Roční dítě a jídlo - přeháním to?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2417
20.11.12 19:32
@Muna píše:
@luciezesvetic no ono zalezi cim korenis, neco jineho je glutamat sodny, a neco jineho petrzelka

To samozřejmě myslím ten glutamat, petrželka je pro mě bylinka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3540
20.11.12 19:35

Já nějak taky nevidím smysl v tom pokud dítě pěkně jí všechno mu spát sladké. Jako proč sladké má ovoce nebo jogurt ale přeslazené pudinky nebo čokoládu :nevim: není důvod když mu stačí na oslavě do ručky kousek papriky nebo jablíčko.. pokud vím že bych mu někde nenašla nic vhodného vezmu si s sebou do krabičky 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2185
20.11.12 19:36
@Anonymní píše:
jinak jsem mu dávala věci z chlebíčků - vejce, rajče, okurku, kousek šunky bez salátu

Já jsem to tak taky myslím dělávala :think: a ještě jsem z toho oloupala tu kůrku :lol:

Puding bych asi trochu dala. Je fakt že svoje jídlo jsem brávala s sebou. Ale často třeba bývalo ovoce, co se dalo malým nakrájet, tak to bylo super. Je fakt že pár tyčinek a křupek bych občas překousla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.11.12 19:38

@Muna k něčemu podobnému chci postupně dospět. Souhlasím, že je potřeba, aby dítě znalo i mňamky, protože to pak může lehce sklouznout k tomu, že to bude ve škole krást dětem (znám z doslechu).

@soldi já třeba pudink dávám, ale vařím ho z kvalitního(nekrabicového) plnotučného mléka, kukuřičného škrobu a doslazuju banánem…

• Citovat
  • Upravit
3540
20.11.12 19:40

Ale tak pochybuju, že školní dítě nebude znát čokolády a sušenky u těch klidně, ale u tyhle prďolové to mi příjde zbytečné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
20.11.12 19:44
@Anonymní píše:
@Muna k něčemu podobnému chci postupně dospět. Souhlasím, že je potřeba, aby dítě znalo i mňamky, protože to pak může lehce sklouznout k tomu, že to bude ve škole krást dětem (znám z doslechu).@soldi já třeba pudink dávám, ale vařím ho z kvalitního(nekrabicového) plnotučného mléka, kukuřičného škrobu a doslazuju banánem…

my mlieko nekonzumujeme :) od odstavenia mlady pije mandlove mlieko, kravske nie. a banan tiez nedavam, len tuzemske ovocie.
ja som na stravu fakt uz asi daleko za hranicou beznych konzumentov :mrgreen:
inak na sladenie je super stevia, javorovy, ci ryzovy sirup :D alebo agavovy. ale stevia je najzdravsia :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
20.11.12 19:51

Ahoj, tak ja to mam podobne jako zakladatelka. Dcera ma ted 14 mesicu a porad ji varim zvlast jidlo a nevidim na tom nic spatneho. Ji asi 5-6× denne plus pokracovaci mleko rano a vecer. Jinak kazdy den ma treba bily jogurt s mletymi ovesnymi vlockami:-) Snazim se ji krmit fakt zdrave, je to to nejlepsi, co ji muzu do zivota dat. Nedavno jsem s ni byla v herne a jen jsem koukala, jak tam trilete deti svacily cokoladove oplatky :cert: Mala dostava cikr zcela minimalne, spos pouzivam domaci med a obcas ji dam kousek domaci buchty, jinak misto sladkosti ma ovoce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50186
20.11.12 20:01

Přijde mi to normální, roční dítě určitě nepotřebuje sladkosti, brambůrky a kupované sajrajty :roll: Svému synovi, kterému budou 3 roky, dávám kupované sladkosti vyjímečně. Tak jednou týdně upeču doma ovocný koláč a vím, co tam dávám :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
20.11.12 20:03
:palec:
@wemi píše:
Chlebíčky se salátem pro roční dítě jsou prasárna, to bych vraždila, ale na máslové sušence nebo pudinku nevidím nic špatnýho, pochybuju, že by ti roční dítě snědlo po svačině 300ml pudinku, ale pár lžiček ještě nikoho nezabilo. A od roku už se může začít trošku solit.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
20.11.12 20:08

Nikdo nemá právo ti žvanit do výchovy nebo do stravování, pokud tím dítěti neubližuješ, což neděláš ;)
Když už se ptáš, tak souhlasím, že dítě má mít režim, ono má pak jistotu, co se kdy bude dít, zároveň ale souhlasím s názorem, že občasné vybočení z režimu je zdravé, protože se zase trénuje adaptabilita.

Nechápu, proč bys mu měla dávat majonézový chlebíček, svému bych taky nedala, tyčinku do ruky jo, ale sloupala bych tu sůl, brambůrky ani náhodou, pudink po svačině - proč jako?

Takže ke konkrétní situaci - nezdá se mi, že bys nějak extrémně přeháněla, to bych řekla, kdybys napsala, že k obědu byl třeba kuřecí plátek s brkaší a nepřekořeněný vývar s nudlemi, ale tys měla vlastní příkrm třeba ;)

Každopádně dělej, jak myslíš, je to tvoje dítě :palec:

• Citovat
  • Upravit
29436
20.11.12 20:30

Jestli to přeháníš nebo ne, víš nejlíp sama. :mrgreen: Krm si svoje dítě, jak uznáš za vhodné, nikdo nemá právo ti do toho kecat a ty se nemusíš nijak obhajovat. Chlebíčky ani tyčky bych nedala mému skoro 1,5 letému, ale na sušence nebo pudinku nevidím nic špatného. Ale synáček pudink stejně neví, takže pravděpodobně by u něj v úvahu přišla jen ta sušenka. Jako taky kontroluju, co jí - kupuju mu kvalitní jogurty, šunku - občas ji dělávám doma, sýry, necpu ho srajdama, ale nějakou tu sušenku nebo buchtu mu klidně dopřeju. Nám vařím tak, aby to mohl i on - takže nepepřím, ale třeba solím - stejně je to věčně nedosolené a musíme to přisolovat až na talíři :mrgreen:, nedávám kořeněné ani smažené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.11.12 20:59

Ahoj, tak vocaď pocaď. Já třeba roční už solím (s mírou), ale jinak prostě nejedla. Máslovou sušenku taky dostane. Ale chlebíček a slané tyčky bych taky nedovolila (nebo bych tu sůl oloupala). A s tou pravideností nevím… znám jednu, co to opravdu počítá na minuty, jakmile je venku a je čas svačiny, tak pádí domů - to se mi zdá přehnané.
Myslím, že jsi v klidu, ale trošičku přeháníš (opravdu jen malinko).

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.11.12 21:04

Ještě teda dodám, že naše se fakt nepřejí, spíš mám problém to do ní dostat. Takže puding doma občas dám, ale třeba včera jsem neuspěla, měla dost a prostě nechtěla. Ale cpát dítěti něco těsně po svačině, to je blbý.
Byli jsme u mojí babičky a ta mi dávala čokoládu pro malou, že to už přece může. Řekla jsem, že to teda nemůže a tím to pro mě skončilo.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.11.12 21:08
@Anonymní píše:
Ahoj, tak vocaď pocaď. Já třeba roční už solím (s mírou), ale jinak prostě nejedla. Máslovou sušenku taky dostane. Ale chlebíček a slané tyčky bych taky nedovolila (nebo bych tu sůl oloupala). A s tou pravideností nevím… znám jednu, co to opravdu počítá na minuty, jakmile je venku a je čas svačiny, tak pádí domů - to se mi zdá přehnané.
Myslím, že jsi v klidu, ale trošičku přeháníš (opravdu jen malinko).

Já beru jako pravidelnost to, že jí 5× denně a má to snídani, svačinu, oběd, svačinu, večeři. U nich se jí 1× denně, ráno se začne a celý den se něco malého ďobe a mezi tím jsou další chody. Jinak časy jsou sice více méně stejné, ale tuhle se mi probudil až v 9:00 a měli jsme rázem o jedno jídlo méně a rozhodně mi to žíly netrhá :lol:
My máme žroutíka, ten spase všechno :lol:

• Citovat
  • Upravit
2185
20.11.12 21:21
@MUFICE píše:
Přijde mi to normální, roční dítě určitě nepotřebuje sladkosti, brambůrky a kupované sajrajty :roll:

Taky peču domácí.

Je fakt rozdíl když je to jednou za půl roku :nevim: tím bych se tak nevzrušovala. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí