Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Darcakarca máš ten nejlepší důvod se to teď naučit
![]()
@terinka4444 ta Srí Lanka zní lákavě
Na Mauritiu byla jedna pláž v rezortu taky „divoká“, koupačka v podstatě na vlastní riziko, ale pokud oceán úplně neblbnul, bylo to výborný. Byly tam další dvě pláže, klidné, plytké, ale nám chyběl šum moře a výhled „do nekonečna“
Navíc jsem na ní měli svatbu, tak to byla naše srdeční záležitost ![]()
Prosím tě, nevíš, jestli se dá přes ty Němce nějak rozumně pořešit i NY?
@neila že se do toho pletu, tak letenku do NY seženeš krásně i přes nás, pokud teda nechceš vyloženě zájezd s průvodcem…
koukej na www.zaletsi.cz, www. jaknaletenky, cz, balíčky i s ubytováním jsou na www.pelikan.cz anebo jistota kde najít nejlevnější letenku je www.skyscanner.cz, to je super stránka, když nejsi vázaná termínem, místem odletu, ale jen cenou
v jiných vyhledávačích mě štve, že člověk musí strašně proklikávat a hledat, tady je to jednodušší…
@El-Brno ok, díky, mrknu
Průvodce určitě ne. Zatím koukám jen orientačně. Problém je, že my nemůžeme plánovat třeba půl roku dopředu, myslím, že nejvíc tak měsíc-dva ![]()
Na těch stránkách bývají upozornění na různé akce, slevy, ale třeba i chybné tarify, kdy musíš být fakt rychlá, často je to hned vyprodané
známí tak byli v NY za cenu kolem 5 tisíc/osoba, ale chvilku trnuli, aby jim tu letenku nezrušili, protože šlo o chybnou cenu ze strany aerolinek.
odlety v řádu měsíce tam najdeš v klidu…někdy je to last minute, někdy ne, je třeba to hlídat
@El-Brno jj, dívala jsem se na to a když jsem teď zadala třeba květnový termín, tak tam vyjela cena cca 16 tisíc a +- stejná cena vyběhla i teď na září. Takže pokud nebude nějaká akce, je to asi jedno
My lítáme s Emirates, takže asi zůstaneme u nich, protože ty ceny jsou s rozdílem asi tisícovky…
Navíc můžeme uplatnit míle… Ale nechám si zasílat akce, možná se objeví něco opravdu výhodné
Díky za tip ![]()
A jaký máš požadavky na letiště? resp. odkud jsi? vadil by ti přestup?
Já jsem našla od 9 tisíc, většina letišť je ale nad 10, třeba Berlin… ale ne květen, to je ještě daleko…to bych hledala fakt až tak v břeeznu…
@El-Brno ideálně Praha, nebo Drážďany. Koukala jsem na lety z Prahy. Přestup max jeden, ideálně ne moc dlouhý
Rozhodně nechceme letět s žádnou low-cost společností. No pak to mrknem, až bude jasný termín. Takhle je to střelba na slepo. Ale měla si pravdu, ta stránka je udělaná perfektně ![]()
@neila Letíte nakupovat
?
V NY jsem byla kdysi, měla jsem letět letos, ale nakonec mi to časově nevyšlo.
Kolega tam létá každý rok, je z toho vždy nadšený.
@Meha taky
to
když už tam budeme, mám pocit, že budu zrovna akutně potřebovat hodně nových věcí
Chceme se jít prostě podívat, jen ještě nevíme jestli to bude Hong Kong nebo NY, do HK se slibujeme už 4 roky za jedním tamním kamarádem. Musíme to ještě promyslet. NY nás vždycky lákal, takže dostane asi přednost
Byla si tam pracovně, nebo na dovču?
Byla jsem tam ještě jako studentka na pár dní na dovče, tehdy jsem bohužel ty nákupy tolik rozjíždět nemohla
.
Letos jsem měla letět pracovně, nakonec jsem nemohla kvůli jiným povinnostem, ale třeba se tam zas někdy podívám.
V Asii jsem nebyla nikdy, ještě mě toho hodně čeká
.
My byli v NY pred 2 lety. Leteli jsme z Prahy do Frankfurtu, tam jsme cekali jen hodku a pak tradá do NY. Leteli jsme Lufthansou Airbusem 380, ktery je dvoupatrovy, prostorny a tak cesta utekla jak nic. Zpatky jsme to meli pres Swiss a leteli jsme pres Zenevu a to jsme ani necekali, naopak byl prestup tak rychlej, ze na nas cekali a vyvolavali. ![]()
Příspěvek upraven 16.08.14 v 12:08
@Sunnyess my letěli A380 teď v květnu na ten Mauricius a byla to paráda
panelák v oblacích ![]()
@Meha jo, cestovat bych taky mohla pořád ![]()
@neila píše:
@Sunnyess my letěli A380 teď v květnu na ten Mauricius a byla to parádapanelák v oblacích
@Meha jo, cestovat bych taky mohla pořád
Kolik jste za ten Mauricius dali, prosim te?
Gargáno je prekrasne nadherne