Poradna duly
Jana Čurdová
Omlouvám se za ty překlepy - snažila jsem se psát rychle, než se mi to to moje zlatíčko probudí.
Lamargarita - teprve teď jsem si všimla tý fotečky - nádherná fotka a nádherný klučina ![]()
Carsa
Ahoj Holky!
Dudlík- měla jsem koupený anatomický NUK, ale ten mi nechtěla, nejraději má AVENT, už má ty větší od 3 měsíců. Ale dávám jí ho vlastně jen do kočárku a do autosedačky.
Příspěvek upraven 17.12.11 v 14:30
carsa koukám, že jsi to taky neměla jednoduché, ale jak čas letí, člověk zapomíná na vše nepříjemné a je šťastný, že to dítko má u sebe a je zdravé
že jo ? a děkuji za pochvalu
vinona já už tedy druhé dítě neplánuji, řada lidí si myslí kvůli problémům v těhotenství a porodu, ale vše se zvládlo, mimi bylo celou dobu v pořádku a to je silný hnací motor
), nekojení jsem taky psychicky zvládla a malej si od začátku na umělou taky nějak nestěžoval, taky mi to bylo líto to je jasný.
A proč tedy ne další ? Strach mám z problémům co by to mohlo přinést, jak mě doktoři varovali, jízvy po císaři veliké a riziko že kdyby mi zase mělo narůst tak obrovské břicho, tak by museli miminko vyndat dřív aby se to nerozletělo a to já nechci, asi jsem už na to stará a přiliš pomýšlím, co by to všechno mohlo znamenat kdyby šel ven třeba už v 7. měsíci i k mému věku, neměla bych asi dost trpělivosti, nemám chuť přivolávat problémy, když teď vše klape. Jsem hodně společenský člověk a už teď miminko všude beru sebou, s dvěma by to bylo hodně nereálné, takže Tedy bude jedináček
Je to takový vnitřní pocit, šestý smysl mohu-li to tak nazvat, který říká, nedělej to. Tak to nechám jak to je.
dudlík Tadeášek neměl prso a tak si dudlík velmi oblíbil, používáme Nuk, pomáha to při nasazování čepice a občasnému záchvatu hladu, než nachystám flašku
očkování půjdem do klasiky, ale čekáme na zhojení TBC, ale už teď přes víkend ten čerený pupen splaskl a začíná se to po tom asi 5 x vyhnísání hojit, tak za měsíc jdeme na to
dalif vlásků měl po porodu i víc, po mně
jsem dlouhovlasá černovláska, měl i chlupatý uši a záda
ale prořídlo mu to, tak uvidíme
dovolená plánujeme koncem srpna letecky Řecko, ale zatím taky jsem nad tím raději moc hluboce nepřemýšlela co to bude obnášet, to mě teprve čeká si zjistit info hlavně co se týče asi jídla, ale zahraničí je pro mě jistota že manžel vynechá práci a bude tam čistá voda na koupání
Lamargarita Já mám podobné úvahy jako ty - Já ale nechci, aby Ivánek byl jedináček. Navíc se to ve mě pere - zhledem k problémům v těhu a u porodu bych raději počkala, vzhledem k věku (31) bych zase ráda co nejdřív. Nevím - asi to nechám na přírodě a děj se co děj..... Já jsem teď docela taková natěšená, protože přes všechny problémy (za začátku mi říkali, že určitě potratím; pak, že porodím předčasně; pak že to bude císařem..a nakonec se všechno povedlo v pohodě) Tak já tak nějak doufám, že by se to mohlo povézt i podruhé.
Carsa
Lamargarita - kvůli čemu se Ti nezdařilo kojení?
Příspěvek upraven 17.12.11 v 14:30
Lamargarita -mě bude za chvíli 30 let a na těhu jsem čekala dost dlouho (2× jsem potratila).I když jsme byli po genetice,tak mi stejně při 3 těhu vyšel tripl test špatně-podezření z DS.Měla jsem nervy na dranc.Naštěstí po amiocentéze byl DS vyvrácen.Ale i tak jsem celé těhotenství prožila ve strachu
.Dnes jen konstatuji,že to za to stálo.A asi právě i proto,jsem nastartovaná na druhé mimi.Nějak jsem po tom všem posedlá dětmi ![]()
bibo -to co popisuješ s kojením,tak tím jsem si prošla taky.Až na to,že mě se mlíko spustilo až pátý den po porodu,takže mi Sára zhubla a náš pobyt v porodnici se prodloužil.Taky jsem neznala pocit nalitých prsou a to ani při delší pauze.Ale kojila jsem do 4 měs.Pak jsem začla dokrmovat a to bylo neštěstí,když Sára viděla prso,začla tak bulet,že jsem jí k němu už nedostala.Takže nutrilon vyhrál
Ale nijak tím netrpím,jelikož při kojení s kloboučkem to bylo někdy dost o nervy.Musela jsem si promasírovávat při kojení prso,aby se mi mlíko lépe uvolnilo,takže mě pak prsa i bolela ![]()
Čau holky, tak já taky přidám nějaký zážitky.
Porod - do porodnice jsme přijeli v pondělí ve 3 ráno. Zatím to byla pohoda. Voda mi nepraskla, jen mě bolely záda a krvácela jsem. V 5 mi vodu píchli a už mě sranda přešla. Asi v 8 jsem šla na sál a v 8.23 se malá narodila. Takže na první porod celkem dobrý. Až teda na to šití, to byl můj nejhorší zážitek z porodu. Jinak taťka u porodu je taky dobrá věc. Kdybych ho tam neměla, tak nevím.
Asi za dva dny dostala Barča žloutenku (jako skoro všechny děti, co tam byly), takže se svítila. V sobotu nás pustily, ale musely jsme přijít v pondělí na kontrolu tý žloutenky. A rovnou si nás tam dva dny nechaly.
Asi v 5 týdnu jsem dostala z multivitamínu parádní kopřivku. Jen co mi zmizela, tak jsem dostala zánět prsu, na který mi nepomáhali ani antibiotika, takže jsem šla pod kudlu. Naštěstí mi v nemocnici vyšli vstříc a malou jsem měla u sebe. Další štěstí jsem měla, že jsem nepřišla o mlíko a můžu normálně kojit. Teď mi začínají nějak vypadávat vlasy a o váze ani nemluvím. Tak doufám, že jsem si už ty nemoce vybrala a budu v pohodě. No, hlavně, že je malá zdravá.
Ahoj holčiny,
kojení - když byli Ivánkovi 3 měsíce, zjistili mu zjistili alergii na bílkovinu kravského mléka. Do té doby byl plně kojený. Musela jsem na týden úplně vy:,–(it kojení a abych o mlíčko nepřišla, poctivě jsem co tři hodin odstříkávala. Ivánek dostal nějaké UM - Nocate - kde je bílkovin rozštěpená na aminokyseliny. Zezačátku mu sice vůbec nechutnalo, ale časem si na něj nějak zvykl. Už když jem pouze odstříkávala, zdálo se mi, že se mi v pravém prsu dělá toho mlíka nějak míň. Po tom týdnu jsem pod podmínkou velice přísné diety dostala povolní trochu kojit. Dělala jsem to tak, že jsem mu dala vždy cca 2/3 dávky toho UM a zbytek jm dokojila (říkala jsem mu, že to má to dobré mlíčko za odmnu, že tak pkně spapal tu umělotinu). Pořád se mi zdálo, že mám v tom pravém prsu mlíčka méňě, ale celkem to šlo. Najednou asi dva dny zpátky se mi stalo, že z toho pravého už pít nechce. Myslela jse, že tam fakt nic není a tak jsem se snažila přikládat častěji - ale mám pocit, že tím ho vždy akorát naštvu. Teď už z něj pít nechce v podstatě vůbec. Mám strach, že když z něj nebude pít, přestane se mi dělat i v tom druhém a přišlo by mi přeci jenom škoda, už přestat kojit. Teď to dělám tak, že jedno kojení je jenm to UM a dalí zase jenom MM. No, uidíme, jak dlouho to vydrží.
