Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, taky používáte tyto aplikace? já mám family link. je to fajn. jen si říkám, co bude, až bude synovi 13? v aplikaci je něco o tomto věku. jsou jiné, které se dají používat dále? Nechci dítěti úplně lézt do mobilu, tohle je sofistikovanější, nastavím časy, vhodné aplikace a taky vidím, kde dítě je, když je na wifi. Používáte něco jiného a je to i do pozdějšího věku? díky
@lucie.krajcarova píše:
Ahoj, taky používáte tyto aplikace? já mám family link. je to fajn. jen si říkám, co bude, až bude synovi 13? v aplikaci je něco o tomto věku. jsou jiné, které se dají používat dále? Nechci dítěti úplně lézt do mobilu, tohle je sofistikovanější, nastavím časy, vhodné aplikace a taky vidím, kde dítě je, když je na wifi. Používáte něco jiného a je to i do pozdějšího věku? díky
Synovi je 9 a family link používáme taky, hlavně na omezení doby, kterou stráví na telefonu (jinými než komunikačními činnostmi). Ale i když ho moc nekontrolujeme, máme poměrně jasnou představu, co tam dělá, takže neočekávám, že bych s úderem 13 narozenin musela řešit nějaké další omezení. Spíš to postupem času nějak vyšumí a myslím, že v tomto věku (i dřív) už ho kontrolovat nebudeme a budeme pouze očekávat, že bude plnit své školní a domácí povinnosti. Jinak ať si dělá co chce
Osvětu o bezpečném pohybu v kyberprostoru do něj cpeme od mala.
Máme familylink. Ideální není, ale dcera má Huawei, nejde tam google, takže smůla. A cokoli jiného je teda ještě horší marast. Na familylinku mi štve blokování youtube automaticky. Proč to sakra nenechaj na rodičích, jestli to chtěj ne bo nechtěj nechat?!
Mam pocit ze věk jsem upravovala právě aby šlo YouTube a zároveň jsem ho už oak jednou měnila aby se aplikace nedostala pod její kontrolu.