Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Meha mam to podobne, ja bych rekla, ze nemam rada celkove mista, kde je prilis mnoho turistu
Jednou me mama ukecala do Bibione, to byla moje smrt, ale to byl extrem
nikdy vic ![]()
@neila Nikdy jsem v Bibione nebyla, ale je to pro mě synonymum pro narvanou turistickou destinaci
.
Ale je pravda, že jsem měla třeba odpor i k Chorvatsku, pak jsem tam jednou jela a paráda, moc jsem si to užila.
Pokud moře, tak nejvíce mám ráda Karibik, ale chápu, že ne každý si to může dovolit. A taky mě trochu odrazuje ten dlouhý let. Proto poslední dobou raději volíme Evropu.
@marfra píše:
@Darcakarca pises,ze ti staci Evropa, ale ta je prave dost draha. Za stejne penize sezenes nadhernou a luxusnejsi dovcu v Turecku ci Tunisku. Taky jsme letos chteli „jen“ Evropu, kvuli malemu, ale kdyz jsme pak za stejne penize nasli v Tunisku mnohem peknejsi a luxusnejsi dovcu, rozhodli jsme se pro Tunis. Myslim, ze uz mas dost velke deti, takze i tyhle destinace by mohli zvladnout
Souhlas, mimo Evropu se dá sehnat levnější dovolená a myslím, že i hezká. Evropská letoviska jsou v průměru dražší.
@Meha me dlouhe lety nevadi, spis me zabiji prestupy a cekani treba 2-3 hodiny v noci nekde na letisti, to jsem uplne vyrizena ![]()
To Bibione bylo tak ze dne na den, ze vezmem deti a jedem (tehdy jsem mela 1 a jeste jsme brali brachovou)…des bes, hlava na hlave, ja nervy v kyblu protoze jsem porad hledala deti, more hnusne, vsude bordel, hluk…zachranovala to jen pizza a zmrzka
zlate Chorvatsko
Ale do 50 tisic by to urcite bylo pro celou rodinu ![]()
No, tak ja teda nevim, ale ja hledala na nemeckych cestovkach a nakonec jedeme s Neckermanem z Cech. Verim, ze to je levnejsi, protoze znami byli na zacaku prazdnin na Kanarech za 32tis 4 lide, vsichni uz platici, maji deti jen o malo mladsi nez my. Ja bych jela kamkoli v Evrope, v Turecku jsem byla a uz nikdy vic. Presto jsem nic levnejsiho nesehnala. Podle me se takova nabidka sezene jen mimo prazdniny Nemcu, coz bohuzel nam nevyhovuje, musim si brat dovolenou, kdyz neni skolka a to je v nejvytizenejsich terminech. MMCH, meli jsme jet na prelomu cervence a srpna a nesehnala jsem NIC, co by nam vyhovovalo.
Takze ano, verim, ze se da sehnat dovolena levne, ale pokud jsi omezena terminem a ma to byt v hlavne sezone, tak smula a ani nemecke cestovky nepomuzou. Ja si u nich tedy nevybrala.
@neila píše:
@terinka4444 jj, o Bali jsem slyšela, že je tam levně, stejně tak si hodně pochvalovala švagrová Thajsko letosJinak na Mauritiu je taky docela levně, třeba jsme si jeden den vzali taxaňa a jeli projet křížem celý ostrov - auto nové, řidič = průvodce, a platili jsem za něj 50 euro! Půl dne s námi jezdil, takže fakt za hubičku
@mroe ano, to je svatá pravda, my létáme v červnu, o prázdninách nikoliv, to manžel nemůže mít volno půl měsíce v kuse. A nebo pak v září, to jsme milovali, to se školou malé padlo, v červnu nám ji uvolní, v září ne.
A tedy v Turecku jsme byli 4× a vždycky se nám tam moc líbilo.
Asi je to o tom, co má kdo rád ![]()
@terinka4444 Ty jsi „pustila“ manžela na 2 měsíce do ciziny?
To bych asi nedala.
@Meha nebo třeba Gargáno, toje stále zvláštní místo, není to tam jak Bibione. Ale je to Itálie, prostě takový ten druh dovolené v apartmánu, večer se cournout po městečku, zajít do hospůdky. Karibik to fakt není
ale ekzém se tam léčí dobře ![]()
@terinka4444 píše:
@mroe ano, to je svatá pravda, my létáme v červnu, o prázdninách nikoliv, to manžel nemůže mít volno půl měsíce v kuse. A nebo pak v září, to jsme milovali, to se školou malé padlo, v červnu nám ji uvolní, v září ne.A tedy v Turecku jsme byli 4× a vždycky se nám tam moc líbilo.
Asi je to o tom, co má kdo rád
No, ja se tam nenajim, takze AL pak postrada smysl. Mela jsem pocit, ze tam umru hlady. Egypt a Tunis take neberu.
Podle me to vysvetluje to, proc se to ostatnim zda stejne drahe jako u nas. Ono to tak totiz je, v hlavni sezone. Ty dobre nabidky jsou jen mimo prazdniny.
@terinka4444 To mám přesně ráda, městečko, pláž, jít se kam projít, kavárny, restaurace, to je moje.
V Karibiku mě spíše uchvátily ty pláže, nádherně bílé a to moře, krásně čisté, průzračné, bylo to až kýčovité
.
@Oskárek píše:
@terinka4444 kde sledujes ty nemecky zajezdy? Kdysi jsem po tom trochu koukala a vsechno - konkr. Recko - vychazelo plus minus stejne jako z Cech…
Taky by mě to zajímalo, mám stejnou zkušenost ![]()
Holky, jak Vás čtu, tak mám uplně absťák. Jsem těhotná, takže letos dovolená padla a před tím jsme stejně nikde nebyli, jelikož byl syn malej. Ale když jsme jezdili s manželem ještě jako bezdětný, tak taky jedině přes německou cestovku. U nás je chlápek, co má cestovku a zastupuje německý cestovky, takže k němu vždy stačilo nakráčet a říct, chci jet od toho a toho a nejlíp tam a tam. Vždycky nám našel super dovču, s perfektním hotelem, většinou Karibik a vždy AI a min. na 14 dní. Ono je to pak v tom hotelu jiný - lepší, když na každým kroku neslyšíte češtinu.
Akorát před 2 lety, když jsme byli v New Yorku, tak to jsme si zařizovali všechno sami. ![]()
@Meha píše:
@terinka4444 To mám přesně ráda, městečko, pláž, jít se kam projít, kavárny, restaurace, to je moje.
V Karibiku mě spíše uchvátily ty pláže, nádherně bílé a to moře, krásně čisté, průzračné, bylo to až kýčovité.
Příspěvek upraven 15.08.14 v 22:44
Holky, tak jsem to precetla. Diky moc za Vase typy a názory. Bydlím blízko Německa, takze odlet z Nemecka rpo me neni problem. Jen to nejak umet vybrat. U moře jsem nebyla 10 let, takže neumim v tech cestovkach hledat, ale budu muset ![]()