Říjen 2005

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5891
27.3.06 13:22

PetroJ my problemy s dudlikem nemame :lol: , proze mame prehlidku od aventu,nuku,bebe-jou, mam, po za 15kc a Vitek si vybral hadej kterej ---no moje prso..

Franezo konecne taky muj clovek, vsici jak maj velky, si pripadala jak holcicka mezi zenskyma…

je u nas uz sviti slunicko -je nadherne, malej se rehta a prdi -no proste havaj :lol: :lol: :lol:

pa Dalif

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
27.3.06 14:40

Ahojky holky a miminka
Jsem ted na chvilku u kámošky na netu, mám normálně absťák. Nestihla jsem přečíst všechny příspěvky, napsaly jste toho za těch pár dní, co jsem tu nebyla, pěkně hodně. To teda nevím, jak to bude za 14 dní.

Tady je dneska nááádherně, jaro, jaro, hurááááááá.
Tak se zatím mějte všechny krásně. Papa

Příspěvek upraven 17.12.11 v 18:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
27.3.06 15:55

Ahoj holky,
my jsme přes víkend taky byli u příbuzných, kteří ale PC nemají, tak jsem byla úplně odříznutá. Včera večer jsem to narychlo přečetla, ale k odepisování se dostávám až teď.

Všechno nejlepší našim čerstvým 5-ti měsíčátkům

http://www.gify.nou.cz/…ubory/18.gif

Tady v Praze je úplně nádherně. Ráno jsem jela s Ivanem na rehabilitaci a měla jsem jen tričko a bundu a tu jsem vlastně ani nepotřebovala. Teploměr mi na sluníčku ukazuje 22 stupňů, což je úplná paráda. Rehabka konstatovala, že Ivan je úplně v pořádku, jen trochu línější (ale to prý kluci bývají) Pořád máme cvičit, al bude to OK.

Prsatky - já taky nic nemám :cry: Prsa jsem měla pouze v těhu a asi měsíc po porodu (jo, jo - to byly časy i manža si pochvaloval) Teď, přestože kojím, jsem se pokorně vrátila ke svým nulkám. Takže, kdo budete rozdávat - nezapomeňte na mě!

Kakání po příkrmech . My jme měli docela problémy s průjmama, takže teď se to tím tuhým jídlem spravilo a je to v pohodě. Jinak mám velikou radost, protože Ivan je schopný asi sníst cokoli. Jen otevírá pusinku jak ptáček a já nakládám. Dneska jsem mu uvařila květák, který ani já ani manžel nesnášíme a on papal jak o život.

Jo - to vám musí říct - stavila jsem se v Tescu pro plíny a šla jsem tam kolem Mc Donalda. Seděla tam paní s holčičkou tak maximálně 6-7 měsíců a ládovala ji hranolkama. To jsem docela čučela!

Dislexie - hlásám se do klubu. Navždy budu velebit objev počítačů, protože v ruce nejsem schopná napsat už skoro nic!

Změna času - tak s nám (teda s Ivanem) to ani nehlo. Zase byl vzhůru v šest! To dítě má v sobě nějaký hodinky. A to šel spát trochu déle než jindy. No, prostě to bude ranní ptáče.

Biba - prosím, vyfoť ten kočárek a dej ho do galerie, ať víme, v čem se bude Mariánka vozit.

Zatím ahoj,
carsa

• Citovat
  • Upravit
carsa
27.3.06 16:52

Tak teď už se zbláznili úplně:

ČSSD si ve volebním programu naplánovala prudký růst porodného. Za první dítě chce rodičům vyplácet 60 tisíc korun. Při druhém dítěti má příspěvek vzrůst na 90 tisíc, při třetím dokonce na 120 tisíc korun.

Dávka by se vyplácela ve třech splátkách, zjistila MF DNES. Rodiče by na novorozence dostali každý rok třetinu z celkové částky. Při prvním dítěti by to bylo dvacet tisíc korun ročně.

Ministr financí Bohuslav Sobotka hodlá také výrazně změnit způsob vyplácení přídavků na děti. V současné době na ně dosáhnou ti rodiče, jejichž příjmy nedosahují trojnásobku životního minima. To nyní činí 4420 korun.

Nově by podle sociálních demokratů měly přídavky na děti dostávat všechny rodiny, které mají měsíční příjem menší než pětinásobek životního minima. To je většina rodin v České republice. Pětinásobek životního minima činí 22 tisíc sto korun.

Podle návrhu sociálních demokratů, který zapracovali do svého volebního programu, by se dávky dále nerozlišovaly podle příjmů, ale jen podle věku dítěte. V současné době se přídavky stupňují podle dosaženého příjmu rodiny.

Sociální demokraté slibují měsíční přídavky na jedno dítě od tisíce do patnácti set korun. ČSSD tedy ve svém volebním programu ustupuje od plošného vyplácení přídavků, které slibovala ve svém minulém programu Socánek. Hodlá ale zavést systém, který se plošnému vyplácení velmi podobá.

Zvedneme porodnost co to půjde
Vyšší porodné by podle ministra financí Bohuslava Sobotky mělo státní rozpočet zatížit ročně jednou až dvěma miliardami korun. Náklady na vyplacení mnohem více dětských přídavků například ve věku do tří let odhaduje ročně na pět miliard korun.

Dosud stát rodičům vyplácel za každé narozené dítě 8750 korun, od dubna poslanci napodruhé schválili růst příspěvku na 17 500 korun. - více zde

Premiér a volební lídr ČSSD Jiří Paroubek si od vyšších dávek na dítě slibuje nejen růst voličských preferencí, ale i porodnosti v České republice.

I když se za loňský rok narodilo nejvíce dětí za posledních deset let (více zde), Paroubek chce zvednout počet nově narozených dětí „co to půjde“. „Nárůst o 10 až 20 tisíc ročně by byl bezvadný,“ řekl premiér.

Komise, která by pracovala na reformě důchodového systému v České republice, by podle Paroubka mohla počkat na výsledek této sociálnědemokratické podpory porodnosti.

ČSSD ve svém programu slibuje více peněz i důchodcům. Penze by se mohly zvyšovat nad rámec povinné valorizace o částku, kterou stát dostane z dividend v ČEZu.

kop, klu, skr, MF DNES, iDNES

• Citovat
  • Upravit
8523
27.3.06 17:46

Čau holky,
o tom porodném jsem vám taky chtěla zrovna napsat. Docela jsem se zasmála, když jsem to četla. Nejdřív nechtěl Paroubek zvednout rodičák a najednou má být v roce 2010 10000 Kč. To už si z nás fakt dělají srandu.
Teď naslibujou všechno možný a po volbách - skutek utek.

Taky jsme byli dneska venku a bylo to super. Doufám, že to počasí vydrží.
Pak jsem jela do Plusu. Asi před měsícem jsme tam kupovali židličku od Chicca za 1550 Kč. (normálně stojí 2500) a teď jí tam mají za 999 Kč! :x To mě teda fakt naštvalo.

Prsa - mě se teda ty moje zdály pořád stejný, dokud jsem si nešla do krámu koupit něco na sebe. Když jsem se viděla, málem jsem se hanbou propadla :oops: Ta pneumatika pod těma prsama byla ale ještě horší. Doufám, že bude hnusný léto a já nebudu moct chodit v tričku. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
27.3.06 17:50

No tak směle do toho! Volit socany a rodit, rodit, rodit…
 http://sirmi.ic.cz/smajl/385.gif

Plané sliby, myslim, jako vždycky. Oni pak:
http://sirmi.ic.cz/smajl/276.gif

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5891
27.3.06 18:07

PetroJ maji ji v plusu vazne za 999kc ?to abysme se rozjeli do Kurimi…

Dalif

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
27.3.06 18:14

Dalif Asi záleží na tom, jestli jim nějaký zbyli. U nás všechno zboží, který není ve stálým sortimentu po pár týdnech zlevňují. Já jsem tam viděla asi tři krabice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
27.3.06 21:07

Ahoj holky.

Tak vás všechny moc zdravím. Právě jsem se dokoukala na Zdivočelou zemi, malej spí a já se konečně dostávám na emimino a hlavně za váma, i když tady nikdo není :( .
Víkend je opravdu doba, kdy ti chlapi zabírají místo u počítače :evil: a my, chudinky, se k tomu nemáme šanci dostat.
Doufám, že jste už všichni zdravoučcí a v pohodě a že jste si dneska konečně plnými doušky užili sluníčko a teploučko. My dneska byli snad celý den venku. Je to paráda, žádný spěch, když je hlad, tak se sedne na lavku a vytasí prso. Akorát malej furt čučí z kočáru a v obchodě jsme udělala tu chybu, že jsem mu chtěla vyzkoušet čepičky a on se už do kočáru vrátit nechtěl. Tak jsme zajeli na nejbližší lavku a tam si pár hodinek poseděli než se unavil :D .
Prsa - mi to teďka vyhovuje. Až nebudu kojit, tak to budou psí uši, ale co naděláme. Že bych si k narozkám přála silikonky? :D
Sporťák - jste mě úplně nakazily těma sporťákama, tak jsem začala taky koukat :lol: a vybírat
Oblečení - jsme přijeli z venku úpůně mokří. Malýmu jsme teda potom odebrala jednu mikinu a odhrnula vršek fleecovýho fusaku a byla spokojenost. Tak nevím jestli mu tam ten fusak ještě nechat nebo co? A kolik mu těch vrtev mám dávat. No, zřejmě to poznáme časem.
Absťák - vneděli jsem řekla chlapovi, že ten počítač zapínat nebude, protože u toho potom tvrdne celý den a tak se nezapl. Teda, když odpoledne spal (on má totiž stráááááášnou rýmu :wink: ), tak jsem ho tajně zapla a koukla na diskuze, ale nikdo tady nebyl, tak jsme ani nic nepsala a pak zase polehoučku potichoučku počítač vypla a nikdo nic nepoznal :P .
Ještě bych se vás chtěla zeptat jak se dělíte o péči s tátama. Když přijdou domů, tak se jim věnují a o víkendu a tak.
Jo, a abych pravdu řekla, tak jsem asi taky závislák na emiminu. Ale čokoláda asi vede :D . Dneska jsem si odpoledne říkala, jak se všichni asi máte a jestli jste už něco napsaly a nedočkavě čekala na večer :lol: .
V rychlosti vykoupala malýho, nakojila, vykoupala jsem se já a manžu vykoupla do koupelny a rochnila se na emiminu. :D
Všem vám přeji klidnou noc a hezké sny nepřerušované kojením.

i.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
27.3.06 21:47

Teda dneska bylo tak nádherně!
Asi o půl šesté jsem šla s Ivanem na poštu a říkala jsem si, že když je tak krásně, tak je hřích sedět doma a šli jsme ještě na procházku. Vrátili jsme se o půl osmé a bylo to úplně skvělý!!
Já už se tak těším, až si třeba vezmu kníku a sednu si někde na lavičce. Nebo vezmem deku, někde ji rozděláme, mrně na ní po:,–(ím a budem celý den venku.
Tak si přejme, aby nám to krásné počasí vydrželo.

http://www.gify.nou.cz/…ubory/45.gif

carsa

• Citovat
  • Upravit
371
28.3.06 08:31

Ahoj holčinky.

Tak to vypadá, že se to počasíčko nějak pokazilo, ale teplo má být, tak to musí stačit.
Já jsem myslela, že po dnešní noci toho mrňouse zabiju. On jedl snad milionkrát 8O . Dneska mrknu po nějaké kaši a zkusím mu ji večer dát. Nemáte nějaký tip?
Držte se a pište :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
28.3.06 09:08

Ahoj, díky tomu novému řezení diskusí jsem nás nemohla najít.

Tady je taky nějak zataženo, asi bude pršet, ale jinak teplo.
Ale už to začíná - máme půdní byt a v létě je tady docela vedro. Chtěli jsme si kupovat dokonce klimatizaci, ale jednak te´d nemáme peníze a jestli Ivánkovi hrozí to astma, tak by to asi nebylo nejrozumnější.
Kaše - my kvůli té alergii musíme mít nemléčné. Mám tu spešl - Sinlac - zatím jsme ji ještě nedávali, ale já jsem ji chutnala a je fakt moc dobrá. Je i bezlepková.
Spaní - tak my pro změnu trhli rekord - vždycky se budí na kojení tak mezi 2-3 a dneska až půl šesté. A i včera celý den pospával. Ale podle mě to bylo tím, že jsme byli přes víkend u těch příbuzných a oni mají tři děti - ty ho celé dny tahaly a on byl z toho chudáček tak unavený, že celý den prospal. Takže, proti častému buzení doporučuju - zajet někam, kde je hodně dětí.
Dneska musím opět na FÚ - podat daň přiznání našeho bytového družstva, tak doufám, že tam ještě nebude nějaká obří fronta.
Mějte se krásně a užívejte jara.

http://www.gify.nou.cz/…ubory/50.gif

carsa

• Citovat
  • Upravit
5891
28.3.06 09:09

Hola hola, vstavat !!!

toz dnes jsme se i vyspali,maly chtel jen asi 4×,myslim..rano v 6h klasika,teda uz od pul sesty nadaval v postylce. Pak jsme zkouseli odsavat pres vysavac,ale bez uspechu,ale nerval tolik jako obvykle,ze by ho zarazil ten vysavac ?

no nic,dnes nas ceka odpol.kurz siti, je tam mlha jak v parni saune,ale asi ne tak teplo,jen asi +8st. a zitra Klokanek a pak kozni - ted kdyz mu ta vyrazka skoro zmizela- ze by dieta moje ci praci prasek,fakt nevim.ale je skoro ztracene !!! hura

jo,vcera bylo opravdu nadherne,tesila si jak si sednu na lavicku a nakojim,kdyz si nas hladovec vzpomene..ale celou prochazku spal,koukal,usmival se ze spani a az v galanterce, byly 2 pani prede mnou a dloooooooooooooooouho vybiraly, tak si Vitek vzpomel,ze by si jako TED rad dal, toz jsme kojili v galanterce… co Vy mate nejake special mista na kojeni? my onehda kojili v kocarkarne na stojaka ;) ,malej to proste nemohl vydrzet,tech 8 pater…

zatim pa Dali a 5 mesicni stale bezzuby,ale krasny Vitek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
28.3.06 09:17

Kojení - žádnou pikošku nemám, ale jednou jsme kojili v Ikey na záchodě a bylo tam strááááášný vedro a furt tam někdo chodil (vždycky jsem se lekla) a jemu to trvalo hrozně dlouho :( . Pak ještě v autě, ale je to celkem nepohodlný. Vždycky mu bouchnu hlavičkou o strop :oops: a přebalování v autě na zadním sedadle je taky labůžo.
Pneuška - nenávidím svoje břicho!
Vítek - jsem strašně moc ráda, že už je to dobrý!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
28.3.06 09:21

Ještě jsme si vzpomněla, co jsem včera vyděla při procházkování. Chlap (zřejmě táta) měl na břichu babyvak a v něm malý mimčo, který žužlalo rohlík (zdálo se mi to miminko opravdu malý jak na baby vak, tak na rohlík) a že neuhádnete, čím mě tato dvojka zarazila? Obětavý tatínek kouřil!!!! Strašný! Tohle vážně nechápu. Ty lidi snad nemají rozum. Jednou jsem viděla chlapa s kočárem, který si sebou vzal na procházku kamaráda, oba chlastali lahváče a ten, co vezl kočár (on ho vlastně ani nevezl. Kočárem jezdil sem a tam, aby se daleko nezvdálil od piva), tak hulil. Tohle mi udělat manžel, tak ho zabiju!
Ještě jsme chtěla napsat něco, ale nemůžu si vzpomenout :evil:

Mějte se krásně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí