Rodinné finance a založení rodiny

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Kamikadze
9.10.15 13:00

Nutrilon je treba 306-369,–, a plenky smouli z alberta jsou casto v akci, a jsou i tak mnohokrat levne nez pampers, ale dobre:-))

• Citovat
  • Upravit
776
9.10.15 13:01

Um přes 1000/1m plínky 1600/1m plus mazátko na zadek, kapky na bříško, kosmetika, oblečky, hračky cca. 5000kc měsíčně. Jako ušetřit se dá. Ale dcerka byla náročná na mléko, plenky i kosmetiku. U nás si to nedovedu vůbec představit. Ale u každého je to jinak jak žije co má jako standard v jídle a drogerii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
@Moise píše:
záleží jaké plínky a jaké UM. Jako může používat to nejlevnější, ale dítěti to nemusí vyhovovat. U látkových máš zas větší pořizovací cenu a náklady spojené s praním atd., kdesi jsem viděla kalkulaci, že se to výrazně finančně vyplatí až při více dětech, ale fakt nevím :nevim:
Nás miminko na plenách a UM stálo okolo 2000 určitě, spíš bych řekla, že ke 3000.

Jo jo,2000-3000,– určitě..

• Citovat
  • Upravit
Kamikadze
@catherine100 píše:
Jako da se to ty tri roky zvladnout, ale třeba naše madam snese jen bile pampersky, musi mit bezlaktozove UM, prirodni kosmetiku jinak se osype a ještě ke vsemu mi vezme jen lahvicky a dudliky MAM…a pak ty prachy litaji

presne, nikdy nevis co to dite bude potrebovat, a co az vam oddejde treba pracka, bojler…takze zase pujcka?

Příspěvek upraven 09.10.15 v 13:01

• Citovat
  • Upravit
30974

@Talitha Muze, to vis ze jo. Ja jen jsem si chtela odhadnout, jak moc je to pohadka o cervene karkulce. Zvlast me zaujal jeste ten plural, dovolene u more. I kdyz i tady je mozne, ze proste to neni vztazeno k jednomu kalendarnimu roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ro-Manka
9.10.15 13:03

@Moise jistě ty papírové pleny jsou různé těžko poznat ktere budou vyhovovat ale ma výhodu v tom ze platí nájem a ikdyby prala látkové 100× denně neplatí žádné doplatky ani na vodu ani na energie takže to ma fajn ;)

• Citovat
  • Upravit
Silwinka87
9.10.15 13:04
@catherine100 píše:
Jako da se to ty tri roky zvladnout, ale třeba naše madam snese jen bile pampersky, musi mit bezlaktozove UM, prirodni kosmetiku jinak se osype a ještě ke vsemu mi vezme jen lahvicky a dudliky MAM…a pak ty prachy litaji

Právě, musí se počítat s variantou, že levnější věci prostě nesednou..my to tak měli u malého..On byl zase na speciálním nutrilonu, protože zvracel..

• Citovat
  • Upravit
56304
9.10.15 13:05
@Silwinka87 píše:
Jo jo,2000-3000,– určitě..

u nás ale vyloženě fakt jen pleny a UM, kde jsou potom další věci - oblečení, něco málo léků, později příkrmy atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
9.10.15 13:05
@Cuddy píše:
@Talitha Muze, to vis ze jo. Ja jen jsem si chtela odhadnout, jak moc je to pohadka o cervene karkulce. Zvlast me zaujal jeste ten plural, dovolene u more. I kdyz i tady je mozne, ze proste to neni vztazeno k jednomu kalendarnimu roku.

já pořídím dovolenou u moře v červnu letecky kolem 20.000 pro 4 osoby, už roky jsem nedala víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
9.10.15 13:06
@Ro-Manka píše:
@Moise jistě ty papírové pleny jsou různé těžko poznat ktere budou vyhovovat ale ma výhodu v tom ze platí nájem a ikdyby prala látkové 100× denně neplatí žádné doplatky ani na vodu ani na energie takže to ma fajn ;)

Tak to jo..Ale zase ta pořizovací cena je dost Vysoká..

• Citovat
  • Upravit
Silwinka87
9.10.15 13:07
@terinka4444 píše:
já pořídím dovolenou u moře v červnu letecky kolem 20.000 pro 4 osoby, už roky jsem nedala víc.

Jo. když se hledá a jedeš mimo sezónu, tak se dá koupit dovolená za pěkné peníze..A našetřit 20.000,– není zase až takový problém

• Citovat
  • Upravit
56304
9.10.15 13:08
@Ro-Manka píše:
@Moise jistě ty papírové pleny jsou různé těžko poznat ktere budou vyhovovat ale ma výhodu v tom ze platí nájem a ikdyby prala látkové 100× denně neplatí žádné doplatky ani na vodu ani na energie takže to ma fajn ;)

ono se zas tak často nepere, tam třeba je to i o práci kolem, skladování plen, zapírání hovňajsů a tak, já jsem byla na to líná :lol: Plus ještě někde to sušit, že jo..
Papírovky se dají nakoupit v akcích, ale zas musíš mít místo na jejich skladování :mrgreen: Takže každý má svoje.
My třeba kupovali celkem levné pleny z Tesca, na obě děti. Šmoulí nám nevyhovovaly a spoustu jiných levných taky ne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
@Cuddy píše:
@Talitha Muze, to vis ze jo. Ja jen jsem si chtela odhadnout, jak moc je to pohadka o cervene karkulce. Zvlast me zaujal jeste ten plural, dovolene u more. I kdyz i tady je mozne, ze proste to neni vztazeno k jednomu kalendarnimu roku.

Ale zajímavý to je, my máme dvojnásobek dětí než ona, je nás tedy celkem o 1/3 víc, máme více než dvojnásobné prostředky a u moře jsme nebyli. :jazyk:

Silně však pochybuju, že TADY někdo něco nějak racionálně vysvětlí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
@Cuddy píše:

ono často když jdeš do podrobností, tak se zdánlivě nesmyslných čísel vyleze, že většinu potravin mají od rodičů, babičky, či vlastní, šaty dědí, bydlí dvojgeneračně s minimálními náklady a pod. :nevim: Těžko říct takhle z jediného příspěvku, ale taky jsem to musela přečíst 2×, protože to je číslo vs. žitovní styl z říše sci-fi podle mě :D

Příspěvek upraven 09.10.15 v 13:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
@Ro-Manka píše:

Seš si jistá, že až přijde majiteli 10 000 Kč nedoplatek za vodu, tak to nebude platit nájemník? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný