Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
špatnou výchovou? co to bylo za doktory? Mě štve když někdo z rodiny a okolí kritizuje mou výchovu, třeba švagr: já bych si ho vzal na převýchovu!!!! To mě vždycky dostává to otáček ![]()
Rafi, ty už to máš skoto za sebou
A věta-neměla jsem se narodit. To jsem snad nikdy nevyslovila, ale často jsem si to říkala. Zatím jsem tohle od syna ještě neslyšela. Někdy jsem se silama a psychikou úplně na dně, věříte?
mě řekla v prosinci neuroložka, když jsme u ní byli poprvé, čeho jsem chtěla docílit, když jsem Eli do tří let kojila, že na všem jsem se podepsala já, že u mě měla zastání, kojení brala jako uklidnění atd. a nyní (v 9,5 letech) si prý myslí, že celý svět k ní bude hodný jako my všichni doma (je nejml. ze sourozenců, narodila se 12.let po nejml.synovi, takže nyní má tři bráchy 25, 24 a 22.let) a ještě navíc to, že je to holka. Měla jsem 100 chutí k „babě“ už nejít. Kde a u koho by mělo mít dítě pocit bezpečí, když ne doma v rodině-u mámy.
nechápu,tak si jí kojila no a co???co je to za nánu,všude propagujou co nejdelší kojení-mě ve špitále doktor seřval proč nekojím…
to pokud jsi dítě špatně vychovala..za to tě nemá právo nikdo soudit,mě taky holky říkaj že na kluka jenom řvu,jenže já vím že když povolím tak nehne vůbec-musím být tvrdá a taky cítím že to dělám dobře!!
Pokud bych měla takové problémy s učitelkou hned bych se obrátila na ředitele popřípadě na magistrát na odbor školství…holky děláme to pro ty naše děti,ony za to nemůžou..nesmíme se nechat jako cigáni,ti si vyřvou všechno!!!!!
A tohle mi říct doktorka jako tobě Anulko tak jí řeknu aby podepsala výzvu a vypadla…to jsem řekla ted jednej doktorce v nemocnici jak doktoři stvávkovali…ty jo ta na mě čuměla jako kráva(měla jsme s ní nevyřízené účty ještě před 10 lety jak jsme tam ležela s klukem)čuměla jak trubka ale měla jsme od ní klid!!
JÁ UŽ SI NA HLAVU SRÁT NENECHÁM,TED PŮJDU JEŠTĚ ZA UČITELKOU AŽ SE TROCHU OTEPLÝ!!!!
Jasenko máš pravdu! Jsou naše a nemůžou za to, to je kolikrát jediné co mi pomáhá
a zvládli jsme to my, sami se sebou, tak je aspoň chápeme a zvládneme to líp. Jen ten přístup učitelů a některých doktorů je strašný
My už tady vesele děláme úkoly a samozřejmě máme zase poznámku, zapomněl si vzít na TV cvičky. No co no, svět se točí dál ![]()
Ahoj, zaujala mě diskuze- mám dítko , které právě užívá léky Ritalin a Rorendo- na ADHD…Dá se říci, že se trošku zlepšila malá v chování- ale nic moc, aktivní je stále i tak. Bereme teprve 3 měsíc a dneska ji došly tabletky, takže měsíc, než nám „možná“ předepíše nové bude bez, tak sjem zvědavá , co to s ní udělá
![]()
Jednou se mi podařilo nechtíc vynechat dávku ( má co 3 hodiny)…byly jsme ve městě a nestihly jsme autobus( já a dcera)- potom byla doma strašně zlá-až agresivní a měla úplně zlobu v očích- úplně mě to vyděsilo, tak snad nebude do března tak stále furt, než nám asi předepíše nové? Taky ji ty léky nerada dávám, ale bohužel je těžký případ, nezvládatelná ![]()
Vanesanko, a nenapíše Ti doktor další? Zavolej si tam, aspoň pro jistotu.
Mě doktorka upozornovala na to, že výsledky nejsou zázračné a ze začátku se zdá, že dokonce žádné, ale z dlouhodobého hlediska přínosné. Asi jste toho důkazem. A kolikrát denně je bere? a jak spinká?
Medulienko,věřím ti úplně všechno,já taky občas čekám,že se zhroutím,ale musíme jít dál.Nevím jak ty,ale já nemám nikoho na pomoc,dcera se mnou musí chodit i do práce.Naštěstí může.Nic nemáme za sebou,to už je do smrti.Když se někdy zasekne a řekne,že dnes do práce nejde,jsem v koncích.Do práce musím a na pohlídání nikdo.Tu hroznou větu si neříkám já,ale říká ji dcera a to mi rve srdce.Co na to říct?
meduleinka píše:
Vanesanko, a nenapíše Ti doktor další? Zavolej si tam, aspoň pro jistotu.
Mě doktorka upozornovala na to, že výsledky nejsou zázračné a ze začátku se zdá, že dokonce žádné, ale z dlouhodobého hlediska přínosné. Asi jste toho důkazem. A kolikrát denně je bere? a jak spinká?
Ahoj, napíše, ale jsme objednané až na březen. V případě akutnosti, bych uvážila tam zajet i dříve
Bere je 3 x denně a musí co 3 hodiny- nejpozději poslední tabletku do 16 : 00 hod. Rorendo má na noc. Spí špatně. Od roku nespává po obědě a nyní po užívání tabletek taky ne. Přijde mi, že ji léky ani neutlumují, je stále živá a chodí spát pozdě ( 22: hod večer) a vstává 7: 30 ráno. Malá má ještě atypický autismus .
rafinka68 píše:
Medulienko,věřím ti úplně všechno,já taky občas čekám,že se zhroutím,ale musíme jít dál.Nevím jak ty,ale já nemám nikoho na pomoc,dcera se mnou musí chodit i do práce.Naštěstí může.Nic nemáme za sebou,to už je do smrti.Když se někdy zasekne a řekne,že dnes do práce nejde,jsem v koncích.Do práce musím a na pohlídání nikdo.Tu hroznou větu si neříkám já,ale říká ji dcera a to mi rve srdce.Co na to říct?
To je strašné, to je mi moc líto, chápu, jak těžké to musíš mít
Mám taky podobné problémy s moji. Posílám hodně sil a smekám, musíš hodně zvládat psychický nápor
![]()
v pohodě,jsem ráda,že jsem našla tyto stránky.Je to blbé,ale člověk ví,že není sám,kdo má podobné problémy. ![]()
rafinka68 píše:
v pohodě,jsem ráda,že jsem našla tyto stránky.Je to blbé,ale člověk ví,že není sám,kdo má podobné problémy.
Taky jsem ráda, že jsem objevila tady diskuzi na toto téma ![]()
omlouvám se za anonym, mám k vám dotaz,jestli mi někdo můžete poradit, co vás přivedlo na myšlenku, že vaše dítě má ADHD, vím, že to musí zjistit lékaři, ale takový ten popud, mám podezření u syna a ráda bych věděla trochu víc, jestli mi můžete poradit, děkuju všem za názor.
Byla divočejší,špatně spala,dětem ve školce dělala naschvály.Učitelky mš zavolaly psychologa,ten ve školce provedl testy.Něco mě ale varovalo od jejího narození-řvala a řvala i když neměla proč.Tehdy mi můj instinkt říkal,že tady nebude něco v pořádku.V 11 letech už byl nezbytný psychiatr-puberta.
No a my to měli úplně jinak..jako miminko spal úžasně,je fakt že se narodil nedonošennej ale do 3 let mi spal po obědě v pohodě,první něco že není v pořádku mě napadlo že my jsme vynechali sezení,bud lezl nebo se pokoušel vstávat a když spadl tak většinou rovnou na hlavu,prostě si nesedl…to už muselo být že byl přivázaný-v kárce nebo v sedačce u jídla…nevydržel u ničeho od všeho trochu..malovat si,skládat puzzle??Ani omylem!!!A ve školce to pokračovalo u ničeho nevydržel,dělal tam cirkus,no nějak to zvládli a doporučili odklad!!!A se školou začalo to pravé ořechové..zapomínání učebnic,domácích úkolů,nevydržel sedět…prostě neudrží pozornost.Tak jsme si 3× do týdne dopisovala s p.u. až mi doporučila vyšetření v PPP…Tam se prokázala jeho hyperaktivita s poruchou soustředění!!!
TYHLE DĚTI POZNÁŠ ŽE V KLIDU NEVYDRŽÍ SEDĚT,MUSÍ ALESPON KLINKAT NOHAMA,NEBO SE DRBAT,KOUSAT NECHTY NENECHAJÍ TĚ DOMLUVIT…JSOU VŠUDE A NIKDE…
MALEJ TŘEBA KDYŽ BYL MLADŠÍ TAK HODNĚ ZLOBIL,JEHO MOZEK SE PROSTĚ NEUMĚL ZASTAVIT TAK JSME HO POSLALA NA CHVILKU ODPOČÍVAT,TŘEBA JEN NA PŮL HODKY SI LEHNOUT,PAK UŽ BYL V POHODĚ…a TO MÁ I TED KDYŽ TŘEBA PŘIJEDE Z VÝLETU TAK JE NA ZABITÍ,POŠLU HO LEŽET,ON SI ODPOČINE A JE ZASE V POHODĚ…
Kdybys potřebovala ještě něco soukromého,milá anonymní písni třeba do SZ ráda ti odpovím na cokoliv,dost se o tuhle tématiku zajímám!!!! ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat