Poradna duly
Jana Čurdová
Tak jsem dneska byla u doktora na rehabilitaci (objednávala jsem se asi před třemi týdny, hlavně kvůli zádům - sestře už několikrát napsali masáže, tak jsem si řekla, že teď by teda bodly
) pro nějakou tu masáž, jak jsem doufala. No, prohmátl záda, něco bloknutýho našel, tak mi to uvolnil (praskalo to ve mně, fuj, je to takový nepříjemný, i když to ani nebolí, ale ten strach, aby mě nezlomil
) a napsal mi 4! různé procedury po osmi opakováních!!! Hezký, to jo, ale co hlídání?! A přitom je to na jednu návštěvu na hodinu a půl (a to jsou jen 3 procedury, další přibude až později)!!! No to jsem si teda dala. Babička, Pepíkova prababička, pohlídá, to jo, ale budu mít trochu strach - aby si s ním poradila a aby chudáček neplakal …
Jednou to stejně přijít musí, že u něj nebudu 24 hodin denně, ale já z toho jsem nervózní už teď. Snad to vychytáme tak, že většinu prospí … Jsem magor, co?!
![]()
ZOO - hm, středa 14:30 máme plavání a díky výše napsanýmu i úterky a čtvrtky dopoledne. No, ono to stejně nejde udělat tak, aby to vyhovovalo všem! ![]()
Holky ta která by jste chtěla říkadla tak se přihlaště a pošlete mě svůj mejlíka a já vám je pošlu v dokumentu.
Jinak přeju krásné ránko.
Pa pa Petra a Eliška
Hezký den přejem všem!
lamargarita - kočárek přeměřim, hnedka jak se k tomu dostanu, myslim na to! Ale Richard ho předvčírem uklidil do garáže, aby zmizel Áje z očí, páč by to byl hroznej boj, až do něj po:,–(im Ríšu. Dokaď byl na verandě, tak kdykoli šla okolo něj, řikala Áji kočárek…no přece se nebude vozit věčně, lenoch, ne
!
Je 9h, razíme na písek. Oběd je hotovej. Trochu jsem to neodhadla a tý bramboračky je asi 5 litrů!
Tož zatím papa!
Syrdo neva , stavime se na bramboracku,ja jeste nevarila ni nepekla a mela bych, manzel je dnes bez obeda…a zitra jede do Londyna na otocku, toz babovku mu udelam ale co k veceri nevim, spagety nesnasi…toz brambory s necim…
dneska klasika kolem 6h,takze ani nedospana ani neprechrapana, ani oblecena ani neoblecena…
no nic skoncila ranni dvacetiminutovka, jdem na volby do Klokanka a odpoledne na cteni do cajovny Sklenenky.
mejte se vsici pekne . ciao Dalif
Zdravím…dnes jen v rychlosti-jsme s Kiki objednaní na 12hoinu do Dětské na pediatrii(přád si stěžuje na bolesti nohou,ale myslím,že to jsou „růstové bolesti“)
Děvčátka,neomlouvejte se…já si těch vaších překlepů v přezdívce vůbec nevšimla a je jedno jestli je to Valderama nebo Valdemara-zkrátka VAL!
I510 :srazík příště jedině s tebou
,ať jsme komplet.
SYRDA :vtip super
![]()
DALIF :jojo…zítra máme také už půroček,uteklo to jak voda
A jaká byla oslava včera u Vás a co Vítek dostal?Jinak já se těšila jak si dnes parádně po půl roce pospím(je ze mě totiž od včera slaměná matka malého má babička na zkoušku
!Leč mě pro změnu UŽ v 5:30 vzbudila Kiki,že jako stáváme a jdem si hrát,když mě má samotnou pro sebe......mě málem klepl psotník
![]()
LAMARGARITA :a neleze TEĎánkovi další zoubek do sbírky
Jinak "klasický chlapy…to já poslouchám pořád,když jde o dítka
![]()
FRANEZA :to zvládneš,na poprvé je o těžký,ale pak budeš vděčná,že si můžeš odpočinout a vyspat se a mít čas na pěkný večer třeba s manžou v kině
![]()
Holky pa,musíme leťet a hezký zbytek dne…VAL
Syrdo - inspirovala jsi mě. Dostala jsem na ní takovou chuť, že jsem ji musela taky uvařit!
Včera bylo tak krásně, že jsme vydrželi venku od půl druhé do sedmi. U rybníka jsem Ivana vytáhla z kočárku, hodila na zem svoji džísku a a už Ivánek zkoumal travičku a pampelišky. Sice ze čtení zase nic nebylo, ale byla sranda.
ZOO - tak zkusím hodit jiný termín - napište, jestli by to takhle šlo. Z toho, co píšete mi vychází pátek 19.5. dopoledne - třeba v 10????
carsa
Ahoj maminky ,
koukám,že je toho tady po velikonocích pořádně popsáno a já jsem zcela mimo obraz
.Prostě vůbec teď nějak nestihám ![]()
Tak vás a vaše mazlíčky aspoň tímto zdravím a slibuji,že o víkendu si to všechno přelouskám a snad taky něčím přispěji.
Přeji hezký sluneční den ![]()
srazík Brno uvidíme ale my snad budeme od 5-8.května v Brně…nějaké to případné přespoledne či odpoledne, zahrádka v Zemance prej už funguje … ???
ale ještě to nevím na 100%, to záleží na manžové práci.
další zub jsem zatím nenalezla, ale dneska jsem hned ve 12razila ven, aby jsme to zase neměli s celodenním kňouráním bez spánku a pohoda, Tedýsek se prospinkal, venku i naobědval a teď si tu hraje v židličce a směje se na mě, zasae je to zpátky můj hodný klidný Tadeášek.
Stihli jsme přes to poledne ještě hezké počasí, teď je tu tma a vypadá to na pořádný slejvák.
ZOO my se asi nezúčastníme, jsem to včera říkala manžovi, se na mě obořil, že by taky rád do Pražské ZOO, kde ještě nebyl, tak to mi půjdeme někdy pospolu, ale až bude zase nějaká ta zahrádka a posezeníčko, rádi se přidáme, tak se na nás nezlobte. Ono je to i daleko a bude lepší když zajedeme autem či MHD ve dvou, na pohodu nějakou neděli.
Syrda tak to nevím, kdo by to u nás jedl, manža polívky nejí vůbec, já jen vyjímečně a jen většinou česnečku
Za to u nás dělám už pomale kyble pomazánek, když udělám jen do misky, tak to nestačí, no hold nejsme polívkoví ale pomazánkoví. ![]()
Hezký den
Ahojky všechny a všichni, už zase potřebuju poradit.
Minulou středu jsme začaly s příkrmy, nejdříve mrkev samotnou, pak mrkev s bramborou a toto pondělí mrkev s rýží HAMI- to jí šmakovalo, otvírala pusinku jako ptáček a snědla celou skleničku. Včera jsem jí dala mrkev s rýží od firmy Hamé a moc jí to nejelo, tak jsem si říkala, že to bude tou jinou značkou. Dneska zase dostala HAMI- tu co v pondělí, ale zase nic nechtěla, pusu ne a ne otevřít!!!!Mlíko měla ráno kolem půl deváté a pak až tern oběd v půl jedné. Tak jsem si říkala, že třeba ještě nemá hlad, tak jsem počkala, pak už byla hoooodně nevrlá a hladová, ale nesnědla nic, musela jsem jí nakonec stejně udělat mlíko a to vypila.
Tak co mám ted dělat??
ahojky všichni!
Tak jsem zase ušmajdaná
ale hlavně, že je hezky
Domů jsem ale šupajdila docela svižně, neb se zdvihl jakýsi povichr a vypadalo to nebezpečně!
Ale u nás ještě nepadla ani kapka. ![]()
Bibo já teda musím klepat,ale Johanka baští slušně/ sakra, doufám že to nezakřiknu
/ Zelëninka jí zatím jede skoro lépe než ovoce,ale u jídla to hodně okecávám a snažím se jí u toho upoutat různýma ksichtama. No a hlavně když se blížím lžičkou k papulce tak říkám dlouhé hááááám a to tu pusinu Johanka taky otevře. ![]()
Ještě mě holky navnadily s tou ZOO, co kdybychom si daly sraz i s Vinonou v ostravské zoologické? Tak napište jak to vidíte. ![]()
Mějte se všichni mooooc pěkně.
Ahoj Xenie a holky
xeniej - ZOO je super nápad, akorát se mnou je šíííílený problém, jelikož jsem nepojízdná. A vám oběma by se to asi hodilo dopoledne, že? Zkusila bych se s někým domluvit, že by mě tam hodil. Příští týden budu u rodičů, takže od 9.5. jsem k dispozici.
jídlo - taky dělám dlouhé háááááám a ksichtíky, jede vláček kolejáček do pusinky hááááám, ale dneska jíst nechrtěla. Zkusili jsme jí to s manžou dát ted večer v šest a kupodivu to snědla. Tak nevím......asi k tomu potřebuje tatínka.
biba - nelámej to přes koleno, vrať se zase k tý mrkvi samotný nebo s bramborou, jak jí to chutnalo a tak za dva dny zkus znova s tou rýží. Chytré hlavy uvádí, že nové chutě, příchutě a různé pachutě se někdy podaří třeba až na bůhvíkolikátý pokus.
lamarg. - furt na to myslim
. Vykoupu, uspim malýho a jdu měřit kočárek.
Manža polivky taky nejí. Vo to je to horší s těma pěti litrama bramboračky!
carsa - jsem ráda, že jsem tě navnadila
. Jenomže my jí budeme žrát snad tejden
! Zamrazila jsem jí jednou a byl to pak pěknej hnus, to si hajzlík pošmák
. Takže buď se sní nebo rovnou vyleje
. Mě na ní zase navnadila Adélka, páč předvčírem mi nad pórkovou polívkou řekla, že tam nejsou houbičky a ona je chce
(a taky kamarádka-včera se zmínila, že maj bramboračku
). Ne, že bych Adélce nadšeně cpala houby, to zase ne. Tak do tří let by je snad děti vůbec neměli - nic jim nedaj, ale ty tři hrsti v pěti litrech…
.
Pro inspiraci: zítra bude vepřový maso v mrkvi s bramborem (nebo s rejží, aby nám na hlavě s těch brambor nevyrašily klíčky
).
Ta ZOO v pátek 19.5. by se mi líbila víc. Vůbec si to s tim řvounem (Ríšou) neumim sice představit, ale zítra se má stavit kámoška, že mi půjčí šátek a dá k němu školení, tak uvidíme. Vzala bych ho sebou, když mi to půjde. Dá se v něm vůbec nosit devítikilový dítě?!?
Tady na Strašnický je v metru plošina (sice to strááááášně trvá - tak tři, čtyři metra počítám), ale dá se. Netušíš, jak je to s přestupem na Muzeu??? Je tam bezbarier? Ňákej výtah nebo něco?
biba trpělivost, trpělivost, trpělivost…zkoušela bych stále dokola, určitě to půjde.
U nás to taky prochází celou řadou zvratů a změn, momentálně mi Tedýsek taky na řadu věcí něotevře pusu, na HIPP jako ptáček a ještě se rozčiluje když dopapá, Hamé vůbec ( zkoušela jsem nějakou polívčičku, masíčko…nic ) a Hami jíme jen ovoce s kaší mu to míchám, krom jablka, na vařené doma ho vždy taky jeden den přemlouvám a druhý den to sní. Přijde mi, že jak dětičky toho ochutnají víc, začnou si vybírat a taky záleží na jejich momentálním rozpoložení a nebo jak už bylo řečeno, HIPP jsou hold se solí a Hami s cukérkem a hold jsem si ho už rozmazlila a to stačili jedny Velikonoce v Brně ![]()
Stránky s informacemi o metru, třeba pomohou:
http://www.ds-soft.info/mimino/view.php?…
dole pod článkem jsou odkazy na dostupnost METRA A,B,C
Holky, jak se vkládají fotky do galerie, mohla bych taky konečně nějakou přidat.
Syrdo - na Muzeu jsou dva výtahy- na obou trasách. Vyjedeš z jednoho na povrch, přejdeš magistrálu a druhým zase sjedeš na druhou trasu. Zrovna včera jsem tam byla. Taky poprvé, sice jsem dvakrát obešla Muzeum, ale nakonec jsem to našla. Je to docela slušně popsané.
Jinak bramboračka se povedla…u nás nezbylo ani ň! …ale vepřový maso s mrkví u nás asi neprojde. To maso by ještě šlo, ale mrkev dlabe tak akorát Ivánek
![]()
Fotky do galerie - Bibo - jdeš: nová fotogalerie; upload obrázku; veřejná alba: říjen 2005; obrázek - nejdeš si ho u sebe v PC; uploadnout obrázek; a to je celé a budeme se těšit na Mariánku
Bibo - ještě jsem se chtěla zeptat. Nevíš, jestli mají i nějaké jiné golfky než Jane tu rukojeť s kloubem? To mi přijde jako dobrá vychytávka, ale zase mi tam vadí, že nemají ten nánožník.
Mějte se a přeji dobrou noc, carsa