Ročnímu řeknu ne a on to bere jako hru, co s tím?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Lizzi
27.1.14 12:16

@aspagi nezbývá než vydržet, jak píšou ostatní mamky, já mu zakazuju fakt jen žaluzie (už jedny vyrval) a ty zásuvky, jinak co je nebezpečné tak je z jeho dosahu :-) je to tu prostě jeho teritorium a on je průzkumník :lol:

• Citovat
  • Upravit
5847
27.1.14 12:17
@S.Ivanka píše:
Mému synovi bylo v pátek 22 a když řeknu ne tak se taky směje, chlapi tomaj v povaze asi celý život :D
Ale vážně, takhle malý má svět opravdu jako objevování zajímavých her, nedokáže pochopit co to znamená a bere to opravdu jako hru, kabely jsou lepší v lištách, nebo jakkoliv poschovávané jen co to jde, úrazy malinkých dětí jsou pro všechny zůčastněné pak nepříjemné

Tak to mam asi na celej zivot tu jeho srandu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22092
27.1.14 12:18
@aspagi píše:
Me hlavne jde o to ze treba kdyz je u prarodicu tak vsichni maji doma plno serepaticek a ozdob co kdyz si k tomu stoupne zacne s tim lomcovat tak se s nim prevrhne uz se to parkrat stalo a stejne tam leze je fakt ze vsichni se snazej dat veci co nejvic z dosahu ale tezko daji z dosahu sklenenej stolek jterej drzi ale kdyz s nim zacne lomcovat tak se div s malym neprevrhne to same ma tendenci lezt na operku gauce a skaktlat dolu a tezko mym rodicum budu rikat at si daji gauc jinam jsme u nich casto protoze je to prestupni stanice kdyz jezdim na vejsku

To už ale patří k tomu, že je v bytě roční dítě.

Skleněný stolek podle mého názoru nepatří do bytu, ve kterém je pravidelně hlídán takový prcek - to pardon. To už si Tvoji rodiče musejí ujasnit sami :nevim: Když dítě u sebe doma hlídají, holt mu buď přizpůsobí prostředí… nebo o pár serepetiček přijdou.

Když leze po gauči, je potřeba mu holt stát za zadkem a sundavat ho - to jinak nejde, to prostě k tomu věku patří. Malému dítěti, které je hlídáno v cizím prostředí (které pro něj není uzpůsobeno, kde nemá svůj bezpečný prostor), je prostě potřeba být za zády neustále.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5847
27.1.14 12:21
@Lizzi píše:
@aspagi nezbývá než vydržet, jak píšou ostatní mamky, já mu zakazuju fakt jen žaluzie (už jedny vyrval) a ty zásuvky, jinak co je nebezpečné tak je z jeho dosahu :-) je to tu prostě jeho teritorium a on je průzkumník :lol:

No u me doma mam vse taky z dosahu ale casto je u prarodicu pac bydli v prestupni stanici smer k my vejsce a tezko budou davat napr gauc ke stene i pres to ze prcek splha na operku :roll: nebo jim otvira kuchyn maji skrinky dole a nejdou zabezpecit a vyhazuje jim hrnky nebo druha babi ma sklenenej stolek a on s tim lomcuje div se s nim malem neprevrhl a pri predstave ze malej tam bude s babi cele 3 dny sam si rikam jak to sama jako zvladne (jedu totiz pryc se skolou na terenni kurz)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5847
27.1.14 12:23
@BohunkaP píše:
To už ale patří k tomu, že je v bytě roční dítě.

Skleněný stolek podle mého názoru nepatří do bytu, ve kterém je pravidelně hlídán takový prcek - to pardon. To už si Tvoji rodiče musejí ujasnit sami :nevim: Když dítě u sebe doma hlídají, holt mu buď přizpůsobí prostředí… nebo o pár serepetiček přijdou.

Když leze po gauči, je potřeba mu holt stát za zadkem a sundavat ho - to jinak nejde, to prostě k tomu věku patří. Malému dítěti, které je hlídáno v cizím prostředí (které pro něj není uzpůsobeno, kde nemá svůj bezpečný prostor), je prostě potřeba být za zády neustále.

Ja jsem to jeho babi s tema stolkama rikala taky a ona na to ze se ji to libi a ze to snad zvladne ne a beco blabla musi vedet ze to nesmi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5847
27.1.14 12:24

A jeste se chci zeptat kolikrat denne vam deti chodily na roce spat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23298
27.1.14 12:29

@aspagi neboj, mam to same, mam taky doma rocniho dablika a ten ma ted v oblibe kvitko. Trikrat jsem mu rekla ne a hrozila prstem, stejne tahal za kvitko dal, tak jsem dala 2× po rucicce a stejne nic…tak jsem vzala kvitko, odnesla a byl klid. Jinak mne spava 2×denne, ale protoze rano vstavame v 5-6 a do obeda by nevydrzel. Takze spi pred obedem a pak v cca 14-15 hodin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
27.1.14 12:30

Nepotěším tě, dělá to i moje 26m :roll: Je to taková volnomyšlenkářka, všechno jí je u zadku. Ze všeho sranda, včera jsme měli návštěvu, ona třikrát spadla z jídelní lavice, několikrát se bouchla do hlavy o roh stolu..že by si dala říct? Ani náhodou :zed: Nemá cenu jí plácat, to začne s chichotem utíkat a drží si zadek nebo si se smíchem drží ručičky a mhouří oči. Takže plácám jen v opravdu důležitých situacích a to pak musím fest. Nejnověji- od podzimu venku olizuje tyče od dopr. značek. Celý podzim jsem vysvětlovala, zakazovala. Jakmile začlo mrznout, začla ale dostávat, páč to není sranda. Už jednou si pak držela pusu a měla na jazyku červený šlic :? Vzpomínám vždycky s hrůzou na Obecnou školu (bylo to v tomto filmu, žejo?)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22092
27.1.14 12:31
@aspagi píše:
Ja jsem to jeho babi s tema stolkama rikala taky a ona na to ze se ji to libi a ze to snad zvladne ne a beco blabla musi vedet ze to nesmi

No jo, no… tak pokud se jí to líbí a musí to tam mít, ok - to ONA musí zařídit, aby se nic nestalo, když dítě hlídá.

Rozhodně není možné roční dítě „vychovat“ do stavu, že někam přijde, uvidí skleněný stolek a řekne si „to je sklo, to nesmím“… Jediné, čeho můžeš dosáhnout, je právě ta automatická a okamžitá reakce na Tvoje důrazné „NE“.

Pokud s dítětem sedíš někde na návštěvě, tak si ho hlídáš sama - stojíš mu za zadkem, sundaváš z gauče, hlídáš, aby nelezlo do šuplíků a nikam, kam nesmí.

Pokud ho ale někde necháváš na tři dny, tak je to o něčem jiném. Když potřebuješ dítě u babičky nechávat na takhle dlouhou dobu, tak bohužel nemáš možnost ovlivnit, jakým způsobem ho babička některé věci naučí. Dítě bude tři dny v jejím bytě a po tu dobu ho ona hlídá… a také vychovává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5847
27.1.14 12:33
@marfra píše:
@aspagi neboj, mam to same, mam taky doma rocniho dablika a ten ma ted v oblibe kvitko. Trikrat jsem mu rekla ne a hrozila prstem, stejne tahal za kvitko dal, tak jsem dala 2× po rucicce a stejne nic…tak jsem vzala kvitko, odnesla a byl klid. Jinak mne spava 2×denne, ale protoze rano vstavame v 5-6 a do obeda by nevydrzel. Takze spi pred obedem a pak v cca 14-15 hodin

A v kolik ho davas vecer spat me vstava 6-7:30 a chodi spat prave nekdy jen dopoledne a to spi 2hodiny a jindy zase dvakrat ale to ho musim utahat vecer chodi spat mezi 18:30 - 19:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5847
27.1.14 12:35
@zuzouš píše:
Nepotěším tě, dělá to i moje 26m :roll: Je to taková volnomyšlenkářka, všechno jí je u zadku. Ze všeho sranda, včera jsme měli návštěvu, ona třikrát spadla z jídelní lavice, několikrát se bouchla do hlavy o roh stolu..že by si dala říct? Ani náhodou :zed: Nemá cenu jí plácat, to začne s chichotem utíkat a drží si zadek nebo si se smíchem drží ručičky a mhouří oči. Takže plácám jen v opravdu důležitých situacích a to pak musím fest. Nejnověji- od podzimu venku olizuje tyče od dopr. značek. Celý podzim jsem vysvětlovala, zakazovala. Jakmile začlo mrznout, začla ale dostávat, páč to není sranda. Už jednou si pak držela pusu a měla na jazyku červený šlic :? Vzpomínám vždycky s hrůzou na Obecnou školu (bylo to v tomto filmu, žejo?)

Presne takhle to je u nas az na to ze zatim nechodi sam bez opory se mam na co tesit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5847
27.1.14 12:37
@BohunkaP píše:
No jo, no… tak pokud se jí to líbí a musí to tam mít, ok - to ONA musí zařídit, aby se nic nestalo, když dítě hlídá.

Rozhodně není možné roční dítě „vychovat“ do stavu, že někam přijde, uvidí skleněný stolek a řekne si „to je sklo, to nesmím“… Jediné, čeho můžeš dosáhnout, je právě ta automatická a okamžitá reakce na Tvoje důrazné „NE“.

Pokud s dítětem sedíš někde na návštěvě, tak si ho hlídáš sama - stojíš mu za zadkem, sundaváš z gauče, hlídáš, aby nelezlo do šuplíků a nikam, kam nesmí.

Pokud ho ale někde necháváš na tři dny, tak je to o něčem jiném. Když potřebuješ dítě u babičky nechávat na takhle dlouhou dobu, tak bohužel nemáš možnost ovlivnit, jakým způsobem ho babička některé věci naučí. Dítě bude tři dny v jejím bytě a po tu dobu ho ona hlídá… a také vychovává.

Tak na vychovu mame stejny nazor ale ona je zastancem toho na nocniku uz by mel umet ted na roce musi chapat ze neco nesmi jaktoze nerika auto atd davat ho do choditka atak no des a to ji nevymluvim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22092
27.1.14 12:40
@aspagi píše:
Tak na vychovu mame stejny nazor ale ona je zastancem toho na nocniku uz by mel umet ted na roce musi chapat ze neco nesmi jaktoze nerika auto atd davat ho do choditka atak no des a to ji nevymluvim

Hmmm… tak to je nepříjemné. Ale jelikož jsi to Ty, kdo od ní hlídání v tomhle rozsahu potřebuje, tak Ti bohužel nezbývá, než se s tím smířit, doma si dělat věci po svém - a ji (v době, kdy je dítě u ní) nechat dělat totéž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23298
27.1.14 12:42

@aspagi vecer chodi kolem 21 hod. My jsme od narozeni nespavci a to jeste tak 4× za noc k nemu vstavam (nekojim).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5847
27.1.14 13:48
@BohunkaP píše:
Hmmm… tak to je nepříjemné. Ale jelikož jsi to Ty, kdo od ní hlídání v tomhle rozsahu potřebuje, tak Ti bohužel nezbývá, než se s tím smířit, doma si dělat věci po svém - a ji (v době, kdy je dítě u ní) nechat dělat totéž.

Je mi to jasny no ale pak to poslouchej vid

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect