Poradna duly
Jana Čurdová
Čau holky!!!
A zas ta věčná diskuse o vitamínech a obříkách. Nevím, nevím. Já brala při obou dětech (i v období kojení) Mamavit a Eliška měla 3.42 kg a Štěpán 3.60 kg. Já měla při narození 4.10 a máma těžko něco tenkrát brala. Manžel má 1.92 cm a kolem 90kg, já 1.78 a tak 65 kg. Takže žádní trpaslíci nejsme. Mě doktor radil do 12. týdne brát kys.listovou a pak ty vitamíny, a tak to udělám i teď. A chemie? V tuto dobu není na trhu zrovna přehršel sezónních, tuzemských čerstvých ovo-zele, nejlépe v bio kvalitě, a raději nechci vědět, co je za hrůzy např. v rajčatech ze supermarketů. Za sebe tedy bych se vitamínů nebála, ale je to jen můj názor a zkušenost.
A chřipky - já s dětmi berem 1× týdně preventivně homeopatikum Oscillococcinum a vzdor tomu, že všichni ze sousedství už nemocní byli, my jsme zatím v pohodě. Ťuk, ťuk, abych to nezakřikla. Nevím, jestli je to opravdu kvůli těm homeopatikům, ale určitě to neuškodí. A může se to brát i během těhotenství, v úterý jsem se ptala našeho MUDr. - homeopata.
Mějte se
Katka
tak sem to oznámila příteli
že jsem podle početí asi v 3. týdnu - a on prej: „a už víš co to bude?“ - no koukám, že se v tom těhotenství asi moc nevyzná ![]()
budeme muset proštudovat nějaký publikace asi ![]()
ale jinak byl rád - i když to nebylo plánované. hned si pochvaloval, že má výkonného pinďu
a hned běžel pro kytku … a najednou chtěl místo mě vyndavat nádobí z myčky, abych se k tomu nemusela ohýbat… to je ochoty, snad mu to ještě pár dní vydrží ![]()
Jak jsem vytušila z předešlých příspěvků, tak to asi zaleží na doktorovi:). Já měla PM 1.1. a na prvni ultrazvuk mě objednal na 6.3.
Přeji krásné odpoledne.
Já měla poslední MS 29.12. a šla jsem k dr. na potrvzení těhu a rovnou na ultrazvuk 13.2. - podle MS jsem byla v 7. týdnu a měla jsem už vidět 8mm mrňouska a jak tluče srdíčko
Ahoj Leonko,
moje doktorka ma ultrazvuk primo v ordinaci, takze mi prvni delala hned pri prvni navsteve, vlastne mi tim potvrdila tehotenstvi, to jsem byla 5+4, ted jdu z nova 6/3/07. Pokud chces videt trosku vic nez jen cernou bublinu, jdi az ta v 7tt nebo 8tt. Pokud to samozrejme vydrzis, to uz bude videt i srdicko.
Mej se, jo a dej vedet jak dlouho bude tvuj pritel vyklizet mycku.
Petra2
Tak jo - já si ještě s tím ultrazvukem počkám. Já se obecně k doktorům nikdy nehrnula…
Ahojky,
Leonko to jsem se zasmála, jak manža kmitá…
Tak snad mu to vydrží. Jinak mě doktor objednal v 6tt a viděla jsem už i srdíčko. Nejlepší máš si zavolat a oni podle poslední MS tě objednají.
Jinak Bětuška je stále nemocná. Už má tedy jen 37,2 teplotu. Ale je stále utahaná a spinká i po obědě. Před chvilkou se po čtvrt hod spánku probudila a začala tu vrávoravě chodit po pokoji, tak jsem ji vzala a položila a ona spinká dál. Nechápu…
asi chodila ze spaní…
Petra
ahoj ahoj
Jsem taky dost unavená a proto zaléhá po obědě s malou ta teda ještě spí tak já relaxuju u počítače jinak mě tam nenechá. No jinak už máme jen rýmu a odpoledne se chystáme celá rodinka ven půjdem asi koupit malé hop:,–(lo-zvířátko nemáte ho některá, jak jsou s ním děti spokojené?.
Leonko to je moc hezký jak manžel o Tebe pečuje a neboj pár dní mu to zůstane.
betko ať je Bětušce brzy lépe.
no nic mějte se všechny krásně a pěkný víkend. drobek
Drobku, to je fajn, že se uzdravujete. Mě právě začíná bolet v krku…
O tom hop:,–(le jsem také uvažovala, ale nekoupila. Tak nevím, ale myslím, že se na něm děti vyblbnou.
Všem přeji ať chřipkové období ustojíte a jsme jen zdravé.
Betko díky za reakci tak ať jste taky obě fit mě za poslední měsíc boelo v krku 2× a měla jsem i 2× rýmu naštěstí bez teplot. No jsme celá rodina s imunitou nějak na štíru. Tak hodně vitamínu a hodně zdravíčka hlavně. mějte se
no právě, že my nejsme nemocný, jak je rok dlouhej a když to nejmíň potřebuju a začne být venku hezky… ![]()