Říjen 2005

Napsat příspěvek
Velikost písma:
carsa
22.4.06 07:56

Ahoj všichni,
včera bylo snad zatím nejtepleji.
Byli jsem celý den na návštěvě u té své kamarádky. A musím Vám zas napsat pár postřehů.
Je to ten chlapaček, co měl v 6-ti měsících 10 kilo. Teď je mu 9 a je pořád řádně tlusťoučký. A dostává slazený čaj a piškoty Docela jsem se tomu divila, ale kamarádka mi říkala, že v jejím okolí všechny maminy dávají od 7-mého měsíce i rohlík s máslem a že prý od 9-tého můžou ty děti jíst naprosto všehno. Tak teď nevím. Fakt jsem si říkala, jestli to tedy spíš náhodou nepřeháním já. Ale připadá mi, že když to děťátko 6, resp. 5 měsíců jenom sosalo mlíko, tak se přeci během dalších třech nemůže naučit jíst všechno ostatní.
Fakt nevím, ale asi si nechám svoji pravdu - já mám naštěstí vždycky výmluvu tu potravinovou alergii :cry: . I když tak moc bláznivá matka snad zas nejsem - třeba maso mu samozřejmě dávat budu, i když ho sama skoro nejím.

Ale jinak byla návtěva skvělá. Bydlí u Hostivařkého parku, tak jsme tam prochodili všechny cestičky a dokonce už někde otevřeli zahrádky, tak bylo kafíčko a kofola (i510 - dík)

Biba mám doma to samé, jak se vzdálím (a to stačí jen se otočit), už nstane řev. Ríkala jsem to té rehabce, kam chodím - je to taková starší fajn ženská - a ta říkala, že kolem 7., 8. měsíce je to normální - že si začnou uvědomovat matku a závislost na ní. Ale, že to NĚKDY (někdy taky ne), potom pomine.
Ale, jak mi říkala, jedna kamarádka - užijme si to. Až se dostanou do puberty, budou chodit po druhém chodníku, jak se za nás budou stydět :lol: :lol: :lol:

Křtiny - neporadím, neznám. Jsme oba neznabozi.....ani k té svatbě jsme se ještě nedopracovali.....

Exém - docela jste mě vyděsili. Já zase naopak četla, že sluníčko a teplé počasí by to mělo zlepšovat, takže jsem čekala na jaro jak na smilování. Ale Ivan to nemá nikde, kde by se mohl zapařit - nejvíc na tvářích a na ručičkách (kruci, jak se jmenuje ta druhá strana dlaní) - no tak tam a na tom samém místě na nožičkách.

i510 - to musela být strašná noc, taky bych nevděla, co dělat. A chlapa přizabít málo! Hlavně, že to nic nebylo a Patrick je v pohodě.

Dalif - tak Vítek už má nevěstu? A ještě bez práce. Počkej mamino, zatím se tomu směješ a jednou je budeš muset odhánět :lol:

Přeji krásný den,
carsa

• Citovat
  • Upravit
578
22.4.06 08:34

Dobré ráno všem maminkám a miminkám ,

Lamargarito , gratulujeme Ti s Ráchelkou k půlročním Tedýskovým narozeninám.

http://www.alviva-europe.com/…64631_th.jpg

Přejeme všem krásnou sobotu plnou sluníčka .

IvaP s Ráchel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5891
22.4.06 09:03

Biba,Franeza - my mame po krtinach, jsme verici oba, krtiny jsme meli nakonec v lednu a i to pribuznym prislo pozde, no je pravda malej vyrostl ze zavinky a navic dostala sprda od mamky,ze jsem zavinku nanaskrobila…
kmotrem se stal muj nejmladsi bracha, jmeno nemusite davat po kmotrovi, muze to byt trebas jen Josef - jako ma krestni jmeno v rodnem liste, tam jde spis o to,ci jmeno ma,pak ma dle toho patrona - ochrance…My jsme meli puvodne jen Vit - sv.Vit je poradnej svatej :wink: , ale pak jsme pro jistotu prihodili sv.Martina,takze mame Vita Martina. Nekteri davaj jedno,jini dve,jini 3 jmena napr.Adam Petr Josef - puvodne si myslela ze tam krti tri deti a pak videla jen jedno haha, kdybysme v nasi rodine byli poktreni tolika jmeny, toz nez by mamka vyjmenovala vsechny deti s jejima jmenama…
jinak muzete to mit se msi ci bez, jen obrad krestni - vyznani viry a vlastni krest, to drzi kmotr, kmotra dite. Co je k tomu potreba krestni svice a bila krestni rouska ( my to oboje koupili v obchudku u Petrova),ale mozna bych krestni rousku si radej usila, vubec se mi nelibili co prodavali a za 100kc !!,ale bylo malo casu.
po obrade je obyc. slavnostni obed - ten byl u nasich,ale priste asi do restauracky,min starosti s pripravou…

http://www.mojezlaticko.cz/?… /> http://www.mojezlaticko.cz/?… /> http://www.mojezlaticko.cz/?…

maly mi tu nadava,musim jit , jsme vzhuru do 5h, ale su rada ze nejsme v tom nejlepsi vid Syrdo ?

Dalif

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
22.4.06 15:00

Ahoj holky ,tak venku je nádherně,my už se celý dopo vyprocházkovali a jelikož jsem včera na babský srazík málem neodešla(zjistila jsem totiž,že nic jarního ani letního neobleču-má velikost před těhu 36,nyní 40 :cry: a to skoro nic nežeru!!)tudíž se taťka nabídl,že se mnou půjde dneska něco zakoupit,abych „neplakala“ :! Jen jsem valila oči 8O koupil mi dvoje lehký kalhoty v New Yorkeru,dvě trička,Kiki 3/4 kalhoty a sobě trencle na floorbal :lol: tož to u něj není Normální,ale potěšilo mě to :! LAMARGARITO:vše nejlepší Teďánkovi k půlročním narozkám!!Jinak srandičky,srandičky......né,babáč byl skvělej,už tam těch těhulí je 5-plný počet(já to začala a oni pokračují :wink: )v Černém drakovi jsme neskončily,chodíme každý měsíc na jedno místo a to do Sharinghamu na Křížové a máme pro sebe celý saloooon :) anakonec tam dorazil i taťulda s malým,atkže se to prodloužilo,ale NIKi byl ve svém živlu a spal KUPODIVU od 22:30 až do 5:30 :lol: :lol: :lol: takže jsem se poprvé vyspala.Zítra se chystáme z dítkama do ZOO,tak snad tam nebude moc natřískáno :? Holčiny užívejte jara plnými doušky,je krááásně!PA,PA jdeme ještě na zahrádku s „tchýní“ Jarčou,těšíme se na vychlazené pivko :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
22.4.06 16:30

Tedýskovi vše nej nej k půlročku!!!
http://www.gify.nou.cz/…ubory/66.gif

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
22.4.06 16:34

křtiny - my s manžou nejsme pokřtěný ani jeden a do kostela taky nechodíme, ale nedávno dělala křtiny jedna moje kamarádka z jižní Moravy ( mě o tom tedy jen psala, neúčastnili jsme se ) a tam to teda je větší oslava a akce jak svatba, nechávala šít zavinovačku, no velká paráda to musela být

ranní ptáčata teda Syrdo to je mi líto, že to dětičky tak zmohlo a o to stávali dřív. Mně teď Tedy začal se na ranní mléko budit o hodinu dřív, tak v 6:30, ale pak vydrží buť někdy ještě podřimovat a nebo si v klidu hrát v postýlce do 9h, do té doby já jsem totiž spící mrtvola

carsa já si myslím, že když ještě maminka částěčně nějak miminko kojí, že opravdu nění kam spěchat s tím papáním dopředu. Určitě nic nepřeháníš, děláš to tak jak sama cítíš a co vidíš že Ivánkovi šmakuje a člověk z toho i pozná, že zatím třeba nic dalšího nepotřebuje.
Věc jiná je, když dítě kojeno není, tak jako je tomu u nás, že jsme na příkrmy najížděli opravdu s tím úhozem 4.měs a tak už jsem dál se vším. Já mám v plánu taky s ukončením 7.měsíce začít zkoušet ten lepek, tj. nejprve kaše z obilných vloček, těstoviny, chtěla bych zkusit přidat rajčátka ( Hipp dělá testoviny s rajčatama ) dát vocumlat nějaký ty sušenky pak ten rohlík, a jogurty, s piškotama a řepným cukrem ještě chvilku počkám. Tedýsek mi natahuje do délky, ale zjišťuji že jinak má teď tak o kg méně jak stejně staré děti, tak začínáme nějak ztrácet. A přitom on by mi jedl pořád, tak je u nás občas řev, že mami už nedá 4 banán nebo druhou flašu kaše :? Je to moje malá žiravinka :D

IvaP jééé děkujeme, jsme Vás viděli, jak jsme vyjížděli nakupovat do Tesca do Krče, mávali a Vy nic :wink:

Valdemara tož Sharingham znám dobře :D Tak říkáš těhulky už všechny? U nás v práci to začala jedna kolegyně a já byla druhá ( my si přehodili židli pro štěstí, obě jsme na mimíško čekali přes 3 roky ) a po nás nastala taky nějaká vlna, to ta židle nestíhala :lol: Pozdravujte v Bystrci opičky a jiný plyšáky !!!

Děkujeme za přáníčka k 1/2 roku, taťulda s náma dneska dopoledne byl autím nakoupit, malého jsem měla v klokánce a on tak strašně v tom kopal a po všem se tam natahoval, lidi se na něj usmívali, takže v pohodě. A nyní táta už zase zabředl do pracovního procesu s vyhlídkou i celého zítřejšího dne naštěstí do ložnice k notebooku, tak já nevím co mi s Tedym podniknem. Teď chrupká taky na pohovce, v jedné ruce drží medvěda a v druhé kočičku a dohání dopolední spánek. Asi písnem IvěP zda s nama s Ráchelkou nepůjde odpoledne do parku :wink:

Tak krásný víkend přeji

http://www.sirmi.ic.cz/deti/99.gif

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
22.4.06 16:43

Lamargarito , my jsme u taťky v práci. Nechcete přijet na Chodov? Nebo zítra nechcete jít na vycházku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
22.4.06 16:49

Ahoj,
já jsem vyhnala tatínka s kočárkem na procházku a snažím se něco dělat do práce. No, dělala jsem asi dvě hodiny…ale už holt nejsem tak výkonná ..... a musela jsem nakouknout sem.

Ráno jsme jeli kupit nějaký kytičky na balkón, tak budu večer set a sázet a doufat, že už nebude mrznout…brrrr.

Taky jsem koupila pěnové puzzle, ale nějak divně gumově smrdí - tak je zatím na balkóně, aby vyvětralo, ale nevím, nevím…

Jinak brňačky, ostravačky a všechny na východ od nás…užijte si dnešní vycházky. v Praze už totiž je zataženo a každou chvilku se to spustí. Tak počítám, že to zítra dojde i k vám.

Tadeáškovi velikou pusu a všechno nej, nej

http://www.gify.nou.cz/…oubory/5.gif

carsa

• Citovat
  • Upravit
472
22.4.06 16:50

IvaP Tedysek mi spinká a tady je taaak zamračeno, asi bude bouřka ( bolí mě jizva což je předzvěst něčeho takového ), tak uvidíme zítra, to bychom šli s Váma rádi, když bude pěkně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
22.4.06 16:55

Lamargarito , tak zítra když bude pěkně. Krásné odpoledne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
22.4.06 17:40

LAMARGARITO :hloupý dotaz...... :oops: co mám udělat,když chci mít takový mezery a řádky mezi psaním?Štve mě,že to mám vše dohromady :( jak udělat tučný písmo jsem už dola,ale ten zbytek…jsem prostě neandrtálec :evil: CARSA A PRAŽANDY :tam u vás se to slunéčko moc neohřeje,to je mi líto-přijeďte do Brna,tady je jarně celý týden a procházek si užijete až,až(ikdyž možná,že na večír to sem taky dorazí a to tu Lamargarita už „nedovolenkuje“ :) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
22.4.06 18:29

Holky, prosím, můžete mi všechny poslat mail na:

carsa@seznam.cz

Vysvětlím..díky

• Citovat
  • Upravit
8523
22.4.06 18:45

Čau holky,
dneska bylo fakt hezky, akorát my jsme půlku dne lítali po krámech. Jeli jsme do Liberce do OBI utrácet. Ještě že máme toho kombíka, jinak bysme jeli asi na třikrát. :lol:

Valdemara - s tím oblečením tě chápu. Já asi měsíc na sebe sháním jarní bundu a všechno mi je malý. :oops: Mám teď břicho jaký jsem měla v 7. měsíci. Fakt hrůza.
A takový neandrtálec asi nebudeš, když tu máš metřík i fotku. Na to jsem nemehlo já.
Když chceš nový řádek, zmáčni enter a skočí ti na další řádek. Když ho zmáčneš ještě jednou, udělá se ti mezera. Doufám, že jsem ti svou vysoce odbornou radou pomohla. :lol:

Carsa já taky doufám, že se Barče ten ekzém sluníčkem zlepší. Ale asi se ty děti nesmí moc oblékat, pak je to asi ještě horší. Barče to teď měla fakt hrozný, škrábe se na břiše i přes oblečení a když jsem jí sundala triko, padala z ní hromada šupin. Naštěstí teď už zase máme svojí mastičku (nedávno nám došla), tak jsem ji včera namazala a už to má v pohodě.
Jinak si fakt nedovedu představit, jak 7. měsíční dítě jí rohlík s máslem. Já bych se bála, že se udusí, vždyť ho nemá čím kousat. 8O My budeme kvůli alergiím kojit o něco dýl, ale příkrm chci zkusit už od května. Jsem děsně zvědavá, jak jí to pojede, ale jinak radši budu kojit. Já i manža máme alergii, tak nechci nic riskovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
22.4.06 18:49

Valdemara klidně se ptej, ale varuji, mé rádo-by znalosti jsou taky s mezerama. Stačí to odentrovat nebo Ti to nejde ? Napíšeš větu, zmáčkni cca 2× nebo 5× či 10 x enter a máš odstavečky. Teda doufám. Co používáte ? Firefox?? Explorer??
Pokuď máte tento typ PC, jakékoliv snahy od mezery jsou zbytečné :lol: :lol: :lol:

http://www.1az.cz/…/pc/3166.jpg

Nebo v případě této klávesnice:

http://www.1az.cz/…avesnice.jpg

Jo já zase pojedu, co nevidět, zatím to vypadá na 4.-8. května, přijede sprškááááá !!!

http://st.blog.cz/…ky/16566.jpg /> Jdu chystat Balkánský nebo řecký ? ? No zkrátka zeleninový salát s balkánským sýrem, Tedy se zase domáhal jídla, ach jo, za dnešní odpoledne mi zchlamstl už 2×210ml Nutrilonu tak jsem zvědava zda si dá ještě tu 200ml kaše…ale chlapec jí dostane nejdřív v 21h.

http://www.miluska-bv.cz/…pict0249.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
22.4.06 19:06

Ještě jsem trochu pátrala po tom pečivu a našla jsem třeba toto:

http://www.rodina.cz/dotaz3774.htm

Jinak ve svém okolí mám kamarádky a známé, co i 2-letému dítěti nedají nic jineho než mi jí Tedy teď a zase jiné kamarádky a známé přesně naopak, cca od 8.měs jim dávali co jedli normálně celá rodina. A pak si vyber 8)

Takže já vyčkám, co přinese čas a pokusit se to do toho cca 1 roku trochu držet bez toho koření, nadměrné soli, řepného cukru a těch éček, bílku a podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí