Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj maminy,
tak ja jsem v tehu pribrala asi tak9kg a vaha mi sla po porodu hodne rychle dolu, malej mel koliky a porad se chtel chovat, to chce i ted, ale ty noci uz jsou o neco lepsi, takze ted mam jeste asi o kilo min nez pred porodem. A z toho vecneho chovani budu mit za chvilku na rukou svaly jako kulturista
Ale vubec jsem necvicila, takze se mi zda, ze mam takovy vic vytahly bricho ![]()
Dneska jsme teprve byli na vitani obcanku, byli jsme tam skoro nejvetsi ![]()
A co ty vase miminka, vozi se radi v kocarku??? Ten muj darebak vydrzi tak pul hodiny a to se musi jet, jak zastavim tak rve… ![]()
Jarca+Dominik 4mes.
Tak to samohubnutí vám tedy závidím, já už musím začít chodit cvičit. Před těhu jsem 2-3× týdně chodila na spinning nebo do posilovny, ted nedělám nic.
Marianka spí přes den pořádně jen v kočárku, ale taky musím jet, když stojíme, tak se vzbudí a řve. Ale když se sní jede, tak vydrží klidně 3 hodiny chrnět.
s hubnutim vam to zavidim - ja pribrala tak 13-14 kg, z porodnice odchazela jiz z mou vahou pred tehu,ale pneumatika kolem bricha zustala i ta ryha, nicmene behem 2 mesicu jsem pribrala 3 kg a to kojim , a furt doufam ze az prestanu tak zhubnu…no i nality prsa asi 3kg nejsou,vidte ? skoda.
co se tyce kocarku,tak maly tam vydrzi moooc dlouho kdyz jede, nebo u nasich maj houpacku na terase, kam dam korbicku kocarku a tam vydrzi v pohode i 4 hodiny ![]()
ale nejlepsi jsou brnenske chodniky -drnca to a to se Vitkovi moc libi ![]()
na balkone vydrzi tak 15 minut bez houpani,ale pak se musi obcas zahoupat ![]()
manzel pry spal jak mimino a bez houpani i par hodin venku,kdyz byl malej, toz nas malej po nem asi v tomto neni,jinac je to podobou mini-manzel ![]()
musim houpat, malej je na balkone..ciao D
Holky, tak to já přibrala monstrózních 30 kilo! Takže od chvíle, co jsem se vrátila z porodnice cvičím co to de. Sice ještě nemám původní váhu, ale už moc nechybí…ale je to fakt dřina…
Carsa + Ivan 4 měs.
Ahoj,
náš Kubíček se narodil 31.10.2005 v Praze U Apolináře.
Yasmin
Holky, chystáte se s mimískem někam na dovolenou?
Příspěvek upraven 17.12.11 v 14:29
vinona rodila jsem 10 h klasicky a pak se přistoupilo k císaři, malej přestal dýchat a monitor mlčel, no stres šílený, šprajcl se, mám úzkou kostru a pánev jak by smet, 3 dni na JIPce, ale já už se nějak dám dokupy, hlavní, že mi zachránili miminko
váha před porodem jsem měla 65kg, během prvních 6 měsíců jsem strašně zvracela, šla jsem 5kg dolů a zbývající 3 měsíce jsem stačila nabrat oněch ztracených 5 a ktomu ještě dalších 17 kg, měla jsem strašný břicho. Teď mám 71kg - udělali se mi široký ramena a zůstala pneumatika přes břicho, cvičit mi doporučili až po půl roce od porodu kvůli tomu ne zrovna standartnímu císaři a prej většímu zásahu na děloze ( vnější jízva je už jen fialová čára ), je pravda že vnitřní jizva mě stále pobolívá, hlavně při změně počasí, také mi těch posledních 14 dní těhotenství břicho popraskalo, tak jsem krasavice
na cvičení nejsem, tak nevím zda to ještě sundám
biba u nás byly příkrmy hlavně stanoveny kvůli tomu, že „malý“ spapal 210ml a to 5 x denně a už to ublinkával, protože toho měl plný žaludek a plakal, že chtěl ještě, nezasytilo ho to
takže se tím nezatěžuj a čiň tak jak cítíš že to Tvému mimi vyhovuje, to je ta myslím nejlepší cesta
spinkání malý mi usíná mezi 20-21h, dám do postýlky, pusa na dobrou noc, zhasnu, Tadeášek ještě asi 3 minuty žvatlá a spí
vstává v 7-8h ráno, napapáme se a ještě spíme cca do 9h, tak to mám strašný štěstí a pohodu - je pravda že zase přes den naspí už jen maximálně 20minut dopoledne a hodinku v odpoledne, postýlku má rád, nesnáší čepici, rukavice a stání v autosedačce v autě na semaforech či v nějaké dopravní zácpě ![]()
všem maminkám a miminkům přeji hezký den
Tak to mě se naštěstí tak dramatický porod nepotkal, Marianka byla za 5 hodin od začátku bolestí na světě, měla jsem štěstí.
Zato se nám pak vůbec nedařilo kojení, co já jsem kvůli tomu probrečela, že jsem špatná matka a tak… no děs. Jsem vděčná alespoň za tu trochu mlíka, co se mi nakonec utvořilo, ale i tak vždycky nakojím a pak dokrmím Nutrilonem.
Biba ja mela taky problemy s koejnim - https://www.emimino.cz/modules.php?…
ted jsme se rozkojili nadherne,ale ted zase problem,chce jen z jednoho prsu,druhe tece pomalu..achh jo.
Lamargarita je to tak to Ti tise zavidim, Ty ho proste das do posylky a on usne - pohadka, my houspavali v autosedacce, pak dokonce musela byt autosedacka ve vzduchu,ted na balone nebo u prsa..a chodime kolem 20h.spat,ale tedka zase roste,i kdyz mi prijde uz pekny cvalda a od pulnoci chce po 1 hodine !! teda tuhle noc mi dal i 3 hodky spanku,ale od 4h rana jsme vzhuru.. ![]()
jo a cervena na semagforu kdyz nekam jedem je taky nepritel c.1 ![]()
no jdem se probrat -ja , a usnout-on ven pa Dalif
maminky, založila jsem fotogalerii pro naše říjňátka 2005 ( veřejná alba>říjen 2005), tak zkuste přidat nějaké fotečky, když se Vám bude chtít
Tady byli Tadeáškovi 3 měsíce
http://im.lide.cz/…-3709936.jpg
a co zoubky začínají už někoho trápit ? já mám takový pocit, že to přichází, rve si ručičky do pusy a slintá až hrůza
Ahoj holky,
až budu mít více času,tak přidám taky fotečky,snad to budu umět ![]()
Lamargarita -porod jsem měla obdobný,ale jelikož nikdo nechápal,proč mám tak ukrutně velké břicho(prý na dvojčata),tak mi automaticky řekli,že kdyby to nešlo spodem,tak bude císař.Takže jsem rodila normálně do doby,kdy se malá šprajcla a konec.Jenže byla už tak daleko,že by císař byl problém,tak mi 4 doktoři spolu s primářem skákali po břichu ve všech směrech.Měla jsem pohmožděný celý hrudník,ale stálo to za to,povedlo se bez větších komplikací.Rodila jsem 6 hodin,takže nic strašného,ikdyž v jednu chvíli jsem myslela,že dřív umřu,než porodím
.A ač se to zdá být někomu divné,tak jsem už teď natěšena na další mimi ![]()
Tadeášek -úžasné jméno,taky jsme chtěli,je moc roztomilý klučina ![]()
lamargarita pekny klucina, to mate furt tolik vlasu ??? my meli hodne po porodu ale postupne vypadava ![]()
ZUBY- ja mam pocit uz pres tyden, furt rucicky v puse,slinta,davam bryndaky,nestihala bych prevlikat…ale nic. jo a kousatka kouse ,vse ocucava, krome dudliku,ten nechce..
Davate dudlik a jaky ????
my v1.mesici mel kaucukovy Avent a mel ho i rad,ted mu koupila pokracovaci od 3M,ale nechce,zkousela silikonovy od 6M Bebejou…ne ma tam porad rucicky.
suche mista - Vitek ma suche mista na nozickach v zahybech -nart,kolem kolinka a ted i na rucicce ?? co to muze byt, mazu Bepanthenem,pridavame do koupele Balneum Herbal,ale nelepsi se to spis naopak…
fotky dam,ale pozdejc,maly ma jarni vzpruhu = opak jarni unavy
no proste spanek to nezna a chce jist castejc..
jo mate uz po ockovani - my mame minuly pondeli po hexavakcine.
zatim ciao D
Ahoj maminkya miminka!
Porod Hned po prvním porodu jsem manželovi říkala, že můžeme rovnou pokračovat
Druhý porod byl taky pohoda: v 19 hod jsme dorazili do porodnice a ve 21,20 hod byla Johanka na světě.
A šla bych do toho znovu/ kdyby byly peníze a větší byt/ !
Očkování Dlouho jsme uvažovali, nakonec jsme nechali naočkovat klasickou vakcinou/ stejně jako Barunku- enmají si co závidět
/
Dudlík Máme Nuk, Mam ale stejně jsou nejlepší ručičky!
Čekám až se probudí Barunka a vyrazíme na poštu. Johanka toho moc přes den nepospí, tak bude koukat z kočárku, když je zatím tak pěkně.
Mějte se hezky.
Xenie a spol.
Ahoj maminkya miminka!
Porod Hned po prvním porodu jsem manželovi říkala, že můžeme rovnou pokračovat
Druhý porod byl taky pohoda: v 19 hod jsme dorazili do porodnice a ve 21,20 hod byla Johanka na světě.
A šla bych do toho znovu/ kdyby byly peníze a větší byt/ !
Očkování Dlouho jsme uvažovali, nakonec jsme nechali naočkovat klasickou vakcinou/ stejně jako Barunku- enmají si co závidět
/
Dudlík Máme Nuk, Mam ale stejně jsou nejlepší ručičky!
Čekám až se probudí Barunka a vyrazíme na poštu. Johanka toho moc přes den nepospí, tak bude koukat z kočárku, když je zatím tak pěkně.
Mějte se hezky.
Xenie a spol.