Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky.
Zdravím Vás po víkendu.
Jinak mi se máme dobře nemoc nás jistě opouští, ale plavání jsem zítra odhlásila. nebudu pokoušet znovu nachlazení. Včera jsme byli na navštěvě u tchýně, ale ještě jsme nikomu nic neříkali. Říkala jsem to jenom mím rodičům. No k dokttorovi jdu příští úterý tak se moc těším a jsem zvědavá jestli už bude vidět i stdíčko.
Jinak Lucinka na hop:,–(le hopsá, ale opravdu nejraději má knížky.
vítám nové těhulky a dvojčátka to je krásný.
Leonko na solárko bych raději taky nešla. Těhotný se ani opalovat nemají.
Mějte se krásně drobek
Ahojte holky, tak dnes jenom v zkratce ![]()
Seznámek:
Nick/stáří maminky/ termín porodu dle MS/ pohlaví/jména
Baruš/28r/2..10
Makk(Markéta)/33/3.10/2děti - David 11, Lukáš 4
Kája/26r/4.10
Mlíko/24r/6.10
Dzazi/26r./11.10
Petrana-1kocicka111(Petra2)/32r./12.10
Verububu
Kvetinka2(Hanka)/29r/13.10
bbettka(Petra)/27r/14.10
Lime(Lenka)/33r./17.10
misinka(Šárka)/27r/18.10
Katulínek (Katka)/31r./21.10
Drobek/29r/25.10
Leonka23/-/25.10.
Evulefka
Caress
Goldy
A Leonko do solárka bych určitě nechodila, dále se nesmí do sauny.
pa
Lime
PS: U nás všechno ok, a holky pistě
a ví někdo proč se nesmí do solárka - konkrétně? nebo to píšete ani vlastně nevíte proč. je to 100 % dokázaný, že to škodí, popř. čim?
Ahoj holky,
tak jsem muže vyexpedovala do práce, tak mám klid. Jinak mě pořád odhání od netu ať do toho nečumím, nerozumí tomu, jak si tady důležitě povídám! (chlap
)
Petro2 Studuju andragogiku, jestli všechno dobře dopade, bude ze mě v červnu magor a v říjnu maminka. Jaký byl pobyt u rodičů? Že jsme ti chyběly!
Tak ráno jdu k dr. tak dám pak vědět co a jak.
Leonko to solárko vypusť, viděla jsem o tom reportáž a těhule tam fakt nesmějí. Jsem hlava děravá a nepamatuju si proč to zakazovali. Ale těhule obecně nesmí být ve vysokých teplotách (sauna, opalování a tak) hlavně v prvním trimestru to škodí plodu. Píše chytrá kniha.
Vítám nové přírustky, dvojčátka jsou boží. Dávejte na sebe všechny pozor!
baruš
Gábinko z října 2006 jen nám sem klidně lez, aspoň některým prvotěhulím (viz já) poradíš co nás čeká a nemine. Jinak máš pravdu, moje švagruše musela průkazku vracet bleeee. Obrečely jsme to.
Petro2 Ještě jsem ti chtěla písnout, že se máš klidně na studia vrhnout, pokud máš chuť tak je to super. To se ti může jenom hodit. Já jsem už taky „stará větev“ na studium a dělám školu při práci. Mám sestru o 5 let starší a ta začala studovat teď. (synovec se narodil 2004).
Ahoj všem,
jdu jen pozdravit, večer sem juknu.
Zdravím Goldy ![]()
Petra
ahoja…
tak jsem nska byla na te kontrole, dvojcatka to nebudou, udrzelo se jen jedno, za to ale silne, povidala pani dr.
uz ma dokonce srdicko… uzasnej pocit videt to problikavat na monitoru… malem jsem slzicku neudrzela… ![]()
Solarko opravdu ne e, i ja ho okamzite vypustila ze sveho programu a ver mi, ze jsem byla silny zavislak..
tak to zvladnes taky… ![]()
Termin porodu jeste nevim, podle vypoctu z posledni menstruace by to mel byt zacatek rijna, ale presneji mi to povi az doktorka, ne?
Ze jsem tehotna vim uz mesic, ale mam pocit, ze mi to porad jeste uplne nedoslo…
asi to bude taky tim, ze zadne ranni nevolnosti se nekonaji…nebo nevim.. ![]()
Ahoj holky!
Petro2, možná se v těch Bohnicích sejdem
Moje robátka také nejsou žádní kliďasové, ale pěkní raubíři. Eliška je dobrá učitelka a Štěpula vynikající žák, takže je to doma občas pěkné rodeo. Ale tvrdí se že třetí mičo je už zátěž jen tak o 20%, takže vlastně pohoda. Ale nevím nevím, už vidím jak jezdím pro Elišku do školky, s sebou Štěpánka něco přes dva roky a v šátku malého kojenečka. Štěpánek chodí na takový prográmek pro děti s rodiči, tak do 2 a 1/2 než bude moci chodit do prográmku bez rodičů taky budu zřejmě chodit ošátkovaná, to by chudák Štěpán přišel pěkně na buben. Ale stejně se těším a věřím, že se mimčo udrží (jsem fakt dost opatrná s tím nadšením, ještě je moc brzy…) a taky se těším, jak si budem sdělovat zážitky s početnou rodinou ![]()
Leonko, s tím solárkem bych byla taky opatrná, určitě se ještě poptej, myslím že by bylo zbytečný kvůli tomu riskovat.
Mějte se Katka
Ahoj holky,
tak jsme to opravdu chytli. Já i manžel od Bětule a frkáme tu všichni tři.
Snad se to mezi námi nebude točit do kola…
Všem novým těhulím gratuluji. ![]()
Leonko, solárko bych nechala až po těhu ![]()
Hezký večer.
Petra
Ahoj holky,
vítám u nás nové těhulky.
Dneska jen na skok jsem strašně spací a ráno musím brzo vstávat jdu na odběry tak Vám přeji krásný večer
Kája
Ahoj holky,
vítám nový těhule. Je mi furt zle ať s ním nebo vypiju cokoliv. ![]()
Večer je to nejhorší to si rezervuji wc - nemáte nějaký účinný recept na nevolnost? Mak
Mak, nápodobně, taky hledám recept na nevolnosti. Mám neustále šílený hlad, ale po všem je mi blbě, taktéž když nejím. Víkend byl krizový. Bohužel nezvracím, tak se mi moc neuleví. Rána a večery jsou „nejlepší“, zvlášť když dětičky brzy vstávají, resp. večer jsou na vystřelení a manžel třeba není doma. Pomáhá mi téměř neustále něco neutrálního ukusovat (kukuřičné chlebíky…) a zapíjím vyprchanou ochucenou Magnésií. Beru též od včerejška homeopatika na nevolnosti, tak uvidíme. Štěpa usnul, jdu taky zalehnout.
Pa Katka
No nápodobně:). Je mi taky permanentně blbě. Největší problém mám s pitím. Mám hlad, nemám chuť, po všem je mi blbě… Jen občas když se najím, se mi udělá na chvíli dobře. Taky nezvracím, i když někdy by to snad fakt bylo přijemnější. Dneska ráno to bylo konečně fajn, tak jsem vyrazila do města odevzdat něco do školy a sotva jsem dolezla zpět:).
Pokud jde o saunu, co myslíte? Já četla, že první trimestr raději ne. Ještě než jsem zjistila, že jsem těhotná, jsem tam dvakrát byla, tak jsem se ptala doktora a ten mi řekl, že pokud tam nebudu vždy 20 minut při 110 stupnich a jsem na to zvykla, tak se nic nedeje… tak nevim.
Mejte se krasne, jdu se pokusit pracovat:).
Dzazi
ahoj.
záření v solárku se dostane jen do kůže - nikam dál, ptala jsem se na to.
a co se týká škodlivosti - jedná se především o přehřátí organismu - ale to nemám v úmyslu. stačí tam nechodit na tolik minut a pustit si silnější větrání, aby se člověk tolik nezahřál. o nic jinýho tam nejde. nejdůležitější je spokojenost - mám sedět doma v depresi ? to možná uškodí dítěti daleko víc. toť můj názor
a ještě něco - nemám samozřejmě v úmyslu tam chodit imrvére. jenom teď na pár minutek a esi mi pozdějc bude blbě, tak tam chodit nebudu že jo. kdo by to poblitý solárko uklízel… ![]()