Poradna duly
Jana Čurdová
Dobré ráno, tady již sluníčko začíná pokukovat ![]()
Zoubky - rádi se zúčastníme, ale jestli to bude jako u Jindry tak máme spoustu času - až v 9 měsících
Tak snad mu i déle „vydrží“ ![]()
Očkování - my jsme také bez očkování, minulý týden Markétka byla na plicním, kde jí vymačkali hnis a včera byla u pediatra, protože se to zase dost nalilo. No ale očkování proti obrně nám dají
a tetra… až za měsíc
řízení auta - od té doby, co se narodilo první dítko, jsem řídila asi jen 6×
.V brzké době budeme kupovat nové auto ( tedy doufám ) a vydupala jsem si velikééééé - abych byla neohrožena
. Tak snad zase začnu - musím.
Přídavky - ty již neřeším - kde nic tu nic
( ani na 2 děti
) Jinak Bibo - já chodím na sociálku do Ústí nad Labem a tam je tedy černo - samý cikán. Ty ženský si tam vyřvou vše a doma se jim sejde přes 2O tis. a ani nemáknou
Hlavně, že pracující odvádí závratné částky na sociálku ![]()
Příkrmy - Už se těším až je Markét bude papat. Snad už nebude tak závislá
. Totiž když jsem hledala Jindrův první zoubek, tak jsem narazila na zápisky - kolik toho spapal, kdy byl venku, kdy kadil atd.. Já jsem totiž chodila do práce a babí hlídala a psala deník miminka
. Vzhledem k tomu, že Jindra nebyl kojený, tak ho mohl hlídat kdokoliv. Ve věku Markétky již trávil celé víkendy mimo domov a mamku. Tenkrát mi to lidé okolo hodně vyčítali, ale když jsem ležela s Markét na riziku, tak to bylo fajn, že Jindra je " samostatný ". Ježiš to jsem se rozkecala ![]()
Naušničky - gratuluji, my zatím počkáme ![]()
Ještě jednou krásné ráno a já běžím ![]()
Krásné slunečné ráno přejeme všem.
Dneska je trošku tepleji. Jenom - 3 stupně
.
Hlavička - koukala jsem do průkazky a ve třech měsících (spíš ve 3,5) měl 42 cm, ale byla tam nějaká nová sestra a moc jí to nešlo měřit ani vážit, tak nevím jestli tomu mám věřit.
Holky, nekoukaly jste včera večer na ČT2? O půl desáté tam byl film o rodičích dvojčat (ale spíš matce) jak její syn onemocněl rakovinou a ona jela z USA do Polska k nějakýmu léčiteli. Celkem se mi to líbilo. Řízení - mě to strašně baví, ale autem jezdí táta do práce, takže si ho moc neužijeme. Když jedu s Papulou, tak jedu samozřejmě hodně opatrně, ale tak nějak „normálně“. Ale když jedu sama, tak na to pěkně šlápnu
a užívám si to.
Noc - pro změnu zase my v pohodě, ale soucítím s Bibou.
Kuřáci - nenávidím. Zvlášt, když jsem ještě těhotná chodila ráno v šest na vlak a přede mnou šel někdo s cigaretou
.
Holky, taky ty vaše poklady chtějí být pořád na břichu? Malej už moc času na zádech nechce být. K dokonalému otočení na břicho mu chybí už jenom kousíček, tak mu občas lehounce pomůžu, ale jinak ho vezmu do náruče, otočím a pak ho šupnu na břicho.
Tak co? I dneska na 3 hoďky ven?
i510
Tak teda nevím, co furt máte s tím sluníčkem
. tady sněží a je zataženo!!!
tady je taky hnusně - zase napadl sníh - sice jenom trošku a je kolem nuly.
i510 - tak to máš supr dítě - ten můj lenoch právě vůbec na břichu být nechce. Každý den s ním cvičím a nutí ho do toho. Vydrží tak čtvrt hodinky a pak se rozplácne a začne bulet. Ale protože na zádech nemá patřičnýrzhled, začal se chytat všeho kolem a pomalu už si sedá. Tak nevím, snažila jsem se mu vyvětlit, že lízt po zádech půjde docela těko, ale nedá si říct.. ![]()
zdravim,
my noc jakztakz-kojo po 2hod…
obvod hlavicky mel ve 3,5 mes 43cm,ale on je velkej, oblec.tez nosi od 6m…
na brisku nechce byt…uz jsem mu vysvetlovala, ze si krasne posili svaly na krku, zlepsi nerv.spojeni a bude straaaaasne chytrej
ale neda si rict, vydrzi tam max 10 min. snazim se ho davat casto i na sve ci manzel.brisko,ale… zavidim Carso
on nejradsi cumackuje pres rameno ![]()
i510 s rizenim na tom stejne. kdyz jedu s malym, su velice opatrna, kdyz sama su jen opatrna a kde je dovoleno,tam to rozjedu..mame skodu fabii combi, co vy ??
uz vyzaduje pozornost zatim ciao Dalif
Dalif **- to jsem ráda, že nejsem s tím řízením sama
.
My máme taky Fabii, ale krátkou. Combi by se nám taky šikla. Do kufru sice kičár dáme, ale už nic jiného
. Táta pořád říká, že časem bude větší auto, tak jsem zvědavá ![]()
i510**
i510 no musis to tucne i ukoncit, neva. My kdy jsme ji kupovali na leasing,tak tam nebyl moc velkej rozdil mezi klasikou a combi,tak jsme sli do combi,sice motor nicmoc 47kw,ale lepsi nez nic a ze je to combi se nam siklo uz tolikrat- pri vybavovani bytu atd a pak prislo neplanovane mimco, toz kocar…nakupy
\jej breci cus D
Dalif - já vím, že s eto musí ukončit, ale jsem zbrkloň a tak se to snažím rychle napsat a jedním okem sleduješ dítě, však to znáš
.
My chtěli taky kombíka, ale bráchova přítelkyně prodávala krátkou Fabii, málo jetou a v dobrým stavu, tak jsme do toho šli. Ještěže!! Jinak bysme do teďka auto neměli
. Chlapi. Znáte to, vybírají a vybírají roky a stejně nic nevyberou
. Combi jsme měli v práci, ale se slabým motorem a klímou (do kopce to nejelo už vůbec, ale náš řídící chtěl a bylo to) a taky v pohodě. Určitě se to šikne jak na stěhování, tak na dovolený a tak, že jo? Kufr je fakt mega.
i510
Dalif - mně nezáviď - já mám právě toho lenocha, co na bříšku být nechce. To i510 mám doma šikovného atleta.
Auto - já mám Peugeot 406 kombíka - koupili jsme ho ojetého, protože jsme chtěli co největší auto (jsem na kombíky ujetá - už v práci se mi všichni posmívali, že kdyby to nebylo blbý - budu jezdit náklaďákem), no a na nový jsme samzřejmě neměli.
Ale je to fat supr auto. Do kufru se mi vejde náš velikej kočár, lyže + ještě celé vybavené pro tři lidi na 14 dnů a hlavně si ve velkým autě připadám bezpečnější).
Jinak - tady opět začalo chumelit - fakt paráda… ![]()
carsa
Jo a ještě k tomu pasení koníčků na bříšku. Doktorka mi včera říkala, že už by měl být opřený o dlaně, ne jenom o předloktí.
Tak o tom si můžeme ledatak nechat zdát......
Ani jsem to manželovi neříkala…on pořád studuje, jestli Ivánek dělá všechno podle tabulek..... ![]()
Holt, kadý dítě je jiný a nemá cenu se stím trápit. Však on do patnácti ležet na zádech nebude.....
carsa
to jsem ale popleta !! ![]()
toz i510 vy jste nejak atlet.zalozeni ??? kez by nase robatka chtela byt na brisku… ![]()
Tadeáš taky nejraději čučíkuje přes rameno a je fakt, že je tak velkej a dlouhej, že já ho nějak jinak ani moc nunesu, ale neměla bych na neurologii jsme dostali před 2 měsíci vše zakázané, jen podložka na zemi a na bříšku.....což on nenávidí, vydrží tak těch 10 minut.
nafakčenka - tyto skupiny lidí mě taky rozčilují, však brněnský Bronx je taky otřesný, aby se tam člověk už bál i za bílého dne, ale měla jsem možnost se potkat i s vyjímkama, ale je jich taaaaak uboze málo, je to těžké, myslím že tam chybí motivace, lidi se jich bojí
Přídavky - my taky nemáme nárok na nic.
A Bibo dobře jsi to řekla! Taky jsem pro daňové úlevy.
Já jak pracuju pro ty zahraniční investory a to právě v oboru ekonomiky práce. Oni sem jdou s tím, že je tady levná pracovní síly. Když pak ale vidí, jaké jsou tady ještě nad mzdu odvody státu, tak se jim většinou pěkně protočí panenky. A pak zjistí, že i v egionech s 20% nezaměstnaností stejně nikoho neseženou, protože systém státních podpor ty lidi vůbec pracovat nenutí. A i když nakrásně pracovat začnou, tak se po týdnu hodí marod.
Já k volbám půjdu. Sice to asi dopadne stejně patem, ale musela bych si vyčítat, kdybych tam nešla. Teď nám tady před dům dali bilboard Paroubka - to už ani Ivánka nebudu moct dávat na balkón aby se na něj nemusel dívat…
Ještě k těm vlasům - dneska jsem si je myla a ucpala jsem odpad - no hrůza! Asi budu muset jít do hola - nacházím je i v plínách!
Kontroly u doktora - já jsem taky koukala, že v průkazce máme kontrolu ve třetím a pak až šestém, ale asi je naše paní doktorka nějaká hodná a chodíme každý měsíc.
Ještě jsem se chtěla zeptat jestli znáte obvod hlavičky. Mě posledně doktorka docela vděsila, že má Ivan už skoro zarostlou fontanelu a neporoste mu hlavička. Dnesk teda říkala, že ji má o 1 cm větší než minule, tak snad to bude dobré. Jinak my máme 41 cm, jak jsou na tom vaše robátka?
carsa