Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj všichni
Tak opravdu na Dalif nikdo nemáme
. Slyšela jsem ptáky vřéskat i ve tři ráno, ale to, co zažíváš každé ráno ty
, mě by vážně mrsklo!
Dneska jdeme na opíkání ke známým na zahradu, tak se těším na špekoně a kofolku.
jak tady básníš o 1+1=3, tak bych i zašla, ale mám chlapa, kterýho do divadla nedostanu ani párem volů. Co mi dalo práce ho ukecat na Komediograft a to šel jen díky tomu, že tam může člověk klidně v kraťasích a rozdávají tam zadara pivo
.
Užijte si dneska krásný sluníčkový den, zažeňte všechny bacily i chmury v hlavičkách a na srdíčkách a pište. Ňějak to tady slábne
, ale když je hezky, tak je člověk radši venku, že?
Fotky v galerce SUPER!!!!!! ![]()
Krásný den i.
Ahojky holky a dětičky
Tak jsem se dnes vrátila od rodičů, zatím jsem nic nepřečetla, ale večer a zítra to doženu. Ale byly jste aktivní, zase přibylo asi 10 stránek !!
novinky - 5.5. jsem objevila zub a dneska už se klube druhý
![]()
Ekzém je furt stejný, chvilku lepší, chvilku horší..... ![]()
5.6. nastupuju na praxi na psychiatrii u našich v Havl. Brodě, je to na 3 měsíce, bude hlídat mamka a manžel, nějak se prostřídají s dovolenou. Mamka na to obětuje 4 týdny dovolené, budu se jí muset nějak revanžovat.
No, takže si vás ještě musím užít, protože pak se na internet dostanu jen sporadicky, ach jo
![]()
Jo, a velký úspěch- dneska jsem jela celou cestu autem až domů, tzn. 300 km a úplně poprvé jsem jela po dálnici!!!! Hurááááááááá
Téda Bibo, to jsi šikula! Já se řídit hrozně bojím.
Gratuluji k zoubkům!!!
Držím palce s praxí, ať to manža s mamčou zvládnou.
Já se u tebe pak hned objednám, já bych psychiatrii potřebovala jako sůl, ale jako pacient ![]()
Ekzem nás taky zlobí, mažu Bepanthenem, nic jiného nám nepomáhá, ale teď se mi zdá, že je to pořád stejné i po tom Bepanthenu. Zkoušeli jsme Bedan, ale bylo to ještě horší, tak fakt už nevim.
Ráno jdu do práce, tak si jdu dadnout abych vstala ![]()
Pac Aimee
Aimee - já jsem po radách na emiminu ohledně atop. ekzému vyzkoušela krém Exomega od kosmetiky A-derma- teda je krém a mlíko na atop. kůži, já mám mlíko. Měla jsem ho jednou a úplně jí zmizela seboroická dermatitida v hlavičce. Pak mi došel a ekzém se zhoršil a znovu se objevily ty strupy v hlavičce. Tudíž jsem ho po 3 týdnech znovu zakoupila, mažu od pátku 2× denně- seboroa v hlavičce zmizela a ekzém je o něco lepší. Takže ťuky, ťuky, ťuky- musím to zaklepat, třeba se nám to nějak podaří udežet bez kortikoidů. Ale cena je dost vysoká- kolem 400 Kc- a musím mazat celý tělíčko i hlavičku. Mažu ráno a večer a mezitím ještě tak 2 x něčím jiným- Lipobasí a nebo Excipial mastným krémem.
Už jsem konečně dočetla všechny příspěvky, jdu spát…
Dobrou noc všem
ciao,
my vstavali taky ve 3h rano kojo,pak pulhodku nadaval a chrchlal, toz odsavani, pak od 4h uspavani- tatka asi 15min., v 6h kojo a vstavani v 7:30h !!! toz kdyby ta 3h ranni nebyla,tak nadherna noc, jo ptaci peli uz o te 3h ranni aspon u nas v Brne.
…nas malej ma opet rymu a kasel ale nastesti bez teplot , jo a jeste se vratili prdici a cekaj nas zuby- rikala dr., takze bude veselo,ejuchu.
BIBO, AIMEE- s tim ekzemem fakt hrozny, my zmenili praci prasek a pridavame Balneum do koupele 1× za tyden, promazavame excipialem lipolotio nebo cremor leniens… a dobry, vsici ho chvali jakou ma nadhernou plet,pry jak mimino…
at se vam to zlepsi a na delsi dobu prejem.
no nic.uz nevim komu co. klidnou noc a zitra vsici tak kolem 8h budicek- vyhovuje ? ja dala Vitkovi vedet, toz uvidime.
ciao Dalif
Ahojky dalif - a jaký používáš prášek na praní? já měla na začátku Lovelu, pak Ariel Kids a ted chci zkusit Persil sensitive
Mažu vším, co říkáš, do koupele dávám Linola Fett oil- máme ten ekzém hodně těžký
A co kočárek, už jsi nějaký vybrala?
hojas
Bibo - no prave ze jsem pouzivala persil sensitiv, jsou pry lepsi tekuty praci prasky-ted pouzivam club 21 od dealerky plenek Popolini :
http://www.sweb.cz/…/vyrobky.htm
jej to je ale v ramci jakesi spolecnosti…no to se mi nelibi,je tekuty prasek, pak se tam pridava i belidlo ci enzymy, vypere to pekne.
http://www.missiva.cz/…/default.asp?…
nam Lucka - napsala knizku o prikrmech, je to biolozka,hodne zkusenosti s ekzemem a astmatem - u vlastnich deti atd… tak doporucovala i tekuty praci prasek Frosch nebo tak nejak -da se koupit v Hornbachu, Bauhausu a spol. je to na bazi syrovatky ci co…tak ten se chystam vyzkouset, pac Permon U od Clubu 21 - takova alchymie , pridat- nepridat belidlo ci enzymy…a je docela drahy - kolem 150 kc na 20 pracek myslim.
jo a to jsem davala extra machani s Persilem, ale je pravda ze obcas tam dala avivaz, ted rozhodne zadnou avivaz, jen trochu octa a prip.par kapek Tea Trea Oil- nadherne voni pak pradlo a je dezinfikovano.
no jinak dnesek rano to stejne jak vcera,ale ne ve 3h rano ale AZ 4:15h,ale opet odsavani, uspavani..no a od 6h jsme vzhuru, jo stihl me a veskere okoli 2× pocurat…i to co si mel oblict…ach jo.ale teplotu nastesti nema, jen ta blba ryma- odsavame vysavacem,mame Sterimar s Cu i Mn, davam jen s Cu- na infekcni (s Mn- na alergicke rymy) a obcas Vincentku…
no nic jdu se mu venovat. ciao Dalif
Ekzém já musím říct, že nám se ten ekzém na pár dní strašně zlepšil. Až do včerejška měla Barča kůži úplně nádhernou. Ráno jsem ji přebalovala a už má zase červený pod kolenama a na krku. Takže se nám to asi zase vrací. Ach jo.
Včera jsem jela ke kámošce a šly jsme ven. Barča se mi totálně posrala
už v autě, takže jsem musela u nich přebalovat. Hrůza. V kočáru byla hodná, spala celý tři hodiny. Kámošky holka je přesně o rok starší a to je číslo. V kočáru pořád skáče, stojí, otáčí se. To se máme za rok na co těšit. ![]()
Jinak to vypadá, že Barča už brzo poleze (konečně). Začíná zvedat zadek a dává si pod něj nohy. Akorát ještě nepřišla na to, že musí taky něco dělat s rukama. ![]()
Noci už máme celkem v pohodě, většinou vstáváme jednou, dneska ale dvakrát. Taťka vstával ráno do práce, tak se malá asi vzbudila. Zub už se prořízl, takže máme na chvíli klid. Kolik maj ty děti zubů???
Jestli bude u každýho takovýhle tyjátr tak to potěš!
Nazdárek!
Prodloužený víkend super. Byli jsme dost po návštěvách, takže jsem moc nevařila
.
Na dnešek vzhůru 4×
.
PetraJ - Zubů 20. Tož ještě 19×
. My ještě žádnej.
Jdem ven - svítíčko sluní.
Tak pa, tetky internetky
.
http://www.galen.cz/…itdetail.php?…
od kamarádky jsem měla půjčenou tuhle knihu, vřele doporučuju
hola,hola
my dnes vstavali az v 5:20h, a v noci jen 2X,se blyska na lepsi casy, ja snad budu rada,kdyz bude vstavat v 6h,asi toho ulicnik chtel docilit.
Vitek si uz 3 dny strka prsty u noh do pusy, vypada legracne a spokojene.
dodelala jsem pampeliskovy med (pampelisky z Pelhrimova
, no uvidime zatim dost tekuty, nadobi umyto, malej probuzenej po sve ranni 20 minutovce- dnes skoro hodina-oj se mam.
ted uz rychle do Klokanka na cviceni.
no nic zatim ciao Dalif
ps. Mrkvicka jakztakz, bramburek mu moc nejede..no uvidime…
Dalif u nás nádobí neumyto. Rozbila se nám myčka.
Takže budu mýt růčo (to vypadá blbě, to slovo). Barče zase moc nejela mrkev, ale brambory celkem jo. Taky jdeme ven, sice tam fouká, ale snad tam zima nebude.
Odpoledne se jdu konečně zkulturnit ke kadeřnici. Hurá.
Jinak, my dneska vstávali v 8. (promiň Dalif, nechci tě naštvat)
Ale malá vstávala už ráno v půl pátý, takže proto spala tak dlouho.
Tak dodatečně vše nejlepší Domčovi od VerouS a dnes Samkovi od Gosky! http://www.sirmi.ic.cz/smajl/121.gif
U nás mrkev nic moc, brambora taky žádný zázrak, brokolice snad nejhorší (přitom mě chutnala nejvíc
). Včera měl malou vzácnost - černý kořen (kupodivu je hrozně rychle měkkej, mnohem dřív než mrkev, takže jsem ho tam chudáka nechala dusit zbytečně dlouho a vitamíny fuuuuuuuuuuuč) - sice už byl asi krapet vysušenej, ale sladší než mrkev a vypadalo to, že zatím snad „nejchutnější“ pro Pepíka. Tak dneska ho dostane s mrkví.
Zdravím maminky a miminka ![]()
Gratulace Dominičkovi a Samkovi !!!
http://www.sirmi.ic.cz/smajl/141.gif
A VŠEM exémkům a starosrostem ukázat dveře ven !!!
TAK
Franeza Vám to tak hezky jdou ty příkrmy
U nás vede banán a pak v čem je maso
Ale jinak musím Tedýska pochválit, v poslední době sní všechno jen sem tam se tváří jako že to mohlo být chuťově lepší. Ony ty děti potřebují čas si na ty chutě zvyknout, takže uvidíš, že se určité kritiky časem poddají
Třetí zub stále nikde, včera jsem mluvila s jednou maminkou a jejímu Martínkovi rostě jako třetí zcela nečekaně zub špičák nebo jak se ten na boku před stoličkama jmenuje. Takže jsem svůj objekt zájmu hledání zubů rozšířila, ale nic, jen oteklé a asi bolavé.
Dalif prosím prosím, napiš tu mastičku na ty fíčky ve vlasech, jak půjdu k dr, tak si ji nechám napsat
Tedýsek se mi plazí po pokoji, jsem včra večer zjistila, že má vydřený kolena na punčocháčích
Ale na rukách se nezvedne ani náhodou, těžká hlava a svaly nikde ![]()
Jsem zjistila, že si musím nechat Tedyho zapsat do pasu, tak jenom maminky, co budete cestovat s ratolestma, nezapomeňte ať Vás v zahraničí nepodezírají, že jste dítko ukradli, pár případů, kde se to stalo…to musí být dost strašná situace.
Ještě jsem se chtěla zeptat, hlasili jste dítě k nějakému trvalému pobytu ??? ???
Syrda díky ještě jednou za ty rozměry ke golfáči, měla jsem možnost vidět v Brně na Vaňkovce golfky Neonáto Piuma a asi do nich půjdu. Jen jsem zjistila, že je tam trochu problém s nánožníkem, oni ten universal dodávají jen šedý…a já bych potřebovala černý, což taky vyrábí, jen se mi nedaří najít firmu u nás, která by ho i prodávala.
Krásný den všem !
Lamargarita - já myslím, že dítě k trvalému pobytu hlásit nemusíš. Bude mít automaticky tr. pobyt tam, co matka.