání a myši mají doma pré ![]()
Tak Vám všem přeji hezký den
Ahoj spisovatelky ![]()
to není možné,jak to stíháte,tolik toho napsat.Nebo jenom já jsem takový zpomalený film?
Za chvíli se chystám na poštu a vůbec se mi nechce do toho „extra vlídného“ počasí.Teploměr taky neukazuje zrovna přesvědčivé teploty,takže to vidím zase na čepici ![]()
Jakto,že některé z vás viz. Lamargarita se chlubíte sluníčkem?To je ale spravedlnost
![]()
S tím rodičákem je to opravdu katastrofa,už mám taky doma dotazník na vyplnění.Vidím to tak,že začneme papat kořínky.
Dalif -tak nám by houpajda taky zabrala spousty místa,tak musíme najít jinou,lepšejší.
Mě by opravdu zajímalo,proč ty dítka naše,si tu plenečku pořád cpou na pusinu.U nás to někdy vypadá až strašidelně.
řízení auta - to mě taky čeká na jaře.Poněvač se u taťky na auto vůůůůbec nechytám,tak plánuji na jaro nějaké mini autínko.Už teď bojím,bojím
Zvažuji,že si dokoupím hodiny v autoškole,nejezdila jsem 2 roky.Aby mi pak ještě ten řidičák nevzali,že? ![]()
Tak nic opět končím,Sarulec mi usnul,tak se honem hodím do gala a poprocházkujeme pomalu na poštu.Doufám,že není doba důchodů,nemíním tam trávit celé poledne
.
Papánek
Viniono, pracuji na poště a tak tě nepotěším. DNES JSOU DUCHODY
, takže se obrň nervy ![]()
Ahoj holky.
Tak jak bylo na odpolední procházce? Já jsme to natáhla na dvě hoďky, aby to stálo za to a jsem utahaná jako pes. Malej je samozřejmě čilej a čeká nějaké vzrušení, tak tady na sebe pištíme
.
Chtěla bych vyhlásit soutěž o první zoubek. Souhlasíte?
Ditisko - jakého máš psa? Mě to jako 1/2 kynologa zajímá.
í510
rizeni auta - to miluju, nejlip ridit,myslim jako bez nehod a bez bazne a hany jsem se naucila v Anglii..pravda po par nehodach..ale su strelec,toz odvahu mam,jen to chtelo trosku praxe.
My kdyz nekam jedem,tak se s manzelem hadame o rizeni, mame jen jedno auto
, kdyz jedem nekam na oslavu nebo tak ,tak manzel rekne ze to udelame spravedlive, on bude ridit tam a ja zpet
- spravedlnost na entou, nemohla tam pak pit, ale jako tehule jsem stejnak nemohla moc pit..
ale svagrova si pirplatila i par hodin v autoskole a neridi,ale oni u nich v rodine zadna z zen neridila…pritom ridicak ma.
teda uz me malej olizuje,koncim ciao Dalif
Ahojky
Tak dnes jsem byly venku 2× a kdybych nebyla shnilá
tak vyrazíme ještě jednou. Odpoleden je nádherné, svítí sluníčko. Po cestě jsem se usmívala, asi si lidé mysleli, že mi hráblo a to bylo z radosti, že je konečně pěkně. ![]()
Při první pochůzce jsem zapomněla rodný list
tak jsem úřady musela nechat ne odpoledne. Ale spojila jsem „příjemné“ s užitečným a když už jsem byla ve městě tak Johanka nafasovala natřelení náučnic.
Trošku se lekla a skoro vůbec neplakala. ![]()
JOhanka voláááááá. Tak běžím.
Mějte se. Ahoj Xenie
ditisko -no to je úúúúžasné,že pracuješ na poště.Zrovna se dohaduji se sousedkou,jak dlouho trvá poslání penízků složenkou na účet.Já tvrdím že 3 kalendářní dny a ona že dýl.Tak nás rozsuď. ![]()
Tak jsem procházkovala 2 hoďky a poněvač pak vysvitl oskárek,tak jsem to protáhla na 3.I sluneční brýlky jsem vytáhla.Uplně mi šimrá v břiše z toho sluníčka.
první zoubek -já se soutěží nesouhlasím,u nás se nic nerýsuje
i510 že ty jsi už něco našla?
Neee,si dělám srandu ![]()
dalif -řízení auta v Anglii?Ty bláho,vždyť tam mají volant na opačné straně!A i po cestě se jezdí naopak.To bych zblbla úplně.Podle znamení jsou prý nejlepší řidičky račice
No a to já nejsem ![]()
Nene, žádný zoubek nemáme
a ani to nevypadá, že by nějaký byl
. Ale napadlo mě to při každodenním netrpělivém koukání do Patrikovy pusinky, hihi.
i510
Čau holky, tak já jsem si taky dneska byla pro potvrzení z práce a ve středu se chystám na sociálku. Brzo nastanou krušný časy, tak se musím psychicky připravit. 3600 je fakt síla, ale snad nám to od novýho roku zvednou. Snad je to už schválený, ne?
Taky jsme byli s Barčou na kyčlích, má je v pohodě a už tam nemusíme. To jsem ráda!
Jo a že nejlepší řidičky jsou račice? No fakt nevím. Já jsem rak, ale že bych se považovala za super řidičku, to se říct nedá. Jezdím dobře tam, kde to znám a kde to neznám, tam nejezdím. Nemám vůbec smysl pro orientaci a všude bych zabloudila. A parkovat taky neumím. Ale mám štěstí, že máme s manželem každý svoje auto, takže si můžu dojet, kam potřebuju sama. No ono to na vesnici taky jinak nejde, že jo.