Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky!
Vše nej Tedýskovi
http://sirmi.ic.cz/smajl/74.gif
Dnes byl zase krásný den, jsem utahaná, takže vás všechny v rychlosti zdravím a přeji příjemný večer a zítra žádné brzké vstávání. Je přeci neděle
![]()
Ahoj Xenie a holky
Holčiny,díky za rady,snad už to teď půjde!
Lamargarita :používáme Explorer,salát je řecký pokud do něj dáváš i olivy
Už se tady na tebe moooc těšíme,ale to hnusný počasí tam nechej.....nebo lépe,pošlem ho úplně někam mimo
![]()
PetraJ :nenech se zmást,s tím metříkem se tu skoro hoďku rozčiloval tenkrát náš taťulín
,a ke všemu nám tam pro Nikiho naskočil,ale Kristýnce nikoli,tak jsme to vzdali
Z toho „pupku“ mám fakt dost často depku,hlavně teď,když začalo teplo a nejde nikam schovat
Při prvním těhu se mi to do roka vrátilo do normálu(až na strie),ale teď mě viděsila moje Mudr.,že po druhým císaři se to už nemusí spravit ani cvičením
tak jsem dosti rozhozena ![]()
Holčiny,nechci vás ňák prudit nebo aby jste mě nedej bože ukamenovaly,ale jak už jsem někde psala-Kristýnka měla ve 4.měsíci dva zuby a tudíž mi jedla patku chleba,rohlíky,syrový okurek,piškoty......a teď mě asi „zabijete“
-v 7.měsíci dostala na chatě vepřo,knedlo,zelo a jen se olizovala,pak ještě vždy vše zacucla mým mlíčkem a je zdravá jak řípa,žádné neg.stopy to na ní nemělo
![]()
je ovšem pravdou,že jen moje dětská doktorka se nestačila divit a kroutila vždy hlavou,ale nikdy nic neřekla,Kiki žádné jídlo ani kousky nikdy nečinilo potíže,dokonce jsem jí nikdy nic nemixovala-jen pohňacala mačkátkem ![]()
Tak a teď se do mě můžete pustit jaká jsem „krkavčí máma“ ![]()
Valdemara no vidíš jaká si šikulka !!! ![]()
vepřo zelo knedlo však je to samý vitamín
já když v těhu těch 6 měs v tahu zvracela a zvracela, nic ve mně nezůstávalo a už jsem měla -7kg a doktoři mi před nosem mávali s papírem na příjem do nemocnice na kapačky, tak už měla fakt takový hlad, že jsem si u známých dala tuto specialitku, pochopitelně dělanou klasicky na sádle. Napadalo to do mě jak do studny, 2× jsem si přidávala a nic, zůstalo to ve mně. Tělo si umí říct a Tadeášek už v té době taky
![]()
Ahojte holky!
Tak zase budu chvilku použitelná - dnes jsem udělala hrůzostrašnou zkoušku a za A
tak další až za 14 dní…a to hned 3!!!! Ale teď si dám chvilku oddech!
PŘEJEME VŠECHNO KRÁSNÉ TEDYMU A SPOUSTU DOBRÉHO PAPÁNÍČKA, BEZPROBLÉMOVÉHO KAKÁNÍČKA!
![]()
Spánek : vstávávali jsme v 9 ( jedli v 7 a pak zase spali) , teď jíme v 5-6 a vstáváme v 7!
Pak přesunu malého k sobě do postele a podřimuju, on si povídá, nebo hraje s hračkama, které mu podsunu ( mám koš s hračkama hned u postele) nebo mě štípe do tváří a tahá za vlasy…Ale nevylezeme dřív jak o půl 9…
A já jsem hrozný spáč!!!!Vstávat v poledne by mi nedělalo vůbec žádné problémy ![]()
Papání : zelenina, ovoce ( už i syrové jablko s banánem) , jogurty (Holandia, Olma), sušenky Nestlé
pro děti od 6. měsíců , kukuřičné křupky, masíčko, kaše a samozřejmě Nutrilon…to je Domčův jídelníček
zatím je teda ještě bez svíčkové a vepře knedla zela …No a jestli máte někdo přebytek svíčkové, tak sem s ní- po té se můžu utlouct
![]()
Váha : no a když už jsme u tžé svíčkové…tak tu bych teď vůbec neměla…Dle váhy bych měla být asi jen o vodě!!!! A nejvíc mě prudí oblečení, nemůžu na sebe nic sehnat - chtěla jsem nějaké sportovně elegantní sáčko nebo bundičku ( na všechny příležitosti) a nemám nic…oni s náma silnějšíma snad vůbec nepočítaj a na drahé butiky nemám sponzory…
A navíc si připadám taky jak v 7 měsíci, mám pořád 8 kg nahoře a nejde s nima hnout- a to teď furt někde poletuju a snažím se nežrat ale střídmě jíst…no a ty zimní pneu co mám kolem břicha…NO FUJ VELEBNOSTI!!!
Strie: no a od těhu mám popraskané břicho, boky a trošku i stehna a je to strašně škaredé, v těhu jsem se mazala a pak jsem se asi 2 týdny před porodem rozpraskala a ty strie jsou pořád úplně rudé ( fialové) a nevím kdy vyblednou, jestli vůbec vyblednou… ![]()
tak jsem se pochlubila a i si postěžovala, tak se s váma zase rozloučím, mám toho po dnešním dni dost, jdu chrupkat!
Pápá a krásné sny ![]()
Dobré ráno !!
Tak my dnes vstávaly v 5,30 hod, kdo je lepší než my?
![]()
Ale dnes zopakujeme splečnou chrupku po obědě jako včera, jdeme odpoledne ke kamarádce,tak doufám, že nezaspíme. ![]()
VerouS gratulujeme a ať studijní úspěch pokračují ![]()
Valdemara chytéééj letí káááámen
Zelí Barunka nemusí doteď a to má 3,5 roku
Ale to se pomamila, já na to taky nejsem, stačí mi kus flákoty jen občas a zelí jen se sebezapřením ![]()
Carsa posílám mail a čekám to vysvětlení
![]()
Křtiny manžel věřící je, ale s chozením do kostela to nepřehání, chce nechat holky pokřtít, ale já nevím jak to bude, když nejsem křtěná já. To bych asi musela chodit na nějaké „sedánky“ k faráři, že?
Oblečení no každým rokem na jaře zjišťuji, že FAKT nemám co na sebe
a je jedno jestli jsem těhu nebo kojná nebo „normální“
Pneumatika- no teda po Barunce to šlo dolů jaksi lépe, sice kalhoty obléknu i bez zatajování dechu, ale ještě by to chtělo nějakých x-kg dolů ![]()
Venku to vypadá dnes zase pěkně, snad ro vydrží a bude pěkně po celé republice/ tedy i v Praze
/. Včera večer bylo okolo 20 hod 19st.C
a přes den mi uschly na balkoně dvě pračky prádla. Tö miluju, horší bude to žehlení ![]()
Mějte se moc pěkně, sluníčkový den všem přejí Xenie a holky
Ahoj všichni!
Tak v Praze ani náhodou (nevím, jestli Lamargritu zas nepošleme někam na výlet
)
Celou noc pršelo a teď je ukrutná mlha.
Zapomněla jsem na balkoně to puzzle, tak na něj celou noc lilo. Jestli tohle nepomohlo, tak vyhazuju ( Valderamo dík - ale já všechny obaly a účtenky zá:,–(ně likviduju okamžitě po rozbalení
)
VerouS - blahopřeju ke zkoušce. A ještě ses nám ale nepochlubila, co vlastně studuješ…
Váha a tak podobně - mně se docela dařilo hubnout (ono ale shodit 30 kilo není jen tak), ale teď se to zastavilo na +5 a nejde a nejde… a to fakt skoro nejím (s tou dietou, co mám kvůli Ivánkové alergii to ani nejde) i sportuju…ach jo. Ale zařekla jsem s, že jestli pojedeme v létě do toho Bulharska, tak se prostě do plavek musím vejít, i kdybych měla padnout ![]()
Takže teď mám jedny rifle a asi si taky budu muset nějaké lehčí kalhoty dokoupit ![]()
Strie mám taky - poctivě jsem mazala břicho a ty potvory se mi udělaly na zadku a prsou (no bodejť by ne, když se z velikosti 00 nic vytáhly na 00 jedna
). Ale přijde mi, že se to nějak ztrácí tím, jak se to vrací do původní velikosti. Teda prsa už zase nemám žádný - ještě, že existují vložky pro kojící - tím si zvyšuju sebevědomí.
Knedlo-vepřo-zelo - taky bych si dala. Ale já jak má tu dietu, tak až přestanu kojit mám tenhle sen: moje první cesta je: KFC (to nejpálivější kuře), zajím to oříkovou čokoládou a zapiju jogurtovým mlíkem…pak se asi po…ale stojí mi to za to!
Spaní - tak mně Ivan udělal dneska pro změnu radost - spal až do půl osmé s jedinou přestávkou kolem třetí. Ale to jen bylo kojo a hned zas vytuhnul.
Úspěch - včera Ivan zblaznul celý banán - až se tatínek smutně koukal, že mu nic nezbylo. Dneska mu to půl na půl říznu jabkem. Doufám, že to taky sní.
Večer k nám přijede švagrová s neteří. Neteř bude tady v Praze zítra dělat příjimačky na gympl. Tak budeme držet palce
…kruci, to byly časy, když nám bylo patnáct.....
Tak jdu upéct bábovku, aby jí to šlo od ruky.
Zatím se mějte,
carsa
Ahoj holky a miminka ,
v carsa - no nevím, nevím, že by dítě v 9 měsících mohlo jíst všechno? Já budu muset kvůli ekzému lepek dát co nejpozději, takže u nás rohlík zatím pěkně dlouho nehrozí, ani kaše. Myslím si, že větší benevolence je možná od 1 roku, ale minimálně solit, kořenit, nedávat tučná jídla, příliš sladkého. Ale já jsem celkem na zdravou výživu, my oba s manželem jíme hodně zdravě, třeba skoro nekupuju uzeniny, jenom šunkový salám občas, párky a další salámy vůbec nejíme. Bílé pečivo taky ne, jenom chleba a celozrnné, nejíme ani moc sladkého.
Příspěvek upraven 17.12.11 v 18:53
VerouS - teda to, co píšeš o tý váze, to je jako bych to psala já! Bohužel
Fakt je mi trapně, když v krámě (teď nakupuju v těch nejlevnějších - Hypernova, SOS a tak
) nezapnu bundu ve velikosti XXL. Oni ti číňani mají ty velikosti asi nějaký jiný. ![]()
Tchyně mi ráno volala, že by šla malou vozit, tak jsem toho hned využila a konečně jsem se mohla v klidu osprchovat, trochu tady uklízím ty roztahané věci.
Příspěvek upraven 17.12.11 v 18:54
ahojky !!!
Xeniej vyhralas !!!
my vstavali az v 6h
, no sli jsme spat az po 2oh a usnuli pred 22h, pak nekolikrat v noci a budicek v 6h. vcera jsme opekali burtiky a spol.,slavili jsme narozky mladsi segry 25let -pekny vek…
Dnes mame plavco,tak uvidime, v kostele Vitek byl hodnej,pulku prospal a pak cumakoval.
prikrmy - nejhorsi pry jsou 3 veci - bilek, mlecna bilkovina-cerstve mleko a lepek, tyto vsechny veci u normal.deti bez alergie po 10.mes, s alergii radeji az po roce. o soli a cukru nemluve.
veci mam jen vycteny a z prednasek, uvidime jaka bude realita az zacnem s prikrmy, pocitam tak za mesic..vcera jsem mu uz zkousela davat vodu,no na to jak nesnasi dudliky,tak flasku cumlal a i trosku se napil, prislo mi totiz,ze ma nejake lehci plinky, ale mozna to je zase jen rustovy sprut (ze by chtel dohnat Tadeaska vzrustem ??? ![]()
pneumatika - skoda mluvit, je to hruza, Michelin hadra. navic neopalene bile - no proste zimni pneu, uz abysme prezuli a nejlepe kdyby pneu zmizela ![]()
krtiny - my chodime do kostela, ale pro ty co chteji pokrtit a nechodi zalezi dost na farari -bud jen jedno setkani,nebo muze trvat na min.3 setkanich…
hostina pak atd. fakt pripravy jak na svatbu, hlavne cek se musi i lip oblict a ja su nejradeji v sustakach -navic oblict se slusne ,sexy a pritom zakryt pneumatiku je dost umeni.
no nic jdem se chystat na plavani ciao Dalif
dalif - mám pocit, že nezáleží na tom, jestli je to čerstvé mléko nebo umělé mléko. Je v tom bílkovina kravského mléka a basta, to je alergen jako prase. Umělé mléko je vyráběno s kravského, akorát v počáteční výživě (do 4. měsíce) se upravuje poměr bílkovin- kaseinu a syrovátky- aby byl poměr podobný jako u mateřského mléka. A dále jsou ta mléka obohacována o vitamíny.
Bibo - ja jako myslela,ze trebas kysane produkty jogurty a spol.,muzou od 10.prip.12.mesice byt, ne cerstve mliko. Jinak mas pravdu, na prednaskach nam rikali,ze az prestaneme kojit davat pocatecni mleko a ne zacit hnedka napr.s nutrilonem 2 apod.
Dalif
v MM je vic syrovatky min kaseinu ( proto je to takova bila voda), v pokrac.UM a mliku klasickem je vic kaseinu min syrovatky ( proto nadherne bile)
VerouS - tak jak jsem si pročítala Tvoje postěžování na svoji váhu a strie a to okolo, načisto jsem se musela 2× podivát zda jsem to nepsala já
v zahlaví je VerouS ale jako by jsme si teda z oka vypadli ![]()
Ale jinak co se týče studia, to jsi rozhodně ve předu, takže gratulace.
cvičení -se pořád ukecávám, že tááák a dnes si pustím toho Piláta a budu cvičit, jenže já si k tomu udělám kafe, koukám jak cvičí, popijím kafíčko a nic, nedonutím se a tak zůstávám u svého běhání po několikakilometrových tůrách po Praze ( nohy mám jeden velký sval ) po kamarádkách a známých a s kamarádkama a s známýma, a pak s divím, že váha furt +8kg
stydím se.
My dnes vstávali v 7h, takže celkem dobrý, jen tatínek říkal, že pokuď to takhle půjde dál, že se budem stěhovat do většího, aby měl svou vlastní ložnici. To je tak když on se odlepí od PC v 5h ráno a v 7h ještě pořádně nestačil zabrat ![]()
xeniej tak já včera vyžehlila 3 pračky, ale konci už jsem jen skládala to, co nebylo nějak zmačkané a na doma, už jsem fakt mlela z posledního. Celá já, než abyc hsi to rozložila, každý den něco, tak 14 dní nic a pak nezvládám a umírám u toho. Už dnes peru druhou dávku, ať žije žehlení !!! ![]()
carsa tak to máte tam na severovýchodě nějaký jinčí počasí, tady sice je častěji pod mráčkem, ale neprší a i chvílama celkem svítí sluníčko, mlhu jsem neviděla, ale ta možná byla v časných hodinách ![]()
biba hlavně buď v klidu, vidíš to mě zase nějaká ta „máma“ docela chybí, ta moje nezavolá, nenapíše a když se ozvu já, tak mi mlčí do telefonu, kolikrát bych byla vděčná i za radu, která je mimo mísu, ale je
tak to ber, že časy se mění a hold dnešní děti na rozdílch od těch totalitních prostě jíst příborem v 6měsících neumí
A my máme mrkev nejen na plínkách, ale i na koberci, pohovce a tak. ![]()
Jdu Tedymu rozmixovat papču, dnes má mrkývku a kukuřici, obojí ze zmražených pytlíků made in Tesco, protože čerstvá nestála za nic. A nám jdu dodělat filé na víně se sýrem a hranolkama a čepukem.
Krásné odpoledne , my snad vyrazíme ven na špacír.
lamargarita - díky za podporu, mě je jasný, že to s náma muselo být stejný, jako to mám já ted s Mariankou, jen mě štvě, že to ta moje mamina nepřizná a furt je prostě ona ta nejlepší. Jinak mám super mamku. A i tchyni naštěstí, protože jsem se sem přivdala a vlastně mi nahrazuje mojí mamku.
Pověsila jsem prádlo na balkon, ale nějak se to tam mračí, no snad mi to nezmokne.
Jdu na oslavu ke švagrové, zatím pa
Vše nejlepší půlročňátku Tedýskovi! http://www.sirmi.ic.cz/smajl/58.gif
Teda, tak jsem měla co dělat ty dvě stránky přelouskat
a opět jsem zapomněla na co všechno jsem chtěla trošinku reagovat.
Příkrmy - jelikož jdeme až na 6 1/2 měsíční prohlídku včetně injekce
v pátek, tak vyčkávám s příkrmama až co mi řekne doktor. No, co mi asi tak může říct, ale jelikož jsem neználek, tak si počkám. Sice už mám spoustu info stažených z Internetu, takže teoreticky snad vím co a jak, přesto pár otázek na doktora mám (asi dost blbý, ale co). A protože to vidím bledě s tím, že bych se na ně mohla v klidu optat - předpokládám šílený řev a vztekání Pepíčka
, tak nejspíš dojde na vás všechny, koho se pak zeptám
. Takže si myslím, že mu snad nic neuteče, když si ještě chvíli počká. Pak to třeba dožene, žroutíček jeden! ![]()
Kila, pneu - netrápí mě ani tak kila (kupodivu jsem dávno na svý váze před těhu, což mě těší), ale to co mi tam zůstalo!!! Do kalhot to sice už nacpu, ale pod svetrama se to nosilo líp
! Jenže co teď?! Tak se snad dokopu KONEČNĚ s tím něco dělat - karimatku mám v pohotovosti a na očích připravenou už asi 3 měsíce …
Praní, žehlení - praní mě baví
(aby ne, když mým úkolem je to do tý pračky jenom nacpat), ale pak si taky nechávám tak 2-4 pračky na žehlení. Miluju žehlit Pepíkovi (když už si mám vybrat) - to jde rychle. ![]()
Dalif - křtiny - prosím tě, tu křticí roušku a svíci si tedy musíme pořídit sami, jo?! Svíci jo, ale tu roušku - kde?
O víkendu jsme byli zase na chatě - sobota krásná, v neděli jsme odjížděli ve slejváku (jen tak tak). Tak jsem se těšila na chození v týdnu ven nadvakrát, ale zjistila jsem, že mám sotva čas se pak najíst a zase abychom vyráželi
. To musím nějak vypilovat. Teda on je trošku problém v tom, že já něco žvejkám skoro pořád, takže přijdu z venku docela hladová, rychle teda něco sehnat a zase vyrazit. Do teď jsem si to ukuchnila nebo připravila, Pepík mě třeba nenechal to zbaštit hned, ale někdy potom, času bylo dost. Ale to teď nějak nepůjde
.