Rodičovský příspěvek bez mateřské
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
rodicovsky prispevek bez matersky
Ahoj maminy,
Mam dotaz, jsem 25tt s dvojcatky a bohuzel pracuji jen brigadne.
Nejsem jeste vedena na uradu prace zatim stale brigadne pracuji a zdravotni si platim sama.
Chci se zeptat kdy si zadam o rodicovsky prispevek a co vse k tomu potrebuji? a asi si vybrat nemuzu?
Dekuji za odpovedi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Otec deti ted pracuje na hpp 4 mesice. Vubec nevim jak to ted funguje ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Byl na uradu prace a delal brigadne jak je propousteli z prace tak pomalu rok hledal praci ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to se obávám, že vám to nevyjde a budeš mít 4 letý rodičák a žádáš o něj po porodu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JaninaJanu Pokud z ní nebylo placeno sociální a zdravotní (a to většinou nebývá), tak ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JaninaJanu píše:
A brigda se do toho nepocita?
záleží na smlouvě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A kolik musi byt mesicu odpracovano za dva roky? a asi to nejde secist moje a jeho mesice co? drive to bylo jinak ted jsem kaput z toho
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JaninaJanu Ne, to fakt nejde… a netvrď jak to dříve bylo jinak, už od roku 2009 v tom nebyla žádná výrazná změna.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja byla s prvnim ditetem v roce 2005 a u toho takovy mazec nebyl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JaninaJanu píše:
A kolik musi byt mesicu odpracovano za dva roky? a asi to nejde secist moje a jeho mesice co? drive to bylo jinak ted jsem kaput z toho
270 dní nem. pojištění. Ale sčítat to nejde. Buď jeden nebo druhej to musíte splnit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
RP bez PPM
Dobrý den, chci se zeptat - koncem května mám termín porodu, teď jsem vedena na pojišťovně jako osoba pečující o dítě do sedmi let, tzn. jsem úplně bez příjmů, předtím pár měsíců ÚP, a předtím rodičovská dovolená. Pracovala jsem naposled před prvním otěhotněním. Tudíž ted určitě nemám nárok na PPM. Zajímalo by mě, z čeho se tedy vypočítá výše a délka RP a kdy si mám o něj jít zažádat? Až po porodu? Mockrát děkuji, vím, že si to můžu najít, ale já se v těch pojmech prostě ztrácím
, potřebuji to vysvětlit jednoduše.. Moc děkuji
- Citovat
- Upravit
Výši rp můžeš žádat přes dvz otce dítěte. Jinak je tam nějaké omezení. Měla jsem to tak s prvním dítětem. Žádala jsem až po porodu, vyplácí se to zpětně, takže jsem šla vyřizovat myslím až po 6 nedělí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit