Říjen 2005

Napsat příspěvek
Velikost písma:
371
3.5.06 21:14

Hola hola!

Čtu, ale až teďka se dostávám k odepisování.

Všem přejeme (dodatečně) vše nejlepší k půlročku a sedmému měsíci!!!

Píšu radši dopředu :lol:

Samozřejmě jsem zapomněla, co všechno jsem chtěla napsat, takže asi nic. Máme už druhý zub a začínáme lézt 8O , takže začíná zábava :wink:

PetroJ - souhlasím a koj koj koj!!! Ještě zkus napsat několika doktorům, kteří odpovídají na netu - pediatr, kojobába, alergolog a z toho si udělej svůj vlastní závěr a ten bude zřejmě - kojit :D

Mějte se všichni kráááásně, užívejte sluníčko a miminka (to snad už asi nejsou, že?).Je tu vážně pusto prázdno :(

i510

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
3.5.06 22:43

Nestíhám, nestíhám, nestíhám!!!!! Mrně začíná lízt a já pomalu nemám čas ani dojít na záchod.

PetroJ - koj, koj a koj. Ta doktrka je nějaké divná. Podle té mé příručky, pokud je dítě ohrožené alergií, tak se má kojit o msíc déle a začít s příkrmama až od dokončeného 7-mého.

i510 - gratuluju k zoubku. My asi zůstaneme do smrti bezzubky :cry:

Franeza - já bych, když jsi doma, nic nesterilizovala. Já vařím na dva dny a mám to v ledničce. Přeci jenom - čerstvé je nejlepší.

Lamargarito - řekni manželovi, že přestávky v práci jsou zákonem nařízený a musí tě k tomu PC taky jednou pustit.

Zítra jdu do práce. Budu mít prezentaci k asi deseti lidem. Tak mi držte palce, ať to ten můj vykojený mozek zvládne.

Mějte se krásně, carsa

http://www.gify.nou.cz/…ory/br20.gif

• Citovat
  • Upravit
carsa
4.5.06 07:50

Vzkaz pro Dalif: dneska jsem to zažila......ve 4,45 řvou ptáci jak pominutý. Celkem hezký zážitek…nevědět, že vstávám taky…ach jo :lol: ..pro ostatní - kolem šesté záhadně utichají.

Přeji krásné dobré ráno.....

http://www.gify.nou.cz/…bory/x71.gif

carsa

• Citovat
  • Upravit
5891
4.5.06 08:19

Carso - ach su rada, ze v tom nejsu sama. my uz klasika v 5h ,pak keca tak do 6h, pak ma dvacetiminutovku kolem 8h,nekdy dyl nekdy naopak.

jinak dneska jdem na ockovani - 3. + prohlidka v 6.m, toz podame report.

O vikendu jsme byli v Ikee, tolik veci jsme nakoupili- zavesny kos na hracky,zelvu hraci a zelvu velkou,Vitek na nich mohl oci nechat…a soupravu - bryndak a spol.na prikrmy, uz brzy zacnem,jen dneska ma ockovani tak snad po nem…
uz ted na nas hladove kouka a slinta a chce lzicku, talir…a to je nakojen nenasyta jeden.

jo je to normalni on do vseho kope a prska, vcera kdyz poprskal pani prodavacku,nevedela co na to rict. a kope to jsou perdy, do podlahy ,do mice, polstare,lidi…ve vode - to jedinej plaval znak jak se ma - s kopanim,ostatni lezeli nudne na vode, no nekt.maminkam jeho kopani uz zaclo vadit, byly cele mokre…no nemaj lezt do vody,no ne !

no nic jdem se nachystat na cviko a pak odpol.to ock.

ciao Dalif a brzy prikrmujici se Vitek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
4.5.06 08:28

Holky díky,
taky si myslím, že kojení je nejlepší. Ta doktorka asi chodila do školy v době, kdy se tvrdilo, že kojení je nezdravý nebo fakt nevím, kde to vzala. Na netu jsem psala jedný laktační poradkyni, tak čekám, co mi odpoví.
Jinak u nás už pár nocí, to je děs a hrůza. Barča se budí častějš než když byla malá. Asi je to tím zubem, ale už mám z toho nerva. :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
4.5.06 08:35

Ahojky holky a kluci

my taky máme za sebou strašnou noc. Furt řval, tak aby neřval, tak jsem ho dávala na prso. Pořád sebou vrtěl a fňukal - asi zuby nebo co, takže se přidávám do klubu nevyspaných a vyčerpaných. 8O :(
Už zase řve, tak musím letět.

Mějte se krásně sluníčkově

i.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3384
4.5.06 08:37

Ahojky holky,

tak se po delší době hlásím. Byla jsem u svych rodičů a tam nemám net.

Jinak též velké gratulace všem miminkách co mají půl roku.

Jinak je doufám, vše v pořádku a máte se fajně.

Tak pa pa Petra a Eli za 10 dní 7 měsíců

""http://b1.lilypie.com/dpK8p2/.png:http://b1.lilypie.com/dpK8p2/.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
4.5.06 09:00

Tohle mě po ránu fakt pobavilo......

Tati, potřeboval bych nový hard-disk..
A kouzelné slovíčko?
Kurva! Vsechno je dneska zaheslovaný!

• Citovat
  • Upravit
120
4.5.06 14:35

Ivánkovi a Aný vše nej!
http://www.gify.nou.cz/…ubory/45.gif

My na dnešek 4× vzhůru, v 5h vstávačka. V 8 už navařeno k obědu, hůrá na písek. Za chvíli na tom hřišti budem snad dřív než sluníčko 8) .
Přišli jsme v jednu, Adélka úplně grogy, hladová (a to tam beru sváču), totálně vyřízená - mlela blbosti jako když má halucinace :roll: . Dostala najíst a odpadla - spí jak dřevo.

franeza - vodu dávám po víčko. Steriluju od 20.00h do první reklamy v Ordinaci :lol: :lol: = 20min. Na dno hrnce dávám utěrku (nebo jiný kus hadru). Uchovávám v ledničce.

Obden bych to vařit nestíhala, i když by to čerstvý samozřejmě bylo lepší. Jenže to bych ty uragány už vůbec nevyvenčila, stála bych jen u plotny. Přes den spěj na střídačku, takže také nelze :cry: .
Poprvé se postavil na čtyři 20.4. Doposavad jenom souložil, ale už se začíná i posouvat. Tudíž voči na šťopkách. Zdá se mi, že totál nestíhám. Proto si to vařim aspoň takhle do zásoby.

Malá spí, beru vysílačku, Ríšu, udělám si kafčo a jdu ven na zahradu ho trochu ještě vyluftovat :lol: 8) . Tak zatím......letím!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
4.5.06 14:42

Ivánkovi a Aničce všechno NEJ k sedmiměsíčninám !!!! 

PetroJ - já sice asi nějak jako totálně nekojící neporadím, ale aspoň podpořím, drž se svých mateřských instikntů, myslím že to tak bude nejlepší !!! Jinak dnešní standart je, že laktační pracovnice budou říkat kojit co nejdéle a pediatři cca do 6.měs. takže od nich se asi jednoznačné rady nedočkáš. Udělej to tak, jak to cítíš. Já to taky tak udělala a s Tedym si to užíváme a je nám dobře :D

Carsa - tak ja ksi dopadla? Určitě dobře, všááák si šikula, ne?
Mě to teď nějak blbě vychází, když manža odejede, tak mi zrovna to vyjde na nějaký sraz s kamarádkou, tak když je venku hezky, dáváme tomu přednost :) Já slunce miluji a jsme schopná se na něm smažit celý den, také to na mě i Tedym začíná být poznat, pěkně tmavnem :lol: Z mě včerejší sbírky:

na tohle koukám z okna, park je teď krásnej:

i510 - gratulejem k zoubku, no u nás je v očekávání třetí, ale zatím nekouká, jen asi bolí

Včera malej na výletě papal skleničku od Sunarku, kdy byli i rajčata, moc mu to chutnalo, vonělo to už jak omáčka na těstoviny, i to tak chutnalo :-)
Jinak já včera s kamarádkou prochodila Vršovice, Havlíčkovi :,-(y, Eden…no máme v nohách pěkných pár km. Ale byl oto moc fajn, taková to Praha se mi líbí…

Jinak jsem koupila přes inzerát ohrádku od CAM pro Tedýska od jedné maminky, tak si ji vyzvedenme jak budeme v Brně, shodou okolností prodávající maminka bydlí o ulici výš, než my máme náš domov :D Můj život je prostě jedna velká náhoda.

Tedýsek se mi začal stavět na zadní a sranda je, že na rukách se neuzvedne a nožičkama tlačí a hrne hlavu po zemi, no strašný. Také jsme museli zrušit puzzle s písmenkama, protože začal vydlabávat prostředky a pojídat je. Tak jsem koupili v Bauhausu kobereček se silnicí, je to fajn, příjemný na omak a Tedymu se líbí, že je to takové barevné. A Tak si po tom hobluje tu hlavičku :lol:

Mějte se krásně a užívejte to sluníčko !!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5891
4.5.06 16:48

ciao,
tak mame po ockovani, malej uz ma 9,2kg a 70cm (takze nepovyrostl,a dr.dokonce nejprve namerila nejakych 68cm ;) jo dneska pry byl z pacientu nejukecanejsi ;)

mame zacit s prikrmama,toz hura do toho…

Lamargarito vaseho dlouhana asi nedohonime vyskou…
jinak Vitek taky reje,ale nastesti jen kdyz ho mam polozenyho na brichu, do deky to jeste nedelal,ale puzzle rozdelava ho a obcas je najednou uz na parketach a kope… pretacet se stale neumi, jen obcas,tedy dost casto se prevali omylem z briska na zada a rve,ze to nejde zpet…

uz zase pa Dalif

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
4.5.06 17:09

Dalif …tedááá, hezkejch 9200g, to je slušný, no my těžce ztrácíme na váze myslím pomalu za všema tady, krom holčiček, prostě Tedýsek je taková žížala, která jako-by spolkla mamuta - protože on když pojí to, co sní, tak je to na tom břicho dost poznat :D

pohyb je vidět že každí dítě je jiné a dělá si to po svém, Tedýsek se mi otáčí na bříško, už i nalevo i napravo, zpátky to neumí, to vždy čeká až ho někdo otočí zpět :lol: a myslím, že do lezení máme asi daleko. Ale jinak už někřivý tak záda a přijde mi, že kdyby se uměl přidržovat packama, že by už zvládl sedět, že záda drží rovně. A o nohách, to tak ošahat rukama, ale jako že by se o ně uměl opřít, když ho zvednu a jako že chodíme, to bude ještě boj.

Peču si brambory v troubě, dám si je s česnekem a mlékem, to já miluju. jinak nám někdo vykradl ledničku ?!!!?? 8O 8) :P No nic tam fakt není. Snad zbytek marmelády, hořčice a eidamu Zůstali je nějaké věci v mrazáku a co jsme měla pro Tedyho mraženou zeleninu, taky dnes dorazil. Jsme dnes doma samy, tak odpočíváme a na nákup se mi nechce. Nějak snad tak zítra.

Jdu si číst, Tedýsek usnul po své 250ml odpoledního Nutrilonu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
4.5.06 17:35

Tak mi tady na netu poradila jedna laktační poradkyni, že mám kojit. Takže u toho zůstanu, ale nějakou mrkev nebo něco asi občas zkusím. Tak díky za názory, souhlasím s vámi.
Koukám, že některý vaše děti snad už začnou za chvíli chodit! :lol: Barča se umí akorát přetočit na břicho (jen na jednu stranu) a pak nazpátek. To umí na obě. Před chvíli mi tady válela sudy, tak jsem ji musela furt dávat nazpátek na deku.
Teď konečně chvíli chrní, tak odpočívám. Jinak u nás noci stojí fakt za to. Ráno jsem jak zmlácená a Barča se po probuzení furt směje. To je na zabití. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
4.5.06 17:41

Ahojky,
děkujeme za přání k sedmi měsícům.
Ivánkovi také přejeme vše nej,nej,nejlepší.

Tak v Hradci v nemocnici jsme nakonec nezůstali. Tím, že se to zase na chvíli (doufám na pořád) zlepšilo, nebylo co zkoumat. Pan Docent malou prohlédl, ujisti nás, že střeva budou v pořádku a že už to bude jen a jen lepší. Avšak zkonstatoval, že hlavička je opravdu malá a, že by doporučil udělat RTG jestli nejsou srostlé lebeční švy 8O . Tak jsem po návratu domů volala našemu p. doktorovi, ten mi dal kontakt na paní Docentku do Motole a po konzultaci s ní jsme pozvaní na vyšetření na 17.5.
Tak mám zase (stále) nervy v prdeli :oops: :oops: :oops: (doufám, že to nečtou děti)

Carso, protože už mi mozek nebere, chtěla jsem ti napsat a zkušenostech s ovesným mlékem a teď nevím jestli jsem napsala nebo ne :roll:
Já jsem ho teď dost používala, samotné není nic moc, do melty to ujde, ale musí se to vypít teplé, jinak jaksi zrosolovatí, ble. Ale je výborné do vaření. Zkoušela jsem s ním i bramborovou kaši a byla výborná!!!
Samozřejmě tím nemyslím pro Ivánka, je to tuším až od tří let, ale kdyby jsi měla ty chuť. Já už mám povolené jíst normálně, tak uvidíme co to s malou udělá 8O . Doufám, že už nic.

Jo, psala jsem, že začínáme lézt, né omyl, nelezeme- plazíme se.
Na nožičky ještě nejde. Vaše děti- lezoucí už lezou po čtyřech?

Omlouvám se za to neustálé srovnávání, ale hrozně malou sleduji, jestli je v pořádku :oops: :(

Pa Aimee

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5891
4.5.06 19:55

Aimee neboj je v poradku, budem drzet pesti. neee NELEZEM, jen nas cvalda ma dost silu ve vsech koncetinach,ale je liny, to asi po tatinkovi :lol: takze se zveda - no spis zveda zadecek a ryje hlavickou do podlozky nebo naopak je na brisku, priplaclej zadecek a zveda se na prednich, holt zkombinovat to neumi. o pretaceni - koukne na hracku , kdyz je na brisku,tak se natahne pro ni kdyz je na zadech, zmerci vzdalenost, a rekne si to mi za to nestoji a nenamaha se ani natahnou rukou po hracce.

ted spi - stal se zazrak, fakt dneska vytuhl brzo,asi po ockovani. ordinace vola. pa Dalif

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí