Říjen 2005

Napsat příspěvek
Velikost písma:
120
30.4.06 18:15

Děkujeme za přání k půlročku a také přejeme vše nej nej zbylým spoluoslavencům !

---------------------------------------------------------------------------
syqJKWMU,

to vzkazuje Ríša - pisálek :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
30.4.06 19:28

Zoubek ještě nemáme, to bude někdo jiný :cry: :lol: .

Tak mrkev poprvé - nejdřív jsem jí rozňahňala vidličkou, ale to se mi zdálo pořád dost „velký“, tak jsem na ní vzala tyčový mixér, přidala vodu - ale jak toho bylo málo, tak to semlelo na jemněji jen tak nahoře. Tak jsem to odebrala a šla otestovat Pepíčka. Jéje! 8O Byl asi překvapenej, co mu to strkám do pusy hustýho, tak dělal jako že se dáví (teda málem jsem ho vždycky popadla, ale měl tak otevřenou pusu, vidět mu byly až mandle a fakt se nedávil, jen mu to asi připadalo jako jediný možný, jak se toho zbavit :? ). No, dala jsem mu 3 pidilžičky a zbytek dojedla - nic moc s tou vodou. Zítra mu tam zkusím nakapat mlíko ze svý zásobárny :wink: (jestli se mi to teda povede) a snad to bude lepší. Vůbec si nepošmák! :(

Přejeme vše nejlepší půlročňátkům „bez výročí“ :wink: - Barborce a Ríšovi!

http://www.sirmi.ic.cz/kytka/41.gif

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2725
1.5.06 10:42

Dobré dopoledne!

Tak já jsme včera unikla jen o vlásek, ale podle dnešní účasti soudím, že vás chytili. :wink: :lol: :lol:
Počasí Ostrava: mrholení, 8,4 st.C jedním slovem HNUS

Zuby něco se rýsuje, ale asi budeme poslední

Snad odpoledne nebude pršet, ať můžu s holkama vyrazit na líbačku pod rozkvetlou třešeň, když tu na to nemáme chlapa :D

Mějte se pěkně. Zdraví Xenie a holky

http://sirmi.ic.cz/slunce/48.gif /> Hledáme sluníčko :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
1.5.06 10:56

Xenie - sluníčko je u nás! :lol:

Tak jsme taky dneska konečně začli s příkrmama. Naivně jsem uvařila celou mrkev. :lol: Teda takový ksichty, co Barča u toho házela, no hrůza. Všude jsem četla, že se ta lžička má dát dětem dozadu na jazyk. Jak to mám ale udělat, když mi malá přimáčkne jazyk na horní patro, to tam už nepíšou. :roll: :lol:
Jo a s tím dávením to na nás zkoušela taky. Tak uvidíme zítra, snad to bude lepší.
Jinak v noci se vzbudila „akorát“ v 1. a ve 4. Už na to nejsem zvyklá, krmit ji dvakrát za noc. Nemá hlad? Nebo že by to bylo tím zubem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
1.5.06 17:41

Ahoj,

tak druhý pokus - papání mrkvičky - vyšel mnohem lépe :) . Díky velmi opatrně míněné radě babičky, že to, co jsem mu dala první den bylo fakt dost hustý, že by to chtělo hoooodně řídkou kašičku - hlavně že to mám načtený ze všech stran, co a jak (jenže ona není kaše jako kaše, pro mě je kaše hustej kydanec :cry: a všude se píše ovocná kaše, zeleninová kaše, tak jsem z toho krapet zpitomělá). Zkrátka, chtělo to přidat jen trošku zdravýho uvažování a mohlo mi to dojít hned, že když je Pepíček zvyklej na tekutinu, tak těžko se můžu do něj snažit cpát hustou kejdu :( :! . Chudák malej! Takže dnes šla mrkvička s vodou do mixéru, ještě jsem vodu přidala a ejhle, už to byla taková hustší polívka :) ! No hurá! Sice se u toho Pepíček ksichtil (to vypadá divně, ale s tvrdým y taky … :?: ), ale žádný dávení!!! :D Tak jsem mu dala asi 8 lžiček (těch pidi, to vyjde tak maximálně na 3 lžičky klasický). Uf, tak teď už to snad bude dobrý.
Ale pes by mu to nejradši sežral :lol: (navíc, zatím Pepík papá v lehátku - židlička je už ale objednaná - takže to má k němu nízko a musím jí odstrkávat :twisted: ) ona je na mrkev docela vysazená, tak dostala ten uvařenej zbytek :? - syrová by byla lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
1.5.06 18:18

Nazdárek!
Tak my jsme byli dnes na obědě v centru. Tři kolečka, než jsme zaparkovali :evil:. Příkrm mi tam ohřáli, takže v poho.
Sluníčko tu svítí, olíbaný jsme, tak neuschnem :lol: !

xeniej - my taky zub ještě žádnej - zatím ani náznak, tak třeba nebudete poslední… :D !

Adélka dneska nespala, tak bude pěkně protivná a napřesdržku.

franeza - gratulace k mrkvičce, to se poddá :lol: ! My už dlabem téměř všechno.
Vždycky si udělám do zásoby větší porci (povařím kuř. maso, brambor nebo rýži, zeleninku - hrášek, květák, kukuřici, petrželku, mrkev), všechno to rozmixuju, napěchuju do skleniček od přesnídávky (do těch starších, maj lepší víčka, ty omnio jsou na prdlačku) a zasteriluju. No a tak na týden mám klid, střídám mu to - brambor-rýže.

Ovoce - jí namačkanej banán, nastrouhaný jabko, hrušku.
Napadá vás ňáký jiný ovoce, co by mohl??? V létě to bude veselejší - švestky, meruňky, broskve…atd. Ale teď??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
1.5.06 19:52

Čau holky,
tak ráno jsem psala, že jsme začli s příkrmem, ale už jsme asi skončili. :cry:
Minule mi dětská dr. při kontrole řekla, že kvůli tomu, že já i manža máme alergii, že bych měla kojit až do 8. měsíce. 8O Moc se mi to nezdálo, bála jsem se, že to Barče nebude stačit a bude mít hlad. Tak jsem napsala jedný laktační poradkyni tady na netu, aby mi poradila. A ona má stejný názor jako naše dr. Takže my jsme s jídlem skončili a budeme jen kojit a kojit a kojit. Tak snad to bude do toho 8. měsíce stačit a v létě u Mácháče nebudu muset vytahovat prsa. :lol: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5891
1.5.06 20:49

PetroJ nam tez rikali,pokud alergie,aspon ukonceny 6.mesic, to znamena v 7.mesicich. ale malymu ten ekzem uplne zmizel a furt na nas kouka hladove a slinta,toz asi zacnem,ale mozna az od ctvrtka,pac ma to 3.ockovani…

vice pozdejc. Dalif

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
1.5.06 22:25

Zdravíme všechny maminky i miminka :-)

Jééé jsem si u těch Vašich zkušeností s první mrkvovou lžičkou zavzpomínala, mně už to přijde strašně dlouho, co jsem dávala první příkrm. Jinak z toho, že to nejde napoprvní si nic nedělejte, Tedy mi zase lžičku kousal jako že to je dudlík a taky mu chvilku trvalo, než pochopil. Teď papá poměrně dobře, jen začíná u toho dělat blbiny a tak to taky občas vyprskne a hrozná sranda…no jak pro koho :lol:

ovoce já vzhledem k tomu, že tu v okolí nemám žádnou ovoce a zeleninu, jen Delvitu a pár večerek, tak kupuji akorát když mají hezký banány, ale jinak z toho ostatního není nic použitelné. Takže u nás jedou skleničky. Nejvíce chutnají borůvky, broskev a meruňky. Co vůbec nechce je samotný jablko, zkoušela jsem rozdušeny a kupovaný ve skleničce, nic,, teď mi známá říkala, že mám zkusit znovu na syrovo s tím banánem, tak uvidíme. Třeba mi syrový jíst bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
2.5.06 09:29

Ahoj hoky.
Nějak jsem celé tři dny neměla čas se sem dostat. Za chvíli poběžíme do města, ta taky nic nenapíšu. Ale odpoledne příjde babička vozit, tak se sem snad ještě dostanu. Mějte se krásně (tady už to zas vypadá na déšť (ach jo!!!!)
 carsa

• Citovat
  • Upravit
120
2.5.06 12:53

Zpěvák Karel Gott (66) se dočkal své třetí dcery.
Dnes (30.4.) v 6:29 hodin ráno mu jeho dlouholetá přítelkyně Ivanka Macháčková (30) porodila dceru, která dostala jméno Charlotte Ella Gottová. Charlotte po narození vážila 3,28 kilogramu a měřila 51 centimetrů. Maminka s dcerou jsou obě v pořádku.

Je tu ňák pusto prázdno. SLuníčko vylezlo, tak maminky s miminkama taky, že :lol: ? My jsme dopo byli taky. Pár kapek na nás spadlo, ale přešlo to. Večer tu budeme mít veselo - na Slávii je Majáles. Už jenom ty zvukový zkoušky jsou pěknej rachot. On koneckonců každej koncert na Slávce je jako kdyby jsme měli repráky před oknama :roll: .

Vypucovala jsem včera golfky (Cam Apollo) a asi půjdou do světa, pokud neseženem něco prostornějšího na toho našeho obříka. Jinak si je necháme - přežila v nich Adélka, přežije v nich taky :wink: .

Tak zatim čágo!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
2.5.06 19:02

ZDRAVÍM !!!

Přidávám nějaký vtip.....
něco národního: //Vite, co znamena v moravstine GPS?

Gde Proboha Sem//

Tedysek je dneska zase nějaký nesvůj, masírovali jsme dásničky a on držel, tak nás zlobí zoubky nahoře. Asi.

Přeji Vám hezký den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
3.5.06 12:55

Čau holky,
tak jsem z těch doktorů nějaká zmatená. V pondělí jsem tady psala, jak mi naše dětská dr. řekla, že bych kvůli alergii měla malou kojit ještě dva měsíce. Dneska jsme byli na alergologii a tam mi dr. řekla, že když budu mít obtíže (což je u mě celý červen), tak bych malou kojit neměla, že se to dostane do mléka a ať ji začínám odstavovat. Jsem z toho docela špatná, protože se všude píše, že děti, který mají k alergii dispozice, by se měly kojit co nejdéle. Je mi líto, abych kvůli jednomu měsíci, než mi ta alergie skončí malou úplně odstavila. Ještě se zkusím poradit na netu s jednou laktační poradkyní. Ale asi začnu přikrmovat a až budu mít nějaké větší obtíže, dát jí příkrm a jinak budu kojit.
Teď jsem to tady vychrlila a snad to pochopíte, ale jsem z toho docela špatná, vůbec nevím, co si o tom mám myslet. Ještě zajdu k naší dětský, ať mi poradí. Jak byste to řešili vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
3.5.06 19:48

Ahoj PetroJ -pokud ti můžu poradit ze své vlastní zkušenosti(mám alergii od března do října s následným zjištěným astma a ekzém:( )…KOJ CO NEJDÝL TO BUDE MOŽNÉ :! :!

Nevím co máš za alergoložku,ale ta moje mi u Kíťi naopak kladla na srdce ať se snažím kojit co nejdýl to půjde(kojila jsem 8.měsíců),takže se vykašly na ňáký doktory-jejich názory se hodně rozcházejí :( a řiď se jen svou vlastní mateřskou intuicí a pudem :! :! :! …sama vycítíš co je dobré a pomáhá.

Lamargarita -zdravíme po dlouhé absenci tebe i Tadeáška!!

Mějte se všichni pěkně a užívejte teplíčka a sluníčka plnými doušky

PS: Po těch čarodkách je tu ňák podezřele liduprázdno.....si vás skoro všechny stihli upálit :-)))))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
3.5.06 20:18

Syrda - a jak to prosím tě steriluješ - celá sklenička pod vodou nebo jen pod víčko - a jak dlouho se to vaří? A při jaké teplotě to pak skladuješ - v lednici nebo normálně při pokojové teplotě? To jsou otázky, co?! 8O Ale já fakt nevím, tak díky! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí