Poradna duly
Jana Čurdová
ahoj holčičky jdu se k vám „nahlásit“ dnes jsem byla u dr. a mám potvrzené těhu, takže už se k vám taky přidám - do teď jsem neměla odvahu, abych to nezakřikla. Teď jdu ale ještě odpočívat, ale večer pokud budu k použití tak nakouknu, zatím ahoj ![]()
Ditiska - gratuluju k těhu
Příspěvek upraven 17.12.11 v 14:38
Ahoj holky!!
Tak dnes jsme bojovaly s kojením a UM. U kojení se Johanka pořád kroutila, prsa jak placky, kde jsou ty časy, kdy mléko stříkalo proudem ![]()
Včera nechtěla ten Sunar, tak jsme běžely pro Nutrilon
No ona furt jen k prsu, kde se kroutila jako žížala, protože nic neteklo ![]()
Vyzkoušela jsem 4 savičky a až na pátou zabrala
Zunkla po kojení 100 ml Nutrilonku, tak snad bude vše OK.
Zuby Už má některý prcek zoubky? Já pravidelně lovím lžičkou v pusině a zatím nic ![]()
Fotky Miminka jsou kouzelná, zítra taky něco připojím.
Pasení koníků U nás nepřetržitě
Jakmile Johanku položím na záda, šup a ani se neotočím a je na břiše. Když jí dávám spinkat tak ji musím zapřít z boku, protože jinak se otočí a píská. ![]()
Kočár Máme tříkolku Implast/ polskou/ po Barunce. Ta je fajn do přírody, na hory i v zimě, ke kolečkovým bruslím. Ale kvůli nedostatku místa v autě jsme koupili ještě golfový sporťák, který se skládá na „placku“ a všichni se kupodivu do auta vlezeme. Když se tam rveme tak vypadáme jako Homolkovi. ![]()
Tož tak je to u nás. Taťka dnes přinese pizzu, tak se rozšoupnem ![]()
Mějte se moc pěkně.
Ahoj Xenie a spol.
ditiska hihihi
taky dobrý, ale my rády zazpomínáme, že jo holky? klidně zůstaň
ale na vlastní nebezpečí, protože od nás se už budeš dovídat, co ty naše „pokládky“ taky občas umí
jinak naše dítko bude nejspíše výsledek po Slivetrovského řádění a že jsem těhu jsem zjistila 7.2. kdy jsem prvně zezelenala a nedojela do práce a skončila v předklonu u prvního křoví…můj gynekolog mi už půl roku před tím řekl, že to vypadá na mrtvý vaječníky, asi se vloudila chybička a já za ni děkuji, protože je z toho kluk jak buk ![]()
valderama co se týče foteček, zkus je vždy nejprve někde zmenšit, třeba ve Microsoft Photo editoru stačí, možná to pak půjde lépe načítat. Ale nevadí, bereme i půlmiminka ![]()
S mým původem je to složitější, pocházím z prťatý vesničky na Vysočině, v Brně jsem žila od svých cca 19let, před tím jsem byla ve Vídni, v Budapesti, proč žít jednoduše, když to jde i složitě
Co jsem odešla od svého prvního přítele s kterým jsem žila taky mimochodem na samotě u lesa ( amazonka01 že zdravím a chápu, tam taky sníh tál až v červnu …mimichodem my tam měli 30ha pozemků, les, 2 rybníky a pola…hrůůůůůůza) tam kdesi u Virske přehrady, ale zjistila jsem že jsme prostě městská nátura,tak hurá do Brna…a tak taky, napřed 2 roky v Kuřimi, pak rok na Barvičové, pak 2 roky v Troubsku, pak 1/2 roku v Bystrci a Nový Lískovec ala Koniklecova, toť vše podnájmy, pak jsme koupili byt na Vltavské a já si najivně myslela, že to stěhování končí…ale ejhle, sešel se rok s rokem a už jsem balila do Prahy
schválně zda je tu někdo kdo mě trunfne se stěhováním
zda jste viděli film Čokoláda, znáte to, zavane Západní vítr a je to ![]()
vinona máš moooc krásnou holčičku, i to jméno je kouzelný a ta růžovoučká, prostě úplně něco jiného ![]()
carsa Vám to taky moc sluší, si hodně sympatická maminka a chlapeček je vidět, že je sympaťák po mamince
Tedyho jsem přeměřila, 73cm a váha…před 10 dny 7500g, ale to už asi není pravda, já doma nemám váhu, tak budeme zase vážit koncem března u doktorky, ale je hodně dlouhej a nohatej a papulky teda má
biba taky používám Fromin nastřídačku s Horským pramenem, mě jen kdosi nazačátku říkal, převařovat, převařovat a převařovat, že je v tom řada minerálů, co se tím varem odpaří, ale jak jsem psala, zrušila jsem to a jedem naostro
plavání nám bylo „nedoporučeno“ Tedy po mně zdědil šelest na srdíčku ( byli jsme s tím v nemocnici cca měsíc po porodu ) a tak i do budoucna prej sport rekreačně, no já s tím běhala 3km závodně do 17let a pak jsem se dala na šachy
ale nějak se mi do toho plavání ani nechce, mívám problémy s těma exémama a tak nějaký bazén by možná byl v pohodě pro synka, ale maminka by byla sloupaná do masa
ale plánujeme v srpnu mooooře v Řecku a pak Tedy plave ve vaně, sice neodborně, ale rád ![]()
i510 moje známá tady přes silnici má taky ten kočárek co Ty a musím referovat, že spolu sjíždíme kdeco a byť je to takový rabusnější kočárek, přijde mi že hodně vydrží a je prostorný
očkování už se nám hojí TBC, konečně a půjdeme do klasiky
dalif taky bych brala ten balkon, jenže jsem v 1,patře a balkony má dům až od 2.
ale znovu stěhovat se mi nechce, tak to nějak skousnu, je pravda, že já chodím ráda a aspoň se trochu učím orientovat po Praze, ale někdy by se to hodilo
kočárek Tadeášek většinou nespí ani v jedoucím kočárku, musíme se sklopenou boudou, aby všechno viděl, ale jinak v něm vydrží třeba i moje zastavení v pizérii či na kafíčko
úchylka tak to mě nějak s kočárky nechytlo, já měla problém i ze začátku dát dokupy výbavičku, ale jinak jsem úchylná na knížky ( nesmím vlézt do knihkupectví jinak pohroma pro náš rozpočet ), zelenou barvu, hry na PC, komunikativnost, čokoláda a vaření
![]()
omlouvám se za rozkecanost, malej šel s tatínkem spát, tatínek spí a malej mu k tomu povídá, prostě idylka
Ahojky,
jsem ráda, že tady někdo je, protože malej vytuhl a já si říkala, že si s váma pokecám
.
Na očkování proti obrně jsme teďka pozvaní na 16.3. a pak v květnu (tak asi chodí všichni), tak nám už snad řekne, že by nás mohla naočkovat.
Jééé, taky jsem si zavzpomínala na těhu. Udělala jsem si těhotenský test a byl negativní, tak jsem zamáčkla slzu a říkala si, že ještě vydržím než se to spustí. Břicho bolelo, prsa nateklý, tak jsem naběhla k doktorovi, ať mi pichne injekci, aby se to spustilo a on má v ordinaci ultrazvuk, tak mě hned proukoukl a ejhle, byl tam. Přesně 6. týdnů a 4. dny. Odcházela jsem s fotkou v ruce (prej, aby mi doma věřili) a s průkazkou a nemohla tomu uvěřit.
![]()
Doma mi to taky nevěřili, ale těhotenství bylo žůžo. Nebylo blbě a pořád jsem se cpala čokoládou a ovocem ![]()
i510
jo, k těm úchylkám - já jsem ujetá na oblečení pro Patrika a nejvíc na mikiny a trika. Už jich má mraky!!
A já se těším jak ho budu pořád převlíkat, protože bude od všeho možnýho pokydanej
.
Knížky jsou taky moje oblíbené. Už mám nějaký s příkrmama a studuju a studuju ![]()
Lamargarita - četla jsem ty tvoje stránky s příkrmama a supeeeer , ale zarazilo mě tam to máslo. O oleji vím, že se má dávat, ale s tím máslem jsi mě překvapila.
i510
Těhotenství Taky se mi to připomnělo. Byli jsme minulý rok na dovolené v Jeseníkách lyžovat ještě s našimi známými. Kamarádce už bylo zle tam, tušila, že je těhotná. Její manžel s tím moc nepočítal, mají už taky starší dcerku a chtěl zůstat jen u toho. ![]()
Po návratu si uděla test, já taky a bylo to tam //
Akorát ona o týden dříve.
Už mi to začíná být pomalu líto, že už zřejmě další mimi nebude. Jó, kdybychom chytli jackpot ve Sportce, tak do toho jdu ještě nejméně jednou
![]()
Xenie a spol
Bibo Nepleteš se jsem to já
akorát jsem se tam chtěla začlenit až teď , ale holky jsou tam tak rozjeté, že to jde těžko. ![]()
O MC se tam mluvilo, jenže mi nevyhovuje doba cvičení 15 hod, Barunka už je ze školky doma a nemám ji moc kam dát. Kdyby bylo něco dopoledne, tak bych byla ráda.
Xenie
Xeniej - jj, oni jsou tam rozjetý už pěkně dlouho
Já jsem v Bobši ještě nebyla, chodím do MC Slůně, to je jejich konkurence, dokonce jsou hned vedle sebe. Ve středu dopoledne je tam program pro děti do 1 roku, tento týden jsem tam byla poprvé, bylo to bezva. Byly jsme tam jen 4 maminky, takže pohodička.
Carsa - židličku máme, manžel tam naběhl hned v 7 ráno. Měli tam jen jednu, tak ji hned ukořistil. Složili jsme ji a je super. Akorát teď bude 2 měsíce čekat na využití.
Moje těhotenství - Když jsem to nedostala, šla jsem k doktorovi, ten mi udělal ultrazvuk a prý nejsem těhotná. Dostala jsem provokačku a nic se nedělo. Domácí těh. testy negativní, krevní testy negativní. Prý mám přijít za 2 měsíce. Tak jsem tam v dubnu šla s tím, že dr. řeknu, ať mi napíše nějaký hormony a místo toho jsem odešla s těhotenskou průkazkou. Byla jsem už 12 týdnů těhotná!!! Já neměla vůbec žádný příznaky, tak to byl pro mě docela šok. Ale milej, zkoušeli jsme to 8 měsíců.
Ahoj holky, teda, vy jste pisatelky. Člověk tady jeden večer není a už pomalu nestíhá. Ale je to dobře..jen pište, pište.
My jsme včera byli u jedněch kamarádů, podívat se na nový byt. Měla jsem docela strach, jak to zvládneme. Ivánek totiž poslední dobou když je večer unavený, tak pořád brečí a je k neutišení. Tak jsme tam jeli s tím, že jim dáme kytku a otočíme to. Ale asi to fakt bude společenský tvor (a já už teď vím, že ho to prostě jenom s mámou doma nebaví). Byli jsme tam do jedenácti! a on celou dobu vykládal, smál se a s každým byl děsný kamarád. Jenom asi na čtvrt hodinky mi usnul v náručí aby nabral síly a jinak pohodička. Ani potom když jsme jeli domů, neusnul v autě a pořád nám vykládal zážitky.
Už jsme ho pak nekoupali, jen převlíkli do pižamka, napapat a usnul jak andílek. Ovšem teď ráno se stejně vzbudil ve svých oblíbených sedm (nechápu, že mu to stačí - i když teď koukám, že mi tady za zády zase usnul). Ale bylo to bezvadný - jsem ráda, že jsem zase jednou někam zašla.
i510 - ty deltimy ale vůbec nejsou špatný kočárky. Jsou levnější, protože jsou dělaný v Polsku (ale my jsme taky levná pracovní síla, ne?)
Lamargarita - já taky moc na kočárkách neujíždím - spíš jsem měla strach, jestli vůbec nějaký vyberu, protože to věčné porovnávání tohodle a tamtoho mě vůbec nebavilo).
Ale spíš asi začnu pátrat po nějakém golfáči - chystáme se totiž v létě do Bulharska a tenhle kočár nám zbere půlku kufru.
Očkování - my kvůli tý potravinový alergii máme nějakou spešl ijekci. Ty kmeny jsou tam mrtvý a ne živý (víc nevím). Ale výhoda je, že je to celý hrazený pojišťovnou. Už máme jednu dávku za sebou - reakce žádná. Dokotorka mi říkala, abych mu preventině dala půl čípku panadolu, ale myslím, že by to bylo OK i bez toho. Na další očkování jdme v ponděí, tak doufám, že to dopadne taky dobře.
JÉÉÉ, teď mi došlo, že Ivánek má dneska 5 měsíců…a Johanka a Patrick zítra - moc zdravím a posílám pusu! ![]()
Spaní na balkóně -já ho taky musím nejřív uspat. Vždycky si uvařím hrnek horkého čaje, přehodím přes sebe bundu a popojíždím s kočárem půl metru tam a zpátky. (náš kočár není houpací - jo, někdy by se to porovnávání před nákupem hodilo…
) Taky jsem si říkala, jestli ho tím oblbnu, ale zatím to vychází.
Zuby - zatím nic. Pořád slintáme, všechno cpeme do pusy, taky už napjatě čekám, kdy to bude
Těhu - jé to je tak dávno. My jsme si Ivánka upekli na Šumavě na běžkách. Pak za tři týdny jsme jeli pro změnu na sjezdovky a mě bylo celou dobu děsně zle. Bolel mě břicho jako při menzes, ale jinak nic. (ještě mi manžel vynadal, že se vymlouvám, protože se mi nechce lyžovat). A já jsem to už v tu dobu věděla. Je to fakt, jak se někde píše, že to ženská pozná, tak já jsem to taky s určitostí věděla, že jsem těhotná. Test jsem si vůbec nedělala a k doktorovi jsem šla až někdy na konci února, kdy psali v chytré literatuře, že se to pozná na 100pro.
Snažili jsme se víc jak 8 měsíců, takže to byl bezvadnej pocit. Ještě si pamatuju, jak jsem šla od doktora přes Václavák do práce v takový povznesený náladě, až jsem málem vlítla pod jeden taxík!
Jo, jo, už to ani není pravda.
Ale asi bych to tak hned nemusela znova - teda ne porod, ten mi nevadil, ale těhu bylo nic moc. Hlavně ke konci - byla jsem strašně tlustá, celá nateklá, všechno mě bolelo. No, ale člověk přežije všechno.
Lamargarita - a kde u Vírský přehrady jsi bydlela? Já to tam docela znám - Pocházím z Poličky a ve Žďáře mám příbuzný, tak jsem tam docela hodně jezdila na kole.
Uff, koukám, jaký jsem to stvořila román. Ale už se sem asi dneska nedostanu - musím nakoupit, neb už nemáme doma vůbec nic k jídlu
Mějte se krásně a užijte si víkend (děti nechte na chvíli tatínkům a udělajte něco pro sebe - třeba lenošte!)
Carsa + Ivan