PetraJ - teda ty sis toho, kočičko, taky užila. Ale jak píšeš, hlavně, že jsou naše dětičky v pořáku.
Jinak tady v Praze bylo dneska nádherně. Byli jsme na kontrole s kyčlema - pořád nejsou jadýrka, ale prý mají do 9 měs. čas. A pak jsme si udělali ještě „velký okruh“ - dlouhou procházku. Bylo to fajn, jen bych se nezlobila, kdyby u začalo být trochu tepleji.
Carsa
kojení každý se divil že nekojím, já už to nějak neomlouvám, myslím že to byla kombinace více faktorů, stres během porodu, hodně citlivá prsa, já nidky nesnesla třeba ani krajku a bez podprsenky ani ranu a velký 4 kg hladový dítě, které mi způsobovalo další utrpení k bolavýmu spodku a rozřezanýma břichu. Pátý den po porodu už byl malý hlady histerycký celou noc, já na hadičkách nemohla jsem ho ani pochovat, mlíko žádný, bradavky shnísaný z pokusů sester o přikládání tekla mi z nich stejně jen krev, pak deprese, prostě jsem si řekla o umělou a zjistila jsem, že mi to tak vyhovuje. Z toho zkušenost, pravidlo číslo jedna, pokuď není v pohodě máma, není ani dítě. Dost lidí mě odsoudilo za to, že jsem to měla zkoušet déle a měla být více trpělivá, více se obětovat.
vinona pokuď to tak cítíš, tak do toho určitě jdi
Já si myslím, že každá z nás to vnitřně víme. Také jsem chtěla mít velkou rodinu, hlavně proto, že já se dá říci skoro žádnou nemám, nebo aspoň ne v tom pravém slova smyslu. Asi mi v tom chybí i moje mama, s kterou nemame i přes mé snahy blizky vztah, je to komplikovaný.
Take si mi nedařilo otěhotnět, ale nechtěla jsem jít do uměleho, t oasi raději adopci, tak jsem to nechavali být až to přijde. A naštěstí přišlo a jsem za to moc ráda a taky že to dobře dopadlo. No a teď jsem najela na hormonální antikoncepci ![]()
tak k memu kojeni https://www.emimino.cz/modules.php?…
jinak porod - 5 dni pred terminem, ale on dr.rikal ze bude driv,uz 14 dni se tlacil dolu,hlavicka byla videt…odtekla mi plodova voda o pulnoci,kdyz sla spat, rekla manzelovi ze asi pojedem,dala jeste pracku,nachystala se a za hodku jsme vyrazili.V porodnici monitoring -vse o.k. ale nejsu otevrena ,takze na rizik.odd.a manzel domu a pak do prace,na rizik.nas bylo myslim 7 na pokoji,hrozne sprchy..kolem 10h uz bych mohl na porodni sal,ale vsechny plne, toz kolem 12 jsme dosli na sal,to uz prijel manzel z prace, ale furt otevrena na 4…monitoring,manzel mi rikal kdy me to ma bolet a kdy ne - no proste mi radil
tepla voda atd.nic nepomahalo,jen jedine prani jsem mela at uz to je za mnou. V porodnici byla show ci co,pry TV na chodbe,takze porodni asistentka se jen predstavila a zmizela na hodku dve..oholeni,klystyr nic nebylo i antibiotika mi zapomeli dat -plodova voda odtekla pred vic nez 12 hodinama- ale nakonec v 15:35 po nastrihu jsem maleho porodila - 3,80kg celkem macek. Nechtel se moc prisat - kojeni viz clanek vyse, bradavky do krve a maly zloutenku vysokou-skoncil na JIPce a spolecne jsme stravili 9 misto klasickych 4 dni. Siti- hodinu -hruza.
Po porodu jsem rikala uz zadny dalsi a kdyz uz tak za 5 let a adoptovany
, ale ted s odstupem casu si vzpominam spis na ten nadherny pocit toho umazaneho clovicka na brisku..
a mozna bych se dala premluvit na dalsi,ale ostatni podminky - hypoteka,leasing, maly byt tomu moc neprejou,on uz Vitek byl prekvapko,planovali za 2-3 roky. byl neplanovanej ale ted nam planuje zivot nas maly sefik.
vlasy - ted mi zacaly dost vypadavat,nejhorsi je ze jsou vsude…mate to taky ??
musim se stihnout osprchnout nez se probudi cus Dalif
Vlasy - byla jsem u kadeřnice a ona mě říkala, že se mám připravit na vypadávání vlasů, že je to po porodu a kojení normální, děti jsou hold takoví malí paraziti.
Příspěvek upraven 17.12.11 v 14:31
Ahojky,můžu se přidat????
Mám holčičku Julii 24.10. v 8.20 ![]()
Porod byl opravdu krásný,rodila jsem v Jihlavě,podle svého přání do vody a ač Ančin porod nebyl nijak zvlášť těžký,tak tenhle byl téměř to,co bych od toho krásného okamžiku čekala.
Celkou 1 dobu porodní,tj od nástupu kontrakcí po 5 minutách a píchnutí vody,jsem strávila ve veliké vaně plné úžasně vařící vody…trvalo to dvě hodiny a i když jsem měla celou dobu stahy po dvou minutách (ty vlastně začaly hned,jak jsem vlezla do vody,někomu se to naopak zpomalí),tak jsem ještě dělala vtipy…mám porod na videu,tak až budou mít holky jednou z porodu strach,tak jim tu pohodu pustím
![]()
Jinak jsem taky byla na Amniu,malá měla jen dvě pupečníkové cévy,takže taky panika z DS,navíc už mi je 35…no,vše nakonec bylo v pořádku ![]()
První holčička je uragán,ale Jůla je dítě za odměnu,že jsem to s Ančou vydržela…
Vlasy padají naprosto šíleně,víc než po prvním porodu,tak jsem po 8 letech na krátko,nebavilo se mi motat z luxu moje vlasy ![]()
Ahoj holky,
ista dal na stěnu přímo proti mě hodiny!). Pak jsem uprosila sestru, ať mě pustí ještě jedno do té sprchy. Tam se mi zase trochu ulevila a řekl jsem si, že už jí sama dobrovolně neopustím a byla jsem tam tak dlouho, než si pro mě nepřišli. O půl páté odpoledne přišel pan primář, že se jde naposledy podívat a kdyby pořád nic, tak že půjdem na císaře. Najednou vykřikl, že je zašlá branka a že to teda asi zvládneme. Najednou se mi zachtělo tlačit - tak já, hloupá prvorodička, jsem to řekla sestře, ať mě pustí na záhod…ona se na mě podívala, jak kdybych spadla z višně, že to právě znamená, že rodím. No, pak už o byla brnkačka. Tlačila jsem si půl hodiny a už to nic nebylo. No, a za čtyři minuty pět vykoukl náš Ivánek. Nešla mi porodit placenta, tak jsem potom ještě dostala narkózu a díky tomu jsem zaspala i to nepopulární šití. Tatínek si zatím půl hodiny pochodoval po porodním sále s naším synáčkem v náručí a byl nejšťastnější člověk na světě. Asi to nebyl nejjednodušší porod, ale kdybych věděla, že to opět dopadně takhle dobře, tak do toho jdu okamžitě znovu.
porod: tak u mě to byla docela sranda. Dva dny po termínu jsem šla ráno na monitor a odpoledne ještě na kontrolu. Po monitoru jsem si říkala, že nemá cenu chodit domů, ale že se trochu projdu a stavím se v KFC a dám si něco dobrýho do nosu. Odešla jsem teda z nemocnice, ušla jsem asi 300 metrů a praskla mě voda. Řeknu vám, že takhle na ulici je to fakt sranda…Tak jsem šupajdila zpátky - to bylo asi 11 dopoledne. Už si mě tam nechali, tak jsem jenom zavolala manželovi, ať mi doveze věci. Vyšetřili mě, dali na čekací pokoj a čekala jsem. A pořád nic. Každé dvě hodiny se chodili ptát, jestli už to začalo a já už jsem z toho byla nešťastná. Takhle nám utekl celý zbytek dne i noc. Druhý den ráno se na mě přišel podívat pan primář (chodila jsem na poradnu k němu, protože mám v děloze nádor - naštěstí nezhoubný - ale měli jsme z tho všichni strach..ale o tom třeba někdy příště). No, ten rozhodl, že když už mám 24 hodin pryč vodu, tak že musíme porod vyvolat, protože mimčo musí ven. Odešla jsem na přípravu, oholili mě a dali klystýr (to je mimochodem docela srandovní věc). Vyhoupla jsem se na rodící postel a do žíly mi pustili oxytocin. Takřka okamžitě začaly kontrakce a hned z ostra po třech minutách. Teta teď už fakt vím, co to znamená lízt bolestí po stěně. Nejhorší bylo, že jsem musela zůstat ležet, protože jsem pořád měla zavedenou tu kanylu - nejradši bych utekla. Dvakrát mi dovolili jít do sprchy - dodnes budu blahořečit za horkou vodu. Nechápu, že jsem sebe i mimčo neuvařila, ale bylo to jediný, co alespoň trochu pomohlo. Pan primář se na mě každou hodinu chodil dívat a vždycky konstatoval, že je to špatný - že jak je děloze ten nádor, nepracuje tak, jak má a neotevírám se. Takhle to šlo šest hodin (nějakej
Váha - my jdeme na pětiměsíční kontrolu příští týden, tak nevím přesně, ale odhadovala bych to někde kolem 7 kg a 70 cm (někdy si říkám, že mám dom místo dítěte žížalu)
Dudlík - máme Bebe jou. Od někoho jsme ho dostali a mám docel problé ho sehnat - Ivánek nic jiného nechce. Ale stejně, jako ostatní - ručičky jsou nejlepší
Očkování - dostali jsme nějakou šetrnou vakcínu kvůli té alergii na mléko - naštěstí je plně hrazaná pojišťovnou. Reakce nebyl ádná, tak doufám, že druhou dávku přežijeme taky v pohodě.
Spaní- už jsem to tady psala, že koupu až v devět a dávám spát tak kolem desáté. S usínáním taky nemáme nejmenší problém. Položím ho do postýlky, chvilku hladím po hlavičce a z chvilku spinká jak Budulínek. Pak kojíme v 3, 00 a potom ráno v 7,00 (tak posledních 14 dní se budí skoro přesně na minutu).Po té sedmé vstaneme, jdeme do kuchyně, kde mám druhou postýlku a tady ještě někdy tak na půl .
hodinky usne. No a pak klasicky po obědě v kočárku.
Dovolená - můj muž pochází z Bulharska, tak plánujeme, že někdy v srpnu bychom tam jeli, aby Ivánka taky poznala jeho rodina a kamarádi. Nevím, jak to zvládneme, ale švagrová (manžela sestra) tam se svou roční holčičkou byla taky, tak to snad nějak půjde. Jinak mi taky lezeme po horách a už vyhlížím nějkou sedačku. Ale taky si myslím, že to na celodenní tůry nebude. Jednak nevím, jak to udělat s jídlem a hlavně ho to tam podle mě moc dlouho nebude bavit.
Jéje - to jsem toho napsala - doufám, že vás nenudím. Musím stejně už běžet - něco mi tady skřípe z kočírku (Ivánek se naučil napodobovat dveře.
Krásný den přeju
Carsa + Ivan 4 měs.