Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Um přes 1000/1m plínky 1600/1m plus mazátko na zadek, kapky na bříško, kosmetika, oblečky, hračky cca. 5000kc měsíčně. Jako ušetřit se dá. Ale dcerka byla náročná na mléko, plenky i kosmetiku. U nás si to nedovedu vůbec představit. Ale u každého je to jinak jak žije co má jako standard v jídle a drogerii.
@Moise píše:
záleží jaké plínky a jaké UM. Jako může používat to nejlevnější, ale dítěti to nemusí vyhovovat. U látkových máš zas větší pořizovací cenu a náklady spojené s praním atd., kdesi jsem viděla kalkulaci, že se to výrazně finančně vyplatí až při více dětech, ale fakt nevím
Nás miminko na plenách a UM stálo okolo 2000 určitě, spíš bych řekla, že ke 3000.
Jo jo,2000-3000,– určitě..
@catherine100 píše:
Jako da se to ty tri roky zvladnout, ale třeba naše madam snese jen bile pampersky, musi mit bezlaktozove UM, prirodni kosmetiku jinak se osype a ještě ke vsemu mi vezme jen lahvicky a dudliky MAM…a pak ty prachy litaji
presne, nikdy nevis co to dite bude potrebovat, a co az vam oddejde treba pracka, bojler…takze zase pujcka?
Příspěvek upraven 09.10.15 v 13:01
@Talitha Muze, to vis ze jo. Ja jen jsem si chtela odhadnout, jak moc je to pohadka o cervene karkulce. Zvlast me zaujal jeste ten plural, dovolene u more. I kdyz i tady je mozne, ze proste to neni vztazeno k jednomu kalendarnimu roku.
@Moise jistě ty papírové pleny jsou různé těžko poznat ktere budou vyhovovat ale ma výhodu v tom ze platí nájem a ikdyby prala látkové 100× denně neplatí žádné doplatky ani na vodu ani na energie takže to ma fajn ![]()
@catherine100 píše:
Jako da se to ty tri roky zvladnout, ale třeba naše madam snese jen bile pampersky, musi mit bezlaktozove UM, prirodni kosmetiku jinak se osype a ještě ke vsemu mi vezme jen lahvicky a dudliky MAM…a pak ty prachy litaji
Právě, musí se počítat s variantou, že levnější věci prostě nesednou..my to tak měli u malého..On byl zase na speciálním nutrilonu, protože zvracel..
@Silwinka87 píše:
Jo jo,2000-3000,– určitě..
u nás ale vyloženě fakt jen pleny a UM, kde jsou potom další věci - oblečení, něco málo léků, později příkrmy atd..
@Cuddy píše:
@Talitha Muze, to vis ze jo. Ja jen jsem si chtela odhadnout, jak moc je to pohadka o cervene karkulce. Zvlast me zaujal jeste ten plural, dovolene u more. I kdyz i tady je mozne, ze proste to neni vztazeno k jednomu kalendarnimu roku.
já pořídím dovolenou u moře v červnu letecky kolem 20.000 pro 4 osoby, už roky jsem nedala víc.
@Ro-Manka píše:
@Moise jistě ty papírové pleny jsou různé těžko poznat ktere budou vyhovovat ale ma výhodu v tom ze platí nájem a ikdyby prala látkové 100× denně neplatí žádné doplatky ani na vodu ani na energie takže to ma fajn
Tak to jo..Ale zase ta pořizovací cena je dost Vysoká..
@terinka4444 píše:
já pořídím dovolenou u moře v červnu letecky kolem 20.000 pro 4 osoby, už roky jsem nedala víc.
Jo. když se hledá a jedeš mimo sezónu, tak se dá koupit dovolená za pěkné peníze..A našetřit 20.000,– není zase až takový problém
@Ro-Manka píše:
@Moise jistě ty papírové pleny jsou různé těžko poznat ktere budou vyhovovat ale ma výhodu v tom ze platí nájem a ikdyby prala látkové 100× denně neplatí žádné doplatky ani na vodu ani na energie takže to ma fajn
ono se zas tak často nepere, tam třeba je to i o práci kolem, skladování plen, zapírání hovňajsů a tak, já jsem byla na to líná
Plus ještě někde to sušit, že jo..
Papírovky se dají nakoupit v akcích, ale zas musíš mít místo na jejich skladování
Takže každý má svoje.
My třeba kupovali celkem levné pleny z Tesca, na obě děti. Šmoulí nám nevyhovovaly a spoustu jiných levných taky ne ![]()
@Cuddy píše:
Ale zajímavý to je, my máme dvojnásobek dětí než ona, je nás tedy celkem o 1/3 víc, máme více než dvojnásobné prostředky a u moře jsme nebyli. ![]()
Silně však pochybuju, že TADY někdo něco nějak racionálně vysvětlí.
@Cuddy píše:
ono často když jdeš do podrobností, tak se zdánlivě nesmyslných čísel vyleze, že většinu potravin mají od rodičů, babičky, či vlastní, šaty dědí, bydlí dvojgeneračně s minimálními náklady a pod.
Těžko říct takhle z jediného příspěvku, ale taky jsem to musela přečíst 2×, protože to je číslo vs. žitovní styl z říše sci-fi podle mě ![]()
Příspěvek upraven 09.10.15 v 13:09
@Ro-Manka píše:
Seš si jistá, že až přijde majiteli 10 000 Kč nedoplatek za vodu, tak to nebude platit nájemník? ![]()
Nutrilon je treba 306-369,–, a plenky smouli z alberta jsou casto v akci, a jsou i tak mnohokrat levne nez pampers, ale dobre:-))