Poradna duly
Jana Čurdová
Taky jsem se divila, že mě to samotné tlačení nebolelo. Už bylo asi všechno tak hrozně napnuté, že už nemělo ani co bolet
Jinak jsem měla celou dobu hroznou potřebu otvírat okna, měla jsem pocit, že nemám dostatek kyslíku a to jsem dýchala, jak mi porodní asistentka říkala. Na čekacím pokoji jsem teda mohla mít otevřené okno, ale na samotném porodním sále mi to už nedovolili kvůli klimatizaci. Jinak mě stydká kost před porodem nebolela, nejvíc jsem cítila asi pánev a křížové kosti… A jak dluoho jsi vůbec tlačila? Já tak maximálně 15 minut ale vím, že byl Patrik venku na 4 nebo 5 zatlačení, takže fakt rychlovka
I když je asi pravda, že tomu hodně pomohl ten doktor, když mi tlačil na břicho.
Patrik pije jak kdy, ale většinou se to pohybuje od 15 do 30 min, ale někdy taky dokáže pít i těch 40. To ho ale pak nemůžu vzbudit, jak se mu dobře po tom spinká ![]()
Zítra máme jít na prohlídku k doktorovi, tak jsem hodně zvědavá, kolik malý zase přibral a taky asi budou i výsledky z toho screeningového vyšetření krve z patičky ![]()
Jak často se vůbec s miminkama chodí na kontroly ve Francii? ![]()
Taky mi připadá, že se Patriček občas směje, někdy ze spaní a někdy i když se na mě dívá a někdy mám dokonce pocit, když vydává takové ty kuňkavé zvuky, že mi chce něco říct ![]()
to celkem sedí, bolelo už všechno takže registrovat další bolest už jsi nestihla
, mě před tlačením nic nebolelo a tak to začalo právě v té chvíli, no jak dlouho přesně nevím ale myslím že jsme začínali ve 4.15h a malá se narodila ve 4.40h, tak těch 25min je celkem možné ale taky to bylo vlastně jen pár kontrakcí, cca 6… něpřišlo mi to ale rychlé, měla jsem pocit že tou „dírkou“ neproleze, oto krásnější pak bylo když už přítel viděl hlavičku a já pak slyšela jak pláče, nejkrásnější pláč na světě
![]()
Otevírat okna já neměla kde, na sále pouze obrovské dveře
, ale s tím dýcháním tě chápu, já zas myslela že nemám dost kyslíku při tom tlačení, zdržet dech tlačit fajn ale udělat to 3× po sobě, sem dýchala jak čoklík ![]()
Tak to prcek pije pěkně dlouho teda, malá má těch 20,25min jako limit skoro, pak už jen dudlá a nebo spinká… říkala mi ale laktační poradkyně že miminka u kojení usínají když nemají dostatečný proud mlíčka, buď se vztekají a nebo častěji usínají na prsu
, sem si myslela jak je dobře že mi po papkání hnedle usne a ono asi ne vždy.
Tak mě napadá, v jaké poloze malého nejčastěji krmíš? my z počátku v leže ale přešli jsme na kojení v sedě kde má malá pusinku u jedné bradavky a nožičky pod druhým prsem, tak že je zafixovaná na mám hrudníku, má tak zakloněnou hlavičku a já tak aspoň vidím krček jak poliká, dolní ret ale přes prso vážně nevidím ať dělám co dělám, tak aspoň bradičku jestli se správně pohybuje hlídám
![]()
Nám ohledně toho vyšetření z patičky prý do 3 týdnů „nezavolají“, tedy když nezavolají tak je vše o. k, pokud se najde nějaký problém tak zavolají… doufám že se tedy neozvou.
No jinak kontroly ve Francii, po odchodu z nemocnice nám řekli že k pediatričce máme zajít za měsíc, to sem byla v šoku, taková doba, nemám tucha kolik malá váží a jestli tedy přibírá, ona vypadá že papá dobře, zdá se spokojená, plínka neustále plná
, já vyměním a ona jak na potvoru prd a je to tam, už tátu dokonce při přebalování 2× počůrala
ale váhu tedy neodhadnu.
Takže zítra budem volat pediatričce, máme ji přes cestu od bytu, kdy na nás bude mít čas a snad to bude dříve než za pár týdnů (jak doktory nemusím tak to vážení mě dost zajímá)
Že joo, je to občas jak kdyby ti prckové vyprávěli něco zajímavého, mi to připomíná „kdopak to mluví“ a ten smích, úsměvy a úšklebky jsou dokonalé ![]()
Jo jo souhlasím s tím, jak přítel viděl hlavičku venku a řekl mi to, tak to byl opravdu nádherný pocit a i úleva, že porod už budu mít brzo za sebou ![]()
No malý pije jak kdy, ale většinou se to pohybuje kolem těch 20 minut. Někdy si to ale fakt protáhne až na těch 40, ale to pak dlouho spí a nemůžu ho probudit. Ale taky se nám stává, že u prsa někdy usne i třeba po 10 minutách.. Je to jak kdy ![]()
Jinak kojím taky v sedě a hlavičku má v mém předloktí a kolínka má ke mě. V nemocnici mi pořád doporučovali polohu v leže na boku, ale tu jsem si nějak neoblíbila. Nedávno jsem ji zkusila, ale zjistila jsem, že Patrik dost mléka vyplival ven a tak jsem od toho měla celou postel
Takže zůstaneme zřejmě u polohy v sedě ![]()
Zajímalo by mě, jak často Lilli kojíš? Já cca každé 3 hodiny, ale hodně záleží na tom, kdy se vzbudí
Když si o mléko řekne dřív, tak ho nakojím a naopak někdy ho nechám spát dýl, pokud je spokojený
A budíš ji v noci? Já se teda přiznám, že jo. Ze začátku jsem ho musela fakt probouzet, ale teď už se budí sám zhruba po těch 3-4 hodinách. Ale tak naštěstí to vychází tak 2× za noc, tak se to dá ![]()
No taky se mi stalo že mě počůral a včera dokonce pokakal a schytala to i postel
Takže už ho v posteli fakt přebalovat nebudu ![]()
Jo jinak v úterý jsme byli u toho pediatra a Patriček krásně přibývá, už má 3,10 kg a 50 cm. Tak jsem hooodně ráda, že to tak dohnal
I doktor mě pochválil a docela se divil. Si dělal srandu, že prý čím ho krmím ![]()
Zdravíme
My už jsme také na světě
Naše malá se narodila 14.4, měřila 49cm a vážila 3030g a jmenuje se Viktorka ![]()
Koukám, že hlavička je zlomový bod, jednou bych to chtěla vidět z pozice chlapa, musí to být zajímavé. Já si stejně nejvíc pamatuju jak malá začala plakat a přítel často vzpomíná jak sem brečela i já, si to prý bude pamatovat do konce života
![]()
Jé tak koukám že jsme zvolili stejnou polohu, přijde mi že je nejlepší, malá se tak krásně přisaje a já můžu sledovat zda pije či jen dudluje a hlavně máme oční kontakt, tedy před tím než se jí začnou klížit očička.
V leže jsem kojila dnes, malá jedla v sedě jen 8minutek tak po tom co se vyškytala jsem si lehly a já zkoušela jestli se přisaje, tak chvilku sála, jen tedy netuším kolik toho mohla vypít. Když ji mám v náručí v sedě tak přímo i slyším jak jí to čvachtá do krčku, takhle cítím že tahá, občas ji kapka uteče z pusinky ale myslím že nemá takový tah jako při klasické poloze, hlavně ale že bumbá..
Tahle poloha ne boku se prý doporučuje hlavně v noci, když mimčo spinká s rodiči v posteli, tak aby mamča nemusela na kojení vstávat tak se mimi prostě jen přisaje takto a pak všichni zase usnou ![]()
Kojím dle toho jak má čas, vychází to cca na každé 2.5 - 3h, já malou vůbec nebudím, i v porodnici sem to odmítla, stejně když ji vyruším z poklidného spánku tak nechce pít a je mrzutá, taky bych byla…obvykle se vzbudí sama přesně na čas a když si to třeba o hodinku protáhne tak to vůbec nevadí, pije pak déle a i s větší chutí mi přijde. Někdy dostane malá prso třeba po hodině jako dnes, pila chvilku, pak nám nějaké to mlíčko vrátila tak mi nepřišlo že by měla dost ale prso už nechtěla, neusnula tak sme si jen hráli, povídali a pusnkovali jako rodinka a po hodině jsem ji zkusila nabídnout mléčný bar opětovně a hned se vrhla, zase pila 10min což už po hodině jde, řekla bych… myslím že kdyby měla hlad tak s jejími plícemi by dala dost hlasitě najevo že chce mlíčko.
Na posteli mě nenapadlo přebalovat, máme nepropustné přebalovací podložky ale malá umí čůrat na všechny strany tak mám pocit že by postel zle dopadla ![]()
chtěla jsem ji nechat párkrát bez plenky, ona ale opravdu potvůrky čeká až ji sundáme aby mohla něco vypustit ![]()
Moc se jí ale líbí „prdelková masáž“, preventivně používám bepanthen, hezky položím na bříško, nožky do žabičky a masírujem prdelku, takhle by vydržela snad celý den, to je zatím snad jediný čas kdy je bez pleny ![]()
krásně roste klučina jeden, maminka je prostě výživná nooo
,
jak tedy přibíral, kolik gramů denně či týdně to vychází?
Jen tak dál ať rostete jako z vody a do krásy ![]()
velikánská gratulace, super termín, v ten jsem doufala ale malé se zachtělo trochu dříve
, Jinak pěkné jméno a i míry ideální. Přejem celé rodince zdraví a štěstíčko
![]()
Ahojte
vůbec nestíhám, uspokojit dvě děti je fakt obtížné
na odpočinek mi ani nezbývá čas ![]()
můj porod začal už v neděli 13,4, celý den jsem měla bolesti, ale s každou teplou sprchou jsem je rozehnala tak jsem si nedělala starosti zda je to začátek porodu či ne no a v 8 večer už mi ani sprcha nepomohla a pomalu a jistě se mi začly bolesti stupňovat
ale pořád rozestupy mezi nimi byly 9min 4min 6min atd, tak jsem to neřešila ještě
nadlábla jsem se řádně večeří, kdybych jen tušila co se bude dít dál tak nic nesežeru
o půl desáté to bylo co 5min tak už jsem tušila, že to nejspíš už bude ono, manžel volal švagra atˇ raději dorazí a pohlídá malou, rychle jsem ji šla uspat a s tel. pod peřinou jsem si zaznamenávala minuty dalších stahů, už to začínalo fakt bolet, švagr navíc jel z karviné, tak jsem byla ve stresu aby jsme to vůbec stihli, dál už to šlo po 3 min já rychle obléct obout ani stát už jsem nemohla, můj mě donesl před barák malou jsme zamkli doma, švagr pořád nikde, to byly ale nervy
byla jsem ještě ve větším stresu aby se malé doma nic nestalo, můj už chtěl jet, ale já ne, že počkám na švagra tak jsme si trošku vjeli do vlasů, naštěstí netrvalo dlouho a švagr byl tu, a my vyrazili do nemocnice, byly to 4min a už jsem byla na příjmu, pamatuju jak manžel jel jak hovado i křižovatku projel na červenou
a mě ty bolesti s každým bržděním a rozjížděním vůbec nepomohly a navíc ta hloupá večeře…na příjmu jsem ještě musela zodpovídat spousty dotazů, ikdyž jsem už měla předem vyplněné a podepsané papíry, což mě total vytáčelo, ještě na dr jsem musela čekat, to už bylo 23,00,přece jen jsem se dočkala nález na 3prsty kontrakce stále po 3min. na utz mimi kolem 4kilo, dr mě začal měřit a plašil s císařem nakonec jsme to zkusili, že by to mohlo vyjít, tak mě vzali na porodní box měla jsem ten s masážní vanou, začli napouštet vodu a já se těšila jak malej jarda až si tam lehnu, první věcí ale bylo wc totálně jsem se poblila všechnu tu večeři i oběd jsem vté míse zahlédla, bože jak mě bylo zle, další kontrola 5cm manžel se mnou prodýchával snad každý stah
docela mi to šlo se musím pochválit a každému musím doporučit plavání v těhu, to mi hodně moooc pomohlo v prodýchávání
nicméně bolesti jsem už tak dobře nedávala, bylo to už po 1min, takže žádný odpočinek, píchli mi vodu, nález 8cm a já stále nebyla ve vaně. sestřička řekla že za pět min mě tam dá napíchla žílu na podruhé už sem sebou totiž dost šila, tak jí to chudákovi nešlo
,jak mě chtěla dát do té vany, tak jsem oznámila, že už chci tlačit, zkontrolovali mě a já už rodila přiběhl dr a na tři strááášně dlouhé zatlačení byl malej venku v 1hod43min, nenastřihli mě což jsem se divila při takových měrách malého
jen mi udělal dvě oděrky, které pak dr přece jen zastehl 2 stehy, ale to rození placenty taky bolelo, pamatuji u malé jsem ani nevěděla, že už je venku placenta, ale u malého to bylo cítit jako bych rodila druhé dítě
i dr říkal, že ta placenta je obrovská jak za dvě děti
pak už bylo vše krásné
holky byl to krásnej porod a já byla tak šťastná, že je malý ok a u mě
hned jsem ho měla na břichu a pak i u prsu, takový malý zázrak, je to neuvěřitelné…
Pustili nás na 5.den malý musel být jeden den v inkubátoru pod modrým světlem kvůli žloutenky no a doma malej přes den moc nenaspí, ale v noci to jde, jinak nadaří se mi stále rozkojit asi už to vzdám, malý má UM, já ikdyž piju 3litry denně i jím, čaje pro kojiící i gravimilk a odsávačkou odsávám (odsaju jen 20ml a to z obou prsou) stále nic, obrečela jsem si to už, tak moc jsem si přála kojit až to nejde, u malé jsem kojila jen 6týdnů a to sem musela dávat i příkrm bylo toho málo, tak jsem teď chtěla kojit dlouho a bez UM, mrzí mě to, nevím kde se stala chyba
ale co už, hlavně že malý nemá hlad.
Ještě si Vás musím dočíst
jinak vzali mi malou do školky, tak jsem ráda, že bude v kolektivu dětí a bude si hrát, zatím na ni moc času totiž nemám
abych si sní mohla hrát jako dřív, snad se to časem spraví ![]()
@bhrozen gratuluji k miminku
přeju Vám hodně zdravíčka ![]()
@Maldinka21
Gratuluji k Lukáškovi
Ať pěkně rostete a jste zdraví