Poradna duly
Jana Čurdová
Franezo - my krestni rousku koupili v obchudku u Petrova - katedrala, nebo v nejake charite…moc se mi nelibil vyber,bych usila hezci,ale nebyl cas.
vice zde : http://www.miminet.cz/clanky.php?…
a taky zde :
http://www.apha.cz/…svatosti.php
pripadne se zeptat,tam co prodavaj veci pro miminka…
jinak tady se prihnala prehanka - odkud asi, nejspise z Prahy, to jste si mohli klidopido nechat !!! propriste
![]()
Vitek je nejaky mimo, asi erupce na slunci,uz to doslo tak daleko ze uspavame v kocarku na balkone, pac jiz dvakrat uspala na mici,ale po polozeni do postylky oci jak baterky…
navic su unavena,dne poprve po porodu na KOLE- super projizdka,jen nejsu zvykla na prsa,div ze nevlaly za mnou, naposledy jsem byla na kole nekdy v dubnu/kvetnu loni a skoncilo to sesivanim brady a zamcenim kola po dobu tehotenstvi…
no nic jdu vystridat manzela. ciao Dalif
Franeza - svíčku i křestní rouško jsme koupili přímo na faře, celkem za 100 Kc, kdybych věděla o někom, kdo by mi ho nějak hezky ušil, obháčkoval a vyšil, tak by to bylo lepší
příkrmy - holky, a za jak dlouho po podání zeleninových příkrmů jste začaly s maso-zeleninovými?
masíčko - začali jsme asi po 14dnech, ale u nás zatím byla jen 1× mírná reakce na hrášek ( červené tvářičky a prdíky o sto šet
) a pak když jsem to dala znovu už nebylo nic, přeci jen u Vás u toho AE bych možná ještě posečkala, ale třeba ji masíčko nic dělat nebude…kdoví, je to hodně individuální. Co už jste všechno papali za příkrm ???
Tak už ten hnus deštivej s bouřkou dorazil i sem ![]()
Verous :Srdečné poblahopřání ke složení zkoušek a palečky k těm co tě ještě čekaj ![]()
Dalif :co zrovna ty si stěžuješ na „šílený pneu“......jsi hubeňour s velkýma přednostma
Jinak,jízdu na kole ti docela závidím
my jezdili hodně na dlouhý cyklostezky,pak i s malou v sedačce na kolo,ale teď asi dlouho pohromadě nevyjedem(Kiki váží 21kg,takže brát jí do sedáku by byla „smrtojízda“ a sama ještě na kole bez přídavných koles nekočíruje
)Takže buď jen solo nebo až příští rok!
Nové kolo bz koleček už jí stojí v předsíni,jen nevím kdo za ní bude běhat,aby si nenamlela-už teď vypadá jak dalmatin......samej modrák ![]()
Lamargarita :ZOO se dnes bohužel nekonala-Kiki měla ráno tak nateklé oči od pylu a bolela jí hlava,tak odpočívala a až odpo jsem navštívili „tchýňku“ v Kohoutkách a ta nám oznámila,že si chce vzít na dva dny oba rarášky do své péče
.......tak,že bychom si s tátou udělali večer jen pro sebe
![]()
Jinak holčiny,zaplatila jsem si opět kurzy POWER JÓGY ,takže snad už s tím břichem něco provedu
Budu sice chodit až po večerech,ale po malé mi to zabralo a spevnila jsem si parádně celý tělo a upravila zažívání.......DOPORUČUJU!!!!
Všem klidnou dobrou noc a sladký spánek vám,tatínkům i mimískům ![]()
ciao, myslim ze jsme vitezi v rannim vstavani, dnes v 5hod. ach jo, a to vcera nemohl usnout,toz nakonec jsme ho uhoupali v kocarku na balkone az kolem pul devaty vecer a tam spal jak zabity,v 11h jsem ho prenesla do loznice,a v noci asi 2× ci 3× fakt nevim, takhle brzy rano mi to nemysli.
Valdemara tys nevidela me pneu, jo umim to zamaskovat volnym trickem, ale kvuli nim muzu nosit jen tak 3 tricka, ostatni smutne visi ve skrini … prednostma - s jednou prednosti,ktera vypad dost asymetricky,talze se cek opet nemuze chlubit…a to jsem byla rada ze konecne mam prsa, my s Ackama si ted uzivam prave Cecko, i kdyz bych uvitala kdyby nejenom prave…
Jo a POWER YOGA - neni to moc pomaly a nudny ??? premyslela o ni,ale radeji bych brisni tance,ale ty jsou v utery a to ma Martin nemcinu a pokazde zadat o hlidani…ach jo.KOLO je super, mam radeji akcnejsi veci, i SPINNING bych brala,ale je v blbem case.
uz nadava ulicnik.pa Dalif
lamargarito - tak už byla 3 dny mrkev a 2 dny mrkev s bramborou. Ještě bude dneska mrkev s bramborou, pak chci zkusit 3 dny mrkev s rýží a pak brokolici.
valderama - Power jogu bych taky chtěla vyzkoušet, ale u nás jí bohužel nikdo necvičí. Podle toho, co jsem o ní četla, je určitě super.
Příspěvek upraven 17.12.11 v 18:55
Ahojky holky a kluci
Nošení + pláč - klasika jako u nás. Manžel mi pořád říká, že si ho nemám učit (malýho) na to nošení a že ho mám nechat řvát. Ale já četla, že teďka začíná období, kdy dítě vyžaduje pořád pozornost a začíná si uvědomovat závislost na mamce. Chodím o víkendu pro jistotu s manželem, když jde vozit, protože by ho prostě nechal řvat, až by se uřval k spaní
![]()
Moje oblečení - v sobotu jsem vybírala půl hodiny triko a stejně skončila s manžovým. Nosím jedny kalhoty. Jedu ve čtvrtek do Brna, tak doufám, že něco koupím.
Vepřo-knedlo-zelo - v Beskydech jsem si dala Kyselicu a bramborák se zelím a na tom uzený maso, mňam, takže už vím, co si dám o víkendu, ale zajdu si na to do jedné výborné restaurace na obídek. ![]()
Dodatečně všechno nejlepšíííí Tedymu!!!!!!!!
Kytičky - v sobotu jsem vítězoslavně za:,–(ila semínka balkonovek, tak se teším až pokvetou.
Křtiny - jsme neabsolvovali a ani absolvovat nebudeme, ale doufám, že to zvládnete v pohodě a pak napiš.
VerouS - též gratuluji ke zkoušce a určitě levou zadní zvládneš i ostatní. Taky jsem chtěla studovat dálkově, ale jsem absolutně neschopná se k tomu dokopat. Šátek - nový úvazy jsme ještě nezkoušeli. ![]()
Kočár - už jsem udělala letní úpravu a je to paráda, protože si malej může v pohodě natáhnout nohy
. Je teda přikšírovanej, ale v pohodě. Jen by v tom kočáře mohl vydržet dýl, ale utěšuju se, že až začne sedět, tak to bude v pohodě a bude tam chtít bývat, protože bude dobře vidět.
Pneumatika - hrůůůůůůůza, zjizvená, vytahaná a kvůli ní nezapnu žádný kalhoty ![]()
Kolo - mám šílenej absťák! Ani loni jsem nejezdila, abych nehodila hubku a doufám, že letos si stihnu aspoň otlačit zadek
. Na kole je ještě prach z cest jak jsme jezdili na Istrii. Musím zamáčknout slzu ![]()
Praní a žehlení - miluju praní a vešení prádla na balkon, ale s žehlením je to tragédie. Se mi tak strašně do toho nechce, že kolikrát beru pro Patrika nevyžehlené oblečení, abych ho mohla oblíct ![]()
Jogurt - jedla jsem jogurt a dala ochutnat i malýmu, protože koukal a otevíral papulu a jak mu jel, ale dostal jen pidi, protože to byl ovocnej (teď mě ukamenujete). Ale do měsíce asi zkusím bílý, třeba mu pojede i ten. Když ne, tak do toho šupnu Granko a sním já ![]()
Páteční závody - byla tady naše Colettka. Pomazlila jsem se s ní a taky zamáčkla slzu
. Bohužel byly s paní třetí od konce, ale jsou spolu teprve tři měsíce a samozřejmě to tady poznala a pořád chtěla jít k nám. Ach,jo, bylo mi ji líto
. Snad nám táta dovolí příští jaro štěně taky na vychování.
Tak jsem snad stihla zareagovat na všechno. Po obídku frčíme do lékárny koupit něco na opalování. O víkendu jsem se snažila pořád ho schovávat před sluníčkem, ale je to fakt nemožný, tak ho radši napatlu a uvidíme. Vůbec se mi do toho nechce, ale v dlouhým rukávu a dlouhých kaťatech se strašně potí.
Jo, to mi připomnělo, jsem se chtěla zeptat jak vypadají potničky. Se osypal na rukách a tročku na hrudníčku, ale tam už to má lepší. Není to nijak červený nebo tak něco, ale když se po tom přejede, tak je to takový hrubší.
Ještě jsem se chtěla zeptat kojících jestli budou dávat malým něco k pití a ne jenom prso. Jak bylo to vedlo, tak furt měl žížeň a byl pořád na prsu. Ale zkoušela jsem flašku i nekapající hrníček a pořád si s tím jenom hraje ![]()
Už si myslím, že jsem se rozepsala dost ![]()
Krásný den
i.
Všchno nejlepší Julince!!!!
zkousela sem vodu,ale taky si s lahvi spis hral
ma pry vypit tolik kolik ma prikrmu aspon.prvne zkusit cistou vodu-nejlepsi - jak bude cakat vsude kolem a nemusi se prat oblec atd.
kdyz to ne tak odvar z jablecn.slupek ci jine caje, ale pozor na hermanek !!! a nebo piticko od Hami ci jine naredit aspon 1:3 vody…
kdyby byli nase ditka mladsi melo by se davat jen prso,ale jestlize uz prikrmujem nebo se chystame -davat pit vodu a spol.
rvani - manzel nenecha vyrvat naopak myslim ze je citlivejsi jak ja , ja su otrkana…hodne na nej zapusobil clanek co mu precetla :
http://emimino.cz/modules.php?…
a taky jine, o tom vyrvavani,ze se pak bude bat postylky apod.
no nic jdem ven . ciao D
Zdravím všechny přítomné i nepřítomné
Biba :power jóga je fakt super a ikdyž se někomu může zdát „pomalá a nudná“(že Dalif
),pokud se cvičí poctivě a dlouhodobě,tak se opravdu nadřeš a máš zpevněné fakt celé tělo a napoprvé tě kvalitně vše bolí,jako bys byla nejmíň dvě hodiny v posilovně
Kámoška si myslela totéž co Dalif a když to se mnou jedinkrát prubla-řekla,že je nadřená jak kůň a bude radši chodit jen na procházky
3koda,že to tam u vás nemáte,ale třeba by se daly i ty břišní tance,jenže se u nich nehubne
budeš mít ladnou chůzi i pohyby,zpevní se pánevní dno po porodu,ale toď vše-zabere to spíš na psychickou stránku......mám vyzkoušeno ještě v těhu ![]()
I510 :ve čtvrtek valíš do Brna po nákupech,tak ať máš šťastnou ruku
......a neuděláme při té příležitosti opět srazík?Samo pokud by ti to časově vycházelo!
kočárek :my už dali Nikiho do trojkolky-sporťáku,otočeného po směru jízdy
sice toho moc nenaspí,ale je spokojenej jak želva,že na vše vidí a hlavně mu nic neunikne
![]()
pití a opalovací krémy :pokud budou větší vedra,určitě bych dávala vodu nebo čajík,ale ne granulovaný-hlavně nééé ti jejichž dítka trpí ekzémem
(kožařka mě už u dcerky varovala,že je to největší alergen a zhoršují ekzémy-mám bohužel vyzkoušeno)a taktéž POZOR při nákupu opalováků pro dětičky-kupujte jen ty na kterých je tučně zvýrazněno:BEZ KONZERVANTU A EMULGÁTORU
protože ty ostatní mohou v kombinaci se sluníčkem vyvolat ošklivou svrbící vyrážku ![]()
Tak snad vám mé vypozorované rady budou trocu k užitku a jdu věšet prádlo,pak pro malou do školky a někam s dětičkama do parčíku na vzdoušek.....je tu nádherně
PS:ještě jsem opomenula,že jsem ještě v „šoku“,náš Nikoušek usnul dopo v 10:30 a vstává k mému úžasu až teď
PAPA
Zdravíme !
Dnes máme taťuldu pracovně mimo Prahu, tak myši mají doma pré
Už jsem skoro zapomenula jaká je to pohoda být s Tedýskem sama doma a my si to užíváme ![]()
Dalif máš nějaké neviditelné pneu
myslím, vypadáš hodně dobře. Valdemara tu jógu si chválí hodně ženských, tak Ti přeji sílu a trpělivost. Taky jsem si plánovala jak budu někam chodit a mě se nechceeee
Ježdění na kole mě bavilo tak do cca 25let, to jsem jezdial s kolegama na podyjí, dělala 80km denně, ale pak jsem k tomu měla větší a větší averzi a tak jsem svoje byť oblíbené kolo nenápadně dala na sídláku k popelnicím a druhý den už tam na tom jezdili místní děti ze sociálního domu, určitě bylo víc využíté než u mě ve sklepě
já na sport nemám buňky a pokuď jsem nějaký měla odumřely
![]()
biba no to jste šikulky, vidíte jak Vám to pěkně jde
Ještě mohu doporučit kukuřici ( osvědčila se mi mražená od Tesca ) a cuketu ( dýni) ty se i alergikům doporučují a uvidíš to bude Márince šmakovat, obojí je nasládlé, taky se obě zeleninky dají kombinovat s rýží, nebo i s mrkví, myslím že s masíčkem ještě máte cca 14 dní čas, kamarádce tady teď paní doktorka taky říkala, že není kam spěchat, ona částěčně kojí a částečně dokrmuje umělým a masíčko mají začít prej přidávat od ukon. 7.měs. tak uvidíte, co Vám doporučila dr když máte ty ekzémky ???
i510 taky cca za 14 dní zkusím nějaký bílý dobrý český jogurtík, uvidíme, co mladej na to řekne. Včera se mi pořád natahoval do taliře s hranolkama, tak jsem mu jednu dala do ručky a co si myslíte že s ní udělal? Položil na stůl a udělal buch, buch a hranolka skončila jako placka rozpaplaná po 1/2 stolu. Překvapilo mě že ho nenapadlo to strčit do pusy.
pejsánci to věřím, že to muselo být těžký s tou Colettkou, no však štěňátko bude, ne ??? A jaký plánujete ???
opalovací krém máte s některým dobré zkušenosti?? Já uvažuji o tomto : www.lekarna.cz/…l-dr-muller/ mám s touto značkou jako atopik docela dobré zkušenosti, i se šampónama a tak. Co myslíte ???
pití my zatím pijeme s flašky, máme i koupený hrníček, ale Tedýsek to zatím nechce, ale snažím se mu to občas podstrčit, aby věděl, že né na všem je jen dudel na kousání. Hodně to střídám, malej mi nechce pít čaje z pytlíku či luhované a samotnou vodu, tak dávám fenyklový drink od Sunárku a granulovaný čajík bylinkový ( obsahuje heřmánek, fenykl, medunku ) a dextrozu a pak občas koupím šťávičku od Hami a ředím ji s vodou.
Tak hezký den !
Pěkné odpoledne všem ,
Lamargarito , taky moc děkuju za včerejšek, bylo nám s vámi moc fajn
. Dne volala Kačka, tak jsme byly s ní opět na Kavčích horách.
Manželovi jsem řekla, e se jdu zítra ostříhat, a smířil se s tím. Můžeme si dát zítra sraz ve 14.45h. před cukrárnou? Péťa mi malou nepohlídá. Nevadí Ti to prosím Tě?
Díky taky za mail
golfky mám asi otřepaný dotaz, ale přeci, budete pořizovat golfky a případně jaké ??? J áse nemohu rozhodnout
jsem z toho zmatená
a vůbec se mi do toho nechce investovat, ale na bazarech jsem nic nenašla
nu což, přidejte nějaké typy, zkušenosti či plány …
IvaP počítám s tím, předběžně domluveny, kdyby pršelo nebo neco přijdete k nám, Ondra asi stejně bude pryč, hezký den !!!
Díky moc Lamargarito, a pít nějakou tekutinu, abych se vyhnula kolapsu začnu ![]()
Hezký večer
Tak jen tak v rychlosti než začně Zdivočelá země ![]()
Pejsánci - zase fenečku goldena (zlatýho retrívra) a zase na vychování. V roce věku půjde na výcvik, takže to zase ořveme ![]()
Sraz - nabídka lákavá, napíšu kamarádce a můžeme se domluvit.
Opalovadlo - koupila jsem Daylong Kids OF 40. Lékárnice mi dala na výběr mezi tímto a tím, který uvádí Lamargarita. Tento je prý otěru odolný, takže stačí namazat jednou.
Klíšťata - tak už jsou tady, svině jedny!!!
Dala jsem malýho na zem na šátek a když mi potom vytuhl v kočáře, tak jsem ho tím přikryla a bylo tam!!!!
hezký večer
i.
opalovaci kremy - pro deti rozhodne bez chemickych filtru - to znamena ze nereaguji s pokozkou, jen fyzikalni filtry ( odrazi Uv zareni ,ale nevyhoda hur se roztiraj) - dobrej byl Microsun 20 ,ale ten se uz nevyrabi misto nej je Daylong 4o Kids .
jo daylong dobrej ze staci jednou namazat,dr. muller jeho zase vice ( taky ma jen fyz.filtry,coz je dobre),ale ten vickrat mazat. Taky budu muset koupit. no malej bude bilej jak snehulak ach jo.
jo do 6.mesice by se mazat nemeli, nekde pisi i do jednoho roku,ale slunko previt opaluje i ve stinu,toz bych mazala.
sraz rada Te I510 i Patrika uvidim,ale zalezi jestli budes-te mit cas…
klistata jsou hovada !!! kill
ciao Dalif