Říjen 2005

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
371
5.3.06 20:46

Xeniej mooooc děkujeme. Krásné sny a snad zítra bez těch našich dospělých chlapů bude opravdu víc času :D :D :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
5.3.06 22:37

já jsem psala a psala a celý mi to spadlo a tak to mám a i Vy taky protože se to teď nedovíte :cry: napíši teda něco jiného :twisted:

carsa je tam krásně, ale je tam tvrdá zima, to i kolikrát tank nepomohl a ta víska je ještě na takovým místě, že občas když zapadla, tak vždy minimálně na týden, někdy se ráda vracím na místa, ikdyž nemám tam moc za kým
Horolezec? Fíha, no můj manžel je jen programátor, ale řekn uTi, že byť na první dojem se zdá, že je to sázka na bezpečí a klid, tak někdy opomenu zadat přesné požadavky či upgradevat a katastrofa je na světě, manžel je ještě typický Střelec a tak zbrklostí je u nás stále dost. Ikdyž musím říci, že je domácí a rodiný typ, takže jsem za to strašně těď ráda.

i510 někde jsem to vyčetla, zdroj Ti už asi nepovím. Já jsem zastánce takové té střední cesty, nic nepřehánět a tak jsem trochu máslíčka už dala a dávám, ale používám častěji ten olej. Ony ty některé vitamínky jsou rozpustné jen v určitém druhu tuku a ten rostliný taky vše nepokryje, tak asi proto. Ale studovaná na to nejsem, to jen lidová logika a selský rozum :) A jak říkám, a't každý dělá po svém, důležité je aby děti byli zdravé a smáli se, ne ? Jinak to bys nevěřila, kolikrát něco řeknu a nebo napíši a ono málem kamenování. Ale už jsem zvyklá, jako „nekojící“ jsem si prošla takovou menší studenou sprchou :roll: a pak 10 lidí a 10 názorů :wink: však taky nejsme mravenci nebo včeli :lol:

Já chci taky houpačku !!! Pro sebe !!! 8)

ditiska hlavní je zdraví a pak už to všechno nějak jde, všimla jsem si že některé maminky občas hodně svůj život podřídili absolutně miminku, jsou ty co tím opravdu žijí a baví je to, jsou ty co na to pak nadávají, že nic jiného nemohou a jsou ty, co dokáží skloubit dohromady třeba i miminko, svoje koníčky a ještě práci. Já patřím k těm, co svůj život příliš nezměnili, krom té práce, tam jsem dala výpověď a spadla klec :D Ale dělala jsem práci, co by jinak stejně nešla. těžkej workoholismus. Jinak malého sebou beru na své šílené pěší výlety po Praze, na návštěvy, do rastaurací, kaváren, sedává se mnou i u PC, je to pohoda, užívám si to 8) Oblikátní otázka, A už máš jména ???? :)

Dneska jsem se musela smát, Tadeáškovi jsem uvařila cuketu s mrkví a kuřecím masem, prohnalo to mixérem a ono to dostalo takovou nevábnou barvu, nu čekala jsem že to asi jíst nebude. Ale on u toho mlaskal, nabírat jsem nestačila a ještě si snědl i zítřejší oběd :lol: a pak jsem ho šla převléci, protože přeci jen jsme to krapet ušpinili a oslintali. Musela jsem vytáhnout dupačky, co jsme ještě nezkoušeli, ( nikdo nevypral ) a měly cedulku 9-12měsíců a zhrůzou jsem zjistila, že když v tom propnul nohy, byly akorát 8O 8O to dítě se mi co nevidět nevejde do postýlky ???? :lol: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
5.3.06 23:09

Ahoj holčiny, tak jsem přeci jenom ještě nakoukla než půjdu spát.
Vinona - no jo, oni tatínkové na ty holčičky trpí.
To mi přopomělo, jak to vypadá, když je jedno dítě a když víc.
Vím, že je to starý a dřív mě to ani moc nebralo, ale někde jsem na to teď narazila a málem jsm spadla smíchy ze židle. Tak snad vás to taky pobaví.

Tak takhle to chodí. První, druhé a třetí dítě. Ano, rodičovství všechno změní. Ale rodičovství se také mění s každým dítětem. zde jsou některé příklady.
VAŠE OBLEČENÍ
1. dítě - Začínáte nosit těhotenské oblečení, jakmile vám doktor potvrdí, že jste těhotná.
2. dítě - Nosíte své normální oblečení tak dlouho, jak je to možné.
3. dítě - Vaše těhotenské šaty jsou vaše normální oblečení.
JMÉNO DÍTĚTE
1. dítě - Studujete knihy se jmény a trénujete vyslovování a psaní kombinací všech vašich oblíbených jmen
2. dítě - Někdo musí pojmenovat své dítě podle pratety Agáty. Můžete to být klidně i vy.
3. dítě - otevřete knihu se jmény, zavřete oči a přečtete jméno, do kterého se zabodl vás prst.
PŘÍPRAVA NA POROD
1. dítě - Pravidelně trénujete dýchání.
2. dítě - Nezdržujete se trénováním dýchání, protože si pamatujete, že dýchání posledně vůbec nepomohlo.
3. dítě - Zažádáte o epidurál již v 8. měsíci.
VÝBAVIČKA
1. dítě - Oblečky na novorozeně předem vyperete, sladíte je podle barev a srovnané uložíte do skříňky.
2. dítě - Zkontrolujete, zda jsou oblečky čisté a vyřadíte pouze ty s nejtmavšími skvrnami.
3. dítě - Chlapečci taky mohou nosit růžovou, ne?
STAROSTLIVOST
1. dítě - při prvním náznaku zafňukání či zamračení zvedáte dítě do náruče.
2. dítě - Zvedáte dítě v okamžiku, kdy hrozí, že se nářkem vzbudí prvorozené.
3. dítě - Naučíte tříleté dítě, jak natáhnout mechanickou houpačku.
AKTIVITY
1. dítě - Berete dítě na cvičení rodičů s dětmi a vyprávění pohádek v knihovně či divadle.
2. dítě - Berete dítě na cvičení rodičů s dětmi.
3. dítě - Berete dítě do supermarketu a čistírny.
ODCHODY Z DOMOVA
1. dítě - Když poprvé zanecháte dítě doma s někým na hlídání, zavoláte během té doby pětkrát denně domů.
2. dítě - Před tím, než odejdete, nezapomenete zanechat telefonní číslo, na kterém je vás možné zastihnout.
3. dítě - Zanecháte následující instrukce: volat pouze tehdy, když se objeví krev.
DOMA
1. dítě - Strávíte velkou část dne pouze pozorováním dítěte.
2. dítě - Strávíte část dne hlídáním, aby starší sourozenec nezmáčknul, nestrčil nebo neuhodil toho mladšího.
3. dítě - Strávíte část dne schováváním se před dětmi.
KOUPÁNÍ
1. dítě - Koupete denně přesně dle postupů natrénovaných v přeporodních kursech .
2. dítě -Koupete obden a rychle, aby se minimalizovaly škody způsobené za tu dobu starším sourozencem.
3. dítě- Koupete pouze ve stavu nejvěští nouze, např. před návštěvou poradny nebo tchýně.
KRMENÍ
1.dítě - přesně dle pokynů doktorů tzn. do 6 měsíců NIC
2.dítě - „zbytky“ po starším dítěti
3.dítě - Vitana vaří za mě.

Dobrou noc,
carsa

• Citovat
  • Upravit
carsa
5.3.06 23:11

Jo, a protože při podnělku je potřeba se pořádně probrat tak ještě nášup:

Zapomeňte na teorii a vrhněte se rovnou do praxe:
1. krok v přípravě na rodičovství: ženy- oblečte si župan, na břicho si zavěste pytel s fazolemi a noste ho 9 měsíců, potom desetinu fazolí odeberte.
muži- zajděte do nejbližší drogerie, vysypte obsah peněženky na stůl a prodavači řekněte, aby si vzal kolik chce. Po té sdělte vedoucímu, že si může nechat od vašeho zaměstnavatele poukazovat celý váš plat.

2. Abyste si vyzkoušeli jak to bude vypadat v noci, procházejte se od pěti odpoledne po obývacím pokoji a na rameni noste mokrou tašku o váze tří až šesti kilo. V deset si jděte lehnout, ale přesně o půlnoci vstaňte a pochodujte do jedné. Pak si nařiďte budík na třetí hodinu ranní. Protože ale neusnete, ve dvě vstaňte a dejte si panáka. O půl třetí si ale určitě jděte lehnou. Až začne budík ve tři zvonit, hbitě a s dobrou náladou vyskočte z postele, ale nerozsvěcujte, do čtyř zpívejte ukolébavky a pak si jděte opět lehnou. Budík si nastavte na pátou. Vstaňte a nachystejte snídani.. to vše dělejte denně pět let a hlavně neztrácejte dobou náladu.

3. Krmení batolat: vezměte si meloun a vydlabejte z něho dřeň. Pak do něj vyvrtejte otvor o velikosti ping-pongového míčku. Zavěste ho na provázek ke stropu a rozhoupejte. Vezměte misku krupičné kaše a zkuste ji po lžičkách do melounu vpravit, přitom předstírejte že jste letadlo. Vytrvejte pokud polovina kaše nezmizí v melounu a zbytek si vylijte do klína, pokud jste to zvládli jste připraveni na krmení ročního miminka.

4. Oblékání malých dětí není tak snadné jak se na první pohled zdá. K nácviku potřebujete chobotnici a síťovou tašku. Pokuste se nastrkat chobotnici do tašky tak, aby žádné chapadlo neviselo ven, máte na to celé dopoledne.

5. Zapomeňte na sportovní vůz a kupte si kombík. Pokud chcete vědět jak bude vypadat, rozdrťte rodinné balení čokoládových sušenek a vysypte je na zadní sedadlo, boční okna pomatlejte čokoládou

6. Nácvik na procházku: oblečte se a půl hodiny čekejte před záchodem, potom vyjděte před dům a hned na to se vraťte. Totéž zopakujte ještě dvakrát. Nakonec vyjděte na chodník a pět minut se velmi pomalu procházejte. Podrobně přitom zkoumejte každý vajgl, žvýkačku,nebo mrtvého brouka. Občas se pár metrů vraťte a pak teprve pokračujte dál. Ve chvíli kdy začnete ječet, že už to dál nevydržíte jste připraveni vzít dítko na procházku. Vyjevených sousedů si nevšímejte.

7. Běžte do supermarketu a s sebou si vezměte něco co se podobá předškolnímu dítěti. Ideální je dospělá koza. Plánujete-li víc dětí jedna koza nebude stačit. Obstarejte si nákup na celý týden a nespusťte z nich zrak. U pokladne uhraďte všechno co snědí nebo zničí.

8. Naučte se jména všech postaviček z večerníčků Křemílkem počínaje a Rumcajsem konče. Až se v koupelně přistihnete že si pískáte melodii z Boba a Bobka budete na rodičovství dobře připraveni.

9. Všechno co řeknete, minimálně pětkrát zopakujte.

10. Ještě než učiníte konečné rozhodnutí zajděte na návštěvu k nějakým známým, kteří už děti mají. Proberte s nimi chyby ve výchově, kterých se podle vašeho názoru dopustili a vysvětlete jim, jak by měli posupovat. Nezapomeňte pohovořit o trpělivosti a důslednosti, bez nichž se žádný rodič neobejde. Vychutnejte si to- bude to totiž naposled, kdy budete mít na všechno odpověď. :-))

PS: Celibát je také řešení, ale není to taková sranda

Jo a teď už vážně, dobrou noc!
carsa

• Citovat
  • Upravit
472
5.3.06 23:29

carsa tak dle Tvých info jsem namísto svého prvního měla už to třetí :lol: :lol: :lol: ve většině bodů 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
6.3.06 08:01

Krásné slunečné ráno přeji všem!

To, že je tam zima jako na sibiři raději neříkám :lol: .

Holky, co jste mi to udělaly? Člověk tady chvíli není a už jsou tady úplný romány! Chlap odešel do práce zcela zničen, protože o víkendu trošku víc flámoval a moc toho nenaspal (ale pořád spí víc než já :evil: ) a malej ho dneska v noci pořád štípal :twisted: . Jaké máte noci vy? My poslední dobou hrozný. Předtím teda taky stály za houby, ale teďka je to ještě horší. pořád se v noci mele a co nejhorší, že vstává už v šest!!! 8O 8O 8O zároveň s tátovým budíkem. Jak je to u vás? Samozřejmě se neptát maminek, kterým spí andílci celou noc. Hned ráno jsem si dala vzpruhu ve formě rakvičky se šlehačkou :lol: .
Jeho nejoblíbenější činnost přes den je, že si trénuje vypiskování a dusí se plínkou, kterou si neusále dává přes obličej 8O :D 8O :D .
A chystáte se dneska ven? Je tam celkem kosa. Pokud to vystoupne na nulu, tak určitě vyrazíme.
To povídání o dětech je vážně sranda!!! Nasmála jsem se a taky jsem se hodně nasmála u Já sám. Někdo tady na to psal odkaz, tak jsme na to koukla a byla to príma odreagovačka. Člověk se tomu směje, když se to jeho netýká, ale až to potká nás, hplky, tak to asi taková sranda nebude.
Na chvilku budu muset odběhbout, protože se malej dusí a dáví jakýmsi časopisem 8O 8O , takže jakmile usne, tak hned zase přiběhnu. Doufám.
Zatím se mějte krásně

i510

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2725
6.3.06 08:19

Dobré ráno!

Hlásím -2,7 st. C, zataženo, v dáli prosvítá sluníčko. Snad se dohrabe i k nám :wink: Dnes mám pochůzky po úřadech :evil: tak ať nemrzneme.

Spaní v noci Kojíme 3×/ 22,30 - 1,50 - 4,00 hod/ mezitím mručí ze spaní, tak putuje do velké postele a po kojení zpět do postýlky.
i510 Tiše závidím rakvičku :?

Carsa Dobrýýýýýýýýýý, to fakt sedí. Opravdu se vidím v těch bodech o druhém dítěti :lol: Hlavně to DOMA: oči mám fakt jak šnek, abych viděla, jestli Barunka netancuje po Johance, nečeše jí vlasy, nestrká bonbon do pusy, neskáče u ní na balonu a pod 8O

Taťka kaskadér Daly by se psát romány na toto téma 8)

Kojení Trošku se to rozjelo, ale musím občas po kojení dotlačit UM, v noci kojení stačí, přes den občas také.

Trochu Johanka chrochtá, tak doufám, že nebude mít zase tu hnusnou rýmu :evil:

Jdu na kafčo.
Zatím ahoj Xenie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
6.3.06 08:23

Taky přeju krásné ráno!

Příspěvek upraven 17.12.11 v 14:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
6.3.06 08:25

xenie - no vidíš, to je jen asi taková přechodná krize, kojení se zase určitě pěkně rozběhne (tiše závidím :( )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2725
6.3.06 08:33

Bibo Neboj se jezdit autem, já jsem dělala řidičák v roce98 , na jaře 99 pořídila auto / sakra malé/ a jezdím ráda. Je to věc zvyku, ale je pravda, že když to prostě nejde, tak to nejde.
Kamarádka sedla do auta po letech z toho důvodu, že se jí začla dusit dcerka a musela jí odvézt do nemocnice. Teď zas řídit nechce :wink:

Xenie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
6.3.06 08:57

Tak jsem zase tu a koukám, že se tady pěkně rozmnožilo :D .
Malej teda usnul, ale zase na mě u prsa, takže píšu jenom jednou rukou :evil: .
Lamargarita - s oblečením jsme na tom asi stejně. Malej už nějakou dobu nosí bodýčka, kde je udaná velikost 18 měsíců a mu je to akorát. Má trochu ohrnutý rukávy, ale jinak v pohodě :D .
Mikiny a kalhoty nosí pro děti 6 - 12 měsíců 8O . Nevím, co bude nosit za půl roku :D . A tak mě napadá, že si nejsem jistá, kdy se ten jejich růst trochu trošku zpomalí. Je to od půl roku nebo roku?
U nás je - 8!! :(
Taky vás poklady pozorují při jídle a když s váma sedí u stolu (na klíně), tak se sápou po jídle?
Co se týče tatínků, tak koukám, že je to asi všude stejné. Ten náš zase říká (když si postesknu, že v kočáře zase ječel a já to už nevydržela a radši se vrátila domů), tak si dej sluchátka, poslouchej muziku a nech ho ječet. Ale copak to jde? Já beru prochajdu jako relaxačku, kdy děcko nevidím a hlavně neslyším aspoň dvě hoďky, ne? A to nemluvím o tom, že dýchá ten studenej vzduch a samozřejmě se u toho ječení hrozně potí. :lol:

i510

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
6.3.06 09:00

Xeniej - rakvička nestála za nic :( . Korpus byl nějakej ošizenej (koupený v Kauflandu) a tak jsem si to vynahradila megaporcí šlehačky. Ponaučení pro příště je, že radši seběhnu pár schodů v baráku, ujdu nějakých padesát metrů a skočím pro poctivý rakvičky. Bydlíme u cukrárny :D

i510

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5891
6.3.06 09:26

hola hola

tuto houpacku jsme koupili :
http://www.ikea.com/…uctPopUpView?…

ale asi ji vratime,neni prilis skladna a zabrala by moc mista na nasich 56m…nebo ju vezmem k Martin.rodicum do Pelhrimova..

vstavani u nas se taky vstava v 6 h rano, vzpominam na doby kdy se chodilo spat o pulnoci a vstavalo v 8hod, ted chodime spat pred 20h a vstavame v 6h rano. to co je mezi tim je hodne promenlive, nekdy kojo jen 2× v noci jo bejvavalo, ted trpi na bolesti briska nebo uz zoubky nevim,ale je to po pulnoci i 7× po pul hodce nebo po hodce..

Maleho asi bolelo brisko,protoze rano byl pokakany,rikal Martin a oplachl ho i pod vodou a prebalil, no fakt me moooooooooc mile prekvapil muj manzilek. a vcera ho koupal !!!!

Jo delaji vam to mali taky,lezi na zadech a normalne zacne zvedat ruce a hlavicku -posiluje brisni svaly - bude mit hezci postavu jak ja ;-) uz zase se zveda..ale neotaci se..je to normalni ??

jinak Carso, pobavilas me :lol:

az budu mit cas, napisu vic. zatim se mejte vsichni maminky i tehule :wink:

Dalif a Vitek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5891
6.3.06 09:29

Jo plina pres oblicej my rikame ze dela Fantomase, to uz od mala, bez pliny neda ani ranu -kuk na foto u metriku.. zakryje se a nekdy si to jeste pridrzuje,co kdyby mu ji nekdo chtel vzit :oops:

dalif

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
6.3.06 09:52

Holky, chtěla jsem se zeptat, tento měsíc mi končí mateřská a budu dostávat už jen ten rodičovký příspěvek. Kde se o něj žádá????? :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí