Říjen 2005

Napsat příspěvek
Velikost písma:
472
13.5.06 22:18

Biba no vidíš to, Mirka píše že se blýská na lepší časy, strašně moc Vám přeji abyste měli klid od toho exému, já mám teď rozškrabanou celou hlavu, asi bych taky někoho potřebovala aby třeba i vyhupsl z vany a ty ruce mi oddělal :wink: no jo, jenže já už jsem asi stará dost na to abych se nedrápala, co ? :oops:

Syrda tak si to užijte a nic si z toho nědělej, my máme dítě jedno a taky jezdíme do Brna na víkendy jak na měsíční pobyt mimo civilizaci :-) a pro Ty co neví nic o Brnu, fakt je to docela velký město :lol: ale lepším se, vozíme čím dál méně věcí, minule jsem už nebrala skor ovšechny Tedýskovi hračky :oops: :lol:

xeniej vítej z5 !!! :) Tak ať se brzy zbavíte bacilů !!!

Dnes jsme tu měli dědečka-tchána a tak Tedýsek měl předčítání. Jsem dopoledne dnes řádila, napekla jsem dvoje slané plněné sušenky, nutelovou bábovku, oběd a ještě udělala chlebíčky. Nakonec to spásl manža, no co dodat :D

A pak jsme jeli ještě všichni do centra za babičkou - tchýní která se účastnila tady nějakých akcí v Praze. Tak jsme ještě cca 2 hodiny courali v okolí Václaváku a pak je doprovodili na Florenc na bus do Brna, Tedýsek byl maximálně spokojený, koukal po těch davech cizinců a jen koulel očima.
Jen dnes nefungoval výtah na Václaváku, tak jsme s manžou kočárek vynášeli a snášeli, sila. Jsem z toho všeho docela utahaná. Jdu koukat na film Tři králové, tak všem přeji odpočinkovou a klidnou noc a neděli !
Ju a všem maminkám ty nejhodnější dětičky a drahé polovičky !!!

http://sirmi.borec.cz/pimboli/42.gif

Ju a vypadá to na třetí zub a to nahoře 8) Ale ještě jsem to neotestovala lžičkou, Tedýsek už usínal. Ale má tam takovou pidi bílou špičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
14.5.06 12:51

Ahoj maminy.
Patřím do „říjen 2006“ a dovoluji si k Vám vniknout s dotazem kolem kočárku. Vám se mimčo narodilo v říjnu minulého roku a tak by nám Vaše postřehy a zkušenosti usnadnily výběr.
Jedná se mi především o zkušenosti s velikostí boudičky. Mnoho kočárků má boudičku menší a my si neumíme představit, zda je to dostačující pro ježdění s fusakem celou zimu.
Jaké kočárky jste si pořídily? Nám se líbí trojkolky. Uvažujeme o koupi nějakého kompletu = hluboký + sporťák + autosedačka.

Předem díky za Vaše reakce. Budu je tlumočit holkám v „říjnu 2006“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
14.5.06 14:47

martinf- moje postřehy - máme trojkolku Asahi- ale bez otočného předního kola. Korbička není největší, ale v pohodě se do ní malá vešla i s fusakem celou zimu. Jelikož máme ale malé auto, tak se nám tam kočárek nevešel- do kufru nám nevlezou složená kolečka- takže na to se určitě zaměř. Koupili jsme tudíž hned jak to šlo golfové hole, které se dají polohovat až do lehu, takže i když mimi ještě nesedí, tak v nich může jezdit a spinkat.
Takže moje doporučení: máte- li dost velké auto a bydlíte- li na vesnici, nebo v kopcovitém terénu, určitě je lepší trojkombinace, ale fakt kvalitní, budeš s ním jezdit 3 roky. Doporučuju trojkolku s otočným kolem, perfektní kočárek je Jané Slalom Pro- má ho moje kamarádka. Ale pokud máte auto malé, často sestujete…atd. tak si kup na zimu jenom hluboký kočárek, klidně z druhé ruky a hned na jaře si kup kvalitní golfky, ty se vejdou všude a jsou lehounké. Ale zase POZOR! Kočárek budeš potřebovat i na další zimu, ale pokud bude zima jako letos, tzn. hodně sněhu, tak jsou golfky blbé, to je pak lepší sporťák s nafukovacíma kolama. Pokud bydlíš ve městě, kde jsou dobré chodníky i v zimě, pak rozhodně golfky.
Tak doufám, že jsem Ti moc nepopletla hlavu- ale taky jsem byla loni úplně blbá a nikdo mi neporadil
Holdně štěstí při výběru kočárku a spokojené těhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
14.5.06 21:07

biba - díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5891
15.5.06 08:26

dobre ranko,
my dnes taky klasika 5:15h,ale pul hodky si hral v postylce !!! mame krasny zaclony i bledemodre zavesy,ale zkusime dokoupit zaluzie a treba pak bude nase ptacatko dyl spat.
Jinak klasika po rannim prebaleni do 5-10min.zadelano v ciste pline,ale alespon ze tak,vcera ho asi bolelo brisko.

Jo, Vitek se nam nejak rozjedl,vcera mel mrkvicku s bramborem a snedl vsechno a chtel jeste,toz mu ohrala brokolici- no to byl vyraz - skoda mluvit… dnes mu ji zkusim dat znovu s trochou MM, je fakt ze brokolice proti sladke mrkvicce…no jinak mam v zaloze mrkev s ryzi…a vyzkousim cuketu - klasicky uvarit,podusit a rozmixovat ? nebo jakou dalsi zeleninu jeste nez zacnem s ovocem - jablickem a spol. ?

KOCAREK- my mame hluboky Inglesina magnum, je to trojkombinace,ale pouzivame hlavne jako hluboky, je dobry, kdyz to ma polohovatelne dno,pac ditko pak chce videt, nafukovaci kola - super i ve meste, to je der :roll:, zkousela jsem maleho ted dat do sportaku,ale to je teda rozdil- nema nafuk.kola a mam pocit ze Vitek bude naklepany jak rizek..takze premyslim i o koupi sportaku :
http://www.caryfuk.cz/…/typ/22:1006
ma prehazovatelnou rukojet, jeste bych chtela ty nafuk.kolecka ale budu hledat uvidime.

no nic ditko je vzhuru, ma po sve ranni dvacetiminutovce . pa Dalif

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
15.5.06 11:25

Dalif - jojo, povařit a rozmixovat, ještě je určitě dobrá kukuřice ( kupuji mraženou ), pak občas dávám květáček s bramborem a žloutkem, nebo kedlubnu s bramborem a mrkvičkou, růžičkovou kapustu s bramborem a mrkvičkou, už jsem zkusila i celer, ale ten se nedoporučuje při problémech a exémkama, tak s tím asi opatrně. Je to alergen a já jsem si ho dala o víkendu v pomazánce, protože ho miluji a jsem olezlá exémem na hlavě až hrůza !!! Tedýsek nic, je v pohodě :-) Pak ještě když seženeš černý kořen, můžeš zkusit i špenát, ale to děti moc nechtějí :roll: aspoň to moje to nechce vůbec.

Tak třetí zub zatím necinká, už tam prosvítá, ale pořád má ještě slabou vrstvu dásničky, takže se ještě neprořízl, ale ten bude…ale ještě není.

martinf kočárek mám Hoco - Bif food a jsem s ním spokojena, na zimu super, velká kola, vlastní zimní fusak a je to sporťák, když se vyndá taška, lze ho používat jak dlouho třeba, protože dítě si může natáhnout nohy do nánožníku. Je to dobře pratelné, také když padá sníh nebo mrholí netřeba hned tahat pláštěnku, potah nepromoká. Dá se dobře rozložit na sporťák, malý v něm pomalu začíná sedět a koukat ven. Polohovatelná zádička, fajn věc a přehazovací rukojeť taky hodně používám. Na dennodení ježdění po parcích, polňačkách a městských chodnících plní děr super, je to celkem stabilní a vyjedu s ním či sjedu i pár schodů.
Jen je těžký na cestování, má 16kg a tak ještě budu přikupovat nějaké lehoučké golfky když si ho potřebuji snést na nádraží, do vlaku, do tramvaje, k doktorovi a na cesty do zahraničí.
Myslím si že je to vždy otázka nějakého kompromisu, dokonalý kočárek neexistuje :-) U nás jsme chtěli kočárek do 10tis. (Hoco máme za 8tis.)golfky teď dokoupím za 2,5tis., tak jsem se celkem vlezla. A pak jsem měla dítě s porodní váhou 4200g a už teď má 75cm, tak jsem ráda, že mu není malý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
15.5.06 11:50

Martinf - jo, výběr kočárku, to je dílo, já málem nevybrala :wink: . Měla jsem jasno v tom, co chci: hlubokou boudičku (kvůli sluníčku, ale jak vidno, tak sluníčko se dostane i tam :( ), přehazovací rukojeť (geniální věc, teď přehazuju jak vzteklá právě kvůli tomu sluníčku, bez toho si to nedovedu představit - a jezdit s boudičkou překrytou plenou, takže mimi nevidí - asi nic moc pro něj), okýnko v boudičce (aby mimi vidělo - aspoň trochu), aby to bylo použitelný jako hluboký i sportovní kočár , aby houpal (zlehka a ne že se do toho musím opřít, jak jsem při testování u některých kočárů fakt musela) - ač jsem ho nepoznala já, ale moje rádkyně při nakupování - všechno splňoval DELTIM TRAVEL - je to v podstatě sporťák, vložná taška coby korbička k dokoupení. Přes zimu jsem s ním byla spokojená, tašku jsem používala dost dlouho, ještě pár dní v květnu jsem ho měla v tašce (Pepíka, ale to už mu byla opravdu od hlavy k patě :wink: ), teď už jezdíme bez vložné tašky, ale pořád na ležato, zatím jsem ho nezvedla do pololehu/polosedu. Tudíž jako sporťák zatím nemám zkušenosti, ale myslím, že to bude v pohodě. Jediný nedostatek má - takový ten koš na nákupy - je blbě dostupný a plnou igelitku tam dost těžko cpu (ale nacpu :lol: ; je teda fakt, že v návodu píšou snad nosnost kolem kila, tak to přetěžuju, to bych to mohla rovnou zrušit). Jsem se nějak rozepsala :oops: … Jo, jak píšeš o malý boudičce (nemá to být korbička? - jestli jo, tak ty vložný jsou všechny menší než klasický hluboký kočár, já tam dávala Pepíka hezky nabalenýho, v zavinovačce a tašku zavřela - takže fusak se tam taky určitě vejde)

Rodičovský příspěvek - prosím, prosím chodí to na účet zpětně (v květnu za duben) nebo to chodí na ten daný měsíc v tom samém měsíci? Dostala jsem totiž první v květnu, žádost jsem podávala v dubnu (to mi končila mateřská 18.), přišlo mi vyrozumění, že teda jo, že dostanu platbu za duben a pak každý další měsíc (jenže tam píšou něco o tom, že se to jen dorovnává, pokud je peněžitá pomoc v mateřství nižší - znamená to, že když jsem ještě za duben dostala mateřskou vyšší než rodičák, tak mi za duben nedají nic??? Jsem se těšila, že jo :cry: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
15.5.06 12:32

Pozadu, ale přece :wink: Sáře a Elišce vše nej k sedmiměsíčninám! http://www.sirmi.ic.cz/kytka/174.gif

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
15.5.06 13:56

Také vše nejlepší Sárince a Elišce toto letí toto letí k sedmi-měsíčninám

http://www.gify.nou.cz/…ory/kyt2.gif

Franeza - mně mateřská končila v březnu ( byla jsem na rizikovým tak proto jsme začala i dřív ) mělo by to být zpětně, já jsem dostala za březen v dubnu, za duben teď v květnu a měla jsem maximální mateřskou vzhledem k tomu, že jsem kdysi před tím…jééé to už je dávno…vydělávala moc peněz :D …takže to je nějaký zmatek, já jsem žádala v Brně, ona teda žádala moje tchýně…takže to neřeším a ono se to posílá :)

Jdeme se napapat a jdeme ven, snad nebude pršet, zase se projdeme s IvouP a Ráchelkou do Edenu, zkusím se tam nechat trochu přistřihnout :-)

Zítra nás čeká fyzioterapie za přítomnosti neurologa…eujééé a Tedýsek neleze, stále se jen plazí, jako had …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
15.5.06 14:41

Ahoj holky, tak už jsme doma z výletu :lol:

Zatím jenom rychle - pracuju a večer napíšu víc.
Kočárek - já mám bebecar a chválím, kudy chodím. Trojkombinace, veliký (jak jsem koukala do jiných kočárků, tak tam by se mi ten můj dlouhán ve fusaku ještě v květnu nevešel). Veliká nafukovací kola (akorát já mám čtyřkolku - trojkolku jsem nechtěla)…Složí se pěkně, ale nedokážu posoudit - mám vekého kombíka…Má spoustu vychytávek…(a taky se mi líbí). Sice budu taky kupovat golfky, ale příští zimu budu určitě jezdit ještě v tomhle.

http://www.e-detskysvet.cz/…_korba_0.gif

http://www.e-detskysvet.cz/…_sport_0.gif

http://www.e-detskysvet.cz/…_autos_0.gif

• Citovat
  • Upravit
371
15.5.06 19:25

Hola hoj všichni

Stíhám číst, ale nestíhám odepisovat :cry: .
Všecko néééélepčííííí všem!!

Kočár - máme Deltim Transformer. Původně jsme měli vybraný Travel, ale paní v obchodě, kde jsme se na něho byli kouknout říkala, že Transformer má větší boudu, ale jinak to jsou úplně stejné kočáry. Takže jsme ho koupili přes net a bylo. Teďka bych šla do Voyagera (nebo jak se to píše). Moc se mi líbí. Krosím s ním před hory a doly, pole a řeky a vše je OK. Nafukovací kola, trojkombinace. V zimě s fusakem úplně v pohodě a teďka máme sportovní úpravu. jsem spokojená a za 5.000,– to byla dobrá koupě. Nechtěla jsem do kočáru vrážet moc peněz. Je pravda, že ten koš na nákup je vážně špatně dostupný a pořád ho přetěžuju (1. kg neváží ani petka s pitím) a vrže nám z toho jedno péro, ale jinak v pohodě. Slyšela jsme vrzat i Inglesinu 8O za 10.000,–. :wink: Nevím, jestli bych šla do trojkolky, protože se obávám, že by ten náš náročný terén nezvládla. Uvidíme jestli se do něj Papula vleze i v zimě 8O . Přehazovací rukojeť je báječný vynález 8)
Franeza - ty máš Travela? Prosím tě, jak tam připásávaš malýho? Já na to nemůžu přijít. Pořád ty šráky má nějaký přetočený a nejsem si jistá jestli je tam dobře. :(
Zelenina - někde jsem četla , že do jednoho roku stačí miminům ochutnat pět druhů zeleniny, tak se podle toho řídím a nepřeháním to. Máme za sebou brokolici (tu má nejradši) , mrkev, květák, fazolky, hrášek a jako přílohu rýži a brambory. Brambory fakt nemusí, ale rýži sní se zeleninou sní v pohodě. Maso bych chtěla dávat, až tak za 14. dní.
Většinou mu jídlo kupuju, ale když mě chytne mánie, tak koupím vždycky nějakou namíchanou zmrazenou směs, uvařím, rozmixuju a naservíruju. Je ale pravda, že malej dává přednost kupovaným a moje kuchařské umění jde v niveč :evil: :D .
No, nic, budu muset jít. Chlap chvilku hlídá, abych mohla napsat těch pár řádků.
Vítám všechny vydovolenkované :wink:

Jo, ještě dotaz na všechny - jakou autosedajdu budete kupovat? Já mám vyhlídnutou tuhle
http://www.caryfuk.cz/…/typ/22:1366
Předtím jsme vybrali Maxi cosi Priori SPS, ale tato je taky dobrá. Hlavně ta opěrka hlavy je báječná. Kamarádka ji má, ale bez opěrky a říká, že tam malé hrozně klimbá hlava, když usne 8O

i.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2725
15.5.06 19:37

Ahoj holkýýýý

Máme první zubák, jednička vlevo dole Jupííííí, doufám, že nás berete do klubu zubatců :lol: Zítra běžím pro kartáček 8) :lol:

U doktorky jsme dopadly vcelku dobře, Johanka dostala zase Mucosolvan, kapky do rypáčku a fičely jsme po dvou hodinách čekání domů :evil: Očkování proti obrně nás teda čeká příští týden.

Martinf na rady s kočárkem tady asi budou větší odborníci :oops: my jsme řešili spíše skladnost skrz malé auto. Ale ráda bych holky od „vás“ spíše chtěla upozornit na kojení. Jestli mají ploché nebo vpáčené bradavky, tak ať si pořídí formovače prsních bradavek a začnou je kolem 7. měsíce používat neb s kojením budou mít problém. Vím z vlastní zkušenosti, protože jsem spíše přemýšlela nad porodem a myslela, že kojení půjde samo. A kupodivu větší problém byl v kojení než při porodu :wink:

Sedmiměsíčním dětičkám přejeme taky vše nej nej nej

Ahoj Xenie a holky
P.S. Jdu zase žehlit :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
15.5.06 20:05

Jojo, xenie má velikánskou pravdu. Kdyby se mi v těhotenství někdo podíval na bradavky (asi by to teda měl být gynekolog), tak bych nemusela mít takový problémy.

i510 - my už jezdíme ve větší autosedačce, máme tu, co jsi chtěla původně Ty- Maxi Cosi Priori SPS, je super, hlava se jí v tom neklinká.....
Je v ní strašně moc spokojená, protože kouká na nás dopředu a je výš, takže vidí z okna. Koukala jsem na nějaké testy autosedaček a nejlépe vycházeli Maxi Cosi a pak Romer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5891
15.5.06 20:25

i510 **k autosedackam se da dokoupit takovy ten polstarek na krk,aby hlava nebimbala, cestovni.

pridavam se ke Xenii kojeni** je veda, taky cekala ze je to v pohode, koji kazdy a pak… ja mela problemy s prisatim, malej spatnej savec a ja spatny polohy… a hlavne holky z Rijna 2006 - otuzujte si bradavky studenou vodou,at pak neni pro ne sok,kdyz budou skoro furt v pusince vaseho ditka.ja to nedelala,ale priste budu ,cestny pionyrsky 8)

jo ke kocarum - mame Inglesinu a pravda chce obcas namazat ( kdo by nechtel ;),ale ten kos zelezny dole pry na 4kg,cha cha , bezne tam vozim 3 plne tasky Tesco…je proste super, ale u sportaku a golfek uz jen ty mensi plateny…

no nic ,vse nej k 7 mesicninam, toto utika.D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
15.5.06 21:15

kočárek - taky trochu vrže když zaprší, pak to zase přejde, ale jinak v tom táhnu i 6 x2l kojenecké vody :roll: k tomu toho našeho „drobečka“ a jezdíme o sto šest, občas promáznu olejem ale nevím kde přesně bych to měla mazat ty kolečka ??? no je mi jasné že pneu ne..... :wink: :D

autosedačku . naše Chicco ještě chvilku vydrží, je celkem veliká ( dlouhá ) což dlouhatýmu Tedymu vyhuvuje, jak bude sedět tak spíše zvažuji tu od 9-34kg, kde se pak dá oddělat ten zadek a používat sedák, ale ještě jsem si to moc nezjišťovala, mám tu jen tyto stránky od kamarádky: http://www.stiftung-warentest.de/…1265477.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí