Rodíme v dubnu 2014 :-)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
kristynulinka
24.3.14 15:10

@LaraNat

No jo, Samantha je nádherné jméno, ale naneštěstí mému příteli se cizí jména nelíbí… Co nadělám. Ale u druhého dítěte se budu rozhodovat jenom já o jménu :P :D Ty buď ráda, že tvému příteli je výběr jména celkem jedno a že jste se shodli na takovém pěkném jméně :) Já třeba nejvíc lituji těch maminek, které musí dávat jméno pro kluka po tatínkovi.. Třeba u nás v rodině je taťka Jan a myslím 2 nebo 3 generace před ním byli taky Janové.. A je to taková tradice.. To si ta maminka pak moc nevybere a nic jí nezbývá, než se s tím smířit :)

No co jsem si psala s holkama, co už rodily, tak porod většinou neměly tak strašný, prý se to dá vydržet, ale asi je pravda, že každá to má úplně jinak a hlavně každý vnímá bolest jinak :) Třeba já jsem byla ve čtvrtek na kontrole, dělali mi KTG a podle toho monitoru jsem měla slabounké kontrakce a doktorka se docela divila, když jsem jí řekla, že jsem vůbec nic necítila :D No tak to prý byli ti poslíčci, až na to, že já jsem opravdu o ničem nevěděla. A byli docela pravidelní. Tak teď se začínám bát abych fakt poznala, až začnou silnější kontrakce :D Jinak na kontrole mi řekla, že čípek už skoro nemám (to mi ale říká už asi 3 týdny) a jsem dost otevřená (neřekla kolik), ale že někdo s takovým stavem chodí klidně i přes měsíc a pořád nerodí. Doktorka ale odhaduje můj porod tak max za 14 dní… A jak ty? Jak jsi na tom? :) No záda mě taky bolí hlavně při vstávání z postele, nebo z pohovky a přetáčení v posteli mi dělá neskutečné problémy :lol: Jo jo, buďme rády, že rodíme v nemocnici, kde nás budou mít pod kontrolou :) Já jsem masáž hráze taky zkoušela, ale dělám to jen občas, nějak na to vždy zapomínám, nebo se mi nechce.. Někdo říká, že mu to pomohlo proti nastřižení, jiným zase ne… Možná záleží i na celkovém uvolnění svalů při porodu :) Já uvidím, jestli budu rodit do té vody, nebo ne (´na suchu´ je pravda, že mě i malého budou mít více pod kontrolou), ale i kdybych rodila normálně na porodním křesle, tak mají u nás v porodnici i relaxační vanu, tak si plánuju do ní lehnout aspoň na hodninku před samotným porodem, aby se mi uvolnily svaly i kůže, tak třeba to taky zabrání tomu nastřinutí. Ale horší jsou prý vnitřní stehy, ale s tím se nedá nějak moc dělat a na proti tomu se nemůžeš nějak připravit.. :) Doufejme ale, že budem mít vše v pohodě a nebudou nás muset zašívat, nebo že to nebudem mít komplikované :) Mě zase sestřička poradila, že si mám masírovat a tahat bradavky… Tak to teda dělám… Říkali ti taky něco takového? 8o Kůže pod paží mi neztmavla vůbec, ale v rozkroku se mi zdá, že jo. I když ne o moc. Jinak já mám zas takový problém, že jak mám napnutou kůži na břichu, tak ji vůbec necítím, jak se jí dotknu.. Ty to tak nemáš? Jo a tu čáru pod pupíkem mám a bradavky mám mnohem větší a tmavší, než jsem měla předtím… Tak se měj zatím pěkně a pak dej vědět ;)

• Citovat
  • Upravit
1426
24.3.14 17:23

@kristynulinka

Já se ani nedivím, ono také né každé cizí jméno se pak hodí k českému příjmení a jsou někdy i strašlivé varianty, přítel je cizinec takže u nás je to snadné, cizí jméno jsem vždy chtěla a o českém tak ani nemusím uvažovat ikdyž i tak by se třeba našla varianta kdybych chtěla dát něco počeštěného. Popravdě jsem celkem ráda že se do jmen moc neplete :-D sobec nooo ale Lilli se mu moc líbí, oslovuje ji tak od té doby co jsem mu řekla že se tak bude jmenovat a to je sladký, když ty chlapi, takový chlapáci a mluví na bříško kde maj svého prcka (asi hormony, sem zas nějaká rozněžnělá) :mrgreen: :*

Aaaa to je přesně ta tradice co já nesnáším, dávat jméno po otci, někde se dává i po matce, takže pak je v jedné rodině 5 Vladimírů a 3 Marie a já bych vraždila :lol:
Zrovna přítelovo jméno se mi ale moc líbí, Jmenuje se Lionel a takové jméno bych za jiných okolností synovi ráda dala, když je ale Lionel taťka tak maximálně jako prostřední jméno. Zrovna nedávno jsem z něj dostala že se mu líbí jméno Enzo, tedy zkratka od Lorenzo a to není úplně špatné, mě se líbí nově třeba Thierry ale to už je moc exo a celkem nesedí k příjmení…ale než bude kluk tak něco vymyslíme :-D

Tak to jim závidím, ale ono možná když už máš odrozeno tak to vnímáš dost jinak než když zrovna rodíš, pak už jsi šťastná že je to za tebou a že máš ten uzlíček u sebe a zdraví. Ale jasně, je to hodně individuální, i ten pocit bolesti a celkový průběh… pokud tedy poslíčky máš a necítíš tak je to ohromná výhoda pro tebe a tiše závidím, to pak ty „opravdové“ kontrakce nebudou tak strašné, za to buď ráda… ale porod poznáš neboooj ;-)
3 týdny otevřená a ona si vykračuje bůhví kde :-D, mě teda nikdo nic neřekl tak předpokládám že vše ještě nehnuté, zavřená a čípek celý, ale to je odhad… ani se necítím tak že by se něco blížilo, rodit bych vlastně měla cca za 2týdny a malá si asi říká že do té doby času dost :-D

Hele já mám tu masáž hráze hlavně asi jako mentální přípravu a podporu, zaprvé tak cítím víc jak malá kope, je to lenora a nemele sebou už tak moc jak nemá místo a hlavně mám tu naději že mě nebudou šít, navíc tak s přítelem trávíme další kvalitní čas :mrgreen:
Ona masáž pomoc může a nemusí, opravdu záleží na tom jak se žena při porodu uvolní, já se v bolestech moc uvolnit neumím, prý podvolit se bolesti… no pokusím se :lol: a taky záleží na tom zda začnem rodit přirozeně, tedy otevřem se tak jak máme a nebo se bude muset vyvolávat, většinou se žena prý natrhne protože ještě nejsou správně připravené porodní cesty a lékaři spěchají na porod, pak je tam nejhorší to potrhání uvnitř a to musí být děs a hrůza, četka jsem že se některé ženy natrhly od zadku až po pošťěváček a to musí být horor, ale to snad není tak časté.
Voda myslím může pomoci hodně, ikdyž bys do ní nerodila, což já bych z ní asi už pak nevylezla 8), tak se opravdu uvolníš a zvláčníš, navíc právě i to vnitří svalstvo které se pak nemusí potrhat. Hned bych si to s tebou vyměnila. U nás mají na pokoji teda klasickou vanu ale do té se asi nenaložím, zaprvé jsem s bříškem jak velryba a ani bych ho neponořila a za druhé už bych se v kontrakcích nevyhrabala ven a tam se vážně rodit nedá :-D ale asi budu dost času trávit ve sprše, voda noooo :palec:

O masáži a tahání bradavek mi teda nikdo z Dr neřekl ale četla jsem párkrát že se to používá k vyvolání porodu, přesněji že tělo na to reaguje tak že dítko chce rychleji ven (nevím ale co je na tom pravdy), hlavně zatím malá ještě je tam kde má, ikdyž bych ji už ráda měla u sebe. Jinak k tomu vyvolání když se ji nebude chtít, chtěla jsem si sehnat maliník, sic už bych ho měla pít teď ale kdo ví a myslím že pak zkusím klasické dlouhé procházky (dokud jsem schopna chodit) :mrgreen: a pak večer v klidu doma červené vinko, prý to pomáhá a když ne tak to stejně bude příjemně strávený čas :dance:

Hele tak to tmavnutí kůže asi nebude úplná rarita, možná to bude jako s tou čárou a bradavkami a zas je individuální kolik a jak komu ztmavne, doufám ale že se barva zas zpraví :-D
Tak to ne, asi nemám tu kůži napnutou až tak hodně, mám dost podkožního tuku takže s tímto nemám zkušenosti, hlavně mám bříško stále ještě nahoře, malá se mi tlačí pod prsa. Ty už máš bříško spadlé? pokud ne tak možná se kůže pak povolí. Jinak citlivou ji mám úplně stejně jako před těhu.

A co vůbec přítel, jak se těší na dítko, plánuje jak se bude starat a co bude učit a kam se bude chodit nebo něco takového… můj přítel je blázen a už má naplánovaný i výlet do Disneylandu až ji bude cca 7 let :-D, ono ho to ale po narození asi přejde až uvidí že se bude muset starat o každodenní záležitosti :mrgreen:

Tak se zatím měj krásně a odpočívej ať ještě chvilku vydržíš i bez čípku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kristynulinka
25.3.14 15:30

@LaraNat

Tak to máš skvělé, že tvůj přítel je cizinec a má cizí příjmení. To se k tomu hodí každé jméno, které je bez háčků a čárek, to ti docela závidím. A kde vůbec bydlíte? Tady v ČR nebo v zahraničí? Já bydlela 2 roky v UK jako Au Pair ale nedokážu si představit, že bych tam zakládala rodinu.. Zdravotnictví je tam na dost špatné úrovni a rodit bych tam fakt nechtěla :) Můj přítel se příjmením jmenuje Mareček, takže třeba ten Samuel by k tomu fakt moc neseděl :? Ale všichni říkají, že Patrik je k tomu příjmení skvělé.. :)

Nooo břicho mám prý o něco níž, než jsem ho měla asi před měsícem, ale je to jen pocit ostatních lidí, mě osobně moc nepřipadá, že by mi spadlo, aspoň ne o moc. A udělaly se mi hrozné strie, ale až teď v 9. měsíci. Poctivě jsem mazala břicho celou dobu těhotenství a pochvalovala jsem si ten krém (Mamastrie), ale nějak jsem pochopila, že i kdybych to mazala čím chci, tak jak malý rychle roste a kůže s ním, tak mi nic nepomůže.. Tobě se udělaly strie při těhotenství? A kolik jsi vůbec přibrala za celou dobu těhotenství? Já už kolem 20 kg.. No mamka mě pořád straší než už to neshodím, že budu po ní, ale nějak doufám, že aspoň polovinu bych mohla shodit po porodu :)

O červeném víně k vyvolání porodu jsem taky četla a i když ho moc nemusím, tak si ho možná taky dám, když se malému nebude chtít ven :) Nebo prý je taky dobrý sex, nebo ta procházka taky nemusí být špatná.. I když mám pocit, že moc daleko nedojdu.. :D To ty se máš, že se cítíš na dlouhé procházky ;)

Tak to je hezké, že tvůj přítel mluví na bříško. Ten můj to taky občas dělá, ale asi ne tak často, jak by měl. Ale máš pravdu, že je to moc hezké, když tatínek mluví na ještě nenarozené dítě v bříšku :* Můj přítel určitě Disneyland neplánuje, ale samozřejmě výlety taky. Moc se těší jak budem jezdit společně na dovolenou a hlavně jak bude vozit kočárek.. No uvidíme, jak na tom budou naši chlapi, jak se miminka narodí a v noci budou brečet.. I když ten můj předpokládám, že bude spát, protože ho nic nevzbudí :lol: Ale věřím, že oba naši přítelé budou rádi a budou si užívat čas s prckama ;)

• Citovat
  • Upravit
1426
26.3.14 05:22

@kristynulinka

no každé jméno asi nepasuje ale je to určitě lehčí než výběr k českému jménu speciálně pro holčičku s „ová“, ale i to se dá v čechách vypustit.

Žijeme na jihu Francie, je to cca 9měsíců co jsme se přestěhovali z Paříže, a první týden v novém bytě jsme počali ten náš pokládek :-D
No joo, o anglii a zdravotní péči jsem slyšela celkem nepěkné věci ale zas se tam snáze najdou „nemocnice“ kde se rodí na přání rodičky, ačkoli je to samozřejmě o financích a hlavně asi o dobrém zdravotním pojištění a připojištění, stejně jako v Améru. Ve Francii se mi zdá i základní zdravotní péče na dobré úrovni a s dobrým pojištěním kor velmi poctivá, za to jsem moc ráda, po návštěvě kliniky kde budu rodit sem se dost uklidnila, netušila jsem jak to tu chodí a ani v ČR jsem vlastně nikdy v nemocnici nebyla takže vše jen z doslechu…
Nějaké rození v jedné místnosti 2 a více žen na jednou tu nehrozí, soukromí je tu prioritou, nějaké návštěvy studentů co okukují roztažené nohy (což je prý klasika v ČR) taky nehrozí, veškeré zásahy se konzultují před provedením nebo jeli to akutní tak informují hned v té chvíli kdy zasahují. V ČR si hodně maminy stěžují že jim ani lékař neřekl co dělá, bez souhlasu jim třeba nastříhl hráz (aniž by bylo třeba) prováděl Hamiltona nebo nasaděj Oxytocin a urychlují porod pro svou pohodlnost… tak sem z toho měla obavy ale doufala jsem že tady to není zvykem.
Na vše jsem se tu optala a dle toho jak porodní bába (mladá a moc sympatická sestřička) mluvila tak nemám obavy tam jet až to na mě přijde. Žádné automatické zásahy, nic bez souhlasu, spíše to směřují k přirozenému porodu, samozřejmě si rodička může říct o drogy :mrgreen: (epidural atd ) a poskytnou ji to. Žádné papírování při kontrakcích, kartu tam mají a v ní vše info, možnost pohybu (t pro mě bylo důležité) v křečích asi nebudu schopna ležet na zádech, kde to obvykle bolí nejvíc, takže sprcha a pochodování to jistí a další „obyčejné“ informace které mě uklidnily :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1426
26.3.14 05:37

Jééé, super příjmení, popravdě mi přijde úplně stejné Samuel Mareček jako Patrik Mareček co se týče znělosti a k příjmení se hodí obé, ale chápu, je spousty lidíco nemusí cizí jména, obvykle tedy partnerů. Kamarádky přítel také a proto pojmenovala syna Jakub Oliver… stejně je pro všechny Olík a Oliver ale přítel prostě cizí nerad tak má i české jméno na papíře no.

Vidíš to a mě zas přijde že mi břicho opravdu stoupá a že se prďolka cpe víc a víc pod prsa, začínám mít obavy abych ji do těch porodních cest pak nakonec nějak dostala :mrgreen:
No jasně že se mi udělaly strie, taky mažu, spíše pro pocit ale je jasné, dítko když pak roste rychle tak můžeš mazat jak chceš a čím chceš a není šance, ty prasklinky jsou pod kůží a na to nemá krém moc vliv, jen udržuje pokožku vláčkou a tím pádem i elastičtější ale zabránit nedokáže, trochu pomáhá masáž, protože ta prokrvuje i ta hlubší místa. Měla jsem ale pár strií i před těhu, takže mám strie světlé asi jen dvě růžovoučké a jdou spíš cítit než vidět. Hold je to ale daň za mimíska… navíc prsa mi v pubertě narostla hodně rychle a tam ty strie mám snad od 13ti po stranách, ještě že to u podpaží taky není moc vidět :cert: :dance:

Hele už je to dlouho co mě naposedy vážili a to jsem měla 14kg nahoře, takže teď takových 20kg budu mít taky, a popravdě mě to až tak netrápí, záda nebolej, nohy a další také ne (mám za to že tohle není váhou co způsobuje bolesti) ačkoli lékaři to s tím automaticky spojují, jistě že tě bolí páteř když máš o 15-25kg víc než před těhu… no asi to spíš bude tím jak zdravá páteř byla před a jak se přizpůsobuje a připravuje na porod. No a co se týče toho kolik necháš v porodnici…nevadilo by mi tam nechat všechny kila na víc ale průměr je těch 8kg což také není zlé a při kojení by pak doma mohla ta kila v klesání pěkně pokračovat…
větší problém než v kilech pak spíš vidím v pevnosti pokožky, břicho, boky atd… nejsem na cvičení vůbec bohužel takže to asi půjde dóoost zle ikdyby opadla všechny kila hned 8o

No a jak na tom je mamča, tedy jaké máš genetické dispozice? a co vůbec přítel na novou postavu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1426
26.3.14 05:51

@kristynulinka

hele dlouhé procházky s přestávkami spíš než co jiného :-D, mě nepřijde že by sex nějak mohl pomoci, jako možná že by to orgasmus mohl rozjet, a orální sex je pro unavenou těhuli velmi příjemný ale klasický sex, ať už v jakékoli pozici mi nepřijde že by porod nějak vybudil, tedy pokud by partner nebyl nadlidsky obdařen a to by zas asi nebylo úplně příjemné, když si vezmu mnohé vnitřní kontroly které pak v nemocnici dělají a stejně to porod nerozjede tak sex dle mého nemá moc velkou šanci ale zas za zkoušku člověk nic nedá, asi jako to „běhání, plazení se“ po schodech, taky to je aktivita a může ledasco vyvolat… :potlesk: :lol:

Chlapi jsou celkově roztomiloučcí s dětmi, když k nim mají vztah. A že přítel nemluví na prcka tak často jak by měl, nemyslím že na to je nějaká kvóta, spíše to je o osobním pocitu a otom že sám chce, mnoha můžům to přijde trapné, jako mluvení do prázdna a tak, upřímně ani já si s břichem moc nepovídám nahlas, spíše občas něco prohodím nebo to beru na myšlenkové vlnové frekvenci… nevím jak moc děti slyší a vnímají a rozumí v bříšku, důležitější je pro mě asi jak to cítí rodiče a hlavně jak to bude až se to maličké narodí :srdce:

Vidíš to, vozit kočárek… já se asi ani nezmínila že kočárek nemáme a ani neplánujem že, chci šátkovat, máme doma šátek a uvidíme jak to bude vyhovovat nám všem třem, rozhodla jsem se že kočárek můžem koupit kdykoli ale třeba ani nebude třeba… dřív sem měla že první nákupy pro miminko jsou kočárek postýkla atd…nějak to samo ustoupilo :mrgreen:

Máš doma tvrdého spáče jo? No já mám zase doma přítele kterej je schopnej usnout ve vteřině kdy položí hlavu na polštář, často ani nevěřím svým očím a uším :-D, ale myslím že brek (nový zvuk) by ho vzbudil a že i podvědomě bude vědět že musí být ve střehu, jelikož budu kojit (tedy věřím a doufám v to) tak stejně asi budu vstávat hlavně já, nemám ale zas problém spát přes den tak snad budu dospávat s malou.
Ale uvidíme… snad mi po porodu nikam nezmizíš a dáš vědět jak vám jdou začátky, co je největší překážka a co se příteli třeba chce nebo nechce dělat, sem zvědavá jestli to pánové nemají nějak podobně už od přírody ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kristynulinka
27.3.14 14:22

@LaraNat

Tak to se máš skvěle, že žijete ve Francii. Ještě k tomu na jihu.. Tam musí být parádně že? :) A jste někde blízko moře? Hned bych si to s tebou vyměnila :) A jaké tam je zdravotnictví? Určitě lepší, než v té Anglii, že? Předpokládám, že umíš dobře francouzsky, tak domluvit se v porodnici pro tebe určitě nebude žádný problém ;) Tady v porodnici naštěstí respektují přání rodiček, nástřih hráze se dělá jen když je to opravdu nutné.. Pořád lepší třeba 2 cm nastřihnutí, než abych se pak třeba roztrhla úplně :lol: Ale i tak doufám, že mi ho nebudou muset dělat. :) Slyšela jsem o naší porodnici ve Vsetíně jen samou chválu. Prý dříve to tu bylo o dost horší a maminky jezdily raději rodit někam dál, např. do Zlína, ale za posledních pár let se tam změnil celý personál a nakoupily se nové polohovatelné porodní křesla a taky přístroj Monica, který má monitorovat životní funkce dítětě i matky. Prý je to 3. porodnice v ČR, co ten přístroj má. Tak věřím, že se tam o mě postarají :)

No já mám ty strie fakt strašné, za poslední asi 3 týdny se mi náhle objevily prní v dolní části břicha a teď i kolem pupíku a jsou růžové, až do fialova. Ale vím, že časem vyblednou… Stejně se ale pořád mažu, ať už aspoň pro pocit a taky mě pak nesvědí a neštípe pokožka :) No s pevností pokožky se taky bojím, hlavně na břichu. Nohy jsem vždy měla tlustší a v těch jsem ani moc nepřibrala. Budu doufat, že se kůže na břichu aspoň trochu ´zcvrkne´ :D I když jak říkáš, genetické dispozice mám špatné, mamka má přes 90 kg a právě přibrala v těhotenstvích a už kila nikdy neshodila… Ale je pravda, že ona nikdy moc nebyla na sport a v mládí ani moc nechodila… A jak to máš ty?
No nevím jak na tom budu fyzicky po porodu, ale ráda bych hodně chodila na procházky a plavat. Taky mám kolečkové brusle, tak přemýšlíme s přítelem, že budeme jezdit s kočárkem po cyklostezce :) Příteli moje nová postava nevadí, prý se mu budu líbit za každých okolností :) Dnes mi doktroka dokonce řekla při kontrole, že ji tloustnu přímo před očima.. Tak to byla fakt poklona… :D Máš pravdu, šátek na dítě je dobrá věc, je praktický a i pro pocit dítěte je to super, prý se v něm cítí jak v bříšku :) Já jsem si koupila kočárek z toho důvodu, že budu jezit často na návštěvu k rodičům (bydlí asi 3 km ode mě), tak bych ráda chodila pěšky a nevím, jestli by mě ze šátku brzy nezačly bolet záda, jak bude malý těžší :) A taky vím, že moje sestra, mamka, babička, kamarádky apod. budou chtít občas malého vozit, tak proto se mi zdá kočárek dobrá volba :) Ale je to na tobě. Já jak jsem byla v Anglii a hlídala malé holky, tak jsem je taky nosila občas v šátku a dá se to.. Jen nevím, jak dlouho bych to vydržela :) Na velké túry se to asi moc nehodí :)

Jinak jsem byla dnes na kontrole a vypadá to, že nejspíš budu muset jít na vyvolání porodu, protože se mi dost zvedl krevní tlak. Přece jen už jsem v 38tt a prášky mi dávat doktorka nechce, že už to je zbytečné, že bude lepší, když porodím. Pro mé srdce to bude úleva. Brali mi krev a zítra si mám zavolat na výsledky a podle nich doktorka rozhodne co bude dál. Ale mám počítat prý s tím, že se budu hlásit už v porodnici. No doufám, že pokud mi budou porod vyvolávat, že nebudu mít žádné komplikace, prý se často stává, že se právě u vyvolávaných porodů natrhne čípek a bude se muset vnitřně šít… No… Radši na to myslet nebudu, prostě co se má stát to se stane a moc s tím už neudělám :) Navíc jak mě dnes mudr. vnitřně vyšetřovala, tak jsem začla trošku krvácet, ale je to spíš špinění, tak snad je to normální :) A ty jsi byla na nějaké kontrole v poslední době? :) No nic, já teď končím a buď napíšu ještě před porodem, nebo pak až po něm :) Měj se krásně a drž se :*

• Citovat
  • Upravit
1426
29.3.14 03:24

@kristynulinka

No jooo, je tu překrásně, to nelze popřít, žijem asi půl hodinky od Španlských hranic, k moři to je cca 10minutek takže to si rozhodně užijeme, už se těším až bude i teplá voda protože počasí tu je teplé skoro pořád.
Zdravotnictví by tu mělo být jedno z nejlepších, tedy co jsem slyšela, četla a vím od lidí co tu žijí, jenže osobně ještě hodnotit nemohu, Lékařům se obvykle dost vyhýbám a moje úplně první návštěva v nemocnici (ať už ČR či FR) bude právě až při porodu. Doufám ale že pověst nelže a že to tedy bude nakonec celkem příjemné, kor když si s sebou pak odneseme tu naši prďolku :-)
A ne ne, nemluvím francouzsky, sic rozumím a snad bych i něco málo vypustila ale přijde mi že mluvím jak tatar, komunikuju výhradně v angličtině a všude a vždy je se mnou přítel, když nerozumím, chci se zeptat atd (obrovská podpora a myslím že i test partnerství :srdce: )

Tak to máš štěstí na porodnici, to ti moc přeju, je i super mít z toho místa dobrý pocit ještě než tam vůbec musíš, pak je člověk celkem v klidu a může se soustředit na důležitější věci. Jinak kdybych rodila v ČR tak někde na Liberecku a tam obvykle porodnice nemají moc dobrou pověst, ještě horší je přístup personálu a to je pro mě hodně důležité, takže jsem celkem ráda že rodím zde.
Tak v tom případě vypadá vsetínská krásně vybavená, to je hned příjemnější mít takové informace + možnost rodit do voda, bájo.

Mazání rozhodně nejlepší krok, přesně jak píšeš i pro pocit a hydrataci pokožky, ona by ta kůže bez toho mohla dopadnout ještě hůř.
Já jsem bacule ale neřekla bych že je to genetické, mamča je sice taky ale to až teď když je starší a dopřává si, jinak děti měla s 50 a 60kg a většina kil navíc prý pak šla dolů.
Co mám ale určitě geneticky je super těhotenství, to si fakt užívám, skoro žádné neduhy a mamča to tak měla ve všech těhotenstvích, kéž bych měla porod jako těhulkování :think: :mrgreen:

Na čas po porodu sem upřímně ještě moc nepomýšlela, mám pocit že po té akci budu takřka „nepohyblivá“ :-D, a první týdny asi budou krušné skrz starosti o malou, uzdravování a a návyk nějakých stereotypů (prostě vyladit novou situaci)
Pak bych ale taky ráda chodila do bazénu, voda je moje a určitě to bude prima úleva… moc bych chtěla s malou na plavání ale nevím zda tu mají i nějaké možnosti pro ty nejmenší, určitě se porozhlédnu. Myslím že jsou pak kurzy od 6měs ale třeba najdem i něco dříve a hlavně určitě v červenci malá vyzkouší prvně moře :dance:

Přítel je tedy super, tak to má být a věř mi že od Dr to poklona zřejmě byla, ony jsou moc rády když maminky hezky nabírají, stejně tak pak miminka :-)

S tím kočárkem naprosto chápu, se šátkem taky nemám zkušenosti, jelikož je to ale jediné co mám tak není na výběr a budu nosit v něm a třeba asi bude i víc užívanej než kdybych měla doma další volbu. Myslím že záda u mě, nás nebudou problém ale kdyby se přecijen našlo něco v čem nám šátkování nebude vyhovovat tak právě nemám obavy a kočárek koupíme kdykoli kdekoli.
Na velké tůry u nás moc nejsme :-D, a všechno máme na dosah nebo si popojedem autem a jdem na procházku bud na pláž či k jezerům a hlavně se vždycky můžem střídat, přítel vypadá že je na to taky natěšený :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1426
29.3.14 03:33

@kristynulinka

Jéééjej to je mi ale zpráva, a jak vysoký jsi měla tlak?
Já mám tedy tlak vyšší permanentně, vlastně celý život jsem měla zvýšený a bez problémů… jelikož jsem ještě vystresovaná z DR a tlak mi měřej hned po příchodu k nim tak mívám 140/80, když mi měří někdo známí nebo to pak po pár minutách opakují tak 120/60 ale to už moc nedělají a tvrdí jak mám vysoký tlak, mě to asi moc nepřijde nooo. tak jsem zvědavá co ty v průběhu a kolik teď.
A prášky to je jasné, ty nebrat a rodit teď už můžeš kdykoli tak proč ne… jen já doufám že budu moc začít přirozeně a nebudu moc přenášet ale nevím nevím noo.

Aaaa tak už máš výsledky, jakpak to dopadlo?
No o natrženém čípku přesně jsem neslyšela ale máš pravdu v tom že když jsou porody vyvolávané tak se často stává že se porodní cesty nestačí pořádně otevřít a mimčo už chce ven, proto ty komplikace ale není to vždy, někdy je to i rychlejší a lepší, snad jsi tento případ :-)

No po pravdě už jsem dlouho na žádné kontrole nebyla, jen dnes v laboratoři na odběru, prý nějaké testy pro anesteziologa…
posledně jsem měla jít na gyn 18.3 a to jsme zrušili a Dr nás nemohl přeobjednat protože má volno, dál jsme to neřešili ale jak se termín blíží tak si říkám že někam budem muset :mrgreen:
Zítra máme tedy v plánu volat porodní bábě, zda se můžeme dostavit na nějakou běžnou kontrolu jak to se mou vypadá a uvidíme…
Tak dej určitě vědět co a jak s tebou, kdybys nestíhala tak už raděj teď přeju hodně sil, štěstí a hlavně zdraví pro vás všechny a co nejsnazší porod :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1085
29.3.14 08:42

:mavam: Ahoj holky

@Mi ki tak co jak se cítíš? Pořád ještě 2v1? :) Já už mám po prvním termínu a dr už mě připravil nato, že když do středy neporodím, naplánujeme vyvolání, což mě trošku vystrašilo, chtěla bych aby to šlo bez toho, čekala jsem, že druhé dítko a zvlášť kluk půjde tak 2týdny před termínem a tomu našemu se tam nějak podezřele líbí a ne a ne ven :( :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1085
29.3.14 08:44

Jinak přeju pěkný víkend :palec:,ikdyž to u nás zatím tak nevypadá :think: samá mlha a žádné sluníčko :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1426
29.3.14 18:42

@Maldinka21

tak to už je vážně za pár, středa je tu jak na koni ale třeba se ještě rozhodne vyklubat se sám bez pomoci. Zkoušíš nějaké babské rady jak mimču pomoci na svět?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1085
31.3.14 08:32

@LaraNat Jj,o víkendu jsme provozovali sexík, jezdili delší trasu s autem a taky jsem trošku běhala, masírovala prsa, no moc nám to nepomohlo :think: pořád jsem celá, už ani nedoufám, že do středy porodím, malý si usmyslel, že si v bříšku ještě pobyde, přitom jsem otevřená už 3. týden a zátka není, vím ještě bych mohla zkusit pít ten maliník, nebo ostrou zelňačku sníst :think: na malého i mluvím, jestli se mu už nechce na svět, ale odezva žádná, má mě už teď na háku :lol: A ty máš termín kdypak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1426
31.3.14 15:19

@Maldinka21

tak to koukám že se celkem snažíš. No pokud už jsi otevřená tak se do středy může stát ledasco. To určo není že tě má na háku, právě se mu u tebe taaáák moc líbí že se mu ani nechce ven, se nediv, z takového čupr prostředí hned do nemocnice ale až pak uvidí maminku tak si bude říkat, že mohl klidně šlápnout na plyn a dostavit se dřív ;-)

Já mám termín 10.4, někde mi i Dr psal 6.4 ale taky mám pocit že si princezna a vezme nějakej čásek navíc na zkrášlování, ale je ještě pár dní čas tak uvidíme zda se to posune kupředu. Zatím tedy nemám pocit že bych měla v brzku rodit ale hrozně se těším až ji budu mít u sebe a vlastně i až budu mít za sebou porod :mrgreen:
Přítel se mě každou chvíli ptá jestli už mám kontrakce.. jak blbě vylejzám z postele a sem tam mě něco píchne tak heknu a on už napruženej :-D
Tak si říkám že mě porod nejspíš zabije když už hekám u přetáčení se na posteli a to má do bolesti daleko 8o :mrgreen:

Maliník jsem si taky chtěla koupit a možná se k tomu ještě dostanu ale ten se má pít nějak pravidelně alespoň pár týdnů ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1426
31.3.14 15:20

@kristynulinka

že ty už máš prcka u sebeeee??? :think: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...