Říjen 2005

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
472
10.3.06 09:32

biba asi máš pravdu, pokuď to dojde do stádia, kdy je to mokvající a svědí to až hrůza, je jasné že člověk sáhne i po těch kortikoidech, já po nich občas sáhnu i nyní, ikdyž u sebe vím, že to stejně budu mít cca za 3 týdny zpět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
10.3.06 10:03

Bibo - jsi doktorka, tak tomu rozumíš. Kdyby mi ty kortikoidy předepsal nějaký doktor, tak je samo taky budu používat. Ale můžeš mi, prosím, nějak polopatě vyvětlit, co to vlastně je?
Lamargarita - asi taky blbý dotaz - ale, když Tadeáškovi vaříš - to dělaláš jenom ty pidiporce, nebo to nějak mrazíš?Když uvaříš celou mrkev, bramboru. Neumím si představit, že koupím kilo krůtího, uvařím trošku a zbytek?????

http://www.gify.nou.cz/…ory/ku21.gif

Díky,
carsa

• Citovat
  • Upravit
2725
10.3.06 10:12

Carso Barunce jsem vařila kuřecí masíčko.Koupila jsem chlazené řízky, naporcovala kousíčky, dle lékařky cca jako káv. lžička, kousky zabalila do potravin. folie a zamrazila. Vždycky jsem vytáhla jeden kousínek a bylo to. :wink:

Xenie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
10.3.06 10:25

Ahoj všem,
Carsa - Nezoufej a hlavu vzhůru jsi holka šikovná to zvládnete. :D
Tchýně- já mám super tchýni, ale někdy také moc starostlivou. Jinak historky z manželova mládí již můžu odříkávat sama :lol: .
Igelitka - to zabere vždy :D
Příkrmy - když byl Jindra malej, tak jsem vařila každý den ty malé porce - zamrazila jsem si suroviny do malých pytlíčů. Teď už jí omáčky atd, tak navařím kotel a mrazim a mrazim. Ale stejně ty brambory nebo těstoviny se nedají zamrazit :( .
 Zatím

• Citovat
  • Upravit
90
10.3.06 10:31

Omlouvám se ten anonym jsem já :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
10.3.06 10:39

carso - kortikoidy jsou hormony, který jsou produkovaný nadledvinkami. Je jich několik a mají spoustu funkcí v organismu. Jednou z nich je potlačování zánětlivé reakce. Ten atopický exém je vlastně neinfekční zánět kůže. Když se používají lokálně na kůži, tak se vstřebávají jen minimálně a nemají žádné celkové účinky na organismus. No a protože jsou to hormony, tak se toho lidi dost bojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
10.3.06 10:43

Hezké dopoledne ,

s Bibou naprosto souhlasím,já bych taky mazala mimi mastičkou obsahující kortikoidy,vůbec bych se tomu nebránila.Už jen proto,že ten exémek může být pro mimi dost nepříjemný.Příjde mi,že těch atopických exémů je nějak v této době u malých dětí moc. Neřekli vám lékaři,čím je to zapřičiněno?Mě jako dítěti nejvíce pomáhal obyčejný infadolan,sice nevyléčil,ale dost uklidnil.Aspoň na nějakou dobu.Takže když má Sára hodně suché tvářičky,tak sem tam ho taky použiji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
10.3.06 11:32

Ahojky, můžu se k vám přidat?
Mám chlapečka Vojtíška, také říjňátko, ale narozeného 12.10.1996 a holčičku Aničku 4.10.2005.
pa Aimee

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
10.3.06 11:39

atop.exém také jsem zaznamenala v okolí toho hodně. že se to třeba začalo dělat i kolegyním v práci cca okolo těch 20let, aniž by tím dřív nějak trpěli, že by to bylo tím, co jíme, jak žijeme ? Kdoví.

Sama za sebe vím, že jsem lajdák, takže byť němám jíst řadu věcí, je jím, ale v posledních letech to není nijak akutní, dělají se mi flíčky po obličeji a zase mizí. Takže si za to mohu asi dost sama, příklad si ze mě neberte :-) Ale taková aero s bílými bublinkama, prostě fenomenální :-D

Kupodivu na ten flek co mam na hrudi, občas se mi udělá na ramenou, mi pomáhá měsíčková mast nebo obyč CALCIUM PANTOTHENICUM. Prostě jsem to tím napácala, aby to nesvědělo a ono se to po tom vždy i zahojí, než se to udělá znovu. Na obličej jsem zatím lék nenašla, ale začala jsem opět po 4 letech brát hormonální antikoncepční prášky a začíná se mi to ztrácet. Jen jsem se ještě chtěla zeptat maminek, co mají ten problém u svého dítka s tímto, zda jste brali v minulosti nějaké horm prášky - myslím antikoncepci ??? když jsme to tenkráte s kolegyněma probírali v práci, tak je pravda, že se to hlavně začalo objevovat, kde byli tyto prášky užívány dlouhodoběji a pak vysazeny ???? Ale nejsem lékař, tak se prosím bibo nechytej za hlavu že mi utrhneš tu moji, já se jen ptám 8O :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2725
10.3.06 11:42

Aimee

Vítej, já mám taky obě děti říjnové/ Barunka 11.10.2002 a Johanka 5.10.2005/

Taka napiš jak jste byli velcí a těžcí a jak jste na tom teď. :lol:

Ahoj Xenie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
10.3.06 11:50

Aimee jasnééé, vítej a zdravím Tvoje dětičky a přeji Vám všem krááásný den

A jak jste velcí? A odkud jste ??? Samota u lesa nebo město ? :)

Tadeášek se asi začíná otáčet, musím ho teda u toho jako že držet za ruku, ale samotný obrat učiní už sám :-) Ale jen za zádiček na bříško, naopak nemá ještě ani tuchy že by to taky nějak mohlo jít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
10.3.06 12:12
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
10.3.06 12:13

Ahoj Aimee - vítáme tebe i dětičky. Napiš něco víc.

Holky, tak jsem dnes plna odhodlání začal bojovat s nepřízní osudu. Ivánka jsem dala pást koníčky a začala vytírat celý byt. Když začal asi po čtvrt hodině pofňukovat, tak jsem ho dal chvíli na záda a šla jsem pokračovat. Za pět minut jsem si říkala, že už je odpočinutý a šla jsem se na něj podívat - a ejhle: on byl zase na bříšku:
http://www.gify.nou.cz/…bory/170.gif /> Otočil se sám a vůbec mu to nevadilo. Tak jsem ho tam ještě chvíli nechala a pak jsme cvičili na míči. Dohromady byl takhle asi hodinu. Pak se najedl a ted už dvě hoďky spí jak zabitej…si ho to zmohlo.

Ještě jednou ten atop. exém - já takhle vyvádím, protože fakt naprosto netuším o co jde - u nás nikdy nikdo na nic nebyl alergický, ani u manžela - proto vlastně vůbec nevím, čím by to mohlo být.
Pořád si říkám, co jsem udělala špatně, ale ono takový to… co by, kdyby..nemá cenu - prostě se s tím musíme poprat.
Antikoncepci jsem brala, ale asi jenom 2 roky a vy:,–(ila jsem ji 8 měsíců před otěhotněním. Tak nevím, jestli to na to může mít vliv.

carsa

• Citovat
  • Upravit
carsa
10.3.06 12:16

Jo a ještě Vám musím říct - dneska odpoledne si jdu vyzvednou foťák. Do teď jsme neměli digitální a fotečky, co mám, jsou jenom, když jsme byli u nějakých známích. Tak jsme se rozhodli (teda já jsem manžela přemluvila), že si ho taky koupíme.
Tak se tešte - zahltím nám fotogalerii.

http://www.gify.nou.cz/…ubory/73.gif

carsa

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
10.3.06 12:40

Holky

Tak jsem se vrátila ze školky s Barunkou. Ona má úplně zahnisaná obě očka :cry: , prý to tam měly děti, tak to asi od nich dostala. Sakra. Teď to určitě chytne Johanka a my „staří“ beztak taky.

ZAse komplikace při pátku. Už máme prokápáno a namazáno, to byl teda boj 8O :?

Zatím ahoj Xenie

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí