Poradna duly
Jana Čurdová
@jeřáb Ahoj a díky za podporu.Jj,věříme, že to bude o. k.Musíme věřit! Byly to dost nervy a měsíce a měsíce boje…Ale tentokrát to musí klapnout.Pak vám dám vědět, jak jsme dopadli. Jinak přeju všem holky moc moc zdravíčka vám i mimouškům. ![]()
@Mber píše:
Jinak jsem z Jinočeského kraje, za týden mi bude 37,mám syna z předchozího vztahu (13) a zítra jdeme na další utz i s náběry krve, mám trochu nahnáno, třikrát jsme už o mimčo přišli, teď beru nějaké léky, píchám injekce a zítra vlastně končíme náš kritický 9.tt.Ale doufáme, že tentokrát už bude vše o. k.
Ahoj me bude 36, mam desetiletého a ročního.
Odkud jsi?
Vlastně pises z jihočeského, škoda mohly jsme zajít na zmrzku ![]()
@Khalesi píše:
@123l první jsem měla dost podobný…těhu úplně klidné, porod vyvolávaný ale dcera ok, v pořádku. sice podle mě porod hrůza, nakonec ho napsali jako komplikovaný ale je fakt že já byla nespolupracující a hysterická rodička takže se nedivím že to nešlo
ted se tak nějak těším že už budu vědět o co je a nenechám si sr*t na hlavu. těším se že nebudu tak vyjukaná jako prve.
toto těhotenství zatím trpím na prsa.to je bolest a mazec že to nechápu. jsou aspoň 2× větší a pořád si nedají pokoj! snad tedy už tentokrát budu kojit a bude mléko…
Ja měla u druhého uz porodní plán, dost pomohl. Teď budu jeste víc náročnější. Samozrejme kdyz bude vše bez komplikací. ![]()
@Mber píše:
@123l Ahojky.Bydlím mezi Strakonicemi a Pískem. A ty?
Ja v lysé nad labem. Nikoho tu neznám, ![]()
@123l Á,tak to na tu zmrzku a si nebude, viď? To je opravdu dost z ruky.No tak aspoň podpora takhle, co? Takže ty máš dva klučíky? Teď je na řadě holčička. Nebo je to jedno? My si přejeme hlavně, aby mimčo bylo zdravé a dotahli jsme to tentokrát až do konce. A jestli to bude kluk nebo holka je jedno…(ale holčička to by byla třešinka na dortě…psssst) ![]()
@jeřáb ne že by mi to nějak extra vadilo, dokonce jsem sama dr poprosila at už to vyvolají protože to už se nedalo a byla jsem 14 dní po ale nepovedlo se to podle mých představ. jako nemůžu si stěžovat na dr, ta byla profík ale chtěla jsem aby to probíhalo jinak. nejhorší byly sestry na dětským. ty bych profáckla a šlus.!
bývá mi zle večer, jako u první ale hlavně protože splácnu na co přijdu
teď jsem slané chipsy zajídala banány v piškotu máčené v čokoládě ![]()
@Khalesi tak to je pekna kombinace na pobliti
ja bych nejradsi jedla jen rohliky aby me ten zaludek nezlobil.
Tak to ja sem byla nastvana spis na doktory kombinovali nekombinovatelne leky a ve vyssich davkach. Vyvolavali 4 dny i kdyz se smi jen 2. A jeste me rodil doktor snad mladsi nez ja ( bylo mi 27) a kdyz to slo do kelu tak jen cumel a sestra behala a schanela jineho doktora. Po 14 hodinach porodu kdyz sem byla otevrena na 10 prstu mlady prestal mit ozvy tak me kuchli.
Ale me fakt nejvic stve ze sem jim to rikala sestra melauplne do puntiku stejny porod a babicka takhle prisla o prvni dite a druhe z ni rvali nasilim. Proste mame nejaky problem ze deti se sami rodit nezacnou a po vyvolani porodu vubec nesestoupi do porodnich cest. Ale dr ze me meli srandu ze sem hystericka matka
no a sestricky byli fajn jen po porodu me rekli ze nevi jestli to mlady prezil ze to je jine oddeleni at pockam do ranni vizity a to sem rodila minutu pred pulnoci
no proste motol jen s protekci jinak se pokusim jit jinam.
@jeřáb ou,to je teda děs, upřímně! tak tedy doufám že tenhle porod budeš mít lepší!!! Já doufám že chytnu místo u Apolináře, nějak nemám potřebu zrovna u porodu prubovat jiná rodiště
Tady už to znám tak tam snad nebudu čumět jak bacil do lékárny ![]()
@Khalesi ja nechtela vypadat jak chudinka jen sem chtela aby bylo jasne proc jsem tak nastvana na motol. Ja asi taky zkusim apolinare holky co tam rodili si to pochvaluji. Ale radsi bych tu protekci v motole (proste aby me nevyvolavali a rovnou kuchli kdyz budu prenaset)mam to z bytu 5 minut autem a desi me jezdit pak na kontroli pres celou prahu k apolinari navic jsou u apolinare pry strasny boje aby se tam clovek dostal a ja sem spis ten tichy tip cloveka co se nikam necpe tak bych se tam asi stejne nedostala.
Je to zmatene vim ale ve me se ted vse pere a v motole maji zase hezci to sestinedeli a berou vic rodicek a jak si psala uz to tam znam a ren rez provedli pekne
no proste nevim ale partner je proti motolu tak uvidime
@jeřáb taky jsem to rozhodně nemyslela že jsi chudinka…prostě to jen není hezký porod. s tím už ted moc nenaděláš. zase možná je lepší když už víš jak to tam funguje a hlavně víš co tam podělali takže na ně máš páku jak mají co zkusit jinak. a máš to blízko!
o těch bojích k apo nic nevím, v roce 2010 to byl hned, manžel tam čekal a byl asi 3 a teď prý mají nějaký nový systém který je sice zmatený ale dostane se téměř na všechny.
a nebo na to hodím bobana a budu rodit doma ![]()
@Khalesi aha no ja tydy cetla strasny story o tom jak tam ceka 30 maminek a oni vemou jen 6. Tak nevim
To s tim porodem myslis vazne? nektera ta videa z domacich porodu jsou pekna a ty zensky vypadaj tak v pohode a stastne. Podle me je to desne riziko ale neznam to podrobne tak nemuzu objektivne posoudit.
Ale s tim motolem je fakt ze ted uz bych si tu pusu otevrela driv a rekla co chci. tak nejak mam nastudovano co se po cisari smi a nesmi podavat za leky. Ale kdyz to naznacim partnerovi tak ten vyleti ze motol ani nahodou, byl z toho tenkrat dost v soku, protoze to zazil strizlivim pohledem. ja sla od podani oxytocinu castecne do mdlob a moc si ten konec nepamatuju, pamataju si jen tu bolest a ze sem se klepala jak osika kdyz me uspavali.
No proste musim si vybudovat poradne sebevedomi, sem pravnik zadnej imbecil a doktori tak se mnou musi jednat ![]()
A zacnu hned zitra pokud bude vse ok u dr(tuk tuk) tak chci rovnou at me pise jako rizikovou a nedela ze me vola ze to byla nahoda ![]()
A holky uz tomu verite ze ste tehu? Ja si porad rikam ze to je asi omyl proste tomu porad nemuzu uverit. Asi je to obrana kdyby byl zitra nejaky problem tak aby me to tak nebolelo.
Holky ja jsem porodila prirozenou cestou holcicku - 4550g 53cm. Jsem stihla a nechapu, jak jsem to zvladla. Prorod rychly, ale bolestivy. Byla jsem zasivana na 2×. To druhe zasivani jsem byla pod narkozou. 2 mesice jsem si poradne nesedla. Kojeni bolelo do 3 mesicu Dominicky.
A vyhody? Mam krasnou, zdravou a sikovnou holcicku na kterou jsem moc pysna. Mela jsem hooodne mleka, ktere bylo jak smetana a dokonce jsem davala i kamaradce - pro jeji dcerku.
Dominicka byla to nejklidnejsi miminko. Kojila jsem sice pul hodiny, ale pak mi spinkala 3-4 hodky
![]()
@jeřáb to sem si dělala srandu, doma rodit nehodlám, pouze pokud nestihnu odjet do porodnice. Nejsem hazardér-to co umí doktoři v porodnice žádná dula ani pánbůh v obýváku nesvede.to mi nikdo nevymluví. a šťastně a v pohodě můžu u porodu vypadat i v motole nebo na bulovce pokud ten porod pohodový bude!
jinak-věřím tomu! těším se na vše. po porodu jsem byla přesvědčená že už nikdy! a to najednou přešlo a během 2 měsíců bylo druhátko upečené
takže tomu věřím, těším a havně se to nedá okecat bo mi je tak jak může být jen těhotný ženský
budu si to prostě užívat a pokud přijde špatná zpráva tak jí přijmu. ale s vědomím že jsem si aspoň ten kousek užila a neměla jen psycho a černý myšlenky…