Poradna duly
Jana Čurdová
dobre ranko,
dnes klasika v 5h, no f urt lepsi nez ve 4 ci 3h
, ale ve 3h bojovka s uspavanim, neusnul u prsu,musela jsem ukolebat, protoze ve 3h vstavat opravdu nebudu i kdyz ptaci cvrlikali a Vitek vypadal vyspane, spi cim dal min…
Carso s pitim taky bojujem - ale kojim toz to neresim, zkousela vodu , redenou stavu, caj…ale pry staci kdyz se 6× vycura, ale do latk.plenek,takze do jednorazovek se vycura i vickrat ![]()
https://www.emimino.cz/modules.php?…
jo prosim nechce se mi hledat-prosim napis mi i treba SZ jmeno a obchod te krosny.diky moc.
prazdniny- planujem jet k Jablonci do Jizerek…
no nic jdem si uzivat dne,kdyz uz jsme vzhuru…
D
Ahojky,
my jsme původně chtěli jet do Českého ráje, ještě jsem tam nikdy nebyla, ale nakonec nás převezl ekzém a pojedeme k moři- já osobně mám teda raději tůry po ČR než válení u moře, no a ani se mi tam nechce s tak malým mimi, ale nedá se svítit, všichni nám, říkají, že jí to pomůže.
pití - Mája taky nic nechce, ale ona je už úplně nekojená, tak jsem z toho nervozní.
https://www.emimino.cz/modules.php?…
Ahojky
Tak já nevím, ale z mojí malé hodné vysmáté Johanky je malý protivák, který nejde utišit chováním, houpáním, zpíváním ani blbinkama ![]()
Dooufám, že je to způsobeno kombinací nachlazení a růstem zubů
jinak se ze mne asi stane neurotik/ takže Bibo - jedno místo na psychině rezervuj i pro mne
/
Pití máme hrneček se silikonovým pítkem, koupila jsem i lahcičku, ale s pitím je to taky bídné. Ale kojím, takže ji třba přiložím když je trochu protivná a ona si trochu sosne. No te%d je prtoivná tak, že by mohla u prsu viset non stop ![]()
dovolená až se Honza v červenci vrátí tak pojedeme na týden do Jeseníků. Ještě nemám vybráno nic konkrétního, al ebyli jsme tam s Barunkou před dvěma roky a bylo to v pohodě ![]()
Raději běžím posnídat, protože Johanka si dala spací desetiminutovku a potom už asi moc času nebude ![]()
Mějte se moc pěkně. Ahoj Xenie a holky
Včera jsem Mariance koupila kouzelný hrneček od Aventu, něco pososala, ale jak zjistila, že to není mlíko, tak nic! To dělá pořád, můžu jí to dát z čehokoliv, jakmile ale zjistí, že to není mlíko, je konec. A to bude raději o žízni a hladu a nevezme si. A pak jí udělám mlíko a vypije všechno. POTVURKA jedna malá chlupatá!
Ahoj,
Bibo - moři určitě jeďte. To Mariánce udělá dobře.
My taky pojedeme do Bulherska. Ale k moři to vidím tak na 3 dny a zbytek stejně budeme chodit po horách. Manžel pochází z městečka přímo pod jedněma horama, tak to ta zná a už to máme i docela navymyšlené, jak dělat tůry po horských chatách, kde spaní, jídlo a pod. tak myslím, že to i s Ivánkem v krosně v pohodě zvládneme. (spíš mám strach, aby v té době už nechtěl capat sám.....to bychom asi daleko nedošli
)
A co se týká toho ekzému - jak jsme teď byli každý den pořád venku a svítilo sluníčko, tak to má Ivan daleko lepší. Sice jsem ho trochu mazala opalovacím krémem, ale ne zas moc (má ty bulharský geny, tak by měl něco vydržet.
) a úplně mu to zmizelo - i na zádáčkách, kam sluníčko nepřijde. Tak zkus chodit s Mariánkou co nejvíc na sluníčko
Pití - to jsem se taky chtěla zeptat - já i na to trochu čaje, co vypije dává klasický dudlík. Od kdy mám začít dávat pítko? Já měl strach že když UM sosá z normálního dudlíku, tak bych ho tím třeba nějak zblbla.
