Ročnímu řeknu ne a on to bere jako hru, co s tím?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Run
20807
27.1.14 11:59
@inthense píše:
Ahoj, muj syn delal to same.taky se mi smal.no,pomohlo mu dat pres ruce. zacal sice brecet, ale pochopul, ze to delat nesmi
:roll: Dítě v tomhle věku trest nepochopí.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2448
27.1.14 11:59

@aspagi jako pokud je zabraný do rozmotávání kabelů, těžko ho čímkoli bezprostředně odlákáš. Je potřeba to na chvilku přerušit a pak až začít něco nového, myslím si. Jasně, bude u toho chvíli řvát, ale to se nedá nic dělat. Fakt stačí jedna minuta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5847
27.1.14 12:00
@omites
@omites píše:
Jak říká Dušek - do našeho moderního bytu přišel malý neandrtálec a všechno ho to neskutečně zajímá :mrgreen:.
Co nejvíce tyhle věci elimovat, nešlo by to třeba schovat do nějaké lišty?Příspěvek upraven 27.01.14 v 11:46
:mrgreen: spousta veci mam schovanejch to vis ze jo ale treba kabel od noteboku to nejde nebo zastrcka na sit a to uz je fakt nebezpecne
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
27.1.14 12:00

No my to máme tak že jsme nebezpečný věci eliminovali. a ty méně nebezpečný na který samozřejmě jde (koš, pokakaný plenky atd) tak stále dokola : odtahuju, říkám tytyty, pleskam přes ruce. někde jsem si přečetla že aby v tom mimina neměli zmatek, tak musí souhlasit význam slov a ton hlasu - takže když jim nadáváte a usmíváte se u toho tak v tom mají brodel. takže říkám nene a hodně přísně i se u toho tak tvářim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
27.1.14 12:01
@aspagi píše:
No jeho nejoblibenejsi hracka je vsechno co neni hracka ty ho vubec nebavi obcas teda se chytne na auto

U nás to samé, děti mi od mala krámují příbory a nádobí včetně nožů - samozřejmě pod dohledem.. Lezou na žebříky.. A v domácnosti je jen pár věcí, které nesmí (dvouleťákovi jsem dnes vysvětlila, že okno opravdu otevřít NESMÍ, kupodivu pochopil), porcelán a sklo mám ve výšce, kovy, plasty, dřevo u země a děti rabují.. A co 8) Misku s vodou pro psa mám na ledničce a podávám mu ji několikrát za den - už i on pochopil, že je to lepší, než ji mít vylitou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5847
27.1.14 12:02
@Sibyla0 píše: :roll: Dítě v tomhle věku trest nepochopí.

Taky mi to doslo kdyz ho to rozesmalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
27.1.14 12:02
@aspagi píše:
@omites:mrgreen: spousta veci mam schovanejch to vis ze jo ale treba kabel od noteboku to nejde nebo zastrcka na sit a to uz je fakt nebezpecne

notebook jsem mívala na baru, kam se k němu neměl šanci dostat. Přesto jsem mohla nahlížet do NTB i přes den, když nespal.
Zástrčka na síť? Myslíš zásuvka? Na to jsou záslepky. Na samotné zástrčce nevidím nic nebezpečného, pokud není zastrčena a ono ji nevyndá (což záleží, jak lehce jde vyndat).

Příspěvek upraven 27.01.14 v 12:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3065
27.1.14 12:03

Mému synovi bylo v pátek 22 a když řeknu ne tak se taky směje, chlapi tomaj v povaze asi celý život :D
Ale vážně, takhle malý má svět opravdu jako objevování zajímavých her, nedokáže pochopit co to znamená a bere to opravdu jako hru, kabely jsou lepší v lištách, nebo jakkoliv poschovávané jen co to jde, úrazy malinkých dětí jsou pro všechny zůčastněné pak nepříjemné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1998
27.1.14 12:04

Chce to cas, placani pres ruce nepraktikuju, ty rany (z naseho pohledu i male) jim muzou poskodit jemne nervy v ruckach (resili jsme u syna svalovy tonus a na toto nas doktor upozornoval, neplacat pres ruce, kdyz uz to musi byt, tak pres otevrenou dlanicku, nikdy ne zhora). Kazdopadne u nas zabere kastrol s vareckou, ze muze hrat na buben, petka s trochou vody..miska s vodou, neco, co muze michat dohromady (u nas vari pro psa - vodu, granulky..) vydrzi u toho sedet klidne hodinu, ja pak jen prevlecu, setru mokro, pes sezere, co mala navarila a jsme vsichni spokojeni..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
27.1.14 12:06

@aspagi tak každýmu asi někdy ujely nervy a zkusil to. Opravdu to nemá cenu. Malá mě dostala do kolen když jsem jí po plácnutí opět řekla, ať nerve tu kytku a ona jí utrhla a přišla mi nastavit tu ruku. Marnost :P
Ovšem ve dvou letech je to jiné, jako já jsem hodný rodič, na zadek dostane jen když jí jde o život - např. vletí i přes upozornění do silnice. Ale to pak ani nepípne, jen pokývá, jakože ví, proč to bylo. Když jí plácne někdo jiný než já, dá mu to sežrat, ječí, hraje divadlo jak trpí atd. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22092
27.1.14 12:06
@aspagi píše:
Ahoj všem mám ročního kluka a když mu řeknu jasnĕ ne např při tom když tahá za kabely začne se smát a když jdu k ně mu začne lízt rychle pryč a když se otočím snaží se dostat zpĕt a dĕlat to samé poradite co s tí m?

Důsledně odnášet - se stručným a důrazným „ne, kabely (…) nesmíš“.

Slovo „ne“ rozhodně význam má, i v tomto věku - jen nesmí být používáno příliš často. Dítě se naopak co nejdříve musí naučit, že když tohle slovíčko důrazně zazní, znamená to pro něj „pozor, něco se děje a není to sranda“.

Plácat ho nemá smysl - tím si jedině zaděláš na problémy do budoucna, protože si zvykne, že když něco chce, je normální dosáhnout toho tím, že uhodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5847
27.1.14 12:07
@omites píše:
notebook jsem mívala na baru, kam se k němu neměl šanci dostat. Přesto jsem mohla nahlížet do NTB i přes den, když nespal.
Zástrčka na síť? Myslíš zásuvka? Na to jsou záslepky. Na samotné zástrčce nevidím nic nebezpečného, pokud není zastrčena a ono ji nevyndá (což záleží, jak lehce jde vyndat).Příspěvek upraven 27.01.14 v 12:03

Ne na sit pripojeni k internetu nebo pevna linka ci co to je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
27.1.14 12:09

@aspagi :lol: jakobys mluvila o našem prckovi, to je normál, pokud mi nerestartuje počítač nebo nestrká prsty do zásuvky tak ho nechám, však on s tím nic neudělá. Mám zkušenost, že ho to přestane bavit samo a čím víc zakazuju, tím větší lákadlo to je :)

• Citovat
  • Upravit
5847
27.1.14 12:12
@BohunkaP píše:
Důsledně odnášet - se stručným a důrazným „ne, kabely (…) nesmíš“.

Slovo „ne“ rozhodně význam má, i v tomto věku - jen nesmí být používáno příliš často. Dítě se naopak co nejdříve musí naučit, že když tohle slovíčko důrazně zazní, znamená to pro něj „pozor, něco se děje a není to sranda“.

Plácat ho nemá smysl - tím si jedině zaděláš na problémy do budoucna, protože si zvykne, že když něco chce, je normální dosáhnout toho tím, že uhodí.

Me hlavne jde o to ze treba kdyz je u prarodicu tak vsichni maji doma plno serepaticek a ozdob co kdyz si k tomu stoupne zacne s tim lomcovat tak se s nim prevrhne uz se to parkrat stalo a stejne tam leze je fakt ze vsichni se snazej dat veci co nejvic z dosahu ale tezko daji z dosahu sklenenej stolek jterej drzi ale kdyz s nim zacne lomcovat tak se div s malym neprevrhne to same ma tendenci lezt na operku gauce a skaktlat dolu a tezko mym rodicum budu rikat at si daji gauc jinam jsme u nich casto protoze je to prestupni stanice kdyz jezdim na vejsku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5847
27.1.14 12:15
@Lizzi píše:
@aspagi :lol: jakobys mluvila o našem prckovi, to je normál, pokud mi nerestartuje počítač nebo nestrká prsty do zásuvky tak ho nechám, však on s tím nic neudělá. Mám zkušenost, že ho to přestane bavit samo a čím víc zakazuju, tím větší lákadlo to je :)

To je mi jasne zakazuju jen to co je nebezpecne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect