Poradna duly
Jana Čurdová
Simi a co bříško, nebolí ho?
holky, snad jsem doplnila tabulku, ale pokud chcete doplnit míry, prosím písněte mi sz, v textu hledat je to složité. díky za pochopení.
Kitty, no kukám, že sis zase užila.
Doma už bude vše lepší, odpočívej a nechej se hýčkat. Co Robík na brášku?
Jméno/věk/bydliště/děti/vdaná/svobodná/TP/KO
zari - Martina / 30 let / Uherský Brod / Nelinka /2roky / vdaná / TP 18.10. /překvapení Alinka - / let / / 2děti / / vdaná / TP 19.10./překvapení katka - Katka /26 let / /děti zatím nemá / / vdaná / TP 20.10. /holčička terkaaa - Tereza /25 let /Praha/děti zatím nemá / / svobodná / TP 20.10. /chlapeček KalinkaIvča - Ivana / 28 let / Jihlava / Honzík / vdaná / TP 25.10./chlapeček Luluška - Lidka/26 let/Natálka/8.7.2006/TP 31.10./chlapeček-Dominik
Aktivně se neúčastní Megi17 - Lenka / 22let / Nejdek / děti zatím nemá / / / TP 5.10. / KO jaška - Jana / 29 / Brno / syn / 3roky /vdaná / TP 11.10. / KO / holčička bamberlok - Ingrid /21 let / Zlín / /děti zatím nemá /svobodná / TP 11.10. / KO /chlapeček - Tadeášek Vanes - Jana / 25let / Ostrava / děti zatím nemá / / svobodná / TP 17.10. / KO /holčička Luumu - / 31 let / Praha / Barunka 15.11.2007 / svobodná / TP 22.10. / KO / překvapení 
tichule píše:
Kitty, no kukám, že sis zase užila.Doma už bude vše lepší, odpočívej a nechej se hýčkat. Co Robík na brášku?
zatím dobrý, chová atd. tak uvidíme co dál
handah:protoze tenhle nalez k indukci proste neni:-(..tak pokud by se nezmenil,vis…Tekaaa
KITTY,nene bříško nás nebolí..to spíš po Nutrilonu v porodnici jsme měli průjem a pořád brečel..po Sunaru nic
Kitty vítej doma…já měla v Podolí jednolůžák a stejně jsem se taky těšila na vlastní postel a záchod…
ta postel tam totiž děsně vrzala a fakt jsem se tam moc nevyspala…nooo, néé, že by to teď bylo lepší, chi
jo jo, někdy řve, někdy ne, když řve, dokrmím ze stříkačky a je klid..
jooo, a Simi už to psala, ona nekojí od začátku, odstříkává a pak dává z lahvičky, proto to „kojení“ zase až tak moc nehrotí, což chápu. Já to tenkrát u terky vydržela dva měsíce, odstříkávat a pak dávat lahvičkou a byl to fakt záhul
Alli, ale teď kojíš normálně, ne? Žádné odstříkávání a pak krmení z lahve. Já odstříkávám pro případ nouze, šetřím vážně každou kapičku a snažím se kojit bez kloboučku, někdy to jde super, jindy hůř, ale vydržet jen odstříkávat a krmit miminko z lahve, musí být časově náročné.
Holky a to se ti vaši prckové nepřisáli ani s kloboučkem?
Kitty, tak toje fajn, Robík je taky ještě prcek, já myslím, že mu to asi ještě moc nedochází, tím pádem s přijetím bráchy nebude mít žádný problém. ![]()
Tak momentálně spíme, tak zkusím něco napsat.
ale nejdřív dotaz. Poslední měsíc těhotenství mne dost bolela levá kyčel-asi spojení pánev-kříž a te´d je to ještě horší. kolíbám se jak kachna. máte s tím někdo zkušenosti? že to třeba přejde a nebo je to potřeba řešit?Jak? Máte nějaké cviky? Jinak samozřejmě asi fyzioterapeut…
Tak a ted k porodu.
Minulý týden ve středu jsem už přenášela týden a ve čtvrtek jsem měla jít na kontrolu, kde by si mne buď nechali nebo 1-2 dny sledovali.
ve středu jsme dělali kde co, abychom to spustili-sex, skořice, horká voda+celý večer nahřáté pecky na břicho. Šli jsme spát před půlnocí. Já jsem neusnula a začala jsem mít bolesti jako při menstruaci, ale silnější. Za hodinu jsem si je začala stopovat a zjistila jsem 5-ti minutové intervaly. Ty se do půl hodiny zkrátili na tříminutové a to už jsem musela prodýchavat protože to dost bolelo. Šla jsem do sprchy, abych zjistila, jestli to nerozežene horká voda. Nepomáhalo, tak jsem šla vzbudit manžela, že asi pojedeme. Než se vypravil, tak bolesti začaly být ve dvou minutových intervalech. Vybraná porodnice je hodinu daleko a tak jsme si řekli, že nebudeme riskovat a pojedeme do té naší.
Dorazili jsme tam v půl třetí a já jsem se cestou musela zastavovat, opírat o manžela a prodýchávat. Říkala jsem si, že by to mohlo být rychle.
Z toho mne vyvedl doktor, když konstatoval otevření na špičku prstu! a prý že to jsou možná jen poslíčky! Tou dobou jsem se už kroutila jak had. Měli volný jeden porodní sál, tak jsme tam šli. Po hodině jsem poslala manžela domů, protože tam byl stejně k ničemu.
Následující hodinu se stahy střídaly mezi 2-5 minutami. Brala jsem každých 15 minut homeopatika a funěla opřená o stůl. Za další dvě hodiny konstatovala doktorka otevření na tři prsty. Šla jsem na přípravu, holit jsem nechtěla, takže jen yal a sprcha, kde byl míč. Tou dobou tam byla nějaká dvacetiletá holčina, které zastavovali porod v 33. týdnu a furt něco mlela, jak když mne vidí( a to neviděla to nejhorší), tak chce rodit císařem a že by už nejradši porodila a podobně.
JInak jsem měla zatím asi dvakrát monitor.
Pak jsem se rozhodla, že si nechám rupnout vodu. Zároveň jsem volala manžela, že už může přijet. Voda byla zakalená, takže se muselo víc sledovat miminko. Stahy byly pravidelně po dvou minutách a bolely jak sviňa. V jedenáct jsem byla otevřená na 4-5 prstů a měla jsem toho dost. Řekla jsem si o epidurál a po půl hodině dorazil anesteziolog. Měl dost velké problémy se zaváděním, dělal to xkrát. Nebyla jsem schopná pořádně vyhrbit záda. Manžel mi pomáhal, takže viděl tu zajíždějící jehlu velmi zblízka-prej nic moc. I když mi to umrtvili, tak to bolelo a občas jsem sebou cukla. Do toho stahy.
Nakonec se to povedlo a od dvanácti do 13,00 se bolestivost stahů hodně zmenšila. Ve dvanáct jsme šli na lepší porodní pokoj, který se uvolnil. Kvůli vodě dali miminku nějakou sondu na hlavičku, která sleduje i ekg. To byl kritický moment, protože se tep snížil na 60. Za chvíli tam bylo asi pět doktorů včetně zástupce primáře. Ten nakonec nějak sáhnul dítěti na hlavičku a za chvíli se to znormalizovalo. Ale bylo to fous od císaře.
Pak už byla skoro zašlá branka, ale ještě se nemohlo tlačit. Epidurál už nefungoval a bolesti jsem prořvala a pronadávala. Dost hrůza. Na tlačení už jsem po těch hodinách vůbec neměla sílu, takže sestra mi tlačila na břicho a já se snažila a nakonec snad na pět kontrakcí Eliška vyplula v 13,55. Bez nástřihu (díky epino:)- 3700 g, 49 cm. Jeden steh na hrázi, tři nad močovou trubicí.
Hned ji donesli, aby ji odsáli, protože voda byl špatná, ale slyšela jsem ji zabrečet:)
Na šestinedělí perfektní personál. Nejdřív jsme byli na pokoji po 4 a pak na nadstandartu.
Mlíka máme dost. V porodnici pila za deset minut 60 ml. Prsa mám dost nalitý. Kdy to přejde zkušené matky?
domů jsme šli s váhou 3570 g.
Tichule kojíme normál, dokonce i bez kloboučků - já ho potřebovala jen zkraje, pak už jen na jedno prso a pak se prostě Honzík rozhodl, že z kloboučku nechce a pije z prsa…ale jak říkám, mám pocit, že je to lenoch a nechce se mu tahat…zlepší se to?
a zásoby dělám..už mám na mrazáku určitě přes dva litry
a slušně jsem si tím laktaci rozjela
Ahoj holky, nestíhám dočítat, jsem tady jen na skok.
Děkuji Kitty za připsání do tabulky a jen oznamuji, že 21.10. ve 3:30 se mi narodil Dominik s 3200g a 46 cm.
Jinak všem maminkám gratuluji k miminkům!!!
kitty: Uf, to jsi měla zase dlouhé a komplikované
Už naposledy co? ![]()
jenny: Teda taky dost dlouhý porod
Mně ta bolestivá prsa přešla asi pátý nebo šestý den po porodu.
Luluška : moc moc gratuluji k miminku. Ať pěkně rostete a jste zdraví!
My jsme tu jak u Šípkový Růženky. Manžel je v práci a ostatní spí. Šárka nespala po obědě, tak usnula teď večer, Adámek spí už 2 hodinky.
Co se týče mlíka, taky mám pocit, že tam nic být nemůže (jak někdo psal, splasknutý pytlíky nebo pod.
), ale mlíko pořád teče a někdy se tím Adámek skoro udáví, jak hltá.
Tak já jdu poklidit, udělám si ještě čaj a půjdu Šárku přesunout do postele. Doufám, že se nevzbudí a bude spát dál.
Ahoj holky,
dočtu doma.Rychle píšu než dovezou malou.Odpoledne jsem dostala 1/2 litru krve.Myslím že mi do toho namíchali nějakou kořalečku,protož se cítím jako znovuzrozená
…Byla jsem odp na UZ.Mám v děloze ještě zbytek placenty,tak jdu zítra ještě na druhou revizi.Ve středu domů.Jinak malá je rozkošná,nemůžu se na ni vynadívat,holky jsou z ní úplně mimo.Včera i dnes tady byli všichni a pořád ji vozily ve vozíčku a remcaly,že spí a nekouká ![]()
Simiki píše:
KITTY,nene bříško nás nebolí..to spíš po Nutrilonu v porodnici jsme měli průjem a pořád brečel..po Sunaru nic
tak potom je to chlap vyčůranej, jako ty moji a brečí protože chce maminku ![]()