Xeniej - Jeseníky jsou moc fajn. Tam jsem jezdila, ještě když jsem chodila do školy v Brně a měla jsem kamarády z Moravy. Teď jsme si ale taky zrovna říkali, že jsou to hory, které moc neznáme a možná se tam na pár dní vypravíme. Neměla bys tip na nějaký penziónek, kam se dá jet s prckem?
Jinak neboj, ono to Johanku přejde. To mi pořád říká ta skvělá rehabilitačka, ke které chodím - jakmile dítko začne lízt a doleze si kam potřebuje, tak to už nebude takový ufňukánek. Ale zase jedním dechem dodává, že když děti začnou lízt, tak trpí nočními můrami. Že nikdo neví, proč , ale je to tak. Takže se těšme na klidnější dny a horší noci.. ![]()
Dalif - oni pořád mění stránky, tak doufám, že tento link z dnešního rána bude fungovat. Já ji koupila v Chicco Černý Most Praha - což je teda mimochodem strašný obchod, ale jeden z mála, kam se dostanu s kočárem a pěšky.
http://www.babydirekt.cz/…default.aspx?…
Ale dívala jsem se i na jiné a byla jsem docela překvapena, že ty cenou nejsou tak stršný. Zkusím sem zkopírovat, co se mi líbilo.
Podrobný popis položky KROSNA BABY EXPLORER :
NÁŠ TIP
Název položky: KROSNA BABY EXPLORER
Naše cena: 1890.00 Kč (vč. DPH)
barevné kombinace:
Popis:
krosna využitelná i pro náročnější turistiku,vhodná pro dítě 9-20kg
nejlepší poměr ceny a užitné hodnoty
kvalitní polstrování
bederní popruh s ledvinkou+prsní popruh
vypolstrovaná zádová opěrka
výškově stavitelný sedák s 5-ti bodovým bezpečnostním pásem
objemná spodní kapsa + mnoho dalších menších kapes
výklopný stojánek pro snazší manipulaci s dítětem
odnímatelná stříška s protidešťovým kšiltem (lze odepnout)
rozměr krosny před sestavením (přepravní rozměr)v:67 x š:40 x h:18cm
rozměr sestavené krosny v:98 x š:40 x h:35cm
hmotnost krosny 2,5kg
Katalog. číslo: 6346
Přidat do oblíbených položek
Podrobný popis položky SALEWA KID CARRIER LIGHT :
Název položky: SALEWA KID CARRIER LIGHT
Naše cena: 3350.00 Kč (vč. DPH)
Popis:
praktická lehká krosna prestižní značky SALEWA pro pohodlnou přepravu vašeho dítěte
individuální nastavení sedačky díky Multifit systému
prostorná zadní kapsa, boční kapsy na láhev apod. plus odnímatelný přepravní vak, který poskytuje další úložný prostor - celkem 20 l
materiál: Salewa Duratec extreme
ruční praní na 40°C
hmotnost: min. 2380 g, max. 2700 g, rozměry: 86×26×40 cm
celková hmotnost dítěte a zavazadla 22 kg
Katalog. číslo: 6354
Hodnocení zboží
Ohodnoťte položku SALEWA KID CARRIER LIGHT známkou jako ve škole:
Známkováno: 2×
Průměrná známka: 1.00
Podrobný popis položky SALEWA KOALA + LAHEV SIGG ZDARMA :
Název položky: SALEWA KOALA + LAHEV SIGG ZDARMA
Naše cena: 3250.00 Kč (vč. DPH)
Barevné kombinace: červená
Popis:
krosna prestižní značky SALEWA vhodná pro dítě 9-22kg
hmotnost krosny 2,7kg
luxusní polstrování
bederní+prsní popruh
superpolstrovaná zádová opěrka
komfortní stavitelný sedák s bezpečnostním pásem
objemné kapsy (celkem 20litrů)
odnímatelná stříška,pláštěnka v ceně
ruční praní na 40°C
rozměr složené krosny 69×28×34cm
pouze v šedočerné barevné kombinaci
NYNÍ AKCE DO VYČERPÁNÍ ZÁSOB - CELOHLINÍKOVÁ LAHEV SIGG 0.3 LITRU KE KAŽDÉ KROSNĚ ZDARMA.
Katalog. číslo: 501
Tatonka Baby Carrier
burgundy
cena za ks vč. DPH:
3290 Kč
Přepravné a balné bude po přidání této položky do košíku zdarma.
www.detskydum.cz - nejlevnější
Fotky se mi sem dát nepodařilo - mám to už ve wordu, ale když tak, můžu poslat mailem.
Pití - Bibo, četla jsem tu tvoji diskusi: já to taky řeším tím, že do UM dám víc vody než je předpis. Nebo po krmení zeleninkou dá ještě UM - ale je to spíš voda jen trochu obarvená tím mlíkem a takhle ho šidím. Naštěstí to většinou neprokoukne.. ![]()
bibo tak už jsem dnes pití vyřešila.
Mám tady po Barunce klasický „kapající“ hrneček, tak jsem to Johance po troškách prolívala hrdlem
a šlo to. Tak to zkus ještě takto.
krosnička dnes by mi měla přijít Salewa koala, tak vám ji potom vyfotím a zkusím tam narvat i Barunečku, když to má unést přes 20 kg ![]()
Zatím ahoj, pošťák zvoní 2× tak ať ho nepropásnu. ![]()
Xenie
Carsa http://www.apartman-knoblich.wz.cz/
Byli jsme u nich v suterénu, je to jako klasický byt. V patře nevím jak to vypadá, ale dole to bylo süper, soukromí, kuchyňka na vaření. Ale my jsme většinou chodili po výletě na baštu tady : http://www.narychte.jeseniky.com/str.html
Mají dobrou svíčkovou
a i denní menu za slušnou cenu.
Byli jsme spokojeni.
Xenie
carso - já jsem si původně myslela, že se děti v krosně smějí nosit, až když sedí. Ale asi ne, když v tom Ivánka nosíš už ted.
Mě se taky líbí Salewa koala.
Bibo - ono je rozdíl v tom, když se dítě samo po:,–(í a když dokáže sedět. Ono je na té nosičce napsané, že je to až když dítě sedí. Proto jsem jí vzal k té rehabce, co k ní chodím, aby mi poradila. Ona to zkoušela a říkala, že se nemusím bát, že od 6-ti mesíců už má natolik zpevněné zádové svaly, že to nevadí a hlavně, dítě v tom nesedí.-je tam úplně stejně, jako v těch vacích, které jsou určené pro prťata od narození. Nesmí to být tak, aby měl nohy a záda do pravého úhlu (jako když sedíš na židli). A to už ted žádná ta krosnička nemá.
Ale je potřeba vždycky tak nanejvýš po hodině je na chvilku vytáhnout, protože může dojít k horšímu prokrvení nožiček.
carsa
carso - tak to mi spadnul kámen ze srdce, já totiž když sedím na klíně, tak ona se sama posazuje, nebo v kočárku jí dávám do polosedu, nebo v jídelní židličce nebo v autosedačce tak je. Já si taky myslím, že ted už to tolik neškodí, hlavně že jí neposazuju do prostoru, ale když má oporu a sama sedět - teda polosedět chce, tak to myslím nevadí.
Ahojky všem, jsem nepřihlášená neboť píši z notebooku a nějak mi to nejde. Ale jsem to já Lamargarita.
Vy jste všichni takový cestovatelé na hory. U nás je to jasný, já mladýho daleko neunesu a manža má špatný záda, takže běhání po horách plánujeme až synátor půjde hezky po svých.
Mě to táhne strašně moc k moři. Ikdyž samy s manželem když jsme jezdili, také jsme tam tůrovali. No jsem zvědava jak to dopadne, ale jak jsem to nikdy nemusela, já se letos těším že lehnu k vodě a an ise nehnu
Prostě ležení, plavání, restaurace, řecké pivečko a musaka.
Hledala jsem i tuzemskou dovolenou, jenže mi přišlo, že když bych chtěla v tuzemsku něco jako apartmán ( s kuchyňkou ) tak to jsou povětšinou jen chaty a chalupy pro více lidí, než pro 2 s miminkem. Pak jsem našla nějakou specialitku v městečku Kašperské hory, specializují se na dovolenou s miminkama, k dispozici výřivky ,sauny, bazén, pískoviště, s možnost i vaření, pokoje vybaveny postýlkou, židličkou, vaničkou…ale cenově odpovídající. Zahraničí vyjde levněji :-/ byť tam budeme o týden déle a je tam moře.
Takže stále na programu v září Řecko jen nevím zda ta Parga nebo Kréta…nechci žádný hotel, ale apartmán či studio s balkonem nebo terasou. Asi jsem „nenáročná“
a ještě paličatá.
Dnes fyzio s neuroložkou - tak opět jsme v pořádku, ale Tedýsek má prej do vínku dané nezpevněné a jinak rostlé svalstvo( po mamince nejspíš ), takže třeba směrovat správným směrem. Takže fyzio pokračujeme s tréninkem zpevnění svalů ramen. A byla jsem poučena že se nesmí plazit dopředu, ale ručkovat dokola, chodit prej asi začneme až okolo 13 měsíce, že jakékoliv uspěchání znamená křivá zada. No a sezeni to vůbec. Tak s golfkama ještě počkám. Moře nám moc doporučovala, hlavně prej nechávat lézt v písku, že to bude fajn na posilování ruk a ramen. Tak to vypadá že v září budeme z nouzí teprve lézt.
Lamargarita a Tadeášek 6měs. a 3týdnů
A přeci to nakonec zkousl jako přihlášená, ta kse omlouvám za zmatky ![]()
Čau holky,
od soboty nám nešel internet, takže teď mám co číst. Tady na miminu mi vyjelo 180 nepřečtených příspěvků a za chvíli začíná Ordinace. Takže čtu jak vzteklá.
Dneska jsme byli na druhý lžičce, vážili jsme se a máme přesně 7 kg. Asi bude prcek.
Jinak už máme druhý zub!
Ze zeleniny jsme zkoušeli jen mrkev, brambory a teď brokolici. Ta jí ale moc nejede. Já se ji ani nedivím, ochutnala jsem to a fuj, fuj. Zítra to zkusím s bramborem.
Ahoj, tak jsem se sem konečně dostala.
tak za prvé - přání všem, kteří měli jakékoliv výročí a já to prošvihla!
http://www.gify.nou.cz/…bory/924.gif
za druhé - máme zub! pozdě, ale přece…taky doufám, že nás vezmete do klubu.
Kojení - vidíte a mě zase šlo kojení úplně v pohodě, mlíka jsem měla, že bych uživila celou porodnici a po třech měsících jsem musela začít dávat UM a můžu být ráda, že mi povolili kojit alespoň trochu…
Jinak dovolená naprosto super. Krosnička je asi to nejlepší, co bylo na dítě vymyšleno. Ivánkovi se v ní děsně líbí. Teď na víkend tady byla kamarádka, courali jsme po Praze a taky jsme ho měli v ní. Má rozhled, zubí se na zahraniční turistky a vůbec je to super. A taky mám bezva tip na rodinnou dovolenou s takhle malým prckem. Takže kdybyste někdo chtěl někam jet a nevěděl kam - Adršpašké skály a penzion U skalního potoka.
Zelenina - já jsem taky četla, že stačí 4 duhy, tak pořád střídám brambor + mrkev nebo brokolice nebo květák nebo růž. kapusta. A týden už dávám krůtí maso a dávám do toho trochu oliv. oleje…a je o mňamka. Ivan jí vlastně jenom to, co vařím. Zkusila jsem mu koupit jednu skleničku, protože jsem nevěděla, jestli na tý dovolený budu moct vařit, ale vůbec mu to nechutnalo.
Spíš mám problém s pitím. Zkusila jsem vodu, čaj ale nějak moc mu to nejede. Ale pořád slintá a nepřijde mi, že by byl nějak dehydrovaný, tak snad to bude OK. Je fakt, že jednou, když bylo opravdu hodně vedro, tak pil. Tak snad ví, kolik si má dát. Jak vaše dětičky?
Rodičák - chodí to vždycky zpětně za předešlý měsíc (tak jako výplata). U nás už 5-tého v měsíci.
Zatím se mějte, carsa