Poradna duly
Jana Čurdová
Vinona - my ještě nepřikrmujeme. Máme tu alergii, tak to asi bude trochu složitější a budu to řešit s doktorem.
S očičkama problém nemm - neporadím.
Prima Pappa - kamarádka ji má a taky se mi líbí. Ale ty peníze se mi za ní dát nechtějí. Zkusím se taky někde podívat po starší.
židlička já počkám,sice teda sezení asi hrozit nebude,ale kdyby náhodou,ušetřím na polohování,jinak si dělám zálusk na tuhle
http://www.spuntik.cz/…707_col0.gif
ale je to darda,takže to zase vidím na bazar,každopádně musí mít polohování,když Jůla ještě nebude sedět.
příkrmy plně kojím,takže ty budou po 6 měsíci,dřív ne
očičko nemá ucpaný slzný kanálek,to děti teď hodně mívají…právě jsou furt ospalky,teče z očička…může i hnisat ![]()
skorodvojky jo,jo…holky jsou přesně naplánovaný,takhle jsme to vážně chtěli
Pro Carsu
Už to tady někdo někde psal, od čtvrtka mají v Plusu židličku od Chicca. Normálně stojí asi 2500 a tam ji mají za 1550 Kč. Hned ráno pro ní posílám manžela. Sice pořád kojíme a máme na židličku čas, ale za ty prachy…
Amazonko, ta židlička je super! Fakt by mě zajímalo, kolik stojí.
Petro tahle sranda pouhých 4.500,–
![]()
To Chicco zní dobře,ale když já právě potřebuju rozložitelnou…a polohovací je jen plastová a takhle děsně drahá ![]()
Ahoj po ránu,
PetraJ - díky z tip. Ale asi to prošvihnu - nemám Plus nikde po ruce a zrovna tenhle týden nemám auto. Před 14 dny nám ho vykradli, tak je v opravně (mimochodem - ukradli mi z něj dokonce mimi autosedačku - nad tím zůstává rozum stát)
Amazonka 01 - ta vaše vypadá velice dobře - taková futuristická. Ale k nám do mrňavý kuchyně by se asi nevešla
Tady v Praze od rána chumelí - vypadá to moc hezky. Včera jsem zjistila, že už je konec února (jak jsem doma, tak nějak nemám potřebu sledovat čas) a tudíž musím na sociálce zažádat o rodičák. U nás na sociálku se nedá jet s kočárem (je to v paneláku ve druhém patře bez výtahu - nevím, co dělají vozíčkáři, když něco potřebují!!!!). Ještě, že tam mají od půl osmé - tak jsem dítě nechala na chvíli tatínkovi, půjčila si jeho služební auto a rychle tam zajela. Stepovala jsem před vchodem za minutu půl, když zrovna přicházela nějaká paní úřednice. Slušně jsem ji požádala, jestli by mě nepustila dovnitř. Zpražila mě pohledem, že mají otevřeno až od půl. To mě namíchlo, tak jsem jí odpověděl, že od půl mají úřední hodiny a ne příchod do práce. Naštěstí „moje“ úřednice byla jiná a docela v pohodě, tak jsem to tam jen nechala a za čtvrt hoďky už jsem byla doma.
Což mi taky připomíná, že končí relativní období hojnosti - mateřská a začneme třít bídu s nouzí. Opravdu nevím, jak vyjdeme - no bude to veselý, ale přežili to jiní, přežijeme taky… ![]()
Přeji krásný den
Carsa + Ivan
carsa hahaha…no já ale nepsala, že počítačům rozumím
ale jen, že se v nich ráda vrtám
ale když budeš něco potřebovat s čím si budu vědět rady, ráda pomůžu ![]()
fotečky uvidíte, zkuste v hlavnim menu> Nova fotogalerie>upload obrazku>na liště Galerie vyberete úplně dole Galerie Říjen 2005 a vložite obrázek…no snad Vám to půjde, kdyby ne vymyslím to nějak jinak až bude chvilka a melej mi nebude bouchat do klávesnice ![]()
vinona příkrmy - tak to jsme my, Tadeášek je plně na umělé od narození a začal po ukončeném 3. měsíci projevovat těžkou nudu u krmení mlíkem z flašky, takže hned s úhozem 4. měsíce jsem začala přikrmovat, ale pokuď zatím malá Sára neprokazuje nějaké záchvaty hladu jak tomu bylo u nás, myslím, že není kam spěchat. Tadeášek je příliš velký od narození a jak měl ze začátku tu drsnou dietu tím, že jsem se ho pokoušela kojit"ničím" tak z něho stala taková malá histerka přes jídlo.
Na to jak je to klidné a hodné dítě které spí celou noc, dokáže při mém zpoždění v přípravě jídla či jeho nedostatku udělát neskutečný histerycký výstup, v kterém nezná kompromisů ![]()
Na příkrmy jsme přešla aniž bych se ptala doktorky ( dodatečně mi jen řekla, že jsem měla klidně začít už i něco dřív), prostě jsem cítila, že mu to už fakt nestačí a myslím, že každá máma ví, co a jak, pokuď dodrží nějaké ty základní pravidla pro to, co by ještě takový drobek neztrávil a neměl, jsem zastánce názoru „nic nepřehánět“. Jsou na to různé názory, tak si každý musí najít svou cestu. ![]()
Takže jsem začala První lžičkou ( jednodruhovou ) od Hami cca 3 dny, on Tedy stejně moc nevěděl co s tím v té puse dělat a pak asi s půl hodinovým odstupem na to ještě vypil flašku mlíka. K večeři jsem mu začala dělat kaši Milupa rýžovo-kukuřičná bez lepku a příchutě. A po těch 3 dnech jsem začala mu vařit a mixovat, mrkev, brambor, kedlubnu, brokolici a zahušťuji mu to tou kaší Milupa. Již jsme tím nahradili celé polední jídlo ( už pak nedávám to mlíko), sní mi toho 2 misky ![]()
Chutná mu to a je už mnohem spokojenější. Nejsme alergici a tak jsem začala kupovat normální zeleninu, ne bio, chtěla jsem, protože tu do mě nějaké mé známé hučeli, že musím, ale prodávají to tu v příliš velkých balení a my to nemáme, kde skladovat, bydlíme v hodně vytápěném bytě bez sklepa a já musím se vším do ledničky. Také jsem zjistila, že v tom nemají moc velký výběr, třeba tu v Delvitě mají jen bio-červenou řepu a pak vše v konzervách, což je solené. V Brně mají ve Vaňkovce v Intersparu, ale naštvalo mě,že z půlky pytle polovina byla shnilá a už to teklo
No nevím, nějak mě to nenadchlo a tak jíme normálka z obchodu.
Papáme v autosedačce, malej zatím neumí sedět a tak i to tak vypadá, občas si to rozmázné úplně všude a nestačím prát. Pořád mi bere lžičku z ruky a chce ji studovat, jenže…
![]()
Židličku teď asi budu taky kupovat, dostala jsem tip na tyto tři:
http://www.caryfuk.cz/…bambi-vzor-2
http://chicco.babyexpert.cz/…ggy+dp21626/
http://www.potrebyprodeti.cz/index.php?…
recepty dávám postupně na http://blog.lide.cz/lamargarita/
a pokuď máte nějaké další a nevadí, že bych je tam publikovala, dodejte, jsou tam k dispozici i dalším maminkám, co znám z chatu
Dalif ,
suchý místa nás trápily taky. nejdřív na ručičkách a trošku na nožkách, doktorka řekla hodně promašťovat, tak jsem mazala vším možným a jen se to zhoršovalo, pak to měla na ručičkách dvakrát tolik a dokonce zarudlý. Zaběhla jsem k doktorce a předepsala mi dělanou mastičku Synderman a po týdnu už skoro nic nemá ani na těch ručkách… Povídala mi, že je to tou zimou, kůže je hodně vysušená.. Bála jsem se, jestli nezdědila lupénku, ale naštěstí ne. Tak hodně zdaru.
Mimochodem jsme taky říjňátka, ale nestíhám vás číst, pěkně jste to rozjely a tak se neorientuju..
Adka
Ahoj holky!
Malá má seboroickou dermatitidu, je to taková vyrážka na hlavičce a ted i na tvářičkách, dělají se takové krustičky a ty se pak olupují, nevypadá to teda nic moc. Včera jsem s ní byla u kožního, napsal mi nějakou mastičku a mléko na tělíčko, má taky dost suchou pokožku. Ale hlavně mi poradil, že nemám do koupele používat NIC kromě oleje (pediatr mi píše Balmandol, ale jsou i další), žádné mýdlo, pěnu, prostě nic, i kdyby tam bylo napsáno, že je to pro atopiky. A nemám jí koupat každý den, zbytečně se ta kůže vysušuje. A taky nemusí mít každý den čisté oblečení- teda pokud to není pokakané , počůrané…že ta kůže si dělá takové mikroklima, že na ní jsou spřátelené bakterie a tím umýváním a převlíkáním se to zbytečně ničí. Já jsem malou koupala každý den a po koupání automaticky dostala čisté body.
příkrmy tak jsem to shrnula, sepsala a dala na ten můj Blog http://blog.lide.cz/…ita/prikrmy/
protože asi kojíte, tak až se Vás to začne týkat cca za ty 2 měsíce, tak třeba Vám to pomůže, usnadní práci a napoví, co a jak v té obecné rovině
ALE jak říkám cestu si musí každý najít tu svou, protože každí dítě je jiné
Lamargarita - dívala jsem se na ty odkazy na židličky a asi půjdu do té bambi. Má jak jsem i všimla jediná kolečka a to by mohla být docela výhoda. Koukla jsem, že vy zatím krmte v sedačce - ale Tadeášek asi pěkně papá co? Já bych se docela bála, že ji tím zničím. Já jsem s Ivánkem byla ve dvou měsících v nemocnici (ta alergie s projevovala krvavými průjmy) a tam ho léčili mrkvičkou. Absolutně vůbec to nechtěl. Cpala jsem to do něj stříkačkou a výsledek byl, že Ivan, celá postýlka, já a přilehlé okolí jsme byli od mrkve. Jestli to takhle bude vypadat, musela bych tu sedačku obalit igelitem. ![]()
Ale já stejně s příkrmama budu muset počkat, až co nám řekne doktorka na alergii, kam chodíme. Zatím bych to ani neřešila. Ale včera jsem u něj seděla a jedla jabko. Upřeně se na mě koukal a naprázdno klapal pusinkou; tak by možná už taky chtěl.
Zkusím vložit ten obrázek. Já to hledala v menu galerií, ale pokud tam nikdo ještě nic nevložil, tak se tam asi nezobrazuje.
carsa + ivan
Galerie - teď jsem to zkoušela a fakt tam říjen 2005 není.
carsa
Ahoj maminky a miminka!
Tak máme od včerejška náušničky, nechala jsem je Mariance nastřelit. Brečela spíš proto, že jsme jí drželi hlavičku a bylo to hned hotové. Konečně už vypadá jako holčička! ![]()